17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека има фалирали! Защо трябва всеки беден българин да фалира?

Аз избирам фалитите. По близко е до пазарната икономика. Иначе си е чист лобизъм. Колко парички взехте да сте толкова настървени в полза на застрахователите. Нали всички знаем кои са те - бившите мутри. Мутренска държава управлявана от мутри.

Брей,колко пък се е загрижила за горките застрахователи да не фалират миличките.Ами като фалират ще дойдат други бе госпожа,това е пазар,боли ме че поредните мутри ще фалират.Те и така не плащат.

Застрахователят да си взима пари от виновния на пътя,а не всички да му плащаме.Пострадалите съдят виновния и той им изплаща сумата.Пиша това защото ми се е случило да ударят мой близък и в съда виновния беше осъден да плати.Нека застраховките (които и сега са високи) да си останат същите за тези,които не са направили ПТП по тяхна вина.

Мен ме удариха полицаи докато преминавах на зелено. Познайте кой излезе виновен. Няма буркани няма сирени просто те удрят и си виновен. Даже на колата им не пишеше Полиция. Една бяла лада Нива. Оказа се собственост на Столична Дирекция на Полицията.Дойдоха едни надървени катаджичета и ми викат "сега ще ти кажем как се е случило всичко" Изсмукаха си от пръстите някаква версия как съм минал на червено и "момчетата" от Нивата не били виновни. Нищо че пробата им за алкохол беше 0.4 казаха "ами те са пили по едно кафе и затова". Кафе което показва алкохол? Моята проба беше 0.00 въпреки че бях пил кафе 10 минути преди това. И от тогава съм с камери на колата. Като кола на БНТ съм. снимам всичко във всички посоки. Само интервюта не вземам че ме мързи да спирам.

Време е за избори - да си ходите. И за СЪД НАРОДЕН. Да не се оправдавате с групови решения - комисии и прочие.

Менда е протеже на един виден застраховател от СИК. Така че права е жената.

След всяко увеличение с 10% на минимолната работна заплата, на Ганя му увеличават всички разходи с 20%. А той продължава да търпи стабилното управление на страната. За сведение на Ганя преди 7години гражданската на автомобила+зелена карта беше 300лева за двигател 2000м3 (зелената карта тогава се плащаше отделно). Ганчоооу не ти е висока гражданската, заплатата ти е ниска. Do you understand me??

По-добре фалити...да останат само тези, които ще издържат. Менда иска да каже, че трябва да ги мислим горките да бъдат в добро финансово здраве, пък нас кучета ни яли....

По-ниски данъци ,такси,осигуровки,горива,лекарства,храни и др.,иначе фалити на домакинствата!

Тая май друг и плаща гражданската отговорност, щото сега е около 270 лева, а не "около 200 лева". От друга страна в ЕС където ГО била цели 224 евро, г-жа нагла МенТа пропуска, че и обещетенията се плащат в ЕВРО и то в доста по големи размери от тези тук, пък глей на - не фалират.

Ами да фалират бе, аз ли съм им виновен че не могат да си управляват бизнеса и че офисите им са като палати на петролни фирми

Защо ще ме задължават да плащам застраховка,навсякъде застраховането е доброволно.Утре ще те задължат да плащаме задължително осигуряване и на жилищата ,и на земята и какво ли не.Мутрите завзеха власта и сега си правят каквото искат.Да се осветлят доходите и имуществото на застрохователите за да се види кой какво дере от българина.

sprete da sravnyavate tzenite na razlichnite uslugi s evropeiskite,ili ako go pravite togava ne zabravyaite da sravnayavate i zaplatite.tya zashto e se e zagrijila za zastrahovatelite ili samata tya ima nyakakva takava komponiika.edno moga da kaja ,che i paratite sa bili po-chovechni ot nashite audutzi.

Госпожо,, Застраховката ми за една година на лекия ми автомобил който е в средна класа по цената на долара сега е 340 лв! Покритията които ми дава тази застраховка е далеч от това което предлагат вашите застраховки! Не ви ли е срам да лъжете и да грабите Българския народ ??? БОЖЕ Спаси Българския Народ от терора и едущините на Властващите!

