Нидерландия стана европейски шампион по пестене на газ

"Изключете копчето", призоваха властите, а домакинствата и промишлеността го направиха. Потреблението на газ спадна с 30% - европейски рекорд, възможен само ако има (само)дисциплина

Обратно в новината

Коментари - Нидерландия стана европейски шампион по пестене на газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда, че най-полсушната Биомаса живее в Холандия.

За Бога Братя, не Мислете, 'Изключете копчето' ...

Понеже сега трябва да се пести както горива, така и храна, че нали щял да настане световен глад, та чух страхотна диета за специално за европейци. Значи първо карате три дни на зеленчуци, салатки, моркови, каквото дойде. После карате пет дни на билков чай, всякакви билки стават. После седем дни карате на вода... и после девет дни... и после четирсет...

Ако всичките се метнат в морето с една котва на кракът, потреблението ще падне със 100%

То такива тарикати като теб живеят на доста места, но холандците са от най-богатите и развити(включително са били властващата империя за около век, съвсем не толкова отдавна).

да ти говори бегай надалече.

Моля последния да загаси лампите !

Като падне първата снежинка ще видим колко ще го намалят тогава

Снимката е голяма депресия.

"Но най-голямо е влиянието на домакинствата и на промишлеността" - че то какво остана да потребява газ? Фенерите с червен цвят ли/

Бай Ганьо и дисциплина....

да помогна на всички соросидни говеда. Лично ще им връзвам котвата и бутам в локвата.

Английската кралица ще да е. Ще надживее всички. И после ще отиде да си пие чая с Путин.

Шампион по пестене съм аз, защото нямам парно от 904 година. Полага ли ми сенякакъв бонус? Статия от ДВ? И освен това със спряно парно има мнооого като мене. Така че България си е шампион още преди спирането на газа.

Колко били богати Българите!!! Имат пари да си платят сметките ама им трябвало "дисциплина", защото досега не се е чуло в България някой да пести.

"...и възобновяването на работата на въглищните електроцентрали..." Красота!

Да, баш холандците ли реши да хвалиш? Най-сбърканите твари! Първи узакониха проституцията. Първи легализираха марихуаната. Първи приеха гей-браковете. Сега се борят за първо място в сваляне на възрастта за сексуални сношения, ама Белгия тръгнала да им прави конкуренция. Много хубава държава, нали?

На 30 градуса пестят от отопление? Ха-ха.

И зимата ли така ще я караме, на изключи копче? А като свърши зимата ще се събудим от дълбокият сън.. егати приказката за лека нощ!

много умно... спестили сума ти газ през лятото... все едно фирмата за зимно почистване да се похвали, че през юли пътищата са идеално изчистени и напълно проходими- дори прохода Троян-Кърнаре... Европа застрашително изтъпя

ПОРЕДНАТА СЛОВЕСНА ДИАРИЯ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ

На 33-33С и аз много пестя от газ и от ток. Но когато стане -15С ще е интересно кой е иампиона по болници пълни с пациенти с пневмония.

В съседната платена статия на тец брикел ми харесва комбинацията от "въглища" и "по-екологично".

Европейска спартакиада по пестена на газ.

Лесно е да пестиш като преди това си разхищавал. Но как да спести този, който от 30 години е изпилил всички разходи? Как да спести българският пенсионер, който си е оставил само едно радиаторче да го топли? Да спре и него ли?

Каква зима през април бе? Кой ги пише тия статии слабоумни?

Ами ще се пести.. Като го няма вече Газпром да пълни наетото холандско хранилище по тертипа - От левия джоб в десния.. И плащане по договор за доставка.. Пък то и вече Германия е принудена да пести.. Щото Дания, Холандия, Полша по нейната тръба УЖ ОТКАЗАХА да ползват рускио газ.. А номера на Шулца и фон Лайненката да казват с колко е паднал газа спрямо същия период на миналата година, но не и с изваждане на количеството газ на "отказалите" се държави.. НЕ МИНАВА.. И газ за зимата по реверса явно няма да има..

