17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е-е-е-е, разочарован съм... Никой не ме оборва и не ми обяснява колко съм в грешка... А цените у нас са общо взето калкулирани "с пръст в тавана". Майтапите за "инвестиционни имоти" са на път да приключат. Всъщност може би има такива неща но те на практика са само за хора със скромни спестявания от над 1М Euro, банки и бизнеси които имат някакво реално производство с реални печалби. Съвет: гледайте какво правят банките. И гледайте много внимателно. Виждате ли банки да инвестират в строителство, къщи на село, селски туризъм и изобщо туризъм??? (не говоря за даване на заеми) Не виждате да го правят??? Странно?! Вие все още смятате че сте по умни от отдела икономисти в банката? Сериозно ли? Ако все още смятате така - запазете си час при психиатър. Смятам на това да приключа развенчаването на рази поръчкова статия. Успех с купуването на къщи на село. :-)

Виждате ли банки да инвестират в строителство, къщи на село, селски туризъм и изобщо туризъм??? (не говоря за даване на заеми) Не виждате да го правят??? Странно?! И как искаш да го видиш ? ПИБ, или Пощенска, или някоя друга банка купиха къща в Злокучене ??? Купуват техни подставени лица, които никога няма да разбереш, че са свързани с тази или онази банка !

И къде купуват. Имам къща в Извор за 15000 лв не мога да е продам .Има две плочи и навес 15 квадрата .

Има едно условие търсят се къщи но да имат вода и тоалетна вътре и стълбите за втория етаж да са вътре .

И покрива да не е за ремонт...

Но истината е, че София е варварски, безумно презастроена! А някога бе една от най-зелените столици в Европа, и въздухът бе чист!

Имах няколко наследствени парцела в България - единият на десетина минути от София, в планината и с прекрасна гледка. След като заминах със семейството си за Америка преди около четвърт век, жена ме често ме врънкаше да ги продам, особено този, който е с прекрасната гледка. Накрая, преди около 2-3 години ми писна и й казах да ходи и да го продава, но е голяма глупост. Тя отиде и добре, че се консултира с няколко наши приятеля със строителни компании, които са й обяснили, че по-добре да продам апартамента ми в София - питали са я аз какво искам и тя им е казала истината:) С две думи - обади ми се да ме пита съгласен ли съм да ... купим и съседния парцел и да построим къща! Аз й казах, че това е било мое намерение от много години, но че тя се опъваше, както обикновено. 2 години и около $ 100,000 по-късно имаме хубава къща, с всички удобства и отлично построена, с много красив изглед и само на 10-15 минутки от София - от апартамента ми. И сега с удоволствие й показвам тази статия...

Това е правилно - не споря с идеята ако имате парцел да си построите къща. Споря с идеята да се подлъжат и набутат хората за да може имотната мафия да завърти още някой лев. За сведение - погледнете цените на апартаментите в туристически комплекси навсякъде в страната които странно защо изведнъж започнаха да се продават. Явно челния опит на Поморие и други затворени комплекси е добър пример. Ниска цена на закупуване и после висок аизключително висока поддръжка - супер бизнес и набутвация за лапнишараните. Обаче за нашите собственици няма някоя Клеър Дейли която да ги защити.

Понеже дискусията се разгаря аз аз обичам да подклаждам огъня ще ви дам малко "матрял". Написаното по-долу може да се ползва и за ръководство при избора на къща в България. Годишно прираста ни на население (който е отрицателен и това е минус а не тире) е -50000 човека. Регионите губещи популацията си са с лоша комуникация, лоша или неразвита инфраструктура, липса на услуги и здравеопазване липса на работни места. Това отговаря масово на 60% от селските райони в българия. Средна възраст на населението в градовете в България - 39г. Средна възраст на населението в селските райони в България - 68г. За съжаление ние нямамме много столетници. :-) Много от районите застроени около градовете в последните 20-25г са без устройствен план или с такъв само на хартия - липсват улици, канализация и електропреносна структура. Кудето е изградена е само благодарение на усилията на собственииците в региона - държавата отдавна е абдикирала и единствено събира данъци и такси. Цените доближават и надминават на места цените на къщите в Европа. Проверих в Испания и Португалия и изненадата не бе в наша полза (сравняваме и качеството и инфраструктурата естествено). Сега идва и най-интересната част! Сигурността... Ако желаете да се потопите в атмосферата на дивия запад от преди 200г - избора на селска къща б БГ е за вас! Бъдете модерният Джон Уейн! Справете се се бандите! Победете главатаря на цветнокожите! Помогнете на местния шериф! И то ако изобщо има шериф. Знайте полицията идва рано или късно ... по-често много късно и не ви решават проблема. Изобщо ако сте "преппер" или "сървайвалист" и обичате силните изживявания - къщата на село е за вас. Освен това си вземете джип. Просто препоръка... С това кратко ръководство можете вече спокойно да подходите към избора на къща на село в България.

