17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Засега обаче няма подписани документи по тези направления, а хъбът е във фаза на предварителни проучвания...... no comment.

се движи от интереси Както англичаните казват няма вечни приятели има вечни интереси Великите си гледат интереса НЕка и ние гледаме нашия От много хитрости да не останем без газ

Преставам да пиша. Идеята беше да се замислите дали няма нещо гнило в това, че не се прави най-логичното. Само едно запомнете - нито Русия, нито ГАЗПРОМ трябва да защитават вашите интереси. който и да е мениджър на която и да е компания ще бъде уволнен незабавно ако защитавал интерес , различен от този на компанията. В нормалните страни ще го разследват и за взимане на подкуп, защото това е единственото обяснение да го прави. От мен чао и приятно прекарване в блатото от което се излиза само като разберете какво съм имал предвид. Не да се съгласите с мен - а просто да разберете.

Русия е приятел на Сърбия и Гърция и е смъртен враг на България. От тези постулати произлизат приоритетите на Москва. Голям проблем им е всеядна Сърбия.

Русия е приятел единствено на себе си. Ако подкрепя една или друга страна, то е защото гледа да защити собствения си интерес. Руснаците няма да изберат никого, който не поставя интересите на Русия пред този на всяка друга страна. Това важи разбира се примерно и за немците, но немецът ще гледа доста и личния си интерес. Докато руснаците на избори гледат първо държавния, а много от тях изобщо не гледат и личния си , като се надяват, че това е работа на държавата. Просто 70 години комунизъм правят разликата.

Човек на кривата ракета комунизма, демокрацията, приоритетите на другите, Космоса все и пречат! Ти си специалист по оправдания- добре, че е бил комунизма, та сега е модерно да си " анти", за да се криеш за " анти", щото друго май не можеш да правиш, освен да обясняваш, че все нещо ти пречи! А България и българи е имало преди теб, ще я има и ще има и след теб! Тая държава се крепи на можещите( колкото и малко да са), не на оплакващите се постоянно от нещо си!

А ти си специалист по? Че така директно и кратко определяш приоритети! Айде оправи си твойта паничка, че е най- бедна в ЕС, и затова май не е виновна Русия, САЩ, Марс и т.н., а може би такива като теб, на които все някой им пречи! На крива ракета Космоса и пречи с космическите си приоритети!

До този, който пита къде намесвам Гърция. Ами не я намесвам аз, а руснаците. Цитирам от статията: "Има вариант през Гърция и Италия, другият път за доставка на газ е през България" Което значи - никой да не си мисли, че ще му клекнем, защото имаме два варианта. Имат два варианта докато България и Гърция не действат съвместно. Ако действае съвместно имат ЕДИН вариант.

Не съм защитник на никого - защитата на интереса на Мариците си е задължение на собственика им. Обществото може да има интерес да ги защитава или не в зависимост от ефектите, които биха настъпили ако се затворят. Тъй като никой не е дал никакво изследване колко хора ще загубят работа, какво ще се случи на пазара на електричество - не знамкакво трябва да защитавам. За да стигне газ от Турция до Австрия и Италия трябва да мине или през България или през Гърция, просто, защото това е географията. И е много странно за хора, които с часове могат да спорят за това колко важен е бил Дедеагач за България и как когато той е бил границите на България - т.е. след Балканските войни България е държала ЦЯЛАТА сухупътна връзка межуд Азия и Европа, та е много странно , че същите тези хора питат защо да се договаряме с Гърция. Ами защото поотделно никой от двете страни не държи 100% от сухопътната връзка , а двете заедно я държим. Затова ВСЕКИ ще има интерес да вбие клин между нас, и само ние двата народа, двете държави имаме интерес да се разберем. Историята не е само в това кой сатрап колко хора изклал в някоя битка - историята се учи и за да знаеш, че още от античността е имало само ДВА пътя от Азия към Европа. И те са ВИА ИГНАТИЯ, който минава през Гърция, и ВИА ДИАГОНАЛИС (МИЛИТАРИС). И преди да почнете отново да мечтаете за уникалнотоси геостратегическо значение се сетете, че геостратегическото значие на двете държави е МОНОПОЛ. А сега се сетете кой има интерес да имаме добри отношения с Гърция без посредници? Никой май, а?

Човек имам чувството, че интереса на Гърция е по важен за теб от този на България! И с диагонали и с прави линии, най- краткия и евтин път за газа по Турски Поток или от Близкия Изток е през България! Това го знаят и в САЩ, и в Русия, и в Гърция, и в Турция, и в ЕС!

Много си тъп, копеле.

