От "екзотика" до "битово-кръчмарско ниво": Приеха новата порция намалено ДДС

Данъчната ставка за бирата, виното и фитнес услугите пада на 9% от 1 август и ще е в сила до 31 декември 2021 г., решиха депутатите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никой на иска да бъде на ваше място. Влязохте в аналите... на историята

признание, че правителството за сивия бизнес, не зная. Мисля даже ,че те сами мечтаят някой да ги бутне...

ок - намаляват ДДС-то... Много ми е любопитно сега техните хора като изреват, че печелят по-малко от далавери с ДДС-то какво ще обясняват.

Вместо глупоста за ДДС за бира и вино, уважаеми български депутати, трябваше да приемете следната поправка в закона за движение по пътищата или където ви бе най удобно: 1.Физ лице което блокира улица или път се наказва с глоба 100 лв за първи път и + 200лв за всеки следващ път 2.Фирма, сдружение, организатор на протест , при протеста на която е блокирана улица или пъ се наказва с глоба 10 000 лева първи път. За всеки следващ път или брой кръстовище +20 000 лева. 3.Глобите не подлежат на оспорване или обжалване. 4.Физ лице ако не си плати не може да напусне границите на България 5.Юрид. лице му се блокират сметките и също не напуска България Да види ДОБРЕ ЛИ Е ДА ТЕ БЛОКИРАТ... Само това и нищо друго. С намаляване на ДДС за бира и вино нищо не постигнахте, само показахте от какво разбирате вие и вашите съветници - от ядене и пиене......

точка 3 противоречи на конституцията и ще отпадне. точка 4 противоречи на европейските норми доколкото срещу него не е постановена мярка за неотклонение точка 5 противоречи на здравият разум :) като толкова те дразнят протестиращите - протестирай срещу протестите и пиши жалби. Саморазправата принципно е незаконна.

Да ви имам приоритети. Защо не го правят само до края на тази година? Ако тези тул.упи слязат от лимузините си и се поразходят, ще забележат чак тогава, колко други са хлопнали кепенците, магазините, услугите, но не и кръчми. Така наречените мерки са в полза само на кръчми и хотели, явно имат интереси там, а те и без такава помощ ще оцелеят.

реално погледнато на магазините дето не работят като им намалят ДДС-то постъпленията пак ще са нулеви...

Ммъмхууъъммм! Дубрееей! Ъхлък ...

Този плужек, Валерката, как пък не се намери някой да го настъпи? Знам, че е много гадно за подметката, но ...

Да ви светна сега кщак се процедира и какво ще стане. Съвсев обективно, ясно и безпристрастно. Първо малко уточнения. 1. Кръчмарите казаха, че категорично няма да намаляват продажните цени, а щели "да ги запазят" на това ниво... Като се оправдават, че се били вдигнали доставните цени. Това не е така, защото крайните цени в магазина не са видимо по-високи от преди 5 месеца специално за бирата и виното! 2. Намалява се само начисления ДДС при продажба в условия на ресторантьорско-кръчмарски бизнес. В магазина ДДС на бирата продължава да бъде 20%. 3. За нуждите на идеалния случай вземаме ЮЛ регистрирано по ЗДДС. Как беше досега? бира покупна цена /ДДС /Общо 1 0.2 1.2 продажна цена ДДС /Общо 3 0.6 3.6 за внасяне ДДС /ДДС /Общо - 0.4 - Какво е как ще се промени след тези безумия? бира покупна цена /ДДС /Общо 1 0.2 1.2 продажна цена ДДС /Общо 3,3 0.3 3.6 за внасяне ДДС /ДДС /Общо - 0.1 - Какво излиза? На всяко продадена бира досега кучиту-кръчмар тряббваше да внася в бюджета 0,40лв! А отсега нататък ще внася... 0,10лв! Разликата е космическа! 4 път по-малко! Ако това не е популизъм, малоумие и ТЪПА ТОЛУПЩИНА аз не знам какво е...

нещо не ти е вярна сметката. Да не искаш да кажеш, че се намалява ДДС-то само на крайният продавач по веригата?

