17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инфлацията ражда по-високи цени на стоките, те раждат по-високи мита и акцизи!

Странно, тука няма тролски коментари за "фигуранта", "Ристе" и "канадеца". Пропускат неудобните новини.

Всъщност това е следствие на новите правила от 01.07. за митничесекия и ДДС режим в ЕС. ДДС-то се събира от продавача (Китай, САЩ, и т.н.) и се внася в съответната държава. Много по-лесно и удобно за крайния потребител в сравнение със старата система - "ела на митницата, покажи плащането, дай фактурата, дай разпечатка от банката, попълни митническа декларация, плати по банков път" и всякакви други глупости. Българинът предпочита да си плати ДДС-то и да не се занимава с това някакви органи да му губят времето ( а то е пари ). Ма тука е важно да е мътна водата и определени хора да хващат едрите риби - а дребните вносители да го духат.

Сигурна има и заслуга това, че вече взимат 2 пъти ДДС при онлайн покупки от Китай - веднъж директно от продавача и втори път като дойде в България. Аз вече имам няколко такива пратки поръчани от Китай - платил съм ДДС пти покупката и пак на митницата , като дойде ж България + такса за декларация и освобождаване. И отгоре на всичко ми гбят времето. А уж щеше да става лесно и бързо! Няма на кого да се оплачеш, но пък митниците отчитат високи приходи!

Лъжец, няма нищо вярно в казаното от теб!

Това изобщо не е вярно. Дори и да се е случило - оплачете се!

При мен е същото положение с една покупка. Имам фактура от Амазон с ДДС, но ми взеха ДДС на цялата сума плюс такса освобождаване. Подадох оплакване към митницата с входящ номер от 13.08.2021 и до ден днешен нямам отговор! Казаха, че са заети и ще разгледат оплакването...

Браво на митниците, че бизнеса си плаща ДДС и Акциз... браво! А какво става с онези 30 милиона от Капитан Андреево ?

В момента няма толкова по-висока цена на акцизни и други стоки, колкото по-голямо потребление! Българите си останаха в България и харчат!

Чувствително повишение на приходите с 10%. Не може да се обясни нито само с инфлацията, нито само с ръст на вътрешното потребление. Най-вероятното е обаче, че сега няма политическите чадъри, които са съществували до април в полза на определени "наши хора", свързани със старата власт.

А защо не сравняват приходите с 2019 г. През миналата потребленито беше много слабо и всички продаваха стари наличности. Сега вероятно са взели да внася(зареждат).

Това значи ли , че митничарите спряха да крадат???????????????

Последния коментар е абсолютно реалността: България (повечето е София) е пълна, цепи се по шевовете и всичко пазарува и яде боклуци

все още чувстваме последиците на добрия ред от времето на борисов.. скоро и приходите на хората ще паднат, и приходите от институциите също..