Мъжете пенсионери получават пенсия с 38% повече от жените

Разликата между средния размер на пенсията за мъжете и жените е 121,57 лв.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разлика в пенсиите ще има, ако един мъж миньор получава пенсия с 38% по-висока от жена миньор. Или един начален учител с 40 години стаж, от една начална учителка с 40 години стаж и т. н. т. Съвсем естествено е за различна длъжност да се получава различна пенсия. Един мъж хигиенист ще получи няколко пъти по-ниска пенсия от една жена ядрен физик в АЕЦ "Козлодуй"!

дир.бг все цели да скара: велосипедисти с пешеходци, мотористи с шофьори, цигани с Българи, таксиджии..... и т.н.

забравих за: Мъже и Жени.....

Май тази простотия няма да спре, защо ли искат да ни скарат? Ако се сравни пенсията на миньор и администраторка в общината, дали не е нормално да има разлика? Защо се дели на полов принцип, разделението трябва да е на принципа на хора с една квалификация на сходни позиции - ако го направите дали ще има разлика? Вече започва да ми омръзва от такъв тип журналистика.

Новата краста - да се противопоставят мъже и жени за всяко нещо до което мисълта може да достигне, няма значение колко малоумно е. Следващото сигурно ще нещо като: Средният ръст на жените е 10см по малък от този на мъже... или - Жените са ощетени, защото нямат пенIс? Що пък не, важното е омразата да процъвтява. А иначе - откога пенсията се определя по полов признак? Нещо съм пропуснал. А дали е неравенство, че жените се пенсионират по-разно от мъжете? Или, че средната продължителност на живота на жените е доста по-голяма от тази на мъжете? Защо ли е така, а?

Тази статия цели единствено да ни скара - мъжете срещу жените, КОЙ е по-добре ??? Срамота с тези 300 лева как се живее бе - това са смешни социални помощи, а не пенсия за трудов стаж !!! Европейските социални помощи са няколко пъти над БГ пенсии !!! ГЕНОЦИД !!!

с оглед, че мъжете бачкат в мръсните добивни производства, които крепятпутиновата икономика...

Като цяло жените имат по-високо образование от мъжете. Защо се навиват да работят за по малко пари?

изобщо всичко е ок в Русия... Ама интересно как сте изменили новната от други медии, че вдигат пенсионната възраст в Русия, абсолютни наследници сте на др. Сталин. Рсиийский слон - самом большой в мире ))):

Да се пропагандира като отрицателен факт как някой не взима едни пари, защото не си ги е изработил (но пък е жена) ми звучи като един друг етнос, който също иска едни пари, без да си ги е изработил (а само защото е етнос). От НОИ дори не отчитат факта, че жените много рядко ще ги намериш по категориите труд, които са опасни, тежки и/или изискват висока техническа компетентност (някой да е видял жена да бачка по доменните пещи или като механик на кораб? Или жена-електротехник? Или жена-водолаз от онези, които поддържат язовирните стени? Или да си цапа ръцете като автомеханик? Или жена-оператор на септичен камион например?), както и това, че жените, които живеят повече от мъжете (но пък се пенсионират по-рано, т.е. хем по закон работят по-малко, хем имат по-дълъг период, за който трябва да им стигне натрупаното за пенсия), в крайна сметка унаследяват част от пенсията на мъжа си, когато той почине.

не стигат ръце да подкрепя горе-казаното.

Deus Vult

Е няма такава простотия! Естествено е да получават повече! Питайте го кой какво е работил де? Значи.... тее феминацистки статии да си ги заврете заедно с новия облик в задниците!

Песията сигурно по полов признак се дава. Стига лъжи. Пенсионер мъж учител,взимаа колкото жена учителка.

Именно. На мен ми е интересно дали например една жена-заварчик би взимала по-малка пенсия от мъж-заварчик, ама някой да е видял жена да се хване да работи като заварчик?

Защо няма приведена статистика и в абсолютен размер месечно колко се изплащат на мъже-пенсионери и жени-пенсионери. Жените се пенсионират по-рано с 2 г. по закон, а продължителността на живота е 6-8 г. по-голяма. Сигурно ще излезе, че общо една жена взема над 2 пъти повече пари от пенсии от един мъж.

