Не се притеснявайте от поредна дългова криза

Европейските икономики развъртат кранчето на разходите, за да преодолеят последиците от пандемията от коронавирус и естествено притесненията се насочват към нарастващия държавен дълг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Really?! And you are believing this shit?!?!?!

Зрител,Оти се СРАМУЕШ да си Българин?!!

Оти се знае, че ще се намери някой БЪЛГАРИН дето ще се възмути от използвания език, а не от лайната които му пробутват за новини.

Нема се плашите! Господарите въвеждат скоро нова система за плащане. Едно дупе, две дупета и т.н. Който иска да се подлага. Останалите да грабват вилите и факлите. Първи на кладата тея дето пуснаха вируса и сега ни раздават "кредити".

Този Карло Котарели за какви ни взема нас, читателите? Най-вероятно смята, че не сме запознати с дефиницията за "ИНФЛАЦИЯ". Понятието "инфлация" само с повишаването на цените на определени стоки и удлуги ли се изчерпва? Печатането на пари не е ли инфлация? Дори и да оставим този въпрос настрана, как ще се избегне една хиперинфлация, след като загубите за световната икономика вече се изчисляват в трилиони долари, поради липса на производство на стоки и услуги? Има ли начин, печатането на пари, съчетано с липсата на производство на стоики и услуги да не доведе до ново съотношение между търсене и предлагане в полза на търсенето? А това ново съотношение може ли да доведе до нещо друго, освен до хиперинфлация?