Това не е ли филма за цяла България?Или лайното на уличното куче в София ухае на маргаритки?

В България има твърде голям “черен пазар” (или “сив пазар”, ако предпочиташ), според мен и може би трябва да го обясня. Всички вече признават, че върлува огромна корупция! А доскоро се отричаше - последните простотии говореха за “усещане за корупция”, ако си спомняш... Голямата корупция неизбежно води до голямо пране на пари! И най-популярното и лесно достъпно упражнение за това са ... имотите, разбира се, във всичките възможни комбинации! Само помисли - има ли по-голям корупционен скандал в България, с конкретни политици, управници, прокурори,... в който да няма и далавери с покупко-продажба на имот! Примерите са стотици, ако не и хиляди вече... С две думи искам да кажа, че И този пазар е много изкривен и всеки негов анализ не е адекватен, ако не се отчитат горните фактори! И за тях всички знаят, но аз поне не виждам да се прави нещо реално в тази посока, или ако има - аз поне не знам и не виждам като ефект!

Най-общо този пазар се дели на два сегмента - имоти на и за богати, и имоти за хората с по-скромни възможности! И те са доста различни, според мен. (Но така не е само в България)

Моята къща на село ми излезе точно 2500 /две хиляди и петстотин/ лева!

2500 лв. и нужник на открито не можеш да купиш бе човек!

Петко ,ако си в Италия за къща на село не ти а властите ще ти дадат пари да я вземеш и обитава. Ако не вярваш провери.

Да де!Я пак прочети какво написах!

Кажи през коя година беше тази цена.

Може на тази цена някъде около Елхово, Видинско да е.

Все повече софиянци и ново идващи такива ще осъзнаят , че мага инвестицията в която са се юрнали, а именно панелка или ново строителство е със статут на строителен фургон а те самите са със статут на сезонни работници. Това безумие на презастрояване на един град в който цяла Бърлгария е тръгнала да се мести е еднакво противно както на вече живещите на тази територия, така и на ново идващите. Нормално е да започват да се появяват хора, които искат да си купят имот/къща за да живеят, а не както в момента още във входа на блока си в задръстване. Да не говорим за шофииране и паркиране. А това че дишамае един от най замърсените въздуси няма абсолютно никъкво значение.

Еми в тази теротория са малко независимите и проспериращи хора. IT секторът да създаде няколко десетки хиляди такива, останалите само се борят да оцелеят. Или влизат в незаконни схеми.

Е, за какви села става точно дума? Тези около София отдавна вече са квартали на столицата. И имотите там са с колосални цени, не са по бюджета на всеки простосмъртен. Иначе не е лесно да се намери нещо сносно и на поносима цена на около 70-100 км от София. Рядко се намира къща , построена преди 2000 год. с баня и тоалетна в къщата. Да не говорим за гараж. Попаднах на добре построена къща 2000 година , но без баня и тоалетна, дори помещение за тоалетна и прилежаща септична яма не бяха предвидени. Не, че не може да се пригоди ,но това са допълнителни разходи и разправии. Зимно време отоплението е предизвикателство , за разглезени с парно отопление граждани. Въпрос на гледна точка, всеки преценява кое му е по-важно - по-голям комфорт, с достъп до аптека, медицинска грижа , възможности за социални контакти и културни събития или чист въздух, широта , зеленина, изгрев, песен на птиченца и т.н.

Брей за 20 години от как съм се изнесъл България много ща да са е променила. За къща на село искат близо 200К евро колкото е срендата цена на къща в Америка.

А и ми е чудно че млади семейства ги купуват. Как вади младо семейство 200К в евро, като се предполага че току що са започнали кариерата си, имат разходи за деца и куп други неща. Освен ако не взимат по 15 бона на месец нещо не се връзват нещата щото иначе и за заем в такъв размер не се квалифицират.

