Олиото, захарта и хлябът по-евтини в западните страни, конкурираме се само за краставиците

Българите често пазаруват и от южната ни съседка Гърция, защото продуктите им излизат по-изгодно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

промяната,прости народе! С кеф: кирчо ваш тъпоту

Всичко е спекула бе глупаци.И тая бездарна смешка Нинова,няма такова нищожество!

Още някой да каже, че така е по цял свят и властта няма нищо общо?

ХАРВАРДСИТЕ МОМЧЕТА .... СА ХИЩНИ КАТО МОИТЕ ЧИПМЪНКОВЕ В ГРАДИНАТА ... СЪБУДИХА СЕ И ГОНЯТ ВСИЧКИ ВРАБЧЕТА ОТ ХРАНИЛКАТА ... ОБАЧЕ КАТО СЕ ПОЯВИ НЯКОЯ СИНЯ СВРАКА - БЛУ ДЖЕЙ - НАДУТА КАТО РУСКАТА ПОСЛАНИЧКА ... И СЕ КРИЯТ ПО ДУПКИТЕ МЕЖДУ ПЛОЧКИТЕ

Schilo

То, не че всичко зависи от нас по отношение на инфлацията е факт, ама, че и тъпите ни управляващи правят всичко възможно да я задълбочат, е истина.

Лъжа! И олиото, и захарта, и хлябът е ПО-ЕВТИН в Англия.

Няма конкуренция и свободен пазар.

Сме много богати.Най ниската заплата и най високите цени

Дали не означава, че има някакъв тръст и някой надува цените?

ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ НА ЕС ....+СЪРБИЯ .... ПУСНАХА КОМПЕНСАЦИИ ЗА ХОРАТА , КЕШ , В БРОЙ , НА РЪКА .... МИЛИАРДИ ЕВРО

Е, при капитализма е така.....

А там заплатите как са? В тези страни, дали като в България?

Да ама ние си имаме просто Кире

Или пък няма капитализъм?

Киро Язоворо днес ще каже, че ГЕРБ са източили олиото през Турски поток, за да подкрепят Путин срещу Украйна, а младежката организация на ГЕРБ е пуснала партенка във фейсбук. И всичко това с цените нямаше да е така, ако Гешев беше подал оставка

Нищо, важното е “ че говорим Заедно” и Просто Киро яде веган кузунаци за 50 лева, а бедните… бедните да го духат. До кога ще имаме такова некадърно управление, нещата вървят към тотално зануляване, но Кирчо си е с билетчето за Канада в джоба и готови куфари

А заплатите......излиза че у нас всичко е по скъпо и не качествено.Заден двор сме....

Пръв тъпак! И промяната ви аз натресох! Че се мазнехте при Бойко! Олийце прахосвахте от мойто! А сега се кокорете и на тъмничко стоете, И мръзнете кат животни Друг път да мислите,че Канада е далеч,а Урсула Кирчо ме нарече и в любов ми се врече!

Което иде да ни покаже, че цените в БГ са спекулативно надути! И логиката е, че това са картелите и фирмите около бившите управляващи на ББ, които въртят тия номера за да бутат правителството! Прокарвайки тезата, че харвардците са виновни за скока на цените, което нямам как да е вярно! Лошото е, че има много наивни и примитивни хора, които им се връзват!

Нали знаете, ес и сащ са единни с България, когато трябва да взимаме решенкя в ушърб на България и в полза на ес и сащ. За всичко останало да се оправяме. Говорят за единство, обаче на нас доставят продукти с различен състав спрямо тези продукти в западна европа. Този състав разбира се води до по-ниско качество на продуктите. Обяснението им е че било особеност на пазара ни.

По този повод прегледах брошурите на Кауфланд Германия и валмарт . Съвсем не е така. Освен шоколад милка и риба, всичко друго е по скъпо. Предпочитам да вярвам на очите си.

Това е разликата! Всички крадат,но оставяха и за народа,но Кирето....той даже не знае и да краде,камо ли да остане нещо от нищото за народа?

Имаше и за нас!

Реално сме едни консуматори. В България върви алъш-вериша. Надцакването, колите и дрехите втора употреба. Ако си поокрал оттук-таме, може и магазинче да направиш. Достатъчно е при ясно време със самолет да тръгнете от Лондон за София. И да погледнете земите във всяка една държава - навсякъде имаме 70% заетост, в България -20-30%. А имаме такива дадености! Но на никой не му се работи! Иска в механата да слуша ой, тигре,тигре и да е шефче. Като дойде някой мотивиран да му работи, оня вика виж ся ... от начало изпитателен срок - това онова - 600 лева, пък после ще видим! После винаги няма пари и мотаме баламата колкото може, щот сме хитри, докато не си вдигне чукалата и не иде на запад да върли същото за 3000 евро!

Ми те засичат, че си от България и ти показват по-високите български цени. Така правят у ЕС. Мачкат ни ей.

В Копенхаген във веригата на Рема е 4.38 лв. (17 крони). Тука ДДС-то обаче е 25 %. Всичко е по-скъпо от Германия. Немски боклук като дойде тука и иде в тукашното Нето му е скъпо.

Промяната Продължава

В Германия цените в числа са като нашите, обаче в евро, или двойно по скъпи. Цените на услугите са умножени по 4-5... Това, в предвид, че Германия държи най ниските цени в Европа. За съседните Белгия, Швейцария, Франция, цените са двойни на германските. Петък, събота, колони автомобили с швейцарска регистрация пазаруват в гранична Германия.