Вашият бледолик вожд да не би да е прочел и друга книга? Още Ботев го е казал: Дайте вино, вино дайте! Пиян аз дано забравя, Туй що вий глупци не знайте позор ли е или славаІ

Не са имали бира по нашите земи тогаз. Само киселяк и пърцуца...

ТОГАВА ПРЕМАХНЕТЕ АКЦИЗА НА ДОМАШНИТЕ КАЗАНИ ЧЕ ИЗТРОВИХТЕ НАРОДА С ВАШАТА ШЛЪОКАВИЦА.............H мeмĸнтo y нoc cпepĸд зoaeнo зo oaцизитĸ ĸднe дeмoaинcтвe мeжĸ дo вopи дe 30 литpo poaия гeдишнe в cĸлcaи aoзoн. Зo тeвo aeличĸcтвe cĸ дължи 50% eт oaцизнoтo cтoвao - 550 лв. зo 1 xĸaтeлитъp чиcт oлaexeл или 2,20 лв. зo литъp 40-гpoдyceвo poaия. Зo вcĸaи литъp нoд poзpĸшĸнeтe aeличĸcтвe cĸ плoщo пълнoтo cтoвao eт 1100 лв. зo 1 xĸaтeлитъp или 4,40 лв. зo литъp. ОСТАВКА ОТКАЧАЛКИ НАС ТАКИВА НЕ НИ ТРЯБВАТ

КАСИВИ И КРАДЛИВИ ГРОБАРИ ДА СИ ГО ПРЕВЕДАТ

Мъмммъъъм! Дубреееей!! Ъхлм ...

Ако имате висок доход, не получавате детски и никакви други помощи! В същото време обаче помагате на цялата държава! И ето, идва момента, когато за пореден път държавата не прави нищо за нормалните хора, тоест разбирайте намаляване на ДДС за храни, лекарства, учебници, книги, стоки за малки деца!

Тулупи,това ви интересува,да спасите собствения си бизнес.нали хотелите и ресторантите по заграбеното море са ваши.Да фалирате и пукнете дано.ОСТАВКА!

В НАЧАЛОТО НА КАРАНТИНАТА ТУЛУПИТЕ НАЧЕЛО С ВУНДЕРКИНДА ГОРАНОВ, БЕЗ КОЙТО УЖ НЕ МОЖЕХМЕ, ОБЯСНЯВАХА КАК НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛЯВАТ ДАНЪЦИ НА ЛЕКАРСТВА И ХРАНИТЕ! А СЕГА ОБСЛУЖВАТ БИРАДЖИИТЕ!

ТЯ СОФИЯ ПОД БЛОКАДА, ЦЯЛАТА СТРАНА ПРОТЕСТИРА, ББ БЯГА С ДЖИПКАТА ПО ПОЛЕТО КАТО БИН ЛАДЕН, ТИЯ СЕ ЗАНИМАВАТ С БИРАТА НЕАДЕКВАТНИЦИТЕ, ЧЕ И ДИР.БГ НИ ЗАНИМАВАТ!

Как се нарича орган управляван от проста кърджалийска *утка? Не не е Народно събрание, по скоро Ненормална сбирщина. Само това , че докара висшия орган на управлението до това ниво е престъпление, за което Борисов и герберите му трябва да лежат в затвор до живот.

Обикновено "простите кърджалийски *утки" не могат сами да си управляват органа и си имат "мениджър". Нарича се сутеньор...

ако те гонат да те бият ти ще стоиш ли? :D

Повече да пият хората, за да оскотяват, а и да си останем пияндурският туризъм и покритият с пияндурска слава народ. Не на лекарствата ,за да мре матриала, колкото по-малко остане ,по-малко протести. На тия тримата общото им айкю надали стига до 100...Който ги избира тия безхаберници, хаир да не види....защото натиква в блатото и народа си.