Напротив - най-важно за мен е моят интерес. А като говорим за държави, тъй като съм гражданин на България най-важно за мен е интереса на България. И за да защитя моя интерес и да сключа най-добра сделка първо трябва да опитам на другата страна да сведа решението да ЕДИН вариант, а не до съществуващите ДВА. Затова може да се окаже, че е много по-изгодно да се съюзя с трети. След като направим анализ ще преценим какво е най-добро за нас двамата и ще влезем заедно в преговори. Защото е 100% ясно, че когато не оставиш друг вариант - твоята позиция е много силна. И не се заблуждавай, че най-краткия път е най-евтин. Има една поговорка най-краткия път не е най-бърз. Ти как си представяш, че ще преговаряш с ГАЗПРОМ - как си представяш, че можеш да поставяш условия? Ще декларираш вечна дружба? И човекът, който седи отсреща ще жертва бонуса си , заради вечната дружба? Защо мислиш, че има корупция? Ти как си представяш висшия мениджмънт на ГАЗПРОМ - хора, които живеят в лишения за да доставят евтин газ на народите по света ли?

Нека си строят ватенките тръбата до България, хахахаааа.....Бойко това чака само и веднага ще им врътне кранчето в положение "Closed"! Путьо пак ще го духа сух!

Тук някакъв ми обяснява как , тъй като Австрия имала интерес и тръбата ще мине през България. Добре, че австрийците не са разбрали какви идиоти сме и си мислят, че ние ще определим какви са изгодните за нас условия за да може да мине газ за тях. Мога да се хвана на бас, че няма австриец, който да смята, че у нас спорът се води не заради нашата лична изгода, а коментираме САЩ и Русия. Това ви е проблема в разбирането на целия ЕС и отношенията в него - на Запада смятат, че всеки защитава собствения интерес и за да може да съществува ЕС просто всеки трябва да направи някакъв компромис. Не смятат, че в случая лидера на Австрия трябва да защитава интереса на България. Смята се, че България ако има интерес от нещо, ако се притеснява, че ще загуби ще го ЗАЯВИ. И тогава се преговаря. След като се разберем вече ще защити своя и на България интерес. Казвам ви просто сме изтрещели тотално и живеем в някакъв паралелен свят.

Приятеля, никой сериозен бизнес в Австрия, или пък Зимбабве не се интересува от това какво коментираш! Дали има австриец или няма, който следи коментарите ти в този сайт, ти не би могъл да знаеш, особено да твърдиш " няма австриец"- тоест говориш за над 8 000 000 000 австрийци без да знаеш мнението, на поне 51 % от тях! Интереса на България е свързан с икономическата дохоходност от тръбата от Турски Поток към страните в ЕС! Ако има тръба през България- дохода от транзита си е чиста печалба за България! А за кой е предназначен газа за Австрия, Сърбия, Италия, Чехия няма значение, все е за страни в ЕС със стабилна политическа система и икономики( за разлика от Гърция- която е в перманентен финансов колапс), които имат нужда от този газ и ние с тях следователно имаме общ икономически интерес!

За да могат "приоритетно" да лапат алкашите. Никакви руски тръби не искаме. Не ползваме руски газ. Наврете си го в задната тръба!

А в случай, че имаме възможност да им извиваме ръце пак ли не трябва да купуваме от тях? Не сте добре всички. Едните искат да хранят братския руски народ, другите, въпреки, че уж не го обичат ги е жал да му извиват ръце. 80% дебили - от тях половината фанатици на тема Велика Русия, другата половина фанатици на тема Русия е виновна за всичко. И ти сигурно си мислиш, че имаш нещо общо с хората то Западна Европа? Всъщност и едните и другите сте с манталитета на хора от бившия СССР.

Приятелю забелязвам тенденции в писането ти към обобщавания в мн. ч, които ти правиш от първо лице, ед. ч.! Никой на никого не " извива ръцете", а в случая с газа се търси най- краткия маршрут ( икономически обоснован- ( разход по транзит- по ниска крайна цена) за транзитиране на газа до страни в ЕС, които са и крайните потребители! Какви локуми разтягаш и сега и в предишните ти коментари- Гърция, Марс, " извиване на ръце" и т.н.!

България на свой ред търси вариант за отклонение на "Турски поток" ама късно...

