Месечният билет за обществен транспорт на германците вече е €9

Пътниците, закупили новия билет, ще могат да го използват, за да пътуват в цялата пътнотранспортна мрежа на страната - изключение правят високоскоростните отсечки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това важи само за лятото ( юни, юли, август). Не покрива бързите влакове. От Мюнхен до о-в Силт на Сев. море са 15 часа с 5 прехвърляния. Глъдка въздух за домакинствата , но есента ще е интересно.

Ехаааа Тъпите Немци !!! в Лондон 1-6 зона е 52 паунда на седмица !!!

А кой доплаща разликата за истинската цена на транспортната услуга? Туй 9 евро много хубаво, но истинската цена колко стотици, ако и хиляди пъти е по-висока?

нашият БГ стандарт не допуска такива ниски цени

ХАХАХАХ Кой е по-богат сега???? Германците или Българите ???? Те - 9 единици за 30 дни.... Ние-1.6 единици за ПОСОКА (около 30 мин най-много) Дори БАКАЛСКИ да сметна , че ако сменя само 1 транспорно средсво цената става : трамвай+реис + (2х1,6 +2х1,6 ) х 30 дни = 6,4х30= 192 лв /месец Е===== Кой е по-богат , и кой е по -прост ??? 9 единици от 3500 средно 192 единици от 1600 средно

Да ги ожалиш.

Който не пътува-не купува. И с отстъпката от 14,02 цента за 1 литър дизел е смешно, че пак олиото за старите дизели е по-евтино в Германия (1,79 за олио, а 1,85 за дизел). А който не кара такава кола пак не печели...Както и вдигане на пенсии и социални от 1 юли - дотогава цените са задминали повишеният...

Билетите ще важат от 1юни.И наистина струват 9 евро за цял месец.

За 3 месеца до края на август.

Само ми обяснете с една средна заплата там колко месечни билета можеш да си купиш?

минимална чиста заплата първа данъчна класа 1277 евро / 57 = 22

билетите се продават от днес на касите или автоматите и са по 9 Евро на месец. Има цял ден опашки според радиото. 27 Евро за следващите три месеца, вместо почти 180 за първи ринг. Картата на моята приятелка струва около 175 евро на месец и това си е наистина супер да спести над 500 евро за три месеца. Точно този влак на снимката не е позволен, защото е бърз.

За цялата страна или само за провинцията? Мюнхен - Хамбург?

За цяла Германия.

Билетите и картите за транспорт са различни в зависимост от региона, които покриват. Какво значи месечен билет от 9 евро? Ще го ползват навсякъде за цял месец ли? :)

да, важи в цяла Германия. Може да се купи в Мюнхен и е валиден в регионалните влакове по пътя до Берлин, примерно и за градския транспорт във всички населени места по пътя. Бързите влакова ICE и IC не са позволени.

това е фейк нюз един билет в една посока за няколко трамвая е 2и половина евро...та си правете сметката за 3 месеца ;_)

Това НЕ е фейкнюз, а част от временните мерки във връзка с икономическата криза и в случая по-конкретно кризата с горивата.

Ало, Фъндо? Чуваме ли се?

Само да добавя, че това е само за 3 месеца тази цена, а по принцип е 3.60 Евро единичния билет. Едномесечна карта е около 60 Евро нормално, което ако не се лъжа е 4-5 пъти по-скъпо от България.

В България за 12 евро пътуваш 1 месец по всички транспортни линии, вкл. влакове, ....без високоскоростните отсечки, блядь?

Обръщението не е "блядь", а "харвард".. Да не забравяме все пак на кого дължим хала си.