плащам 1000 лв. застраховка!

Менте Стоянова ще си заслужи паричките този месец.

Ама да фалират нали пазара е свободен ?!!? То БДЖ ще фалира и на тази Тетка не и пука ама за рекетьорите застрахователи странно МНООГОО е загрижена в последните 4-5 г.фалираха 300 000 хил Бг фирми за тях що не се погрижи МЕНТЕЛИВАТА

Ама да фалират нали пазара е свободен ?!!? То БДЖ ще фалира и на тази Тетка не и пука ама за рекетьорите застрахователи странно МНООГОО е загрижена в последните 4-5 г.фалираха 300 000 хил Бг фирми за тях що не се погрижи МЕНТЕЛИВАТА

"Менда Стоянова: По-скъпа "Гражданска отговорност" или фалити на застрахователи" ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ КАКВОТО КАЖЕ МЕНДА, ТОВА ЩЕ БЪДЕ......................или по-точно ТИКВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...............ГА СКАЧАХТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ВИ ОБЕЩАВАХА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ВИ БЕШЕ ДОБРЕ, НАЛИ??????? ХАК ДА ВИ Е ТАКАВА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, ДЕТО МЕНДА ЩЕ КАЗВА КАК ДА БЪДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!...................духайте супата сега и внимавайте на следващите избори!!!!!!!!!!!!!!!

Много е кофти хем да си прост, хем платен, па даже и нагъл лобист.

Омръзна ми да ни сравняват със страните от Европа. Нито ще ги стигнем по доходи, нито по политически морал. Вместо да забранят вноса на стари коли, увеличиха данъците, а сега новото 20 - още по-скъпа ГО. Това вече е ненадмината наглост. Навреме викаха, че данъците няма да скачат, ама бързо забравя народът. Уж сме свободен пазар, а държавата се притеснява, че милите застрахователи няма да могат да приберат още лев, при положение, че никога не работят на загуба. Жалко ми е, че като народ сме толкова обезверени и безпристрастни пред цялата тази помия, която се излизва върху нас.

че ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ, са Я " подплатили " ЯКО, за ЛОБИРАНЕТО !!! Тази ПОДЛОГА на Б.Б и В.Г, ТРЯБВА да бъде изпратена на ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ !!! НЕЗАБАВНОоооооооооооо !!!

Май "пазарната икономика" или пазрния принцип в България е само за работниците. За останалите - партията "майка" се грижи.

Мунда е проста като Тиквата, физкултурника и всичките знайни и незнайни депутати, които ограбват българския народ с повече данък и всевъзможни такси!!!

Едно време нямаше ГО, нямаше и пробеми. След това измислиха разни застрахователи, топл. счетоводители, енергодоставчици разни други посредници!

А то е ЗАЩОТО, от тези "ИЗМИСЛЕНИ ЧАСТНИЦИ" - псевдо-капиталисти - се ПЪЛНИ ЧЕРНАТА ПАРТИЙНА КАСА на ГЕРБ !!!

Кое е това време, дето не е имало гражданска, че не се сещам поне от 40 години да е липсвала.

Произвеждам напръстници. Редно е парламентът да приеме закон, според който ВСЕКИ пълнолетен български гражданин е длъжен да носи напръстник на двата си палеца. Цената на напръстниците е 80лв бройката. Да му мислите всичките... или фалирам!

А имаш ли напръстници за средният пръст? Много добре седят!

Май по-добре да фалират някои ,за да останат само истинските застрахователи-иначе прилича на монопол-дай да вдигаме парите ,че плащаме обезщетения и не сме на печалба-а вие имате ли малък или среден бизнес който да ви гарантира задължително печалба-вероятно не ,а тези тарикати ни проглушиха ушите да вдигали-те вече са вдигнали гражданската отговорност с 50%-миналата година плащахме по 250лв,а сега платихме новата ни-за 370лв

Ами да фалират. Пазарна икономика.Никой никому не дължи спасение, а още повече държавта да спасява частни застрахователни компании е доста съмнително.