А бе хора вие за 29 години не се ли напънахте малко да прочетете нещо за принципите на пазарната икономика? Чудите се защо нещо не успяваме да се справим с икономиката - ами дали не е защото масата българи са останали на нивото на централно планираната икономика? Да инвестираш в нещо, не означава, че някой ще ти осигури печалба. Някой е направил инвестиции в тръба. За да се реализира печалба трябва да има по-голям пазар. Това го разбира и инвеститора, това го разбират и клиентите. Не е ясно кой в каква позиция ще е - дали инвеститорът ще може да извива ръце на клиентите, защото може да си позволи и да не им продава или клиентите ще извиват ръце на инвеститора, защото ако не им продава ще загуби. В момента интереса на България и Гърция е ОБЩ. Оставете какво е трябвало и какво не да се направи. Това е минало. България и Гърция държат ключа към това да може да се продава не само на тях, но и на когото и да било друг от този газ. Просто погледнете КАРТАТА. И съм направо изумен, че не виждам нито едно мнение, че в момента трябва да се договаряме не с Русия или Турция, а с ГЪРЦИЯ. Не знам какво правя в държавата на неграмотните.Национално предателство е и за България и Гърция ако не се съюзим и не почнем да диктуваме условията. Отделно ние сме членки на ЕС и няма никакъв проблем да поставим този въпрос на масата и да се разберем и с останалите страни, които проявяват интерес - Австрия, Италия и да действаме заедно. Не, направо живея сред някакви религиозни фанатици - Русия, САЩ, МАРС, завладяване на Вселената - я се вземете в ръце и почнете преди да мислите как да помогнете на Русия и СаЩ поне да имате хляб на масата и да не бърате по кофите. Путин и Тръмп първо ще напълнят джобовете на своите сънораници и после , ако случайно остане нещо ще ви подхвърлят някоя троха. ТЯХ ЗА ТОВА СА ГИ ИЗБРАЛИ.

Приятелю какво е" пазарна икономика"? Когато правителство налива 600 млрд $ в частни компании ли за да не фалират?- САЩ, Обама директна финансова помощ от 600 млрд. $ за финансовите фондове в САЩ през 2008- 2009! Та дай определение за " пазарна икономика"- няма такова, ако си чел сериозните икономисти от 20 и 21 век.! Има само журналистически, НПО на Шорош и политически термин " пазарна икономика"- който не носи в себе си обективен икономически смисъл! Ако е трудно да го разбереш, нищо чети си РЕП и гледай телевизия! Ако следиш събитията, преди дни австрийския канцлер по негова молба беше на визита в Москва за обсъждане на енергийните връзки! Затова тръбата ще мине през България, щото за Австрия, Сърбия, Чехия и Словакия- около 30 млн. население и развити икономики е икономически по изгодно!!! гърците слушаха брекзитовците от Албиона, гонеха руски дипломати, правеха се на балкански обединители, но ЕС ще ги заобиколи за газа! гърците сами си го направиха, тръгнаха срещу ЕС, като троянски кон на брекзитовците и другите англоговорящи отвъд атлантика, сменяха името на Македония под диктовката им, гонеха руски дипломати, дължат стотици милиарди на Европейската банка, Германия и Франция! гърците от три столчеа са тръгнали да падат здраво на земята и в поредната си финансова дупка- ти ми пишеш имали сме общ интерес с тях!

Само ще ти кажа, че абсолютно нищо не си разбрал от кризата в Гърция, нито пък ги разбираш гърците. ТИ сигурно и няма да повярваш, че гърците за да заобиколят руските санкции почнаха да лепят турски и македонски етикети, нали? Защото както всички знаем, гърците са патриоти, Македония и Турция са им врагове и т.н. Е да ама гърците не са живели пир комунизъм и знаят, че патритизмът е редно да бъде след като си оправил личните и на семейство финансови проблеми. За разлика от теб и 80% дебили не са забравили народната мъдрост - "Помогни си сам та и господ да ти помогне". Вие чакате Бащицата да ви храни, а вие да веете патриотично байрака нали?

Ти май си от пазарните икономисти, дето защитават американските Марици! Българина им плаща най- високите цени за непроизведеното им електричество!- ей това е пазарна икономика! Щото икономиката има два субекта производител на стоки, услуги и т.н.( но се произвежда нещо обективно) и потребител на произведена стока, услуга и т.н.! Пазара се нарича трансфера на тези стоки и услуги от производителя към потребителя! Каква " пазарна икономика" ми разтягаш локуми! За какво да разговаряме с Гърция, след като там тръби няма! Гърция нито е доставчик на газ, нито е реално транзитираща по " Турски Поток"! Австрия, Чехия, Словакия, Сърбия са крайните потребители на газа, така че те определят маршрута на газа с по ниска себестойност( разход- цена) предназначен за тях- икономика- производител- продукт- потребител! Не ти, не Ципрас! А гърците може от Марс, от Русия, от САЩ да транзитират газ, стига крайните потребители в ЕС да имат нужда от заобиколен и оскъпен транзит през Гърция!

