Парното няма да поевтинее въпреки по-ниските цени на газа: заради недовзети 205 млн.

"Топлофикация София" трябвало да бъде компенсирана - продавала евтино, както било утвърдено от КЕВР, но купувала газа много скъпо през изтеклия регулаторен период, обясни Иван Иванов

Обратно в новината

Коментари - Парното няма да поевтинее въпреки по-ниските цени на газа: заради недовзети 205 млн. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте да съберем дарения за Топлофикация. Не искаме да гладуват.

По-нагло изказване скоро не бях чел.

първо беше скъпо щото газта била руска скъпа, после евтина американска, после азербейджанска, ама не по-евтина, но щяла да стане по-евтина като се добави друга тръба, а сега .....

Хора до кога ще издевателстват? Правят ни на мймуни, а ние си седим по къщите. Народа трябва да излезне по улиците. Надценките са колосални. Държавата е оставила всичко на самотек и става и ще става все по-лошо за хората!

тези които плащат, ще плащат и на тези които не плащат. После защо хората се отказват от парното. ами защото аз не съм съгласен да плащам и на мързеливите и тези които не си плащат! ако така продължават, да не се окаже че ще фалират. Да намалят заплатите на ръководните си хора с 25 процента като за начало!

не само парното, тока, водата, месото, кашкавала и сиренето също няма да поевтинеят. Горивото тепърва ще расте. Като цяло само глупаците могат да си мислят, че нещо изобщо ще започне да поевтинява скоро. Дори напротив тепърва очаквайте всички цени да излетят в космоса, най-малкото защото Европа(Германия) официално изпадна в рецесия...

Наказват редовните. Нередовните се издигат на пиадестал.

газа може и да е поевтинял, ама бентлитата хич...

Какво излиза в крайна сметка? Дайте да таксуваме тези, които си плащат засълженията за сметка на тези, които не си ги плащат. Некадърниците не могат да си ги съберат и ааайййдееее - дай да изгърбим коректните платци. Евала ве, бате шефе. Нагло, по-нагло, Топлофикация....

Ай честито! И тъй занапред, дорде не дойде газът от вятърните мелници на ЕС.

Защо не продадът дълговете на колекторски фирми и да спрат да гърбят редовните ?!

Ама ако не е тоя "боклук", и дойде някой дето си върши работа, нали всичките селяци ще писнат, че не могат да си плащат парното. Нали пак ще се събирате на протести под юмручето на кРадев? Нали асфалта не се ядеше. Нали се палехте при цени на бензина 2.20, а сега мълчите като бити пеераси при цени от 3 лв. Сега разбираш ли защо е така, ганьо? Защото ние сме такива. Един път не излязохте да защитите правилна политика. ВМРО направиха така, че БЪЛГАРИТЕ с много деца които работят честно да получават пари, а ни циганите, и какво получиха? Не са в парламента. ЕДИНСТВЕНАТА смислена политика у нас за последните 80 години. Вие сте си виновни, че сте тъпаци.

Тъй де, всички ползвахте газ през "септември 2022 г. - 353 лева за мегаватчас" и никой не плащаше. Вече му е ред! БЪЛГАРИНО ДОКОГА БЕЗРОПОТНО ЩЕ СИ ТРАЕШ??????????

искам да се присъединя към тая група завинаги

всички от КЕВР в затвора и конфискуване на имуществото им!

пробай с сажди от кюнец

Спираш да плащаш и готово.

Господина се е объркал явно

само че ежедневните ни нужди и храни са ни с по 20-25 процента по-скъпи от абсолютно същите в Германия, така че моля, моля, не ни сравнявайте с онези бедняци северозападно от България, да си държат рецесията, ние тука пари като вестници (с този интернет май и вестниците изчезнаха :) )...

Нормални ервоатлантипески практики, в свободният свят.Когато трябва вдигаме,когато трябва, не сваляме.Да го духат бедните.

Наказват редовните И на работа беше така - ако си работиш съвестно те мислят за глупак и почват хем да те тварят с работа хем да мислят как да те прецакат с парите Спасението е терминал 2 и в Германия

Този селянин говори на най-силният диалект, който съм чувал и винаги е защитавал високите цени на парното. Махнаха го по едно време и сега пак го върнаха. Но ние си търпиме.

За неговата заплата това са жълти стотинки. Даже се чуди защо изобщо се повдига такива дребни въпроси.

Говорите за университетски преподавател и един от харата най с акъла си в България.

И при бай Тошо беше така Тогава дори не си правеха труда да казват защо се вдигат цените

То заглавието, че е тъпо, ок, но и коментарите са евати първосигналните... Прочетете, не боли! Топлофикация, ще не ще, го е раздавала кредитор, сега, си взима обратно борчовете.

Тогава..., ще си заврете парното в гАза.

Благодарение на стари партийци точно такива като него са преподаватели. Нали едвам го разбирам какво говори от диалекта му. Иначе ти го защитавай и си плащай високите сметки, докато те крадат до безобразие от топлофикация

То в България и Борисов е доктор хонорих кауза ..

Иванов, ние от ТОПЛОФИКАЦИЯ винаги сме виждали в теб бореца за справедливост- Робин Худ.