Е какво Ти е "СЪМНИТЕЛНО" 5О% ОТИВАТ В ПАРТИИНИТЕ КАСИ

Какъв е проблема ако фалират застрахователи? Няколко хиляди фабрики и заводи у нас бяха унищожени от глупостта на управляващите, сега за застрахователите се загрижили. Идиоти!

В цял свят доходите се вдигат,а тук геноцида с цените и замръзналите заплати продължава!!!!! Тук имаме брутално одиране на кожи!!!!

Това е геополитика наложена от МВФ и Световната Банка.

застрахователите почнаха да пишат закони и стана манджа. измислят си закони да вдигат застраховките. глупости дето ги няма никъде по света. ше чакате застрахователи да ви пишат законите. я се вземете в ръце. вижте законите в германия. малоумници.

Застрахователи ето ви решение. При ПТП с пострадал или смърт изплащате обещетението на постадалият или на близките на който се полага обещетение а след това осъждате виновното лице за същото обещетение. Така всеки ВИНОВНО причинил ПТП с пострадали ще извади парички от джобето за да си плати мизерлъка. Не е честно заради одиотизма на едни всички да плащаме или вие да ни вдигате ГО. Има ПТП , идва КАТ , има протоколи, доказва се вина на пилота (ако има такава) и от там по процедура вие плащате а парите си ги търсите от виновното лице. Точка! Друго което е аз не разбирам логиката на Мента Стоянова която иска от мен и всеки друг български гражданин който управлява МПС да плаща по висока ГО защото някъде на запад била по-висока (тва че някъде е повисока ГО това е свързано с друга икономика и други условия) и от мен да искат повече пари видиш за да спасявам аз една шепа мафиоти които карат по Default коли за над 100 бона за да не фалирали?! значи аз карам кола за около 10 000 лв а ще спасявам с моята мизерна заплата някой който се вози в кола за над 100 бона и взима заплата 10 пъти по-голяма?! Вие нещо акъла ли ви се изветре или искате още повече народа да хване куфара и да ви каже сбогом. Накрая ще останете сами да си се управлявате

мани че по голяма част от хората карат коли за под 4-5 хиляди лева а те искат ГО да им е направят колкото половината кола. Цирка на Мента и ГРОБ нема край или да направят един документален филм с заглавие " Как попаднахме в един безкраен Ужас " by BoKo Films Ltd.

Миленчо, ми що направо пострадалия да не си иска парите от виновния? Така даже няма да има нужда и от застрахователи. И няма да стават сегашните дебати. Дали пък не е щото някой няма да получи нищо веднага или изобщо, или ще чака няколко години от съда и дотогава ще се вози на градско-селски транспорт. Учудващо е и как всички от 80-те процента ти верват.

Да фалират! После само да ги питам как точно ще обират народа да си купуват нови мерцедеси и бмвта?

Статистика 90 000 щети на година от тях 3% - 2700 нематериални щети. Средно 2700лв за щетите и 57 000 за нематериалните. За оправяне на щети: 90000х1300лв=120 млн лв За плащане по нематериални - 2700х57000лв=150 млн лв Прави впечатление, че се плащат повече за нематериалните щети, но никой не анализира този въпрос и как да се намалят тези случаи. Общо 270 млн лв са за автомобилите за година Приходи 2.3млн автомобила 270 млн делено на 2.3 млн коли - застраховката струва 117 лв. Всичко нагоре е адвинистративните разходи на застрахователите, данъка към комисия финансов надзор и печалба.

Аз пък предлагам да оставим застраховките каквито са сега (вдигнати с 50% от това лято) и да видим дали ще има поне един фалит догодина. Ако има, тогава нека застраховките станат двойни, но ако няма нито един фалирал, тогава "разбирачката" да си подаде оставката!

А и нека да фалират - тъкмо ще дойдат нормални застрахователи. Нарича се пазарна икономика.

Да ги дигат бе, колкота с в Европа. Да става 230 евро тая гражданска, но да ми вдигнат и заплатата на 3000 евро. Нека да не слушаме само , че бензина бил най-евтиния в Европа с 20ст под цената на Немците, че тока бил най-евтиния в Европа спрямо Шведите с 2ст на киловат, а да пропускат, че заплатите са с 5 до 10 ПЪТИ ...повтарям ПЪТИ под изброените държави.