Някои взимат ипотечни заеми. Други са като онези тарикати от ХелпКарма, дето си дават сами заплати до 80 хиляди на месец. От еврофондовете не малко хора се облажват, има и други начини - контрабанда, търговия с дрога, точене на ДДС. И според мен много малко хора си плащат пълния размер на данъците и осигуровките, съдейки по статистиката. Видях немалко хубави къщи по села и градчета, които няма как да се купят и поддържат с декларираните от населението доходи.

Всички тези локуми изобщо не взимат предвид какво ни чака поне в обозримото бъдеще. Неизбежно ще има карантина на големите градове - ненапразно изкарват всеки трети с Ковид и много починали от друго също ги пишат с Ковид. Ако работиш в града и живееш в село извън него - искаш ли всеки ден да минаваш през КПП-та? Затварянето неизбежно ще доведе до безработица, глад и съответно - повишена престъпност. Те и сега не могат да се справят, представете си какво ще бъде, когато полицията бъде заета основно с контролиране на достъпа до градовете и кой си спазва карантината? Грабежите и беззаконието ще нарастнат в пъти. И ако сега при желание може да си поддържаш къщата, какво ще стане, ако примерно затворят магазините за строителни материали или изчезнат много неща от тях? Първия път искаха да оставят да работят само хранителните магазини и аптеките, ами ако сега наистина го направят? В повечето малки села има един магазин или николко. И как ще си купувате храна, ако всички пътища към градовете са блокирани? Как ще се снабдяват тези магазини, повечето от които и сега имат доста беден асортимент? Там наистина имат проблеми с тока и водата, след блокадата положението със сигурност ще се влоши. Вие давате ли си сметка каква безработица и бедност ще има след това? И как пък някакви бедни селяни ще ви гледат да си живеете спокойно и сито на метри от тях... Бъдещето е неясно, но поне няколко години няма да е светло. Не че на мен ми харесва големият град, но в него вероятно все ще има някаква работа и подобие на ред. В силно запустелите територии извън градовете ще бъде джунгла във всякакъв смисъл.

Да бе да, така е - "вервайте ми"! Сега може да започнем предаването "Къщата на село, или как имотните агенции намериха новата златна кокошка". :-) :-) :-)

Само да попитам, искате ли да живеете в къща строена преди 50 год, с разположение на кухня,дневна и спални. Сега са други времената и желанията на същите постройки с разположенията и как се подържа такава двуетажна барака,къща.

Що като купиш панелка на 40-50год по-добре ли ще ти е? Или ново строителство хол и кухня в едно. Жена ти да ти пържи яйца и да ти усмърди всичко докато си пиеш бирата с някой приятел? Сори че си се набил с апартаменти на кредит но тренда ще е само надолу! Спасявай каквото можеш и то по-бързо.

И като излезнеш на балкона можеш да направиш здрасти със дъдеда от отсрещния апартамент, и си е победа да намериш нормално място, където да паркираш колата, ако си посетител или нямаш собствен гараж...

То има села и села. Който иска ще си намери! Има и мутрокочини, има и мангустански села има и с диви шопи има и по-нормални места до София. То само с ядене не става, трябва и малко акъл!

Купувайте братя българи, не ги слушайте нежелаещите, във вас ми е надеждата за оцеляване

В София и прилежащите села, слънце днес видяхте ли, че смига се режеше с нож? Ние на село се събуждаме със синьо небе и слънце....пък нека ни е зле!

Да, видяхме ! Днес в Бистрца беше прекрасна, злтна , слънчева есен!!!!

Е, има дни в които слънцето огрява и кучия гъз! Вие с тая дупка дето се получава в средата на селото сте обречени! Само по високото става, чат пат. Да не говорим че нямате вода...няма и да имате. Но това си е сериозен проблем на много места...и ще се засилва.

Бистрица е за избивачи на комплекси дето нямат пари за истински елитните Бояна и Сие. Друг е въпроса че те са тотални дупки. В Бистрица няма вода, лукс е градината да ти е зелена, пият до София е смърт, когато не е в прекия смисъл по тея безумни завои и оцелееш започваш да си повръщаш червата. И да, има смог през зимата. Много смог. Щото местните имдиамци си обикнат дървата и защото терена е в чаша. И да, не е като да не я знаем къде е и да не сме ходили стотици пъти до и през нея. Но няма нищо лошо да си я харесвате такава каквато е. Ние, НЕ!