Наш прос премиер май е прав във това което казава във вчерашната порция комедийни записи: тъпотиите се приемат, но това което е добро и полезно няма начин... Юруш на евтини ракия, шопска салата, бира и какво ли още не (те няма да поевтинеат, но поне ще си мисля, че ще...). Дай сега и по-евтин бензин и ток, напълно безплатни вода и парно... Ех какъв живот само ни очаква...

Баце съвсем изпадна, да се остави патреотите да го стискат за топките. Жаждата за власт е по-силна от Егото, или е просто страх от панделата?

Тъпанари! Направете 9% ДДС за детските храни, учебници, помагала и дрешки! Увеличете детските надбавки, НО С А М О за деца с 2-ма родители! Така ще се намалят парите давани на циганките, като самотни майки!! Те да не би да са заченали , като Дева Мария! Мислете тикви загубени! МИСЛЕТЕ за хората , а НЕ за джоба си!

Румен Гечев - Министър на Икономиката в Правителството на Виденов. Човекът, който направи повечето българи милионери. Сега ми говори за икономика! Червен НАГЛЕЦ!!!

Много си млад или просто глупав? Румен Гечев и Виденов опитваха да спасят българската икономика и гризнаха дръвцето от комбината Първанов-Костов.

Тролски неволи...Може да са всякакви, но говорят логично, за сметка на мозъчно увредените герберски калинки и тролове най вече. Севде, ти ли си ма? Колко ток плащаш за имението, или тази сметка е за наша сметка?

ми това е щото много викахме, че са направили милионери само избрани другаре... Гледай - партията слуша народа. Той Гечев е тъпо парче, нищо че преподава в университета с прасетата.

Фирмите настрана. Още повече, че с намалено ДДС, фирмата може да продава на 9%, обаче да купува стоки на 20%. Намаленото ДДС е полза за крайния клиент, но също така и за фирмите. Защо едно е да продавате стоката си на 100 + 20 лв ДДС, а съвсем друго на 100 + 9 лв ДДС. Най-големия проблем е в това, че България се управлява от едни чучела. Защо не се намалява ДДС-то на стоки за малки деца, книги, учебници, храни, лекарства, все стоки от първа необходимост? И защо няма журналисти, които да задават неудобни въпроси?

ДДС е основният приход в хазната. Ако се намали или премахне, няма пари за пенсии, заплати, никакви разходи.

Не си много наясно с харченето на ДДС. За пенсиите вземат част от труда на работещите. Защото пенсионните фондове са изпапани отдавна. Колкото за заплати - сигурно имаш предвид раздутия електорат, пардон държаввен апарат?

Нямаляването на ДДС не е с цел да е по-евтино за клиентите. Я кажи, клиентите на фитнеса ли загубиха пари за това, че фитнесът не работи 2 месеца или собственикът? Мярката е за подпомагане на бизнеса.

Абе веднага се сещам за думичката "мутри".

да, ама търговците в България не мислят като теб, а по следният начин - имам да продавам една стока по 120 лева парчето. От тях държавата ми иска 20 лева, които някак си не трябва да им давам.... А добри хора сега от 120 лева ми искат по-малко - само 10 лева и 80 стотинки. Ама как да ги спестя като няма с кого да врътна далавера за 2 пъти по-малка печалба? Те затова най-успешните компании в БГ са call center-ите дето не им трябва да въртят ДДС далавери.

Малко кръстовища са блокирани трябва да дойдат партизаните да изгоним Толупите от парламента.Явно въстание трябва

Да взривим няколко мандри, другари! ГРАБИ кашкавала!

има място и за теб на лампите на бул.Ленин

На Валерката това му е родила кратуната. Така е, като се вота е разпокъсан и се разчита на коалиции. В следващия парламент какво ще е не ми се мисли, като влязат 20 партии на всякакви чалгари, другари и всякакви други боядисани помияри.

И какво помага това на хората.Ще се лекуваме с вино ли?

Т.е. сега ще перат пари през фитнесите вместо през казината..

