Коментари - Как индустрията да се подготви за зима без газ и електричество | Бизнес.dir.bg
назад

Как индустрията да се подготви за зима без газ и електричество

Възобновяемата енергия, добавена през 2021 г., спестява около $55 млрд. от глобалните разходи за производство на енергия през 2022 г.

Обратно в новината
| Редактор: 3eNews

Коментари - Как индустрията да се подготви за зима без газ и електричество | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чрез ИКОНОМИИ и СКЪПИ енергоносители към ПРОСПЕРИТЕТ. ДЕБИЛИ управляват Европа. ... Дано ГНЕВЪТ на ГЛАДНИТЕ закопае ЕС/ малкото НАТО!

Кой са гладни бе педераст гърбав ,гладни имаше през управлението на Виденов ,Станишев -Румен Овчаров През всички времена на управление на долнопробните руски марионетки ,какво ще ядат газ електичество ли ,каквото са яли преди 20 год когато България се молеше да е приета в Ес и НАТО та да не турски вилает ,и да има европейски пари Педрраст гърбав колко милиарда европейски пари дойдоха дарим в България ,колко нови проекта са изпълнени колно програми за обновеване на градовете ни са изпълнени Стотици -гнидо руска подлога некадърна .Какво очакеате газ ли ,без пари ли от Путин ,ще го ядете два ката ако България не е в ЕС и НАТО Няма от къде да има пари за нищоооо ,Путин ли ще ви даеа ,Гладни щяло да има ,зима щяло да има .Който го мързи той винаги е гладен ,ти не се кахъри за индустрията ,дано на теб и на подобните на теб тролове Митрофанца ви отреже жалките подаяния е тогава ще пукнете от глад защото нищо друго не знаете да орвите освен да висите по цял ден в сайтовите .Час по скоро ПП и ДБ мнозинство и закон за преследване на руските и българските шпиони рушащи държавноста .Такива каквито има В Русия,Турция,САЩ,Китай .....всичката тая сган трябва да се окаже в концлагери ,така както постъпвава ,човекопдобният руски ,,император,,

2022-08-19 11:31:31 ... (нерегистриран) Обедняваме , бе Гоше! Обедняваме! Вместо евтин тръбен газ с дългосрочни договори по изградени вече тръбопроводи, втечнен газ от Краваристан внасяме на спот цени! --------- СКЛЮЧЕН НА СЕГАШНИТЕ ЦЕНИ БИ БИЛО - *УБИЙСТВО НА НАЦИЯТА", ЗАЩОТО ЦЕНИТА В МОМЕНТА СА НА ВЪРХА И ПРЕДСТИ ЖЕСТОКО ДА СЕ СРИНАТ! ДЪЛГОСРЛОЧЕН ДОГОВ ИМА СМИСЪЛ , САМО АКО Е СКЛЮЧЕН "НА ДЪНОТО" НА ПАЗАРНАТА ЦЕНА И ПАЗАРА СЕ ОЧЕРТАВА "ДА ОБЪРНЕ НАГОРЕ" ! ТОГАВА ДА, ИМА ИЗГОДА ОТ "ДЪЛГА ПОЗИЦИЯ" НО ПРИ ОЧЕРТАВАШ СЕ ВРЪХ НА ПАЗАРА И ДЪЛГОСРОЧЕН СПАД, ДА СЕ ЗАКОВЕШ СЕГА С ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР Е УБИЙСТВО НА КРАЙНИЯТ ПОТРЕБИТЕЛ , А И НЕ СМО НА НЕГО, А НА ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА! ПРИ ПРЕДСТОЯЩ ПАДАЩ ПАЗАР , ИМЕННО СПОТА, Т.Е. КУПУВАНЕТО НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ "ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ" Е НАЙ-РАЗУМНОТО РЕШЕНИЕ!

При предстоящ падащ пазар? - Добър ден, колко струват доматите при вас? - Три лева - Ама на отсрещната сергия са два лева! - Купете си от там - Ами на тях са им свършили - Е, и нашите като свършат, ще станат по два лева Служебният министър на енергетиката Христов: ще се обадим на Газпром, когато изчерпим всички други възможности. Цената може и да падне, ама тогава да не вземе пък газта да изчезне.