Много си глуповатичък моето момче, без да се обиждаш 1. Пазарна икономика за големи проекти може да има само ако има СВОБОДА. България е тотално зависима от САЩ и Брюксел, така че няма как да реализира изгодни инвестиции, защото те не са изгодни на САЩ и страни с влияние в Брюксел. Спряхме няколко суперизгодни проекта, а се нагушихме с неизгодни проекти (ВЕИ, Марици), с което работим за изгодата на тези от които сме зависими. 2. Не ни е необходима Гърция за да пренасяме руски газ за Европа. Дори и Турция не е необходима. Виж картата и си направи шапка от нея, белким нещо влезе вътре. За какво трябва да се съюзяваме с Гърция? Няма смисъл от трасе, което да минава и през Гърция и през България. Ако и ние и Гърция откажем да транзитираме руски газ, ще се наложи да купуваме суперскъп шистов газ от САЩ или Израел. Или руски газ от Северен поток през Германия и половин Европа, което пак означава суперскъп.

Тъпите български политици може и да прекроят сегашните възможности и тръбата да мине през всички заобикалящи ни страни за да плащаме транзитни такси и всякакви надценки на всички! Нали сме мазохисти още с избора на тези политици следва именно като такива да изберем да плащаме многократно по-скъпо. Всъщност това са управленските възможности на демократите в България, които ни унищожават с евроатлантическите си ценности.

А бе това не ти е централно планирана икономика за да си длъжен да плащаш цена, която да предполага печалба за другия. В пазарната икономика можеш да сключиш договор при който другия е на загуба от теб, а ти си на печалба, просто , защото той е принуден да минимизира загубите. ТИ като отидеш на интервю за работа съгласяваш ли се да работиш на 800 лева защото така му излиза сметката на въпросния работодател ако имаш предложение за 1800лв. при друг? Вероятно се връзваш и на това - не мога да ти вдигна заплатата , защото ще загубя.

2020г ще имаме и азерски газ от ТАП и втечнен газ от Адриапулис. Ще можем и без руски газ.

с турската надценка :-)

Руснаците си продават газа, но наред с това искат да извиват ръце и да прокарват имперските си цели. Заплахата от исляма все пак е по- силна, защото онези искат да ти сменят вярата и да те поробват по подобен начин. А бе като селяните не са си на мястото, а чукундурите не могат да четат все такива ще и четем.

гума, кой какво прокарва и прекарва си е негова работа! ти какво прокарваш и прекарваш, гума, в твоята държава, че е най- бедната и обезлюдена в цял ЕС! Прокарвай си и ти твоя интерес, гума, ама какъв е твоя интерес- да пишеш коментари ли, като футболен запалянко, викащ срещу някакъв си отбор! Футболистите дето играят, обикновено са по добре платени от футболните запалянковци! И в икономиката е така, тези които правят и прокарват си търсят пазари, тези които не прокарват и непроизвеждат, гледат от страни или само транспортират за малко произведените стоки!

Полупъста клякя, че и в стойка Г застава, съблякъл и събул е да какво има е ще се моли!!! Това е ситуацията, пък платените му тролове, пак цяла нош са били на пост и са цапали с коментарите си!!!

Ще има, няма да има. Ще мине през България, няма да мине. Това, че Сърбия, Унгария, Австрия са заинтересовани е факт, но за мен въпроса е кой ще плати за тръбата ? Колко ще ни струва разходката на турската газ от тяхната граница до Варна и после до Сърбия ? Колко такси ще се събират ?

КГБ

Виновните за спирането на Южен поток , трябва да бъдат осъдени с тежки присъди като национални предатели.

На Боки му свиха сърмите защото украинците щели да останат без препитание и той послуша "големите шефове"....

Орешарски и БСП

Чудесно. Южен поток беше прекратен от джуджето Путлер. Можеш да го съдиш като национален предател.

Благодарим ви братя руски, но моля ви, извадете България от списъка на приоритети се. Ако е възможно и ако има пазарна причина нека направлението да е през България. В противен случай - аман от братя!