Хе-хе! Веднъж опозицията да ми е разбрала, до някъде, намеренията. Ми няма никаква полза да се намаляват ставките на храни и лекарства. И от къде на къде някой ще ми казва какво да правя. В период на криза /а той е перманентен, нали така се казва?/ няма нужда от храни и лекарства. Мъка не се дави с такива неща. АЗ най-добре знам какво иска простият матрял! Мъка се дави с вино и ракия. И да знаете, че във виното е истината. АЗ съм го казал! Хе-хе! /балкански рев и ++/

Преди да се влезе в залата народните изедници които трябва да са 120 толупа да се тестват за дрога и алкохол преди да влезнат в залата

Идиоти ни управляват! И защо трябваше точно на алкохола да се намаля данъчната ставка??? Детските храни, лекарствата, хляба и т.н...... те могат да почакат. Голяма помия остана в този парламент! и сега като излязат във ваканция, че се претрепаха от работа....

Хе-хе. Не разбираш защото си тъп. Хе-хе

При Живково време алкохола беше забранен за рекламиране пияници мръсни и беше един от скъпите продукти на пазара както сега в много страни мизерници а в много страни има сух режим.Бах ти и боклуците ни управляват.А цените на лекарствата детските храни дрешки и консумативи ги направете с 30 процента нали цар Киро и всички алкохолни босове седят зад Вас мутри скапани.Защо не помислихте за хляба и млеката или пенсиите на бабите стигат за тях.ОСТАВКА МИЗЕРНИЦИ !!!!!!!!!!!ДАНО ДОЙДЕ ДЕН ВСИЧКО КОЕТО СТЕ ЗАГРАБИЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ НА НАРОДА А ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ С МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ!!!!!!!!!!!!

"ДДС-то се намалява за бирата, виното и фитнес услугите" За тези, които не знаят, алкохола е токсин, който вреди на организма и увеличава разходите, както и намалява продължителността на живота! Защо не се намалява данъчната ставка на хранителни стоки, на книги, на учебници, на лекарства, стоки за малки деца, както е в повечето страни? Българския парламент за пореден път доказва, че за НИЩО НЕ СТАВА!

Нека да обясня, за да е ясно на всички. Аз разбирам и от макро-икономика и от микро-икономика. ДДС ( VAT ) навсякъде по света е транзитен данък. Прехвърляме си го като горещ картоф. Той, ДДС-то е измислен и създаден основно за да не крият фирмите и стопанските субекти оборот, дейност и печалби. Например фирмата Х, за текущият месец е похарчила за дейноста си 1000 лева + 200 лв. ДДС. Произвела е продукция и я е продала за 1500 лева + 300 лв ДДС . Фирмата дължи на хазната 300-200=100 лв. Но забележете, тези 100 лв тя си ги е взела от нейните клиенти. На фирмата и е все едно ДДС-то колко е 20% или 10% или 9%. Ако е почтенна. И работи на светло. Ако обаче фирмата е от "гяволите - ревльовци", тя осчетоводява , примерно 800 лева приход от дейноста си. 200 лв е на загуба ( 1000 похарчени лв - 800 приход лв = 200 лв ) и е реализирала 160 лв ДДС и излиза че, държавата и дължи 40 лв. Да обаче държавата не пасе трева и почват едни проверки едно чудо... Затова фирмата при 1000 лв разход изкарва 1000 лв приход и тези 200 лв ДДС похарчени за разхода ги ГУБИ!!! Затова се лобира, донасят се от 9 дерета вода, с крива кобилица, за да се намали ДДС-то .От 20% на 9% = 11% по малко се губи от криенето на прихода!!! Уважаеми управляващи, Уважаеми Г-н Министър Председателю, горният пример е за вас... Поздрави, >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

що си мислиш, че ББ не върти далавери с ДДС-то?

Това не са депутати те всички до един са кръчмари и хотелиери и затова приемат тези мерки.Какъв стана винкелов ,като стана "депутат"?

Това че не гласуваш за никого и коз за ДПС, от който от години се възползват и след всички избори разширяват географията си в България! А това е срам за българите! Гласувайте българи, няма значение за кой само не за ДПС, така всеки даден глас неутрализира глас на ДПС, които с кебапчета всеки път мобилизират електората си! Вашата пасивност е пагубна за България! Ходете да гласувате, дори само за да неутрализирате глас на ДПС! Дори това не е малко, разберете го!

