Поевтиняването на храните се забавя, но спадът продължава шеста поредна седмица

Разликите на цените на едро и дребно се свиват средно с 36.35%, сочат данните на ДКСБТ и портала на правителството за съпоставка на цените на стоките от малката потребителска кошница

Обратно в новината

Коментари - Поевтиняването на храните се забавя, но спадът продължава шеста поредна седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всяка събота една и съща статия пълна със лъжи,не ви ли омръзна бе хора,да ви псуваме демократично и със спадане

Цените на храните няма да паднат значително никъде, дори и в чужбина. Забравете. Евентуално ако стане криза ще паднат имотите...

Добре, че газта поевтинява също, че вече се чудех, как да се отоплявам това лято.

Родината бавно и мъчително се възстановява комунистическия апокалипсис. Бедността от комунзма е спомен! Народът благоденства.  Нямаше Коледа, Великден, 3 март, 6 и 22 септември  а само 9 септември!Повсеместен дефицит, мръсни магазини и некачествени стоки, но за другарите с доларите  имаше Кореком! Всичко работеше, нищо нямаше! Нали сте гледали Баш майстора.   Къде да отидеш, носиш шише ракия или пари за рушвет   Помните ли изразите - къде си изчезнал като червения пипер и българско родно никога негодно! Ние бяхме най верните. Нямаше унгарски, чешки и полски събития. Младостта ни мина с кпсс - бкп, рапорт даден - рапорт приет и накрая фалит!  Бай тошо нарече социализма Недоносче, създадоха анархия, присвоиха си държавната собственост, а младите се разбягаха по света, за да се спасят от банкрутирала държава!

оголя,пари нема! Като си подържат боклуците по щандовете с непосилни цени и ги изхвърлят после....един път,втори,трети....,па му узрее тиквата,че оборота прави бизнеса, а не високите нереални цени!

нато и ес

"Поевтиняването на храните се забавя" - интересен евфемизъм за "поскъпване". Няма нужда от официални статистики, всеки пенсионер и сам вижда поскъпването в магазина. Иначе стъкмистиките с цени на едро, кошници и разни други фокуси ги знаем. Има три вида лъжи: лъжи, проклети лъжи и статистика.

Реалните цени са двойни на това, което показвате в таблиците си. Голяма стъкмистика, ама на където и да се въртите задника ви все е отзад. Никакво намаление на цените няма, напротив продължават да растат. Хората купуват все по-икономично и цените още повече се вдигат. Собствениците на магазини искат от 1 продадена краставица милионери да станат. Вместо това да продадат по-евтино 10000 краставици и още по-голяма печалба да има, не тъпи като галоши. Умния печели от оборот, не от високи цени.

Влизам вчера в магазина - почернели гнили банани намалени от 3,50 на 2,20 - ма те прасетата няма да ги ядат, обаче те ги продават. Сапун нивея дето преди 1 година беше 0,99 лв вече е 3,50. Продължавам нататък - хлябът който купувам веднъж седмично е от 1,45 на 1,80 вече. Шоколади милка, дето бяха по 1,80, вече са по 3,50. Подминавам и тях. Няма да купувам. Блокчета за тоалетна - три броя - бяха по 5-6 лева, вчера ги гледам същата опакова вече е е 13 лева!!!! 13 лева за един кенеф бе! За 1 седмица поскъпване с над 100%. Стигам до касата - 3в1 вече е 50 стотинки пакетчето, ама великодушно го намалили на 47 ст, а миналата сесмица ненамалено беше 35ст. Киселото мляко , което купувам за 1 седмица от 1,45 вече е 1,85. Та какво казвате за поевтиняването, че не ви разбирам нещо?

Тез дето са писали статистиките (стъкмистиките) май последно са влизали в магазина преди 3 месеца.

Дааа, точно така е. Ние не пазаруваме всеки ден :-). И в очите ми кораб плува…;-)

Се изнася от градовете. И започва да гледа градина в парник и си вдига кокошарник. От там се оправяйте, яжте хлебарките на Домуса, пълнете джоба на германските измамници от Шмила и компания, гледайте си Ергена и си плащайте редовно на рекет организациите. Предстои полу-военна обстановка в цяла Европа. Докато Давоските копои не се скрият в миша дупка от страх нищо от това няма да спре. Ще си бутат сриването на икономиките и национализацията на земеделие, ще трепят кравите в Холандия и в Ирландия щото пърдят, ще ви пускат птичи грип и свинска чума да ви лишават прогресивно от храна. Само тъпунгерите на соросметавърса и ПП-ДБ дебилите си мислят, че живота им ще се нареди автоматично с една война към Русия. Българският народ е оцелял защото в такива моменти се е оправял сам. А тия цени може да си ги заврете там дето слънце не огрява. Все повече Българинът ще свива кошницата, ще ви мухлясват боклуците по рафтовете, ще се чудите що няма растеж на оборотите. Идеята, че потреблението спада и за това цените се вдигат е абсурдна. Цените се вдигат от безграничната алчност на търговците, които си мислят, че с елементарни трикчета от 90 те ще ударят кьоравото. Мина тая. А банкерите се нядяват да ни махнат хартиените пари та да може тотално да крадат на всяка транзакция и да ни контролират като добитък. Идиотите не са наясно, че при сериозен проблем ще минем на разменна икономика и пак ще го ядат дървения.

Що , лъжете бе , манафи грозни . От ден на ден все по- скъпо става . Лайнари мръсни .

Природната газ, заради която започна поскъпването, е вече 5 пъти по-евтина от максимума си. А цените въобще не са паднали. И то не само на храните, ами и на всичко друго.

След 30 години "демокрация" и евроатлантически "ценности"; Магазините пълни с ниско-качествени, пластмасови - ВРЕДНИ и направо ОТРОВНИ продукти , бъкани с десетки Е-та, на цени 2 и 3 пъти по-високи от Европейските, където заплатите им са 6 пъти по-високи от българските. От скоро вече гарнирани с бръмбари и скакалци. Навремето ядяхме истински храни и хората бяха жизнени и здрави. Сега почти всички са обездвижени тюфлеци, с дузина болести, благодарение на еврогейските боклуци - "храни". Ама какво да обясняваш на дебили с промити мозъци

На подобни новини се чудя, аз дали не живея в друга България?

Ето колко добре сме били, когато токът беше 4,5 стопинки. Според доклад  на секретаря на цк на бкп Емил христов социалният минимум за работещи през 1987 г. е 209 лв.,  за подрастващите 111 лв.. Или за 4 членно семейство 640 лв., при срз 234 лв., т.е.  доход от 468 лв., което е почти 30% под социалния минимум от 640 лв. Почти цяла България е била не само под социалния минимум, а е била бедна.

Поредните манипулативни лъжи

Спрете това поевтиняване, че вече не издържам на спада на цените!

Леля ви лъжлива, нищо не пада, пада само доверието към идиотите от ПП и ДБ.

На компотите, не на имотите.

Хахаха! Nice try ....

Какво говориш, по улиците беше пълно с просяци и клошари, децата умираха от глад, повечето бяха бездомници, ровихме по кофите...

Ти беше и си остана клошар!

КУРмитът е поскъпнал най-много. Важно е, че има банани. Скачате ли, маймунки?

Къде, бе?

В Зе медиите на Посолството..

Абе русороби, нали щяхме да мрем от глад и студ, след като вашия путлер ага великолепний спре газта за Европа. Кво стана, бре русороби?

Какви са тия простотии бе...в Силистра каймата била 12лв а в Добрич 5лв.че то разстоянието колко е между градовете....30км те вдички от Силистра ще се юрнат за кайма в Добрич