Пенсиите в "задънена улица": Депутатите не могат да се разберат за актуализацията

Народното събрание подновява работата си по актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване

Обратно в новината

Коментари - Пенсиите в "задънена улица": Депутатите не могат да се разберат за актуализацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гласувайте против тия, дето отложиха очакваната актуализация от 01.10 !

Ne gi razglezvaite - ne sa tolkova bedni i okaiani. Vseki 3ti dava po 30-40 000 EUR na Telef. Izmamnizi Otkade gi imat a ???

Борбата е служебното правителство в комбина с ИТН да плати по малко на пенсионерите ли .... доста добър ход на старите кучета. 120 лв * 2 милиона пеннсионера 240 милиона ... 10% от максималния размер на емитирания дълг на година? 10% по малко за подаръчни торбички. Аз съм за... те парите така или иначе ще отпътуват поне да са за пенсионерите.

Okaiani Robi na Komunizma ! Ta nali vsi4ki tezi Pensioneri sa Komunisti i Agenti na DS !!!!! Nikakvo uveli4enie na Pensiite im !

ПО 12 ХИЛЯДАРКИ ПОЛУЧАВАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ !!!

ИТН нагло се подигра с пенсионерите и им окраде гласуваните пари с оправданията за някаква бъдеща нестабилност! Ако преди някой се е заблудил да гласува за чалгарите, то вече ако гласува за тях е завършен дебил !

Дупетатите не се били разбрали Ама за техните заплати се разбраха за има-нема 2-3 часа

Считано от 1 октомври : 370 лв мин.пенсия . 120 лв за всички пенсионери до 31 декември 2021 г. Считано от 1 януари 2022 г. : преизчисляване на всички пенсии с 12,5 % . 1500 лв максимална пенсия. 650 лв за втората година майчинство .

Ако минималната пенсия е 370 лева, то максималната трябва да е 5 пъти повече или 1850 лева. Тази простотия с майчинство от 650 лева за втората година само ще увеличи мързеланите, работещи за 600 лева. Защо да работи за 600 като може да взима 650 за да мързелува? Т.е. по градчета и села, майките народили дечица с кръгли лицича ще се плодят и няма да работят, а образованите жени в София ще трябва да се върнат на работа след 1вата година, защото иначе ще взимат 650 лева вместо 3000 лева, а частната градина е 800 лева.

За майчинството защо от 1.01?

Бaце днеc гo нямa, къде ли пpaзнyвa любимият cи пpaзник нaдеждaтa зa yпpaвленчеcки кaдpи нa БКП? Кoмyниcт и кypвa никoгa не cе пpoмеят, a cи ocтaвaт тaкивa зa цял живoт. Нaздpвaве нa кpaдливият кoмyниcт Бoйкo Метoдиев Бopиcoв!!!

Пенсионерите искат сигурна актуализация от октомври, а за другите добавки спорете колкото си щете !

Сега вдигаме пенсии и разходи без да се сметне как ще се плаща това в бъдеще! От тук нататък трябва всеки да има индивидуален пул за пенсия и в НОИ и в частните пенсионните фондове при положение че нацията ни застарява няма гаранция че след 5-10 години ще има пари за пенсии да не говорим за следващите 20-30 години! Аз съм роден през 80-те години когато раждаемостта в България е най-висока и когато тези хора сред които съм и аз започнат да се пенсионират след 30+ години ще трябва да се издържат от следващите набори, когато раждаемостта спада прогресивно, а и точно тези поколения емигрират масово! Кой ще гарантира на тези като мен че тогава ще има хора които да плащат осигуровки за да можем да получим заплата! Пенсионния модел който е приет в България и се базира на пенсионния модел от 1889 година в Германската империя е 8 работещи да издържат 1 пенсионер, в момента в България 3 работещи издържат един пенсионер и тази цифра ще продължи да намаля, когато стигнем 2-ма работещи да издържат един пенсионер, пенсионната система няма да издържи ще се срути, като няма да има пари нито за настоящите пенсионери, нито за бъдещите! А много от нас ще останат с внасянето на осигурителните си вноски, без да могат в бъдеще да се възползват от тях и когато са най-уязвими ще останат без никакви доходи!

Ясно се вижда кои са против актуализацията от 01.10. !!! Искат да залъжат пенсионерите с поредните подаяния !

Това е проблема с надбавката който заложиха ГЕРБ!!! Вместо да се актуализират пенсиите те тогава дадоха надбавка от джипката ! Да се "свети" името му ! Интересно как се чувстват "патриотите" сега ? Толкова се биха в гърдите че са увеличили пенсията с 70 лв за 4 године , а пък сега за 3 месеца я дигнаха повече !