Ало, ДЪЛГОСРОЧНАТА, погледни ДЪЛГОСРОЧНИТЕ договори на Унгария, Сърбия, Туция и компания! СРАВНИ ЦЕНИТЕ на руския им ТРЪБЕН газ с българската цена на природния газ и после коментирай!

ㅤ

Значи все пак с пръдня боя не става.

https://www.weforum.org/agenda/2016/11/8-predictions-for-the-world-in-2030/?utmcontent=bufferdda7f&utmmedium=social&utmsource=facebook.com&utmcampaign=buffer Тези, дето още не са разбрали, какво им подготвят, да отворят този линк от 2016

И тези също: https://id2020.org/ https://www.goodhealthpass.org/ Хората си следват agenda-та. И ще продължават, докато не ги подкара сопата.

Мерси за линковете. Не зная, дали са преведени книгите на внука ба Ротшилд, Кмаус Шваб, но на мен ми настръхнаха косите от Great Reset A форумите пълни с ботове и троллове срещу Русия и Путин

Лош путин, лош.. заплаха за цивилизацията.. НИ. Слава Кокаине!

На тези с лошото предчувствие,преди три дни потреблението на електричество подмина върховото зимно,някой да е чул за режим.

Или медийно, го отразиха това по метода на стъкмистиката.. Озеленяването на Европа чрез посиняване и без ток за соларните загари вкъщи.. ПРЕДСТОИ.. А и още нещо идва.. Като си провериш, че колумбийския кюмюр е с над 8% сяра.. Та в Европата и дъжд със сериста и сярна киселина ша идва..

Зависи какво са сравнявали? На медии не вярвам)))))

Така, така!!!! Без газ и електричество - така трябва! Нека им е гадно на руснаците!!!!!

България отдавна трябваше да построи заводи за производство на слънчеви инсталации и да приеме държавна политика за насърчаване на използването на тази енергия от домакинствата. За съжаление, производството на слънчева електроенергия е завзето от частни интереси. Огромни плодородни площи са покрити с панели, вместо по покривите на къщите и блоковете. У нас националното е приватизирано от шепа комуняги, които търсят само лесни печалби.

Приятел, проучи кой, как и защо бута схемата с ВЕИтата и панелите. Ще ти дам един джокер - няма нищо общо с природата. Никой от тия същите няма интерес да си независим от грида. Идеята им е те да ти контролират потреблението със специализирани електромери, със специализирани зарядни станции, с "умно" управлениет на енергийната консумация.. по този начин се контролира и цената на тока косвено. Изобщо няма да им излезе сметката ако не си вързан за грида и ти решават колко и как да потребяваш. Така не могат да си изплатят инвестициите.

Говорим за национален приоритет, а вие пак на далавера го обръщате. Последният ред прочете ли?

Прочетох целия пост и съм съгласен на 80% с него. Съгласен съм, че използването на панелите трябва да е свободно - т.е. който иска да си слага където поиска. Съгласен съм ,че това е подарен бизнес за усвоителите на евроценности. Не съм съгласен, че държавата трябва да се занимава с производство на слънчеви панели под каквато и да е форма, вкл. с дотации на частници. Ако има нужда от панели - нека се произвеждат и продават, но не смятам, че това трябва да е национален приоритет. Национален приоритет може да бъде да се изпълнява законодателството, а не да се пускат преференции тип "Инвеститор клас А" и други еко изключения за съответните инвеститори и с "Национални приоритети" да ги превръщаме в национално богатство.

Обедняваме , бе Гоше! Обедняваме! Вместо евтин тръбен газ с дългосрочни договори по изградени вече тръбопроводи, втечнен газ от Краваристан внасяме на спот цени!

Важното е да не спонсорираме окупаторите.