Не знаех, че нямаме вода!! Сега от вас разбирам!! И не смог няма. А мъгли почти никога, за разлика от София ,и някои нейни "класни"квартали.И селото е на завет, планината го пази. Съжалявам, че само сте минавали през бистрица,много пъти, както се израихте вие, но нямате средства за къщичка с дворче. Дано мечтата ви се сбъдне някой ден, ще се моля за вас. Успех!!

Е сега , с две малки деца се местя на село. Искам децата ми да учат в съседното село,с още 2-3 други. Ще живея в къща,която ще обират веднъж на месец и ще се издържам с гледане на овце. Живот мечта,но чистият въздух е по-важен! Разбира се, имам 200 хиляди евро за къща без канал...

Всеки носи отговорност за дийствията си, мечтите и реалността са нещо относително, който има вила да ви каже какви задължения има такъв имот ;не финансов; Поинтересувайте се германците имат ли вили и какво или къде ходят почивните дни.

С тия цени и в европейско село в прованс може да си купите къща. Нещо сте надули цените.

Нека ви кажа нещо за селата. Внимавайете много добре в какво село си вземате къща, защото нерядко се среща следната картинка: От вечер сляндурите брулят чалга и пият до ранните часове(като всичко става на открито за може всички да се възползват и чуват тази неземна музика), след това се наспиват до към обяд и като обядват почват да работят я с косачки а с резачки и други чудеса на техниката които вдигат шум до небесата. Така че нормален човек който е отишъл на село да си почине , няма да го огрее. В наше село гореописаното се слува от март до октомври всеки уикенд, а не реадко и през седмицата и само зимата има някакво спокойствие.

Добави и горенето на боклук, прасетата в съседния двор и миризмата на тор.

От 5 до 20 км разстояние от околовръстното съм съгласен да дам до 50 Хил лв за къща 100кв м с двор 500 кв м. За още толкова ще си я направя модерен дизайн и мога да се пренеса там а апартамента да го пусна под наем

Да спомена само къщата с двора не я искам в село а в обособен периферен квартал на София, с повечко къщи с дворчета една до друга и добра инфраструктура. Както му казват зад океана американската мечта

напр.Факултета,Христо Ботев и дори Ботунец.Зеленина ,привидно спокойствие и мургави съседи.

Нещо си се объркал. Умножи ги сметките по 3 и ще се доближиш до истината и то без луксове. Казвам го от опит.

Преди една година, семейството решихме, че ни стига мизерията и шума на града и си купихме 120 квадрата къща с 1,4 декара двор, в село на 10км от града. Цяла година ремонтирахме с пари от заплатите. Преди 2 седмици се нанесохме. Тишина. Спокойствие. Зеленина... просто е прекрасно. Всички имоти, които обиколихме да разгледаме миналата година, вече са разпродадени. и не са купени, както смятат дървените философи долу, от баби и дядовци, а от млади семейства с деца. Тенденцията е, че като починат старите хора на село, наследниците им, които живеят в града, продават на млади семейства, които са израснали в града и вече им е писнало от шум и мръсотия. Това виждам аз в моят град и вече моето село. Дървените философи какво бълнуват е друг въпрос.

Човече, сложи си ръка на сърцето и признай ,че ако си мизерствал в града ,в момента мизерстваш и на село.

Защо смяташ, че ти като мизерстваш и другите мизерстват? Или смяташ, че който живее на село мизерства? Иди се прегледай при психиатър - не си добре...

Само в България има 1000 кв. двор със 70 кв. къща на 3-4 км. от центъра със страхотна морска панорама за 50 000 евро и само на 300 метра от нея, двустаен маломерен апартамент за 50-60 000 евро, и всичките се се бутат за апартамент защото някой ги е излъгал, че да се живее в къща е скъпо. Прост народ. На запад в апартамент живеят емигранти, студенти и бекяри.

Ко стаа мой? Глупости говориш, от най-големите.

Аре бегай на дезинфекция ,чак после може да говориш !

Ще започна вместо увод с поговорката "Гладен брокер , голяма комисионна сънува". По същество мога да кажа следното за т.нар."ценова рамка" на селските къщи от 50 000 до 100 000 евро.Истинската ценова рамка е като се премахнат последните две нули на посочените по-горе цифри.Това значи между 5000 и 10 000 евро.Защо ? Защото селските къщи на едно 80-90 процента са строителство преди 60-70 години , за тотален ремонт, без отопление, без прилежаща инфраструктура.Ако изобщо има път до съответната къща , то това , той е за каруци , а не за моторни превозни средства.Това значи ,че пътят е черен , без настилка ,а за асфалт по селата рядко може да се говори.Ако има смесен магазин , то това е по правило единственият магазин.Няма театър , няма кино ,няма молове,няма лекар,няма транспорт.Брокерът ще каже да си купим МПС и да ходим на село , а като се развалят колите , ще стане ясно ,че и автосервизи няма по селата.Ако сте млад мъж или жена и живеете сами ,то на село при жители от 20-30 баби и дядовци, нямате шанс да срещнете партньор за съвместно жителство или нещо повече. Така че "другари брокери" ,намалете малко лъжите.