нагли кучета , ама затехните заплати единодушни

Тия нищо няма да свършат ами да се махат стига са гълтали заплати.

Трудно ще е на ИТН да изчегърта БСП ДПС и ГЕРБ. Много комунисти срещу тях, стари корупмета с опит...

Тогава ще бъдат итн изчегъртани.Гаранция.

"...актуализацията на пенсиите да се случи от 25 декември 2021 г" Да се случи... Господи, слез или прати архангел в грешна България, та да събере неграмотните вересии! Да се случи... Случка?... Слука?...

Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН. Всички Държавни чиновници( данъчни, полицаи) , Банкови чиновници, адвокати, и лекари да се МАХАТ от Правителството... Тия мошеници НИКОГА не търсят клиенти и не ги интересува, дали ще имат клиенти. Клиентите( хорат) ходят при тия САМО ако са в голяма НУЖДА.... все едно да са ти се СКЪСАЛИ обувките или дрехите и да НЯМАШ какво друго да облечеш... Ако тия ни УПРАВЛЯВАТ БЪлгария ще ФАЛИРА и българите ще станат ПРОСЯЦИ.. Тия мошеници да вземат да направят МАГАЗИН и да видят как се търсят КЛИЕНТИ.. Преди 20 години, в центровете на градовете, имаше тениски за по 50 лева на брой.. А сега, на мястото на тия магазини, има магазинчета за 1 ( един) лев... Заради такива мошеници- Държавни и банкови чиновници, адвокати, българите ФАЛИРАТ и стоят ГЛАДНИ... Преди 20 години, хората ОБИКАЛЯХА магазините и ако си харесат нещо го купуваха... Сега, заради МАСКИТЕ, никой не купува НИЩО.. Купуват САМО арабски маски.. ОСТАВКА на министрите !! Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН.

Пред НС не е ли застлано с павета?

Усещате ли? Усещате ли, как в държавата всичко умря и замръзна. Освен дежурното поскъпване, разбора се. Усещате ли, как всеки ден гледате един и същ тъп сериал, който цели да прикрие, че всъщност вече не вървим на никъде, буксиваме на едно място и най-вероятно скоро ще започнем да потъваме под собствената си тежест. Не, огледайте се! Нищо не се случва. Всъщност никой, нищо не прави. Никъде! Единственият екшън е в шепа скандалджии в онзи ( вече ) прее...ан парламент, и които, вместо развитие и растеж, ни предлагат единственото, на което са способни - кавги и врясъци. Само да напомня - след 3 месеца минималната трябваше да е 750 лв. Сега знаете ли какво ни очаква?

Най- логично и справедливо е с АКТУАЛИЗАЦИЯ! Понеже това е така, то разбира се нещата ще станат по друг начин.

"" Пенсиите в "задънена улица": Депутатите не могат да се разберат за актуализацията"", е това не може никой да изненада Това да не са депутатски заплати, те се приемат на момента, в съзвучие с неолибералните и демократични обичаи

Ги чака хуя и сопата накрая

Демагози,кариеристи ,нагаждачи ,"бай Ганьовци"....лъжци ..."партии на статуквото","партии на протеста",партия на Бойко,партия на Слави... "Виновен е не който е изял зелника,а който му го е дал". "Зелника"-власта се дава от народа,ама ниската полит-култъра на хората ,води до верига от разочарования ..

Бате Бойко, къде си, батеееее? Отърви ни от тези клоуни, молим ти се. Прецакаха цялата държава, пуснаха бандитите, навдигаха цени и само лаят, че нямало. На кого ни остави, бате Бойко, върни се, молим ти се!!!!!!!

Вкъщи направо си го вземи. Но внимавай с чекмеджетата - те няма да са твои вече!

Щом оградата от години е в лошо състояние и ГЕРБ са си мълчали,какво да говорим.

Задава се експертна програма, която да бъде изпълнявана в следващите 4 годиник със срокове за изпълнение - примерно актуализация на пенсиите до 12 месеца, купуване на хеликоптери до 12 месеца, вдигане на минималната брутна заплата с 30% - до 24 месеца и т.н , като не се изпълни най-малко 2/3 от програмата всички народни представители да бъдат осъдени на 10 години затвор, ако се изпълни над 90% да получават по 10 хиляди лева заплата, докато се изпълнява програмата да вземат по 3-4 хиляди лева заплата.