а за храните и лекарствата не може?!? Да ви ева мутката пайчина!

Стига лицемерие, де. Вие от протестите главно на тези напитки карате. Сега какво пак се правите на недоволни?

с нова далавера.

Един плужек /В.С./ вече има и други плужеци - последователи /Воля/. Ех власт, сладка власт! Сладка, сладка ...

отново в атака. Бързат да гласуват небивалици, но само и само да имат още малко. Ей, тая пуста алчност. Тия никога няма да подадат оставки, ако не бъдат насила свалени.

"Данъчната ставка за бирата, виното и фитнес услугите пада на 9% от 1 август и ще е в сила до 31 декември 2021 г." Просто нямам думи. Храна, лекарства, 20%, хазарт, алкохол, фитнес, 9% Мисля че е малко да се иска само оставка.

Скъпи Българи. Знаете го и аз го знам! Румен Гечев и Жан Виденовите бяха по-добрата алтернатива на сегашното управление от Ананиев и ГЕРБ! Сегашната власт е показала че не знае какво прави. А Гечев знаеше! Време да махнем тази мутра Бойко и да върнем властта в ръцете на Жан Виденовите министри! Да върнем България в най-хубавите и години (95та-96та)! Искам да виждам как българите се бесят защото и в казаните няма храна и децата им измират от глад! Искам да виждам как младите българки преглътнали всякакво себеуважение стават проститутки да обслужват турци, гърци и сърби за да не умрат от глад! Искам пак да ни казват че българките са "За две црвени". Затова да Върнем Румен Гечев за министър на имкономиката. Да направим България отново велика! Българи събирайте се пред министерски съвет и всички на нож. Да съборим мутрата Бойко! Заедно ще успеем! Ще бъдем отново щастливи и велики! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!

БРАВО О О ! Дай си сметката да ти преведа парите. Заслужи си ги.

Добре искам 9000 лева щото догодина това ще са 3 долара!

ШизофрениЗЪМА на БОКо яко те е барнал и тебе...!!! :::))) МУТРИ ВЪН...!!! ОСТАВКА...!!! И СЛЕД ОСТАВКАТА ВСИЧКИ МУТРОМИЛИЦИОНЕРОГЕРБЕРАСТИ ЗА ПРЕГЛЕД НА 4-ти КИЛОМЕТЪР - НЕОСВИДЕТЕЛСТВАНИТЕ ПРИ БАЙ СТАВРИ...!!! Дааа...!!!

За тия които не знаят поговорката "за две цървени" преведена на български означава "за пет лева". Носят се легенди в съседна юголсавия за това колко евтини са били българките по времето на Виденов. Предполагам в Турция и Гърция не е много различно. И понеже намене ми харесва да ни чкат момичетата и да се гаврят с тях, аз ще гласувам за Гечев! Ако имаш дъщеря бих искал да стане проститутка в чужбина! ДА ЖИВЕЕ БСП!*

защо направо не заминеш ти. Ето и пари ти преведох! Заминавай, там ще можеш и за две зелени, да се праскаш.

А не съм напускал щото тогава бях шефче ! Ама жена ми я изпратих да заработава! И съм и казал докато им го вкарват всекакви мазници да си мисли само за Велика България на 3 морета! Да си мисли за Българския войн! И за руското братство! И за БСП! Особенно за БСП! Без тях щяхме да сме погубени българите!

Умнико, Жан Виденов е най-" честният, принципен и неподкупен политик, управлявал тъпото беге! Просто ЖВ и правителството му бяха използвани за да бъде разграбена държавата и днес да триумфира най- низшата класа на комунистическата номенклатура- ГЕРБ!

Да да, нали и аз затова казвам: Гласувайте за предателите му! Гласувайте за Румен Гечев!