Пак ще го духат бедните, което гали моето ухо...

Тези, които си плащаме, ще плааме повече, и заради тези, които не си плащат и крадат. Е това е социална политика!

Цоциализъм брато. Народа си го иска.

Абе вие имате ли топлофикация ?

Точно така. Същите на 1.07.2022 гласуваха Топлофикация София да продава топлоенергия на София за 137.86лв/мвтч Топлофикация София да продава електроенергия на България за 1999.30лв/мвтч Без ДДС. Резултатът е че въпреки 15-кратната субсидия, топлофикацията задлъжня с 1,5 млрд лв и сага пак цяла България ще плаща с данъците

Ако кооперациите започнат да се отказват от парното, ще се нагласят нещата. Българите обаче са смели и силни зад клавиатурата. Все някой друг да им свърши работата.

КЕВР на 1.07.2022 гласуваха Топлофикация София да продава топлоенергия на София за 137.86лв/мвтч Топлофикация София да продава електроенергия на България за 1999.30лв/мвтч Без ДДС. Резултатът е че въпреки 15-кратната субсидия, топлофикацията задлъжня с 1,5 млрд лв и сага пак цяла България ще плаща с данъците

Този ако има акъл дори една десета от моя, то амебите са висши създания!

Първо не се казва парно отопление, а се казва водно отопление, защото никъде по тръбите не тече пара а тече топла вода с някаква температура, която не се подържа от Топлофикация. И цената на водно отопление ще падне, когато глобалното затопляне измести България в Субтропичен климатичен пояс . А този е абсолютна марионетка или кукла на конци . . .

Демо-крация.... за това се борихме, мързеливете да са бедни и да мрънкат,а тези който работят и се бъхтят да не ги признават и да живеят на техен гръб....

"Топлофикация София" има недовзет приход от 205 млн. лева, които е необходимо да бъдат отразени в следващия ценови период и това е причината поради която, въпреки сериозното намаление на цената на природния газ, регулаторът задържа цената на топлинната енергия. "Считаме, че решението ни е наистина справедливо и отчита обществения интерес", отбеляза Иванов." Брей! Ами то и МВР има да взема куп пари от неплатени глоби, фишове, актове. НАП има да събира куп неплатени данъци. Има фалирали фирми с неплатени дългове към бизнеса и държавата. Ми колко дълго са неплатени и на водостнабдяването. Ми, дай тогава да съдерем кожите на редовните платци, щото някой не си плащал. Нали така ще стимулирате тези, които не си плащат да продължават да го правят, бе Иванов!? Дай направо да се върнем в соц-а - уравновиловка и точка.

Нормални евроатлантически практики, в „свободният“ свят. Когато трябва вдигаме, когато трябва, не сваляме. И да го духат бедните, които май са забравили, че свободата се намира на ВЪРХА на бойното копие !!!

Топлофикация" нали е общинска фирма?А, къде са имотите на общината за да има повече милиарди отколкото досега? Напр. борсата Слатина общината срещу какво я предостави на Къро? Кой, кога и срещу какво направи тази врътка? А паркингите под НДК чии са, кой събира таксите..... Или ще продължаваме да се правим на луди? И разправят,че в България нямало мафия, а само организирана престъпност.

Е, другаря Иванов винаги е прав - дори когато е седнал. Неговият неразбираем български език, контрастира със заеманата от него длъжност. Но като всеки герберски крадец, и той си има своя идея, защо аджеба българският данъкоплатец ТРЯБВА да издържа "касичката" на герб/дпс - Топлофикация София. Аз друго се питам - в София животът е най-уреден , най-високи заплати , най- висок стандарт. Защо тогава , цяла България трябва да плаща на крадците от КЕВР и , респективно Топлофикация -София??? Да вдигнат данъците на "софиянци" , и да спре този цирк!

"При търсенето на AKAS степента на влияние се определя от броя на линковете към даден сайт, добавен в други сайтове." ТАКА Е!!! АЗ ЛИЧНО СЪМ ГИ УПОМЕНАВАЛ ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО ДРУГИТЕ САЙТОВЕ, ЧЕ СА ГНУ С НИ И, ЧЕ ПРИ ТЯХ ЛИПСВА ВСЯКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ И ПЛУРАЛИЗЪМ!!! :))))))

А когато сняг забръска , с какво ще се топлим зимъска ? Поне засега се пддържа 10-12 градуса от сградната инсталация в бетонните пещери ?

И той като менторът си Б.М.Б - кух като мандолина. Какво ли си вика - да им кажа нещо , колкото да не съм пас.

Интерсно как се разбира, че животът в София е най-уреден? Може би само в т.н. "триъглъник на властта" , а останалата част е по-страшна от най-глухата провинция!

Много удобно. Когато цената на газа се вдигна заради нескопосаната политика на Кирчо и Кокорчо (спиране на вноса на евтин руски газ), не вдигнахте цената на парното - народът да не излезе по улците. Сега тихомълком ще си плащаме при следващото правителство и ще се чудим пак защо не ни стигат парите.

От кой има да взима....що не кажеш.Така всеки може да каже има да взимам.И най слабия адвокат ще ти каже че пари се доказват с документи.....кажете от къде има да взима?