Представете си, ако ИТН бяха пристанали на БСП да правят правителство какво щеше да стане. ГЕРБ+ДПС+БСП щяха да си гласуват , а правителството с участие на ИТН+ДБ+ИБНИ да носи отговорност.

Абе я оставете пенсионерите. Гласувайте си по-големи заплати, че време не остана, а и гласуването ще е бързо с пълно мнозинство

че ще го приемат за няколко минути и веднага, както го приеха със субсидиите, даже стояха до последния възможен момент, само и само да го приемат, когато е за келепир няма опозиция

Не само пенсиите държавата е в дупка..от край време е кенефът на европа и депутатите са акота там...

За къв Гуй са ви гласовете на ГЕРБ бе? Нали сте много, единни... Ми гласувайте го без тях? Не става? Що? Пак Боко ви срал в гащите.

Знаех си, че ДС са виновни за всички, минали, а и бъдещи беди в цялата галактика и нейните околности

Три дена едно и също. И да се говори че по времето на ББ не се направило нищо за пенсионерите е демагогия. Вдигани са таваните на пенсиите, заради интереса на депутати. Вдигани са минималните пенсии пак заради таванните пенсии. Споменаваното от различни партийки и коалиции за "огромната актуализация" 2008 година е за онези, които не са усетили за какво става дума. Преизчислението за 2008 година е направено на база средният индекс за 2007. Така се оказа че някои пенсии от 2007 година " са надскочили" преизчислението 2008 година и няма да бъдат актуализирани, защото щели да бъдат намалени! Това е факт. До 2011 година добавките за НГ, за Великден не се изплащаха, защото били над определена граница (за де не бъдат изплатени) По времето на ББ още първата година се получиха процент завишение на пенсиите, и така до 2020 година. щото 2021 година временното правителство лиши хиляди пенсионери от великденската добавка защото били актуализирани през януари, а неактуализираните надхвълили 300.01 лева. Днес демагогията продължава. Питам добре актуализация ще се прави -с редуциран

....с редуцираният от 1.63 коефициент на 1.01 през 2007 година ли или как. Тошкото някой да му обясни че вдигнатите цени правят печалби от увеличен ДДС, акцизите също са спрямо цените към момента. Тези горници не участват в БВ доходи във фиксираният по -напред бюджет -те са БАКШИШ към печалбите(приходите)

Умоляват се тези които не знаят какво точно е коментирано да не хейтят. Защото 2007-2008 години се екпроприираха милиони от ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД - приведени в НОИ но не участвали в определяне размерите на пансиите.. Второ официална позиция от директор на НОИ е ...НЯМАМА ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ ДА ВИ ИЗПЛАТИМ СУМИТЕ НАПРУПАНИ ПО ЛИЧНАТА ВИ СМЕТКА (касае такъв професионален пенсионе фонд) това са четири и петцифрени суми. Освен ако вие с минусите не сте учасвали в преразпределянето на парите като бонуси. И да, на мене коефициента при подаването на документите за пенсиониране беше 1.61 а разпореждането за определена пенсия беше 1.03.; нещо за което неведнъж съм писали протестирал, както и официалнотостановище за откраднатите ми пари от професионален пенсионен фонд преведени в НОИ и изчезнали безвъзвратно

Кога държавата ще финансира нови производства и надгражда. Търсят се чипове,контейнери,морски кадри,преводачи от пощун . Стига пенсии и бензиностанции

Като няма пари и приходи,как да се разберат. В един празен чувал и да бъркаш ще извадиш средния. Опитват на хартия да ни нахранят. Много милиони раздадени от ГЕРБ авансово на близки фирми.

И как да няма бе Билянче; ми то първата работа бяха заплатите на народните слуги в 45 и 46 НС. И къде потъва разликата от ДДС от 8 на 14 лева ноа килограм сирене, а от ДДС от всички нови цени последните два месеца, а от акцизите на акцизните стоки. Това не са ли париза прибявяне към брутният вътрешен приход, или според тебе са джобни пари и бонуси. Хайде забрави ГЕРБ на настоящият момент говорим за време през което ГЕРБ не участва в праразпределянето. Или и това не си разбрала. Бу ти да не си Тошко Африкански -латернаджията

Билянке бейби, във Варна ли живееш? :)

ГЕРБ ДПС и БСП е една и съща строктура на октопода ДС. Целта им е да държат една голяма прослойка от населението крайно бедно с цел като им е давайки добавка към пенсиите . С това си гарантират гласове от пенсионерите. ГЕРБ ДПС и БСП нямат желание да се индиксират пинсиите защото губят влияние над пенсионерите а те не са малко в България.