набии си го в простата глава - на твоя бог - путлер неверний не може да се разчита за нищо затова инвестиция в нови тръби и доставчици и да ходи на това дето отиде кораба му

Спота се използва, за да се покрива консумацията в дупките в времето, през което няма дългосрочен договор. Идеята е напр. сега България да не подписва нов дългосрочен договор с Газпром, а да изчака да изтекат договорите и на останалите, които купуват от Газпром, за да може да преговарят в общо качество от името на ЕС. Така имат по-тежка позиция и това може да даде по-добри условия. Това, разбира се, не е много в интерес на Газпром, освен ако не е зима и в краткосрочен план Газпром има монополна позиция и успее да наложи спотови цени в дългосрочните договори. Има и нещо друго - цените вече ще са в рубли. Това е окончателно. Който иска газ, ще трябва да търгува с Русия и други неща, за да изглади търговските и валутни дисбаланси. Иначе американските LNG-та нямат нищо против да подписват дългосрочни договри.

А кой ви каза, че тръбния газ е по-евтин? Да - сигурно е по-евтино да се произведе и достави, само че цената на стоката е това, което продавача иска и може да няма нищо общо със себестойността. Газпром продават газа си скъпо - това е истината. Ако в момента купувахме газ от руснаците, по формулите за дългосрочните договори, той щеше да е на същата цена, като този, който си купуваме от американците - без дългосрочни договори.

кой през МАРТ 2021 измени формулата за газа. Със 70% съставляваща от СПОТА на борсите? Руснаците или ние? Кой ни управляваше тогава и не гледаше, какво правят немците, австрийците, италианците.. А поговорката - Имаш крава, пиеш мляко.. Не си ли чувал? Щото газа си е техен и дъл ша го продават или горят. Пак си вземат ТРИ ПЪТИ досегашната ПЕЧАЛБА, при това с по-малко продаден газ.. Що не си видиш, че за половин година неработещия СП2 се изплати преди войната в Украйна.. Самите УКРИ го писаха.. Преди Зелето да им загрие опозиционните медии, щото е гоУем демократ..

Промени ги Бойко. И те паднаха... за малко. даже и пари върнаха май. Бойко вкара спота в газа, това стана след едно настоятелно посещение на американска делегация в София.

Хехе ЕКО гендерите са яки душици... 55млд. $ е плюнка в глобалния размер. Ама се презентира като Еверест.

някой джендър или някоя Калинка в Болница, да ги питат първо за кого са гласували и ако кажат ПП или Герб, директно в стая без отопление!

и с външен кенеф. А ако са ваксинирани може да им дадат бонус - тоалетна хартия вместо намачкания брой на в-к. "Капитал" артистично окачен пирона.

Щото Ди ВЕЛТ пише за друго: https://www.focus.de/politik/deutschland/handwerker-fordern-ende-der-sanktionen-wut-brief-an-scholz-wollen-sie-wirklich-fuer-die-ukraine-ihr-land-opfernid136711040.html А вече и в Бундестага звучат призите за пускане на СП2.. А вместо това - Шолц, Хабек, Бербок и сие просто продължават режима на извънредно положение, издигайки го на второ ниво.. А немската служба за защита на конституцията нарича писанията на Ди ВЕЛТ и пр. немски осъзнали ситуацията медии руски фейкове. Щото то посещението на Хабек в Катар и СА бе толкова успешно, та са наложи Хабекчо да са кара на Италия, че им е взела катарскио газ.. Хабекчото не знае горкия, че си няма терминал за разгазирване на втечнен газ.. А в Италия има в излишък..

Тоест искат да подкрепят нацисткият режим на Поткин ли

прочети Guardian, че там директно си пишат, че Париж и Берлин ще накарат Киев на капитулация))))))))))))))))

След генералшата СУША Европа и Украйна ша ги нагази генерал СТУД!! А сега си прочети сам как вие Словакия, че получава газ само по своя договор и няма да има кво да пуска по "реверса" към Зелето.. А и за фалита на укроНАФТОГАЗА си прочети, как няма пари да купува дори и собствения си добив на газ.. И за това как Путкин зарежда Унгария с още газ.. Щото момента, в който Украйна пак ще краде газа за Европа приближава.. Ама кат та чета, явно не си чел за признанието на еврокомисаря Шефчомвич от 2010-та година - "Украйна краде газа за Европа.. Па и за кюмюро по река Рейн как не пътуна си виж.. Апропо - ГРЕТКАТА ти стяга ли ветрохода? Пак до ООН-то да плива. Ода за земята пак да извива?

