Китай може да ограничи доставките на редки метали за САЩ

Действието ще е отговор на действията на Вашингтон в разразяващата се търговска война

Обратно в новината

Коментари - Китай може да ограничи доставките на редки метали за САЩ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайската държава съществува много повече от 4 000 години. И няма намерение да се разпадне, както много бивши световни империи. Интересно, как Американците се опитват да диктуват правилата... Май са доста безмозъчни, щом са си въобразили нешо такова.

Да, това вероятно ще стане, щом бай Дони рипа толкова нависоко... Основният проблем за Китай е да договорят със всички свои партньори да не извършват верижни доставки в САЩ. Китай владеят 95% от пазара на редки елементи (напр магнити за ел мотори, елементи за електрониката, авиостроенето - това означава пълно фиаско за производството за F-35, Boeing самолети и т.н.). Дори рудата от САЩ се изнася до Китай за да се произвеждат тези редки елементи. Смята се също, че Китай ще стигне до разпродажба на своите американски облигации и това може да срути американските борси и икономика, ако стане в подходящ пазарен момент. Забележете, че Китай намери нови пазари за своите стоки в Европа, а митата за китайските стоки ще ги плащат американските потребители. Всички стоки изискващи евтин труд се произвеждат в Азия и няма начин да се върне производството в САЩ. Много американски технологични компании просто ще фалират ако загубят своите китайски поръчки, да не говорим за пазара в Китай на Apple, имаше дори намеци в китайската преса за закриване на завода на Foxconn за iPhone телефони...

Ми ще ползват магнити на българската ФЕРОМАГНИТ АД. А това че Китай произвеждали и владеели 95% от пазара на редки метали е вярно ама за Китайска територия. Няма никаква зависимост на Боинг или Ф-35 от китайски суровини и материали. Разпродажбата на американски облигации няма как да срути борсите, а само ще намали временно търсенето на такива облигации директно от американското правителство. основния губещ ще е Китай. Китай не е намерил нови пазари за стоките си затова има срив на китайската икономика, който определено ще се засили след влизането на митата за още 300 милиарда долара. Редица заводи и производства се изнесоха от Китай и това е процес с експоненциална зависимост. В еди момент Китай ще се срути за дни. ЕС също ще наложи мита на Китайските стоки и ще изнесе производства от Китай. Американските потребители ще плащат митата, ама и те ще получат допълнителните приходи. Губещи са китайците. Азия не е Китай, а роботизирано производство не изисква много персонал и е без значение работната ръка. Нито една технологична компания от САЩ няма да фалира, но китайски такива ще има хиляди. Фокскон изнесе завод от Китай в Индия и там ще се правят вече повечето Айфони.

те САЩ нямат технология за обогатяване на уран и плутоний и внасят такъв от Русия за реакторите си от 70-те години , да не говорим за метали и композитни материали.Малко си закъснял

Малоумни приказки. Уестингхауз е най-големият производител на ядрено гориво. В момента американската компания доставя гориво за 6 от 15-те ядрени енергийни реактора в Украйна. От 2021 г. броят на тези блокове ще бъде увеличен на 7. Русия доставя 18% от ядреното гориво на САЩ. САЩ имат технология за обогатяване на Уран преди СССР/Руслямска държава. Нямаха технология за РЕЦИКЛИРАНЕ на плутонии, но това беше в миналото.

Рядко малоумно изказване!

в коордирация с Русия, която осигурява 40% от производстото на самолетите Боинг за САЩ като композитни материаял и компоненти и проектански решения в научнопроизводственото бюро в Иркутск.Факт от самата компания Боинг която съ беше въпротивила на сакнции иконтарсанкции.

Ако Русия спре доставката на обогатен уран за АЕЦ в САЩ, до 6 месеца Източната част на САЩ няма да има ток... заради многото АЕЦ там и 100% доставка на обогатен уран от Русия... Статистиката е такава - 50 блока на АЕЦ в САЩ от 100 работят на обогатен уран от Краснокаменск, Русия, а 50% работеха на преработен уран от рециклирани уранови бомби, които вече свършиха... Русия владее 50% от световния пазар на обогатен уран, Англия и Франция имат собствен добив, като Макрон вече обяви за затваряне на френските АЕЦ, защото Китай превзе вече бившите френски колонии в Африка, откъдето идваше урана за френските АЕЦ. Да, Австралия например има много запаси на уран, но няма мощностите на Русия за обогатяване на уран...

АЕЦ са едва 20% от общата произведена енергия въпреки, че САЩ имат 98 реактора и в световен мащаб произвеждат 30% от "атомната" енергия. Та дори и да спрат всичките тези 20% няма да имат никакъв проблем. Да не говорим че си написал тотални глупости и лъжи, защото: Източници и дялове от покупките на уран в САЩ, произведени в чужбина през 2017 година Канада-35% Австралия-20% Русия-18% Казахстан, 12% Узбекистан-5% Унгария, Малави, Намибия, Нигер, Южна Африка, Украйна и неизвестни - 10%. Та Руслямска държава доставя едва 18% от ядреното гориво. Урана е 100 пъти по-често срещан от среброто например. Запасите на такъв в САЩ са огромни и нямат проблем дори да си добиват сами цялото им нужно количество, но в момента цените на урана на световния пазар са доста ниски, затова предпочитат да внасят.

Пляс, пляс педалите, бойно колело!