Знаех си, че ДС са виновни за всички, минали, а и бъдещи беди в цялата галактика и нейните околности

За техните заплати се разбраха за нула време. Браво на ИТН, борците за демокрация и против статуквото. Просто "няма такива негодяи".

Нали уж оня там Василчо ли беше, Асенчо ли, плямпаше само преди месец, че имало над 2 млрд и да сме били спокойни? Тогава откъде дойдоха тези "опасения" за разбиване на финансовата структура и взимане от други пера и ксрилца, за да се изплати поредното подаяние??????? Ма тия май си играят с огъня, ей.

Дебил до дебила и така двеста и четиридесет.

Каримански е некадърник. Както и вдички представители на "има такива негодяи".Това е основният проблем.

Данните от летния сезон тази година по Черноморието са 120% ръст спрямо 2019. Интересно е да видим: -колко осигоровки са внесли, -колко корпоратвен данък са платили, -колко ДДС е внесено, -колко е стойността на платените концесии, -какви девиденти ще получи държавата (ако има дружества с държавно участие) . Тези данни са от изключителна важност защото държавата, по различните схеми на подпомагане, наля милиарди в туристическия бизнес. Едно сравнение на сбора по гореизброените пера с изразходваните пари за подпомагане, би дало ясна картина що за бизнес е туризма и приноса му към БВП на държавата. Може да се окаже, че държавата е осиновила наетите в бранша за 10 години напред.

Маяма Галевица какви рапсодии върти на ИТН . Усети , че с нейното формирование е свършено и веднага се присламчва, само и само пак е да е на парламентарната трибуна. За пореден път показва , че е най голямата върти опашка в държавата. С тава предложение за актуализация на пенсиите ИТН минират следващо редовно правителство, което ще трябва да изготви и продложи фиск за 2021. Като са толкова умни от сценаристката партия на Славчо , могат ли да кажат какви приходи се очакват за 2021, че да предлагат актуализацията да важи и за 2021. Да не се окаже една голяма дупка в бюджета за 2021 и пари да няма. Редно е редовно правителство подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство, то да извърши актуализация на пенсии. А не псевдо кабинет обслужващ само и единствено президборните цели на Румен Радев. Единственото добро е да гласуват по 120 лв на хората , а вече с новия бюджет 2021 , ако има възможност да оставят тази мярка или да направят актуализация на пенсиите. Всичко друго е евтин пополизъм в стир Мая Манолова и некомпетенция на ИТН.

с тия пенсии бе, популисти! пак никой няма да ви гласува и ще мигате кат мишки в трици след изборите!

Тия копелета нищо добро няма да направят за народа. За това няма да гласувам за тях никога повече.

""""Ще има ли увеличение на пенсиите и от кога" "" "Какво увеличение, това да не са депутатски заплати.? Те минават на първо четене

Радев Президент боко в затвора

Въпросът е , колко е сега президентската пенсия , и колко иска мунчо след 3 месеца да му стане ?

Кой е Мунчо бе? тулупа или някпй от гъзоблизците му?

КАУНА ушат, известен и като КАУНА, зеленото чорапче!!

сигурно колкото на Плевнелиев , ама за него не питаш .

Пенсиите в момента се изплащат най-вече от държавния бюджет. Вноските които плащат работещите не стигат за нищо. За да се направи някакво увеличение на пенсиите, трябва да има точен разчет на приходите в бюджета и някаква сигурност че тези приходи няма да намалеят. Респективно такъв разчет не е правен и няма как да бъде направен за тая година. Такъв разчет може да направи евентуално следващото редовно правителство, на базата на приходите за тая година. Само че, както знаете все още има пандемия и каквито и да е разчети да се направят, няма как да са валидни за дългосрочна прогноза. Така че всякакво увеличение на пенсиите в следващите седем-осем месеца, преди въобще икономиката да се е стабилизирала си е чист популизъм и съответно ще струва скъпо на всички хора. Поради простата причина че за да се намерят тия пари, ще трябва да се вземат от някъде другаде. Затова и предложенията за временни помощи са най-разумни за момента.

Вноските които плащат работещите не стигат за нищо - освен вноските, които плащат работещите в хазната влизат всички възможни данъци и акцизи - тях що не ги броиш ?

Чрез блокиране и триене на коментари нищо няма да постигнете . Да му изсъхне ръката на модератора