JUDES

„Граждахската отговорност“ е гражданска безотговорност, при което отговорните шофьори (обикновено тези с нисък доход) плащат на безотговорните (обикновено платежоспособните или безразсъдни). Това е несправедливо задължение на гражданите изхранващо куп паразитиращи тарикати.

Някой от тия "мъдри глави" на жълтите павета прави ли анализ колко от тия 3 млн. шофьори могат да плащат само за ГО по 1000 лв. плюс всички останали разходи било за кола, семейство и т.н.

Притежаването и ползването на автомобил не е задължително!

Лобиране на депутат за частни интереси. Това не става за сини или кафеви очи. Къде са конпитата или цаците?

Яво тая е избирана от застрахователите! Мнго ясно, че цената патко! какво ни интересуват интересите на застрахователите?

застраховката "Гражданска отговорност" да бъде вкарана в цената на горивото? Примерно 10 ст. на литър! Така ще се решат няколко въпроса. Няма да има незастраховани коли. По-мощните и по-бързите ще плащат повече. Повече ще плащат и тези, които карат повече. Парите ще отиват в един общ застрахователен фонд, който да се управлява от държавата или от една застрахователна компания! Сегашните застрахователи да си продължават застраховките каско, живот, жилища и там, каквото друго си застраховат, а да не чакат на сигурното, задължителното кранче!

това е най-доброто решение! в цената на горивото да слезе и винетката! "а зелената карта" да се плаща отделно - който кара извън БГ - да си плаща по 1000лв за нея

Ама пишурки т.е . драскачи помислете малко преди да пишете. Днес ви показах коремчето на гущерката. Ньли трябва да помислимЕ и за това което е там. След някой и друг месец ще му трябват доста милиончета- за яхта, за островче някъде в океана и т.н. И за какви фалити говорите, нали ако някой застраховател фалира, то международният презастраховател ще осъди ръководството и ще ни осъдят и то не от бугарски съд. Амин!

безумно и малоумно сравняване на цени и стойности в България спрямо ЕС, но само в едната посока...Щом ще сравняваме средни стойности на застраховките в България и ЕС, редно е веднага да сравним и средните доходи...Тогава ще стане ясно кое-къде е по-скъпо...И това го прави нагло и безпардонно председател на финансова комисия към Парланента ?! Нямам думи! Смятайте как решава и другите въпроси в тази комисия ?! Чии "финанси" защитава?!

Така е, да оправиш една щета в Германия не струва колкото в България. Нима има сервиз, който да казва, че застрахователите им плащат добре за свършената работа? Ако една боядисана броня, например в България струва 100лв с ДДС, колко струва същото в Германия? Тогава може да се сравняват и цените на застраховките и цените на щетите и колко трябва да са в България.

От тая шайка защо да страда нашата майка? Да вървят на майната си

А не може ли нов ВКС с ново тълкувателно решение? Щото откъде накъде партньорът да има право наравно със съпруга/съпругата. Ами ако дамата има пет партньора, а господинът съответно пет партньорки и всички заявят иск? Какво казва ВКС по въпроса? Има и още една опция - всички на бунището.

ще изкарате ли до Коледа? Струва ми се, че ще вдигнеш кръвното преди това. Този път може и да не се отървеш толкова лесно.

Трябва да си има една застрахователна сума, а тя на колко "реципиенти" ще се изплаща е отделен въпрос!

Мендо,Мендо...колко ти платиха за това лобиране???

Всички са наясно за кои три четири компании се прави това,а те са тези които не плащат щети не само в България ,а и щети по Зелена карта в чужбина.От години се пише за тях и никой не предприемаше мерки ,които да ги изхвърлят от пазара или най малкото да им се отнеме лиценза за определени застраховки.Така че когато си давате пари за застраховки много внимавайте!Многократно са изписвани в медиите имената на компаниите.

Нали пазара определяше цените. Сега със закони ли се определят?

контролират цени в посока само нагоре, когато говорим за намаляване на цените - тогава държавата е безсилна и няма лостове за намеса. Пример - горивата.