"Мини Марица-изток" подписа договор за износ на въглища за пръв път в 70-годишната си история

Купувач е сръбска фирма, потребители - две големи топлоцентрали в западната ни съседка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На пръв поглед добра новина, но....само за неразбиращите! В лаишката статия няма отговори на следните въпроси: 1. Тази дейност регламентирана ли е съгласно концесионния договор на въгледобивното дружеството? 2. Цената на която е сключен договора, рентабилна ли е за Мината?? 3. Увеличените доставки на въглища от Мината, съобразени ли са със моментното състояние на дружеството? 4. Ресурсната обезпеченост на Мината достатъчна ли е, така щото да не се отрази негативно на повишения добив, без да са извършени в достатъчен обем откривани дейности?? 5. Въобще, обезпечени ли са с договори потребностите на въгледобивното дружеството? Ако има отговори на тези въпроси, тогава може да се прецени дали новината е добра! А тя, за запознатите, въобще не е добра!

Смятай колко са го закършили шумадийците, че да упрът до маришката пепел? НЯМА ОТКЪДЕ ДА МИНАТ РУСКИТЕ ВЪГЛИЩА - затова се изнася българска кал за сърбите. Маришките мини са ЕДНО ОТ БЕЗУМИЯТА на комунизъмът в България.

Ако бяха толкова ценни щяха да ги изнасят и по рано . Мисля че е фалшива новина

Някой виждал ли е какво представляват тези уж "въглища"? Това си е чиста кал с уникално ниска калоричност/под 2000/ .За сведение черните са с над 6000.Освен това като изгорят остава огромно количество шлака , а да не говорим , че при горенето отделят големи количества вредности.Никъде по света не горят такива боклуци.

Ще изнасяме въглища, а цените у нас ще се вдигат и вдигат .....

И тая зделка ли минава през фирмите на Курнелия?

Ей сега вече ще разберат колко е важна БДЖ и как е невъзможно да имаш функционираща индустрия без развита железопътна мрежа. Иначе - браво за сключения договор! Предполагам са се поинтересували на каква цена са продавали румънците и северно-македонците, за да постигнат оптимални параметри на договора?