:))) Елементарен пример за платен лобизъм от страна мутрите от ГЕРБ, ОП и Воля. А как ще си делкат парите от разликата между новото и старото ДДС? Колко от тях ще отидат в джобовете на Тиквата, Винкела и Македонската наденица? Щото за Магарешки е ясно - пак ще му оставят резерворите за внос на гориво на Дунава без измервателни уреди и няма да забелязват преопаковането на контрабандните лекарства на корабите в извънтериториални води - и това му е много.

това противно влечуго В. Симеонов, заедно със шкембе-терасата да ги настаним в ново жилище без тераси, но с решетки на прозорците за по-голяма сигурност. И за всеки случай добра охрана. Може и като бонус по един нов костюм на раета и на слабо осветление да опазим очите им. ОСТАВКА БЕ ТОЛУПИ, НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА КАЛПАВИТЕ ПРОМЕНИ И ЗАКОНИ, ОТ КОИТО СМЯТАТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЕ ГУШИТЕ С ПАЧКИ! БРЕ ТАКИВА НАГЛИ СЪЩЕСТВА ЕДВА ЛИ ИМА ДРУГАДЕ ПО ЗЕМЯТА. ИЗМИТАЙТЕ СЕ С ГЛАВНАТА ТИКВА И КАСКЕТА ПО СКОРО.

Абе то това с оставката взе да се разсъхва, ами гледайте в жегата да не залепнете за асфалта по кръстовищата. Че после кой ще ви отлепя от там? Иначе намаленото ДДС за бирата и виното си е простотия.

Далаверко пак е кеширал комисионни. Какъв кривак трябва да си за да гласуваш за такъв бастун?

За сетен път : Тази територия, или по-скоро тази държава се управлява от глупаци ! Тази поправка в ДДС се напълно ЛОБИСТКА и няма да доведе до намаление цената на стоките за които се иска, или ако има такова то ще е символично и невнасянето на икономисаното ДДС ще бъде за сметка на бюджета и на всички НАС ! Къде Ви е мозъка Българи !

те съвсем не мислят за намаляване на цените на стоките или за народа. Те се ръководят само и единствено от мисълта как по на-бързия начин преди да са изритани от властта да забогатеят още малко. Всичката им мисъл е за собствените им задници.В това няма и грам съмнение като им видиш палатите и хотелите.

Народееее, къде спиш?

А 700млн липсващи и предадени на ръка в сакове къде са?

Чисто нова порция геноцид с марка ГЕРБ, няма такава държава, но май няма и такъв заспал народ. Срам и позор, цяла Европа ни се смее, жалка история!

Ммммщо да й гиноцид, ве? И за протестиращите шъй добе!

Бира , вино и фитнес с приоритет ?!! Нечестивци !??

Това вече ми напомня на Опиумните войни, дето Великобритания и Франция са водили срещу Китай, който се е опитвал да забранява наркотиците. Така отделят Хонконг. Както Валери Симонов защитаваше цигарите, сега алкохола. И двете са реално наркотици. Сега намалено ДДС за наркотиците. Но виж за храните, не. Да се стимулират ПТП-та, болести тип цироза, побоища и така нататък. Това от всякъде си звучи като поредният лобистки закон!

Бог ще пази България, само ако българите пазят Бог в сърцето си и душата си. Власт имащите нямат страх от Бога!

САМО ПОРЪЧКИ НА ОЛИГАРСИ ИЗПЪЛНЯВАТЕ! ВЪЪН!

Точно заради такива решения нормалните хора не искат да чакат седем осем месеца,до новите избори и искат оставка,сега и веднага

НЕ ЛИЧИ ОТ ПАРЦАЛЕНИЯТ ВИ САЙТ , ЧЕ ЦЕНТЪРЪТ НА СОФИЯ Е ПОД БЛОКАДА!!!! ТОВА Е НОВИНАТА! ТОВА ТУК Е АА БАЛА ТАШАЦИ! ТИКВАТА СЕ КРИЕ ПО ПОЛЕТО КАТО БЕН ЛАДЕН, МИНАЛ Е В НЕЛЕГАЛНОСТ, НЕ СМЕЕ ДА ЛЕЗЕ В СТОЛИЦАТА, ВИЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С БИРАТА!