тя пенсионерката може и да не е можела да работи като мъж, ама може да яде с пъти повече от мъж....

Какъв спам съдържа истината ,че полицаите се пенсионират като младежи и продължават да "работят"на гърба на тези от трета категория труд.Това спам ли е? Къде по света има такова чудо? Не плащаш осигуровки,нищо не вършиш,и се пенсионираш млад.И всички от тях и тези на улицата и тези зад бюрата все първа категория.До кога?Кой ще им работи след 4-5 год? На всичкото отгоре и са най много на глава население в сръвнение с цял свят.Нег...ци.

Как средния осигурителния доход за 2017 г. е 821 лева, а средната Работна заплата е над 1100 лева според статистиката ? За да си взимат големите депутатски заплати в парламента - трябва манипулативно да се вдига СРЗ ???

Тези проценти в повече идват от хрантутниците в МВР и МО.Хора нищо неработещи висят на шията на други дето бъхтят до гроб.От работа в гробищата,а те от "работа"пенсионери пак на същата "работа"Дълголетниците са от тези категории рискови мързеливци. Така е само в Бг.

Това е абсолютно нормално. Жената излиза в майчинство поне 4 години, после нейната заплата е по-ниска, освен това много по-малко жени са на ръководни и добре платени позиции - там са повече мъже. Също в областите с високи заплати, като енергетика, мини и прочее работещите са преидмно мъже. Като цяло мъжете средно получават по-високи заплати, не толкова заради дискриминацията, а защото по-дълго се осигуряват на по-висока заплата. Така че това жените да получават по-ниски пенсии и логично и закономерно. Честно казано не виждам как дискриминацията влияяе в случая - никоя жена няма да отиде в ТЕЦ марица изток да бъхти в пещите като луда и да взима няколко хиляди, нито ще отиде да бачка като елтехник или заварчик някъде. Нека не забравяме, че обикновените работници са много, а ръководните постове доста малко - не може всички да сме мениджъри и счетоводители, нали?

Само в България има такова разделение мъже/жени по професии. В Германия примерно е нещо нормално жена да работи в мина или в ТЕЦ. Просто разбиранията ни са много грешни.

Аб то и тук беше нормално, но аз не познавам жена, която би отишла да работи там. Не познавам и достатъчно физически силна жена, която да го направи. Сам разбираш, че работата е по желание - вече никой насила не те кара да работиш нещо, което не искаш. Колкото до Германия, моите наблюдения от по-далечното минало са, че работната седмица на жените е доста по-малка от тази на мъжете - все пак някой трябва да гледа и децата.

То затова няма и раждаемост и нацията се затрива - свързано е! Раждайте си децата, ако можете, защото в БГ над 60 % от децата се раждат или само с един родител / майката/ или в семейства без брак / жената не е осигурена/

Жено, доколкото знам 100% от децата се раждат от жени, дали сами, дали в семейство това каква връзка има с пенсията? Или трябва да кажем, че мъжете трябва да плащат на жените, че раждат? Това ли искате? Няма да се учудя, ако и на това се намери замяна. Жените в днешно време са максимално улеснени в отглеждането на деца, но за сметка на това са максимално недоволни. Майките ви, бабите и пр. все такива екстри са имали. А че мъжете най-често не доживяват до пенсия? Или ако доживеят колко дълго и се "радват"? Щото статистиката дава доста по-дълга продължителност на живота на жените - що така а?

...от което следва, че веднага трябва да се намалят пенсиите на мъжете с 38%, за да се изравнят с тези на жените. Сещайте се от кого...

Обратното - Условията за пенсиониране на жените се промениха, до изравняване на пенсионната възраст с мъжете, Не рИвете!

Те получават по-големи пенсии, но по-малко пари - защото живеят значително по-малко от жените.

... когато всички станат ВДЕНДЪРИ (каквото и да означава това), тогава пенсиите ще са равни! Смях! Смях! ... viva Еврогейщината!

И как се живее с такава средна пенсия? Може ли да се приеме таван до нейното ниво на депутатската заплата и депутатите ни да покажат на старите хора как да го правят?