Млади служители на Голдман сакс искат 80-часова работна седмица

77 процента от тях твърдят, че са били жертва на професионална злоупотреба

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко щеше да е супер, ако тия правеха нещо полезно

По 40 часа на седмица.

Получават,а тука трохички от новите робовладетели

Да ходят в завод да завинтват гайки.

доене по чифутски

и на къра мое да се пробват :)

Аааа, вече разбрах. Затова Никито Василев и Милен Велчев се върнаха значи да са министри при Царя. Искали да си отспят. Е, постигнаха го, както знаем.

Хаха:)

А га яде баницата ни рива каккто казваше баба ми. Ми да им свалят бонусите малко от по $100000 амд по 10000 и ще ги видим тез.

На по 19-20 години, ако издържат, продължават нагоре, ако не - напускат. Ама не забравяйте да кажете и какви годишни бонуси изкарват. По няколко милиона са.

Никой нормален не остава повече от 2-3 години, търпят за реноме и за да го накичат в си ви-то..

Калкулатар има ли някой. 5 дни по 8 часа са 40 часа. Излиза че са работили не 5 дни ами 7 дни по 14 часа на ден. 7х14=98. Къде това чудо ,че и в банка. Аре ф устата с вашите измислени статии.

Щастливият охолен живот в америслямските щати. Предлагат 80-часова работна седмица, да си починат малко. Чудя се по времето, когато робството е било законно в америслямските щати, дали робите на америслямците не са имали повече време за почивка.

То си пише, ама чукча писател, не читател... Работят от 9 до 5 сутринта!

На тия мошеници ще им предложа да напуснат тежката им работа и да започнат като оператор в местния Магдоналдс. Там смените са строго регламентирани и овъртайма се заплаща.

Нищо не им пречи да бачкат пт понеделник до петък по 16 часа, а събота и неделя - по 9 часа. Така пак ще отработват 98 часа, но ще са си отпочинали!

Ха, само 3-ма грамотни чуфута в този форум ?!

Ами ще се оплакват щото си губят времето само. Те работят по 1-2 часа максимум , а ги държат 8-9 часа с идеята наистина да работят по толкова. И после ниско ни било КПД-то

Аз съм за 36 часова седмица. Ако някой се чувства маймуна, нека работи повече за да се превърне в човек. Мислещ.

Педали, сър. Хем ги боли - хем ги сърби.

Те затова от Уолт Стрийт повечето са на наркотици

Навсякъде се работи по много защото всички са до ушите в дългове. По закон работната седмица е 40 часа, а времето над 44 часа се заплаща като извънредни по 1,5 пъти редовната часова ставка. Повече от седемдесет часа обаче сие самоубийство. Бях изпаднал в ситуация при която ми се налагаше да работя по 82 часа седмично. Издържах девет месеца, оправих си финансово нещата, но амо аз си знам каво беше.

работен месец , няма такива младежи да искат 16 часа да бачкат на ден............................

Уви е вярно. И аз съм работил някога и то в българската първа инвестиционна банка по 75-80 часа седмично. От понеделник до петък от 8:30 до 22:30-23 часа и събота и неделя от 10 до 16-17 часа. За по-удобно ми носеха обядът и мечерята на бюрото и то подарък от банката. Това беше далечната 2003 година. Издържах няколко месеца. Трябва да отбележа обаче, че ми плащаха много добре и за месец изкарвах повече от годишната заплата на баща ми, който беше лекар.

Нещо не се "връзват" нещата!? 80 часова работна седмица : 5 дневна = 16 часа на ден !?!?!? 7-те дни =11часа и 25 минути !?!?!? Не сме в 19 - ти век !?!?!? И работодателите биха счели това "предложение" за необосновано ,безсмислено ! А някои по -крути за нагло , провокативно ,абе направо "инициатива на на група дебили"!!! Но щом е спуснато в пространството , по същество си е провокация !Сцел анализиране на обществената реакция .

Arcadium

Да не са ги взели заложници? Това единствената работа в света ли е? Който не му понася, да се изнася!

