НАП отчете рекордни постъпления въпреки пандемията

Повече от 12% е ръстът на постъпленията от облагане на доходите на физическите лица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи винаги е имало приходи, просто не са ги обявявали, за да не знаем, така и харченето не се е знаело. Сега го обявяват за да не се задават въпроси за преди.

Нап са най-модерната държавна агенция. Винаги са 10 години преди другите. с проста и ясна да ъчна система и много хубави условия за работа с тях не съм изненадан.

НЕ!

Рекордни постъпления в чекмеджето на Борисов, въпреки пандемията. Ясно, ясно..

И сега е ред на какво - бонусчетааааа Много добре се справяме със събирането, та редно е да се облажиме и ние

Приоритетно се събират пари от бедните, които си продават *жълтите гащи" в нета, стари мебели, бижута, които не се носят, други стари и непотребни неща, българите покрай пандемията изпразниха къщите си, имаха време да им обърнат внимание ... Има и такива, които придаваха, защото нямаха пари, но нападжиите се осетиха и върху това сложиха данък на хората, бял ден да не видят, че посегнаха на народа, отново, дано с тези пари от народа си купите лекарства!!!!!

Това е сериозна лъжа. Тези са необлагаеми, муне.

А как ще разграничат едното от другото, като започнат да ровят какво, защо от къде ...как, хайде кажи, я стига, хубаво да р истина, ама така ли е

Никой не рови, парите от продажбата на употребявани вещи по принцип са необлагаеми. Запазете копие от обявата с цената, ако се притеснявате

Благодаря за съвета, да прочетох закона, сега съм спокоен, би било тъпо ако закачат хората и за това, стана ми тъпо, но явно им е останало малко мозък, и все пак трябва да бъдат по-внимателни с най-богатите, нали

Всъщност нещата не са точно така. Събират данни за абсолютно всеки лев който получиш по пощи, куриери и т.н. И директно ти го попълват в данъчната декларация ;) Такива филми като данък не дължиш за употребявани вещи - няма. Единствено и само важи условието покажете касов бон с цената на която сте го купил, не дължите данък единствено ако го продавате на по-ниска цена... Откъде мислиш тъй рязко е скочила събираемостта от физически лица....... сички са под ножа, с традиционните заплахи, ти ако искаш ги изтрии от декларацията, ама ако ти направим една проверка на физически лица.... кой знае какво ще изкочи, и народа е страхлив и плаща плаща, колкот му се каже....

Физическите лица - 12% нагоре, корпорациите - 7% надолу. Вземаш от бедните и даваш на богатите. Като преди това прибираш 20-30% "комисионна" в Чекмедже Банк.

Чудесна възможност да си гласуват няколко милиона бонуси в НАП

Като дойдат комунистите с тяхната корупция събираемостта спихва. Особено от контрабанда.

Над 1 милиард са дадените пари за 60 на 40 само. Значи + оборотен капитал и "спад 20%" и т.н. - близо 2 милиарда. Всичките тези пари са приход на фирмите и се облагат с данък печалба. Значи 200 х. Данък печалба е само от пЛандемията. "490 млн. лв. корпоративни данъци" - една част от тези данъци е и данък печалба. Доста от кръчмарите вдигнаха официалните заплати на робите си. Не щото са добрички, ами да лапнат повече от 60/40. От там и ДОД влиза повече в хазната. За Данък пенсия и Данък здраве - да не говорим. 5% данък дивидент - също. Нали трябва да се опразни касата от 1 милион (на мой клиент). Еми плати 5% (50 хил) данък дивидент и завъртя през банката едни пари, че над 10 бона лошо в брой. Бият по ръцете...

Ти правиш ли разход между прихд и печалба??? Приходите не се облагат, облага се това, което накрая излезе на плюс. И то е незначително, спрямо ДДС например.

Не разбрах сега, това лошо ли е или добро, бе счети? Защото на ония, другите като управляваха все не им стигаха приходите! Контрабандата си вървеше, кражбите на ддс си вървяха, сивата икономика си вървеше,червените барони си дебелееха, пък сега дойде този с каскета и ги подгони - кой в Сърбия, кой в Дубай, кой в ЮАР! Недопустима кражба на "почтен" бизнес! Не се издържа вече! Да ги изметем от властта,че да дойдат мутрите и руските кавали! Речено-сторено изгонихме ги! Ами сега? Държава трябва да се управлява, ама как се правеше това? То да не ти е като да редиш каца с туршия!

НАП кога ще си потърси вземанията от Лефски-Спартак? Ако им дължах 2 лева, щяха да потропат на вратата ми още на другия ден.

Абе, нали кръчмите ореваха света, че без тях икономиката се свива? И кво стана сега? Уж не работят, а данъцте повече. Изводът е само един - и като са работили не са плащали данъци. И още, че съвсем не са толкова важно перо за икономиката.

Ами осмукаха нещастниците дето продаваха по нещо през Еконта, ама догодина няма да има вече кокошка. А и тая кокошка помагаше на доста хора да не висят пред държавата за помощи. НАП тръскат дървото доде не остане нищо по клоните.

А какво стана с тезата: " Буджета е продънен и няма пари!?" на другарката Минка Заешка!?

Ами продънен е. Което говори още по-зле за герберастката некадърност при такива приходи

Продънени са отверстията на доста протестъри, for sure.

Бойко за всичко е виновен освен за това.

пир по време на чума :)

Два прости факта 1. МРЗ е 650 лв. Минималния осигурителен доход също става 650. Никаква заслуга на данъчните няма. Чиста математика 2. НАП изнудва фирмите да плашат авансов данък върху 2019.

А господин данъкоплатец, какво ще кажеш за БВП на България който за 10 години се е увеличил с 110 % и това също е елементарна математика !

На другите държави от изтока, за десет години след влизането им в ЕС , БВП се вдигна с от 200/ нагоре

Това с данъка спрямо 2019 е най-голямата простотия, че е и незаконна (има ретроактивно действие). И няма вариант да ме накарат да плащам авансов данък спрямо оборотите си за 2019 след като знам че за 2020 те са ми с 30% надолу, а прогнозната печалба - с 50% надолу. НАП, за да стане модерна агенция трябва да бъде разделена на две независими части - контролно/наказателна и одитираща (ревизионна). В някои държави одита се възлага на външни фирми. Това е с цел да няма конфликт на интереси. А в момента НАП освен за бухалка се ползва и за касичка. Звъни премиера (няма значение кой) в НАП и вика "Нема паре, изтръскайте малко чувала" и се почва. Вместо да оптимизират разходите на държавата, те измъкват последните пари на данъкоплатците. Това ги обрича на зависимост от банките и ги лишава от средства за инвестиции, вкл. и в собствения си бизнес. Така се къса веригата пари-стоки/услуги-пари, съответно и бюджета има пропуснати ползи.

Това е благодарение на "Разрухата" !

Нека има пари за партийни субсидии.

Само аз им платих 200К данъци от биткойни.

Сравняват с миналата година, когато отложиха подаването на годишните декларации. От НАП за идиоти ли ни смятат?

Това дето всеки реве си е народопсихология. Истината е че почти на всеки извън туристическия, ресторантьорския и забавно -увеселитения бранш доходите му се увеличиха.

То пък ресторантьорите и хотелиерите са едни плащачи на данъци.. В тия браншове винаги се е криело много оборот и нищо чудно като ги ограничиха и в резултат се вдигнаха приходите на Нап.Просто парите ,които отиваха се пренасочиха я за ремонт или нещо друго смислено нещо

И това го има.

А отбора на #КОЙ кога ще си плати???