Споко в момента България не е приоритет на Русия! България си е приоритет на САЩ! Лукойл може и да се шуми около него за данъци, но около американските Марици не се шушне дори! българите плащат на американските Марици за непроизведен ток, което за пръв път в " историята на човечеството" е изпробвано в България под диктат на САЩ- да плащаш за непроизведено нищо на най- висока цена( сравнена с ВЕЦ, АЕЦ и т.н.)! Лукойл поне не те задължава да плащаш за непроизведено гориво- отиваш на бензиностанцията и никой не те задължава, след като заредиш примерно 20 литра на цена от 2. 30 лв да платиш още 23 лева отгоре за непроизведени 10 литра бензин, както правят американските Марици с тока! На Русия приоритет в момента са Австрия, Германия, Италия, Чехия, Унгария, Словакия, Сърбия( чехите на срещата в Сочи сключиха договори за 20 млрд. евро с Русия), както и Русия е приоритет за тези страни! Затова тръбата ще мине през България след срещата по молба на австрийския канцлер в Москва с Путин за да стига до Сърбия, Австрия, оттам Чехия, Словакия!

Както се казва ,а дано ,ама нада ли.Когато потока щеше да минава през България,у нас пристигна малка група щатски сенатори,които разясниха на правителствата в дългосрочна перспектива как не трябва да участвуват в никакви енергийни проекти с Русия.Но много странно Украйна и Полша проявяват изключителна активност да саботират тези проекти ,което е разбираемо,защото сега съществуващите трасета минават през тях и те не желаят да изгубят както транзитните такси ,но също и своята значимост на енерго-разпределители, от които ние толкова сръчно избягахме.Ако беше реализиран проекта в първоначалния си вид,то тогава щяха да се транзитират 64 милиарда м3 газ, а сега /ако се реализира/,,някъде към 16милиарда м3.Ако някой обърне внимание има и трасе през Гърция към Италия,това е също израз на недоверие към България ,защо в първоначалния си вид Италия трябваше да получава газ през Австрия ,а Гърция и Турция от България

идеална беше групичката! Спаси България от голяма беля.

Голяма беля казваш. Нека Германия да ти доставя руска газ на тройна цена или купувай от американците да ти я доставят със самолети. Иначе пак ще мръзнеш и псуваш руснаците, че не ти продават газ защото нямаш пари....

Не се учудвам на злобата на путинистите. Всичко ви се проваля. Турски поток е една тръбичка до Турция и лъжите на руския министър няма да спасят Руската Федерация от разпад. Северен 2 няма да има, докато Путин не върне заграбените територии Донбас и Крим, Магадан е с общи кенефи на улицата и мръсотия като в мангалски квартал на Перник, няма да кма спиране на газта през Украйна не през 2019-та, ами и през 2219-та, България е в Европа и НАТО, въпреки че сме под колониалба зависимост на Москва, а Путин е вече издухан диктатор

Горкия,това ,което го е хванало ,здраво го държи

Трябва ли да ти обяснявам, че си глупак? Май не, ти си го знаеш, но се правиш на интересен. "Северен поток 2" ще има и то не за друго, а защото го иска Германия и ВЪПРЕКИ нежеланието на разни несъществени фактори в ЕС. "Турски поток" ще има, щото Турция гледа собствения си интерес, а не интереса на Украйна и отвъдокеанските ни "партньори", а този поток можеше да се казва "Южен" ако нашите "политици" не ближеха нечии западни задни части. Дали едната тръба ще завие къде нас е въпрос на добро желание от страна на руснаците, а както виждаш, някои наши "политици" едва сега започнаха да разбират какъв си го навряха със съгласието с американската политика. Не напразно Боко реве за прословутия "хъб", щото разбра, че без газ от Русия ни хъб ни хъбчета ще има, още по-малко от транзит през Украйна. Не пропускай и факта, че транзитната мрежа на Украйна беше продадена на синчето на бившия вицепрезидент на САЩ и там е голямата болка, че ще остане празна и съответно няма да падат парички ей така, от въздуха, в нечии джобове, които даже и не са украински...

Ще има ма когато Руснак кацне на Марс. Всичкото ви е в бъдещ време какро едно време при развития социализъм . От петилетка на петилетка до пълния провал...

Ако имахме премиер вместо тиква, тоя поток щеше да се казва "Български".

Заври си потока в задника на оня орезидентчето Мунчо лъжеца

Никакъв Руски газ за България. Няма такава измет. Да ходят да си просят от Тръмп терминал за втечнен газ. Само тотална икономическа смърт може да прочисти територията от сганта която я населява и срами името на великите ни предци.

Мнения от неподмити и недоклатени русофили не приемаме. Аре марш към Магадан!

По-подреден град, отколкото прекопано село София

Безпомощни сте и жалкипутинските боклуци

Е,братушки, май яко пресолихте супата! С този зиг-заг на южния "турски" поток, който трябва да се насочи към Европа, но няма как да зависи от Турция, вие показахте недалновидност и липса на политическо търпение! И обидихте жестоко няколко славянски братски народи! Никога не е късно да си посипете главата с пепел! Дано бързо разберете, голямата си грешка и поправите нещата! Хуманум ераре ест! Човешко е да се греши!