ㅤ

В столицата на мандръсаньето се топлят с ласки и трева.

От нея разбрах, че в Италия се топлят повече на газ от Нидерландия ?!? Дали са се топлили повече в титалия от края на април, там на юг си е направо горещо, ама Италианците нали са Русофили са се топлили на газ. Между редовете все пак се е прокраднало, че Нидерландското чудо се нарича Кюмюр, акъде са сега зелените?

Дрън-дрън. В службата ми пищят че до 400-500 евро на месец им увеличили месечнете вноски и сега не смеят да пуснат дори бойлера ако е на газ. И ето откъде идва спадът на потребление. Иначе на почивка на Карибите по три седмици.

се говори за КЮМЮРО.. Ама еколокията и плана за озеленяване на Европата нещо не са споменава.. Щото озеленяването явно ще отпочне с посиняване от студ..

+100

Какви глупости отново са натворили ДИР и DW. Лятото големите холандски оранжерии не използват газ за отопление на растенията. Хората също свиват потреблението на топлоенергия и електроенергия по обективни причини - по дълъг и топъл ден.Болници и всякъкви други обществени и бизнес сгради също ползват по-малко енергия лятото. Нека настъпи 15септември и да почнат да поддържат 23-24*С в тея парници и ще има скок на използваната енергия чак до МКС. Тогава ще има новини от рода - Холандски фермери отново на протест : Оранжериите са празни и няма да има зеленчуци през зимата или Маскирани нападнаха и обраха хранителен магазин.

врели некипели бе! Спестили били сега, да ги видим зимата как ще пестят. Разкачането то руския газ си го правете на ваш гръб и този на Урсула. Не можаха да намерят алтернатива и го удариха на съвестта на гражданите, които в Нидерландия явно са от идиот нагоре. Дет се вика некадърно правителство, неадекватни решения, улави гражданя..всичко е точно.

Много добър аргумент. Тъкмо щях да напиша същото. Малко е трудно да "спестяваме" повече и да "стегнем коланите" макло повече при положение, че за 30 години вече сме опрели до кокала. Тази зима например се намръзнах, защото съседите ми така и не пускаха парното отдолу. И просто ходех по лед цял ден.

Скоро Нидерландия ше стане европейски шампион по ползване на кюмюр.. ББААХАХАХА чисто еврокюмюр

Тази статистика, кои колко е спести, може да се ползва и за кой колко вярва на правителството си.

Иди питай в ЮАР какво мислят за холандците...

После какво следва? Да се научим да не ядем, че да им е гадно на руснаците като не могат да си пласират житото, ли?

Пестенето е майка на мизерията.

:))

Спекулации и пропаганда - "изключително меката зима и възобновяването на работата на въглищните електроцентрали" Да видим колко ще пестят ако зимата е сурова.

Очаквам ЕК скоро да ни посъветва да следваме уроците на Настрадин Ходжа.

Абе много взе да мирише от западна Европа. Не се ли къпят вече тези хора ...

Браво на тях, получават първа награда, безплатни анцузи и ушанки за зимата

И тия са едни изпълнителни джендъри. Утре ще им кажат да си сменят всички пола и ще се извият едни опашки ..

Хората от долната земя не са никак прости. За тях в това десетилетие няма да има проблем с наличието на Газ, само цената. Имат си Грьонинген, много тръби от Норвегия и терминали за LNG. вярно, че ако продължават в същия дух на покорство спрямо ЕК до нищо добро няма да доведе, но тея са като UK и бързо може да ги последват по пътя извън ЕС.

Бай Ганьо коментира... Холандците не ги мислете! Няма да ги стигнете!

Нали виждате, че информацията е от Дойче Веле, т.е. забрави го.

Давай ,Путин спирай им газта на ….ей съюза