Месечният билет за обществен транспорт на германците вече е €9

Пътниците, закупили новия билет, ще могат да го използват, за да пътуват в цялата пътнотранспортна мрежа на страната - изключение правят високоскоростните отсечки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало, Фъндо? Чуваме ли се?

Само да добавя, че това е само за 3 месеца тази цена, а по принцип е 3.60 Евро единичния билет. Едномесечна карта е около 60 Евро нормално, което ако не се лъжа е 4-5 пъти по-скъпо от България.

В България за 12 евро пътуваш 1 месец по всички транспортни линии, вкл. влакове, ....без високоскоростните отсечки, блядь?

това е фейк нюз един билет в една посока за няколко трамвая е 2и половина евро...та си правете сметката за 3 месеца ;_)

Билетите и картите за транспорт са различни в зависимост от региона, които покриват. Какво значи месечен билет от 9 евро? Ще го ползват навсякъде за цял месец ли? :)

билетите се продават от днес на касите или автоматите и са по 9 Евро на месец. Има цял ден опашки според радиото. 27 Евро за следващите три месеца, вместо почти 180 за първи ринг. Картата на моята приятелка струва около 175 евро на месец и това си е наистина супер да спести над 500 евро за три месеца. Точно този влак на снимката не е позволен, защото е бърз.

да, важи в цяла Германия. Може да се купи в Мюнхен и е валиден в регионалните влакове по пътя до Берлин, примерно и за градския транспорт във всички населени места по пътя. Бързите влакова ICE и IC не са позволени.

Само ми обяснете с една средна заплата там колко месечни билета можеш да си купиш?

минимална чиста заплата първа данъчна класа 1277 евро / 57 = 22

Билетите ще важат от 1юни.И наистина струват 9 евро за цял месец.

За 3 месеца до края на август.

За цялата страна или само за провинцията? Мюнхен - Хамбург?

Който не пътува-не купува. И с отстъпката от 14,02 цента за 1 литър дизел е смешно, че пак олиото за старите дизели е по-евтино в Германия (1,79 за олио, а 1,85 за дизел). А който не кара такава кола пак не печели...Както и вдигане на пенсии и социални от 1 юли - дотогава цените са задминали повишеният...

За цяла Германия.

Да ги ожалиш.

Това НЕ е фейкнюз, а част от временните мерки във връзка с икономическата криза и в случая по-конкретно кризата с горивата.

ХАХАХАХ Кой е по-богат сега???? Германците или Българите ???? Те - 9 единици за 30 дни.... Ние-1.6 единици за ПОСОКА (около 30 мин най-много) Дори БАКАЛСКИ да сметна , че ако сменя само 1 транспорно средсво цената става : трамвай+реис + (2х1,6 +2х1,6 ) х 30 дни = 6,4х30= 192 лв /месец Е===== Кой е по-богат , и кой е по -прост ??? 9 единици от 3500 средно 192 единици от 1600 средно

Обръщението не е "блядь", а "харвард".. Да не забравяме все пак на кого дължим хала си.

нашият БГ стандарт не допуска такива ниски цени

А кой доплаща разликата за истинската цена на транспортната услуга? Туй 9 евро много хубаво, но истинската цена колко стотици, ако и хиляди пъти е по-висока?

Ехаааа Тъпите Немци !!! в Лондон 1-6 зона е 52 паунда на седмица !!!

Това важи само за лятото ( юни, юли, август). Не покрива бързите влакове. От Мюнхен до о-в Силт на Сев. море са 15 часа с 5 прехвърляния. Глъдка въздух за домакинствата , но есента ще е интересно.