Недалновидност? Има едни цървули, проявили такава и не са руснаци. Всички се забавляват на техен гръб.

Цървули че има, има! И, че са виновни,са виновни! Но другата страна можеше да бъде на по-високо политическо ниво! Наказанието на няколко братски народа заради шайка разбойници не е решението!

Никой вече не бърше за нищо територията Булгаристанска. Аванта за по 3 милирда на година няма и няма да има, както при Бай Тошо. Или ти си убеден, че да не спазваш уговорки, да не даваш пари, да оплюваш всекидневно и след това да викаш - "Дай ми!" - това е съвсем нормално? Тръмп ще ви дава втечнена газ

На тоя хъб, да сложат всички мазни гербаджийски задници да си го захранват с газ.

ти ся нещо се изнерви. Да не си на Курнелия мъжо дето е на заплата 60 000 при Златев ???

Не съм изнервен, а ме е яд, че се ПРИСВОЯВАТ (УСВОЯВАТ) средства за "проучване", когато всичко е ясно. Путин каза, че може да си купуваме газ от Турция, ако искаме. ТИЯ ПАРИ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ НАС. Всички са разстрел, включително и подкрепящите такива безнаказани кражби.

Най- учудващото в случая е, че страните от ЕС, които подкрепяха Майдана в Украйна, сега заобикалят с газопроводи Украйна, а другите си строят хъбове за тези газопроводи! Дори Полша не се отказва от тръбопровода през Белорусия за евтината руска газ, щото Полша си е направила сметката, че евтиния руски газ ще е за нея, а шистовия двойно по скъп американски ще го изнася на Украйна, след като страните в ЕС, подкрепящи Майдана, ще си построят заобиколен газопровод! Украйна ще се диверсифицира с по малко евтин руски газ и повече двойно по скъп американски шистак през Полша! Всички печелят!

само да питам, щото тука се представя че едва ли не кат мине тръба през нас и ще лежим на гръб и ще папаме от транзитни такси и данъци, та колко данък е платил Лукойл за рафинерията в Бургас за тия години ? Някой въобще знае ли? И успяха ли накрая да им сложат въобще измервателни уреди на входа и изхода??? И някой от тука пишущите дето е с пропуснати ползи от Южен поток да каже колко лева е спечелил лично той от Лукойл, ама ако може да не е Златев

Питай Борисов и ОЛАФ на ЕК, какви данъци плаща Лукойл! Щом от ЕК, ЕП не водят дела срещу Лукойл, значи си плаща данъците според законите на ЕС и България! Ти, ако имаш друга информация тичай към Брюксел да уведомяваш властите в ЕК за Лукойл! Не ни занимавай с писанията си или стани жълт поръчков журналист!

еми на- питам: колко данъци е платила Лукоил за тия години? Щото нали това е идеята- да им дадеме трасето срещу паре, не срещу черни очи??? Или не е това и нещо се гелпя?? Та колко е внесла в хазната Лукойл ??? Не ме интересува оборота им преди да направят шмекериите с увеличение на разходите, интересува ме колко лева данък са платили. Щото същото ще става и с газта. Ще си калкулират едни грамадански фиктивни разходи и накрая на финансовата година ще са на нула или на загуба.

Без да си правя труда да търся нещо за задоволяване на твоето незнание, Лукойл всекидневно прави оборот за много милиони и само ДДС е милиони. Плаща осигуровки, дава заплати - от които при похарчването им остават още едни 20% ДДС. Онези приказки от вестниците за неплатен акциз и подобни - да не мислиш, че полулегалните и тайните доставки и производство на боеприпаси за милиарди плащат нещо? А не са "руски", вечното извинение защо нещо е лошо в Бг. Точно обратното, хрантутници на противниците на отвбора на Русия се разпореждат с това.

И сега ако обясниш и от къде идват тия пари за няколко пъти по 20% ДДС и ще ти стане ясно колко си безхаберен...

На явно неразбралите:Северен 2 е химера. Може да се строи едва след като Путин върне Донбас и Крим. Турски е една тръба и е за Турция. Шах и мат за Путин. А и на нас ни е изгодно за си доставя ме руска газ без нови инвестиции

Севрен Поток 2 се строи и продължава да се строи! В случая химерата си ти и писанията ти!

То и Кримски мост все бе "химера", ама...

Е това е наистина една химера. И всички други магистрали у Бугарско са химери. Също така и достойни пенсии, качествено медицинско обслужване и безплатно средно образование на добро ниво - всичко това е пълна фикция.