Я отиди на театър или на мол и се запознай с някоя сега! Нямаш ни най-малка представа колко много млади семейства се преместиха на село!Там запознанството е по-лесно!Гледаш на съседите в двора и има ли нови бикини-значи сестрата на комшийката е дошла на гости :)

Ооох, котьо!

Американците имат оръжия. Който влезе в дома им го отстрелват. И затова мутрите там са рядкост.

Не става и по този начин.80-90 % от селските къщи са празни, тъй като селата са обелзюдени.Е , кой ще стреля от тези празни къщи , а умнико ?

Тези на 20-30 км от София не са!Повярвай ми!

По-големи клишета от "мечтан дом" и "зелен хайвер" надали има.

това е една от целите на истерията. да разпръснат хората, да нямат контакти, да се намали популацията, да се намали движението, да се изчисти земята ...и от хората...

викаш друго си е като сардини , набутани в панелки , вместо по къщи с дворове и да си гледаш някой друг зеленчук нали , пу де.ба умните масони

Преместило се от единия в другия крачол, ефендим.

само за изтръпнали комплекасари идеалния дом е в града пфф хахахаха пълни смешници

Трябва да има "платена реклама" или "продкутово позициониране" на тази статия.... и цените ама съвсем не са верни.

Айде , валш софиянци по родните места!

от роден и жял живот на жълтите павета се преместих преди 5 г. в Кокаляне в последните къщи до гората , пък нека ми е зле

Аз вече пета година от както съм се изместил. Бачкам или в Пловдив или в София където дойде за 50 минути съм си в къщи. Нищо не може да се замени със спокойствието тук. Имам два апартамента в Пловдив, но оствам само, ако е много наложително.

Ако си крадец рецидивист,ще те разбера че "бачкаш" веднъж в Пловдив , веднъж в София.Правилно, не трябва да се оставят следи само на едно място.Но ако си нормален ,няма логика такъв номадски начин на живот.

Най-добре е да си имаш жилище близо до работното място (ако не можеш да работиш онлайн) и къща на село. Делничните дни живееш в жилището, а празничните - на село.

Хората с пари дето могат да си позволят покупка на имот отдавна работят онлайн

По селата обикалят банди мангали, разбиват и плячкосват необитаемите къщи. Посягат и на обитаемите, където живеят стари и беззащитни хора. По селата има диви кучета, които също така нападат хора. Не се лъжете с тъпи реклами - десетилетия наред живота на село ще е опасен.

За съжаление си прав.

Има си начини - зли кучета, капани и ями за неканени гости.

Цял живот - страх ? Или пушки да купуваме ? Това нормален и спокоен живот ли е ?

Във видинско и пичкамулелинско може да е така , ама селата около София все повече млади семейства идват да си гледат децата на чист въздух и спокойствие

Селата около София и чист въздух - ХА-ХА-ХА

В София като,че ли има по-малко диви кучета?Или тук не се разбиват апартаменти ,крадат коли ?!?

Мечтаният дом никъде не се е местил и никога не е бил в града. Мили журналистчета, преди да пишете новини, прочетете някоя книга, моля. П.С. За книга не се брои списание Пентхауз...

Работя като програмист в София и тъкмо посъбрах пари за жилище и се отказах заради голямата тъпканица и ужасния въздух в столицата... в провинцията си имам и къща и апартаменти... но в крайна сметка реших да мигрирам към краварника САЩ понеже има по големи възможности за развитие... :(

Успех. Дано намериш американската си мечта. Btw, от известно време този термин не се използва толкова често, защо ли... И аз работя като програмист в София и наскоро си купих къща в провинцията. Никога няма да мигрирам.

Нямам американска мечта имам си собствена и тя е да изградя най-добрия начин за живот за семейството ми и. Не робувам на нации и национализъм... според мен, единствено има място където земята е по плодородна от другаде.. (поне погледнато от моята камбанария е така...)

