Лихвите в България ще останат близки до рекордно ниските стойности

Сливането на ОББ и Райфайзенбанк е добър знак, както за състоянието на сектора, така и за перспективите пред неговото развитие, смята Ирина Марцева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Австрийците взеха каквото можаха за 15 години от нашия пазар, печалбите вече не ги устройват. Продават бизнеса на другите европейски цигани - белгийците, защото те искат растеж, но им куца менидмънта в ОББ. Райфайзен "инвестира" е съседна Сърбия, която е неразоран пазар за чуждестранния бизнес.

Аз вече си открих Бурканбанк! Мястото и лихвените проценти са пълна тайна.

Какво нарастване ви гони бе. За ноември официално статистиката показа, че 900 млн лв депозити са стопени. Само за ноември 2021 !!! От малко над 100 млрд депозити за неправителствения сектор, станаха 99 млрд. Т.е. 1% стопяване. Бас ловя, че следващите три-четири месеца темпът на стопяване на депозитите ще продължи с по 1% на месец. Тия банкови гурута пак със заклинания над казана почнаха.

Сливането на ОББ и Райфайзенбанк е добър знак --- "СЛИВАНИЯТА" ИЛИ КАЗАНО ПО-ПРОСТО - "ПОГЛЪЩАНИЯТА" СА ЯСЕН ЗНАК ЗА ... ДЪЛБОКА КРИЗА ИЛИ НАПРАВО ДА ГО НАРЕЧЕМ - ЗА СМЪРТ НА КАПИТАЛИЗМА, ТЪЙ КАТО СА ПОКАЗАТЕЛ, ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ "РАЗШИРЕНИЕ" И ОСТАВА САМО ЕДНО - АКУЛИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЯДАТ ПОМЕЖДУ СИ ... ДОКАТО НАКРАЯ ОСТАНЕ САМО ЕДИН, СИГУРНО ЩЕ ДА Е "БОГ", НО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА МУ СЕ КЛАНЯ НА "ВЕЛИЧИЕТО И Е-НТЕЛЕКТА", ОСВЕН ОНЗИ В ОГЛЕДАЛОТО! РОБСТВО - ФЕОДАЛИЗЪМ - КАПИТАЛИЗЪМ - КАРТЕЛИЗЪМ - МОНОПОЛИЗЪМ .... КРАЙ ... ОСТАНА САМО ЕДИН ... ОДИН! АМИН!

2021-12-26 11:43:12 НИЩО ПОДОБНО ! (нерегистриран) --- РОБСТВО - ФЕОДАЛИЗЪМ - КАПИТАЛИЗЪМ - КАРТЕЛИЗЪМ - МОНОПОЛИЗЪМ .... КРАЙ ... ---- .... (А ЗАТВАРЯНЕ НА ЦИКЪЛА , НО ПОД НОВА ФОРМА) ..... МОНОПОЛИЗЪМ ---> .... РОБСТВО (БОЦ, БОЦ, БОЦ ... ЛОКДАУН,.... БОЦ, БОЦ, БОЦ...) - ФЕОДАЛИЗЪМ - ... И Т.Н. И Т.Н... НО НА НОВО НИВО НА СПИРАЛАТА ...

Западната икономика разчита на кредитите като мощен стимулант. Кредитите за икономиката са като торенето в селското стопанство или като анаболите в културизма. Ако не се тори, добивите са много ниски. Ако потребителите не теглят кредити, потреблението е много ниско. Ако културистат не взима стимуланти, никой няма да се досети, че е културист. Проблемът с изкуствените стимули обаче е, че те имат много силни негативни странични реакции. Напримери при теглене на кредит първоначалният положителен ефект за кредитополучателя е много висок, защото рязко вдигна жизнения му стандарт, но постепенно този ефект спада и след време жизненият стандарт на кредитополучателя започва да спада, защото трябва да прави вноски по кредита, което намаляват покупателната му способност. С други думи кредитите пристрастяват като мощен наркотик. Ако ги спреш, страдаш и обедняваш. Теглиш ли веднъж кредит, трябва да теглиш да края на живота си нови кредити. Инфлацията е лекарство срещу негативните последствия на кредитите, защото тя помага за тяхното стопяване и по-лесно връщане, т.е помага жизненият стандарт на кредитополучателя да не спада след време. Само трябва да се намери нужното морално оправдание за високата инфлация.

ЩЕ ГИ ПЛАЩА ТИЯ "КРЕДИТИ" ? АЗ НЯМАМ ТАКОВА НАМЕРЕНИЕ !

Ниските лихви ще доведат до още по голяма инфлация всъшност точно те доведоха европа до тая инфлация.Помните в началото на ковида как Ес щедро отпусна едни милярди на държавите е да ама тия пари са напечатани и требва да се връщат няма нищо безплатно в тоя живот.Еврейските фамилии собственици на банки ще осигурат още неколко поколения напред

Разстрелять два раза

Банки, лихвари, застрахователи, прокурори, брокери, прекупвачи, съдии, адвокати... Хиени всички до един в урановите мини.

Ще останат, я! Как иначе банките ще отчитат рекордни печалби в условия на всеобща криза, когато всички други губят. А пък и банкерите как иначе ще си разпределят тлъсти бонуси? Щото и те душица носят, ненаситна.