Оппа гърците нещо гониха преди време руски дипломати, Ципрас се правеше на балкански обединител, пък май пак няма да има евтина газ! Китайците им изкупиха пристанищата, руснаците май ще ги заобикалят с газта, имат дългове да плащат стотици милиарди към Европейската банка и Германия! като се водят по акъла на брекзитовците, гърците май от два стола- ЕС и Русия, ще паднат на земята, а там ги чака Ердоган! Може да се прекръстят на северомакедонци след време, гръците, както вървят нещата!

Това ако не стане, друго ще успее. Векове борби и кръв на нашите предци да удържат тази география. Трябва да сме неблагодарни и малоумни, да не я използваме.

какъв хъб какъв газ вие руснаците сте мошеници.

а ти си Тръмп или Меркел? единия купува руски двигатели за ракети за милиарди, Меркел си строи Северен Поток 2! не ни занимавай с писанията си, кой какъв бил, щото ти кой си и къв си?

И каква ще е ползата от новата тръба?Никаква.Вместо по старата през Украйна ще получаваме газ по новата,за да бъдат прецакани украинците.Типично в стила на братушките-империалисти и крадци..Най-тъпото е,че това не се разбира от голяма част от българите,които си мислят,че руснаците са ни приятели.

Ми що Германия си строи Северен Поток 2? Нали подкрепяха Майданчето! Що за новата тръба на " Турски Поток" са се наредили Австрия и Италия? Нали и те подкрепяха Майданчето! Айде бегай бръзо го кажи на германския, австрийския канцлери и на италианския премиер, че прецакват Украйна, щото те подкрепяха Майданчето, пък я заобикалят с тръбопроводи! Не ни занимавай нас с писанията си!

Доколкото си спомням, Путин и ко бяха категорични, че 2019-та спират газта през непокорната Украйна. Ще спрат на баба ми налъмите. Нещастници. И тази война вече е загубена от Путин. Няма да има спиране на газ, най много Руска федерация да го закъса парично и да се разпадне с или без Путин

Няма да я спрат- просто ще подават по- малко газ до Украйна на пазарни или спотови цени, като така руснаците ще и помогнат да се диверсифицира газово- Украйна може да си внася шистов американски газ от Полша на двойно по високи цени- диверсификация, пазара е голям, просто Украйна няма да бъде повече транзитираща страна! Украйна се изпокара с повечето си съседи, поляците и унгарците не искат да чуят за Украйна, Украйна се изолира самичка!

Не, не ... На килимчето ... Първо добра цена, после на входа на Варна, ... И тогава. Иначе да подсмърчат ватенките!!!

tonk11

Ми те до там идкаха да я докарат. До Варна. Помниш ли оная тръба дето я спряха? Или удобно забравяш. За там беше. А за цената земи се поинтересувай - цената ни е по-ниска от всички в Европа 0.033 €/квтч. Само в Румъния е по евтина-0.032.

Не, не ... На килимчето ... Първо добра цена, после на входа на Варна, ... И тогава. Иначе да подсмърчат ватенките!!!

Не, не ... На килимчето ... Първо добра цена, после на входа на Варна, ... И тогава. Иначе да подсмърчат варненските!!!

Засега честити на всички българи новите цени на газа.

Москва да си завре тръбите някъде

tonk11

Еснествено. Ние сме богати. Ще си купим от скъпата щото не е руска а демократична. От фащ.

КГБ

Кой те пита бе нещастник, стой си там в дупката и мълчи.

Чудете се, чудете се. През 2020 пускат терминала в Александруполис с капацитет 6,5 милиарда куб. м.

tonk11

Това за оня газ дето Литва си купи 1 танкер и после го забрани за употреба ли е терминала? Втечнения, дето е демократичен от щатите? И цената му е с 1/3 нагоре? Що ли никой не тачи направо се чудя? Ти обаче му се радвай де. Кой ти пречи.

Ми в момента втечнения газ е 235 долара за 1000 куб.м., а ние купуваме от Путлеристан към 245 долара същото количество. Ма щом путлераста казва че 235 е нагоре с 1/3 от 245 трябва да му повярваме, щото е прочут лъжец

През 2017- цената за България на руска газ е била 190 $ за 1000 куб. м, а примерно за Германия е била 220 $ за 1000 куб.м. 2018 за България средно е към 212 $ за 1000 куб. м, за Германия 242 $ за 1000 куб. м. Малко пишеш на едро и позавишаваш! Та ако американския шистак е 235 $, няма логика Германия да строи Северен Поток 2 за милиарди, а Германия го строи! Та аз вярвам на германците повече, отколкото на теб за ценови анализи на пазара на газ!