точно възможности за развитие има в краварника???.Митовете отдавна станаха вицове.

1 - работата която върша в БГ там я заплащат до 10 пъти по добре и шанс да си намеря такава е доста висок 2- цените на къщите в САЩ са по ниски от колкото апартамент в София(а и вече съм си закупил кондо в щатите което ще ползвам поне в началото) 3- в щатите липсва всекидневната картинка на мизерията отвън... (живея в младост1 и по принцип и всяка сутрин когато разпаркирвам колата чакам поне 2- 3 клошара да се разкарат от кофите за смет за да мина, а до следобед са минали поне 5 цигански каручки ровещи в кофите които също задръстват улицата...

впрочем - да не пропусна - имотите не са "инвестиция", а разход. Инвестиция е за някой, който знае как и може да направи бизнес с имотите. За средно-статистическият човек, който ходи на работа от 9 до 18 (или от 8:30 до 17:30) жилищата не са инвестиция, а колосален разход. Като за цял живот.

с двете ръце. Инвестиция е когато си инвеститор/строител и ти стъпва на 350/450е на м2 (цена в момента) и продаваш на “инвеститори” на 1200-2000еуро. После рия инвеститори гонят +100-150еуро на квадрат, най често през кредити. Големи инвеститори, големи бизнесмени! Схващаш ли разликата?

нещо не ми се верва, като гледам как строят като бесни в София - по-две села нови излизат на ден и ТКЗС(ака бизнес сграда) ново през ден

Абе вие у градо не мое се оправите та на село ли бре!?!

Ми нормално, те селата се опразниха и дойдоха в града.

малко по-скромно с цените!

Правилно! Хайде стига толкова селяни пришълци да идват в моят град - София!!!

рядко се срещат софиянци, чиито баба и дядо да са от София

пише се: в моя град

Какъв твой град бе, селяк - цървулите, дето дядо ти си ги завърза на входа на София още са там.

Свършиха ли съборетините с двор и градинките в София че брокерите започнаха да пробутват селските колиби?

не са свършили, но не струват по 100к евро.

Симпъл е драги ми смехуранци! Дъртаците си продават скъпо апартамента в големия град, купуват евтино къща на село и остатъчните пари си живеят старините. Една младо семейство дали в града или на село ако няма наследство трудно си купува имот...

Ако в селото преобладава предимно РОМСКИЯ фактор а бг селата с преобладаващо РОМСКО население са около 75% НЕ е добре да живееш на такова място Ако живееш в затворен комплекс на морето ДЕРАТ с 18 Е за м2 измислени такси подръжки Идеалния вариант да си ШИШИ и да живееш на изкуствен пясъчен остров ДУБАЙ Или висок етаж в добре санирана панелка в кв.Изгрев София с прекрасен изглед към Витоша и Южния парка

Повечето държавни болници са строени по време на комунизма, останалите по царско време. Няма нито една, която да е построена за 31 години демокрация! Но пък има тотален упадък на здравеопазването и се стига до момента, при които няма линейки, няма лекари, няма свободни места, а в болниците има 200-300 пациента.

Ако се изнесат достатъчно хора от София, истината е че града ще стане доста приятен за живот. Повече от което и да било село.

Селяните се местят да търсят поминък в града, а гражданите бягат от селяните към селата..

Зависи за кои села говорим! Около София има села, които са се превърнали в квартали на София! Например Волуяк - добре уредено село, транспорта е идеален, има училище, магазини и т.н. Но там имотите вече са ужасно скъпи! Обаче какви къщи има! На човек може свят да му се завие! Дори с градски транспорт си в София за минути - до спирка на метро, а от там пак за минути до където искаш! Не ми е по джоба, иначе бих си купила къща с двор там! Сега хит е Костинброд - по-отдалечен, но с перспектива и по-ниски цени!

Абе какъв мечтан дом на село бре!?! Българските села са пустиня след буря.

именно това привлича хората, които търсят селският уют, който с умиление си спомнят от детството преди 40 години. По-малко пенсионери, по-добре.

Нищо не знаеш за живота на село, а само си фантазираш.

Построили 3 етажни хамбари без гаражи, в тях живеят по 2-ма човека и сега продават щото след 20 години им дошъл акъла че големи имоти като тея струват много пари.

Едно време селяните строяха огромни къщи "да има за децата" - на всяко дете по един етаж. Кой нормален човек ще тръгне да живее в една къща с майка си и баща си ? До сега стоят неизмазани.