Нидерландският акционер отписа 9-процентния си дял от "Северен поток"

Gasunie не очаква доставките на газ по газопровода да бъдат възобновени в обозримо бъдеще

Обратно в новината

Коментари - Нидерландският акционер отписа 9-процентния си дял от "Северен поток" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самият Ротшилд се отказва от сибирската далавера с газ.

Големият вой ще настане когато се наложи да отписват дяловете в Газпром/Роснефт. След войната Русия ще ги национализира и ще отлюспи всички кърлежи, като ще им даде в заняма едни разписки за конфискуваните на запад 300 милиарда руски активи. Да си търсят парите от конфискаторите!

Истината е, че след около петкратното вдигане цената на газа в Холандия за около една година, местния газов оператор се чуди какви загуби да си впише в баланса, за да му излезе печалбата в някави прилични граници. Просто сравнение - една и съща къща при доста по-топъл декември тази година плащането на газа скача от 170 (за декември 2021) на 820 (за декември 2022) евра.

Ще плащаш бее, ''холандец'' Да се научиш за друг път преди да обвържеш страната си с руски горива, че с Русия бизнес не се прави, и договора с руснаците струва по-малко от хартията на която е написан !

Ама в Холандия никога не е имало руски газ. Там си имат свои находща. Внасят малко от Норвегия. И покачването започна още преди по-активната фаза от войната в Украйна. Поскъпването започна още щом се чу, че газа и тока ще ходят на борсата. Тоест някъде септември 2021. Резултата е газа по 5, тока по 7 и 60% от домакинствата не могат да си плащат сметките. А и само като нещо допълнитело - дизела и бензина за същия период само +20%. А идиотите от правителството продължават да говорят как до 2035-та всички леки коли трябва да се заменят с електрически.

При средна заплата в Нидерландия от 5687 Евро на месец [ 11120 лева ], предполагам, че им е все тая колко са им се вдигнали цените на тока или дизела...

Странна средна заплата цитирате. Може би е средната заплата на банковите менидъри. 5687 е доста висока заплата и данъка върху дохода за такава заплата е 30% за горницата над 4166 евра на месец. Това, което наричат "медиална заплата" в холандската статистика е около 3 000 евра за 2022. При това тази заплата е преди данъка (някъде около 20%, а след данъка се дължат пенсионни, здравни вноски (някъде 500 евра). Тоест от средната заплата от 3 000 евра в най-добрия случай човек разполага с 2 000 евра. Горницата му я прибира държавата.

Всичките му там путлерски патоци за скрап

нещо умно да напишеш ?

Тъп си, пич... Тези тръби са 50% собственост на ЕС и фирми от ЕС.

ама не иска да знае кой ву е причинил тази загуба. Хмм….

Кой му е причинил

Руснаите си ги взривиха, да не плащат неустойки че спряха газта в началото на зимата. А иначе всякакви сделки с фашист Путлер са потенциална загуба рано или късно...

Американското разузнаване казва, че са ги взривили урките.... Урките казват "ааа, не, ние нямаме нищо общо"... Журналистическо разследване казва, че са ги взривили американците, с подкрепа на норвежци... Ама според наш Ганьо - пак Путин е виновен????

Ма разбира се..той Путакис даже и за войната в Украйна не е виновен НАТО атакувало Путакис ...в Украйна :D Дтеба в ганьовеца путлерастки