Ако има нещо на света, което да ме вълнува по-малко от българския футбол, това са руските интереси. Ако щат да си я

... заврат тая тръба в ... сибир образно казано, все ми е тая.

А на нас ни е все едно какво ти е.

Та тази газ не е за вас, платената протестърска измет. Тя е за Европа, а през България само преминава и ние получаваме парички за тази работа.

Ние знаем,че получавате парички от руската измет да плюете България!

Когато може да е през Каспичан? )))) Няма друга такава нация, няма!

хем пияна ,хем проста

Пияна като Юнкер ли?

Има опасност да си пълним Хъба с пръдни. Дано на Русия е изгодно да мине през България!!! Та да ни огрее. А Украйна ще си пълни тръбите, ако си плати.

Що не, на всеки ще му е изгодно да те "мине" безплатно! Обаче руските пияници не само искат да ви "минават" без пари, ами щяха с договора за ЮПаток да ви заробят да си плащате 100 години, през които щяха да ви минават.

Щом са ви напълнили устите руснаците с ...значи пръдните ви ще стават за газ

Брей че злобно писателче бре, още малко и ще получи инфаркт.

Борисов да започне да си плаща парното в резиденциата от джоба си , за да влезе в проблема!

Откраднал над милиард и сега дреме му

Мамата си трака. Южна Европа иска да си купи газ от Русия, ама бай Ганьо се е запънал като магаре на мост и не си дава територията да минат тръбите през нея. А шибания газ е за Австрия и Италия. Те ще го ползват. Който не иска да не купува - ами да не купува. Тези циркове край нямат. Прецакахме 2 европейски държави, не Русия. Курц отиде на крака при Путин и се разбраха по мъжки. А наш'та пу*тка ББ се чуди накъде да се върти като шугава овца.

Да не минава тръбата през нас, а през Турция! Браво! Гениално! Тъпаци

... гледайте тъпанари българи внимателно географската карта и ще разберете защо Газпром няма как да избегне България - ВСЯКАКЪВ ДРУГ ПЪТ И ПОНЕ 3 ПЪТИ ПО СКЪП, А В РУСИЕ ВЕЧЕ УПРАВЛЯВА ДРУГО, НЕ КОМУНИСТИЧЕСКО ПЛЕМЕ, ЗА СЕГА ВСЕ ОЩЕ ЯХНАТО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГНОМ ПУТИН, НО ТОВА ЩЕ Е ОЩЕ МАКСИМУМ ДО ДЕСЕТИНА ГОДИНИ... ДА НЕ БЪДЕМ ЧЕРНОГЛЕДИ - РУСИЯ РАЗВИВА КАПИТАЛИЗЪМ И ТОВА Е БЕЗСПОРНАТА ИСТИНА...!!!!!!

Ако го сравним с Жельо Желев, Та, като лаеш, оглеждай се и, първо, виж се в огледалото си, смотаняк

Оффчаря и бесепето го осигури колкото повече газ толкова по-голама цена. Да живеят всички бесепета по кълбетеата на сесесерето

Споко, ще има "Южен поток" без Турция! Проекта ще се реализира в първоначалния му вариянт!

Ще има ако България си гони националния интерес, но ББ не го прави, а се дупи на Турция и САЩ... А ББ имаше много просто извъртане за "правилата на ЕС за газ от 3 източника" - просто декларира, че ще внася по най-добрите пазарни цени газ от Русия, или американски втечнен газ през мощностите на Полша и Литва, по европейската тръба оттам... но само ако американския газ е по-евтин, или руския газ секне изведнъж... и ето го Соломоновското решение за ЕС... но нали трябва бай Ганьо с мозък...

Нормално е за който плюе да няма газ.... А у нас плюнчовци имаше много- плюха и Борисов, и Плевнелиев, и всички през времето в началото на управлението на ГЕРБ... Бяха много смели, защото американците им даваха тъпи акъли и те плюеха ли плюеха. Така че сега заради няколко тъпоумника/ и Плевнята включително/ ще има газов ХЪБ на кукуво лято...... и БЕЛЕНА АЕЦ пак ще видим някой друг път... и изобщо, когато страните ще минават на електрически коли ние пак ще харчим най-скъпата газ и ще имаме най-скъпия ток, защото селанията и простотията не прощават никому грашките........

Турски, Южен поток все тая. Прекия път за Австрия, Сърбия, Угария и т.н. е от тук. И трите държави са на ти с Русия и тя няма да ги остави без газ. Друго нещо е тръбата да беше излязала във Варна, но да тежи на съвеста на Б. Борисов. Те на нас такси, ние на другите, просто няма как, така стават тези неща.