След, като стигнахме до там да пазаруваме от Гърция, защото е по-евтино... смятайте до къде сме стигнали. До преди няколко години гърците идваха да пазаруват в българските супермаркети. Тези ентусиасти в парламента до къде ни докараха. Като ги гледам само с ентусиазма ще си останат.

И що не идеш ти на село да отглеждаш краставици?!? Ааа - ти си от богоизбраните тарикати - на тебе трябва да ти се принася на трапезата! Ами не!

Олиото от производителя излиза на 2.30. Доставната цена в магазина е 5.20. Разликата се обира от прекупвача. Това се нарича спекула. Какво прави държавата по въпроса? Чака ви да умрете.

България хранеше Европа, сега България не може да се изхрани в “Европа”!

Промяната продължава!

Нормално е краставиците да са скъпи в демокрацията на Новото Нормално, понякога дори ги купуваме и за ядене

Пикая върху всички гласували за ПП и Радев >>

Този модел беше граден 12 години. Навсякъде определени хора, които могат да спекулират. Айде да не си затваряме очите, всеки знае това. Промяна не може да стане за няколко месеца. Иска се време.

Хляб 50-60 цента, бира 25-30 цента, останалите хранителни продукти се движат по същия начин. Себе си ли залъгваш не мога да разбера?

Цюрих, летище, кафе 8 франка, такси до центъра, 45 франка....голяма евтиния....1 франк, 1.90 лева

Според вас се прави опит за промяна ли? Защото от някъде трябва да се започне, те от къде са започнали?

БЪЛГАРСКИЯ КАЗАН Е АДА ... ОТ АХМЕД БОРИСОВ И ГРОБ ... НА КИРО МУСТАФА И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОРОБВАНЕТО

Това сме ние Българите - Ганьовци на квадрат - келепир да има останолото е бошлав работа. Държавата тов, държавата онова, не дами и господа генетиката ни е калпава.

Правителството ни вместо да се занимава със спекулата на стоките, те по цял ден мъдрят как да помогнем на Украйна, как да устроим бежанците и как да навредим повече на Русия. С горивото е същата сага, Унгария която не подкрепя санкциите бензина е 2.50.

"Олиото от производителя излиза на 2.30. Доставната цена в магазина е 5.20. Разликата се обира от прекупвача. Това се нарича спекула..." Дрън-дрън на другарката Нинова глупостите! Вчера бях в кафене и си поръчах чай. Платих 4.20 лв. - за каничка с чешмяна вода и едно пакетче чай със себестойност 0,10 лв. Дори нямаше резенче лимон. И това ли е спекула, другарко Нинова? Аз го наричам действаща икономика. На когото не му харесва, да си пие чая вкъщи.

Това правителство влезе в може би най-критичния момент в последните десетилетия. Не знам дали и какво ще направят. Казвам, че ако чакате да стане днес или утре няма как да се получи. Всичко е разпределено и трудно би се оправило за кратко време.

ВСИЧКО ОПИРА ДО МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ... АКО СТАНЕ 20 ЛЕВА НА ЧАС ... ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ...

Това са цени , които правят стоките НЕПРОДАВАЕМИ....Хората ще гладуват, а производителите на тия непродаваеми стоки ще гладуват..Само едни скъпо облечени в кратки с деца си взеха вчера от това скъпо парче кашкавал, аз се отказах, златото е безумие....Българските деца вече гладуват ....Не може 100 гр колбас, половината от състава на който са химикали да струва 4-5 лева....това е непродаваеми.....И предстои увеличаване цените на тока за домакинствата с падане на мораториума, още по- високи цени на тока за производствата , цената на газа никой не може дори да предвиди заради простака кирУ ква ще е.....оставка оставка, долу продажните боклуциии

на дебилите се иска време. Кой модел беше граден 12 г. - инсталирането на посредници ?! Вие луди ли сте, бе ?!

Това е българската алчност! Най ниското заплащане на труда и най високите цени в Европа! Дори швейцарците започват да ни завиждат... България е царството на мафията,престъпността и спекулата...

ИЗКУСТВЕНИЯ ТОР Е ВЕЧЕ ОКОЛО 2000 ЛЕВА НА ТОН, .... НЕ Е СПЕКУЛА ... АМИ СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ .... ФЕРМЕРИТЕ ПРИ НАС В АМЕРИКА РЕВАТ И ТЕ ХОРАТА

От дълго време Путин постоянно биваше провокиран, но съумяваше да пренебрегва разните му маньври на Запада, понякога действащи индиректно.Но този път просто чашата преля.Дори и да не беше запоичнал пръв, войнат беше неизбежна.Като оставим всиките провокации, последнат, която взе връх, че след като той призна ЛНР и ДНР за независими републики, то нощща срещу 22,03 се беше струпалиа 150.000 войска с цел нападение над тия 2 републики и унищожението им.Естествено Путин,щеше да се намеси, но този път, щеше да се разгърне войната на 2 фронта, хем към Русия хем в тия 2 републики, което, щеше да бъде по-лош сценарии за Русия.Затова, Путин ги изпревари, беше принуден....":Натрупаната УКР армия от 150 000 души в Донецка област е трябвало през Март 2022 да нападнр ДНР и ЛНР и буквално да изтреби всичко. Заповедите и документите са налични и представени на ООН....."