аз си работя по 12 часа без почивен ден напоследък от 7 до 19, като цяло не е голяма болка

Отново подвеждащо заглавие Значи не нормални служители на банката искат да станат роби а робите на банката искат да са малко по-свободни

Не е похвално,но, но.Доста хора работят повече и то не в офис.Така, че не те са най големите жертви.

НАЛИ ИМ ПЛАЩАТ НА ЧАС. ТУК В НАШАТА ТЕРИТОРИЯ ПЛАЩАТ НА МЕСЕЦ

Дали няма известна разлика между робски труд и доброволно подписан трудов договор, който може да бъде разтрогнат по всяко време по желание на работещите?

Крадене, крадене, крадене! Арбайтен май в Беляне за тези!

Браво. Изисква се смелост да рискуваш бъдещето си и да се изправиш открито срещу корпорациите.

Млади, умни и образовани хора стават инвалиди за цял живот, това не би трябвало да се случва срещу определена сума пари. По същата логика не приемаме и търговията с органи.

Каквото и да работиш колкото и да плащат, трябва да се пази минимум достойнство.

глупости, това си е реалност и то не само в такъв тип банки

И в допълнение - БГ понеже нямаме минимума все още мислим че парите са всичко - не са ...

А в нормалните държави правят опити с 4 дневна работна седмица. После защо съм против да взимаме пример от САЩ. Там всичко е извратено!

Америка все още е робовладелска държава.

Накрая бонусите ги пробира шефа. хахах :-) Дори тук не съм чул да карат някой да работи от 8.00 до 5.00, то това си е направо робство!

Мъжът ми бачкаше в Ню Йорк за еврейска фирма. Издържа 10 месеца и сега не иска да чуе ни за евреи-работодатели, ни за Щатите. Страшни изроди са тия!!!

И в Голямата Четворка е така! Изтискват ги до последно

Вие толкова работим за цял месец и пак мрънкаме

tonk11

Ами те точно това искат - 11-12 часа на ден или около 80 часа.

:))) Не виждам, защо някои се учудват. Така е то - 100 часа работна седмица, няма празници, няма отпуска... САЩ - единствената развита страна, която няма държавно регулиране на отпуските. Всяка фирма си определя. Заради това, над 25% от работещите там нямат нито ден платен отпуск. Същото се отнася и за националните празници. Наистина, колкото си по-нагоре в йерархията на фирмата, толкова повече дни платен отпуск имаш. Достигат до "грандзиозните" 12 -16 дни за една година.

Това, за съжаление, е вярно. (Но не и за тези на държавна работа - а това е огромна армия, над 20.2 милиона американци, което прави държавата (в която се включва и федералното правителство и служители, и щатските - на всеки щат, и локалните - общини и т.н., агенции, институции, служби, полиция, пожарникари, военни, ...и това прави държавата категорично най-големият работодател в Америка.След по-голям стаж се ползва от 1 до 2 и дори повече месеца платен отпуск годишно!) Така че - отново - въпрос И на личен избор!

Но нали разбираш, че никой не ги кара на сила? Могат да идат в България и да не работят или да се правят, че работят за $ 500 на месец, например, или в Goldman например, за $ 400-500 на час (с бонусите) :) Или още по-лошият вариант в България - наистина да си съвестен и да работиш за по $ 500 на месец, и да гледаш как са преуспели единствено крадци, мошеници и престъпници и ти да работиш за тях, за да оцелееш.

Напълно съм съгласен! (И е добре да не е минимум това запазено достойнство! Тоест - да даваш, но и да изискваш уважение, но за целта трябва наистина да имаш и себеуважение, и самочувствие, което да е подплатено! И никога да не позволяваш някой дори и да се опитва да те третира без необходимия респект, без значение кой - от портиера до президента, респект за респект (и обратното)!)

Дали няма известна прилика между "ако искаш да постигнеш нещо, ще ми работиш като роб без никакви регулации"?

Ужас, но след като младите служители се издигнат в йерархията предполагам, че ще започнат да тормозьят тези от тях по същият начин. Това е, както едно време в казармата със старите войници!!! Човека е т.ъ.по и ароган.тно същество!!!