и ви се натръшкат с пневмония, защото в училищата няма парно, тогава може и да ви дойде акъла. Просто те проумявам, как може една частхдахграсува пак за ПП, а пък другата за Герб!!!!? Малоумна работа.

Извинявай при home-schooling , какво училище?

пак с локдауни и затваряне и тормоз на бизнеса заради Ковид ще бъдат този път живи одрани и нощно време ще почнат да изчезват депутатите един ро един.

Отговор До ""нали ако почнат (нерегистриран) +1 -1 пак с локдауни "" Ми , принципно сьм сьгласен... но има закони, които оправдават локдауните и изкарват хората, които не вярват в локдауна терористи. Примерно Канада. Там пуснаха от затвора организатора на марша против локдауна. Чака го процес. Нно всички американци участвали в този марш си загубиха имуществото. Помниш ли OccupyWallstreet? Е, всички ги изпозатвориха и им конфискуваха имуществото. Някой да пише за това?

В статията се рекламира вятърната и слънчевата енергия,но те зимата трудно може да те спасят при липса на ток и газ. При лошо време забрави за тия централи... В студа индустрията ще спре,машините не може да работят заради студа,ако пък няма ток хептен всичко ще спре и тогава 3 милиона работници ще са на улицата с кирки и лопати гладни и обезумели,да му мислят Киро и компания,както и тези,които са на власт тогава...

Ахх да те пипна аз теб да видеш как без да му мисли Киро компания ще се насетеш 8 пъти дикато предадеш богу дух.

пак за ПП или мафиотите от Герб, които позволиха износът на 50% от електричеството ни на по-ниски цени от тези за България и не искаха да направят друг АЕЦ, а напротив затвориха 4 реактора от сегашният, а заради ПП няма да има части и гориво за последният реактор другата година. Гласувайте за слугите на Деменцията и Фон Лайнен!

"бедните (ЕС) да го духат." Който няма ток да го духа. Ние си имаме АЕЦ, имаме си и ТЕЦове имаме си и въглищни централи и ВЕЦове. Който се е надявал ВЕИтата да му извадят коня от реката ДА ГО ДУХА. Президента да обявява извънредна енергийна обстановка, както за ковида и: 1. спираме износа на ток 2. пълним си Чирен на 100% и след това пускаме износ към който и да било. Останалите да го духат.

Вярно е, че имате АЕЦ. Но свещите ги вхимате от Росатом за АЕЦ.... и като дойде още по-вьрл от Герб и ПП американофил , ще спре да купува гориво за АЕЦ от Русия ... а другите ядрени концерни имат други стандарти и ще тр нова АЕЦ ))))))))

О няма проблем. Нека да дойде, ще си направим още един АЕЦ, американски и без друго ни е артисала една турбина.. Като дойде време за пазаруване на руски свещи - Възраждане Като дойде време за пазаруване на американски свещи - ПП.

Хайде да направим сравнение с 1900-1945 ))))))) Кризата тогава сьщо е стькмена сьс сьщите мотиви Инструментуте са били малко по-различни

ето някои паралели, които много се набиват на очи: 1918 обявяват 2 годишен пандемичен период заради испански грип ( маски са слагали дори на домашните животинчета) хахахаха 1920 - 1929 имаме много борсови крахове, но черен четвьртьк е денят, когато частната ФЕД ( собственост на 12 фамилии, между които е дядото по мсйчина линия на Бил Грйтс-Махwell, сьщо така семейство Alan Dulles и други англосаксонски фамилии, които не са задьлжително американски, еврейски или масонски) Та на 28 октомври 1929 ФЕД взима решение да спре да печати долари. И на 29 октомври 1929 борсата е закрита))))))))))))) прослуватата пазарна икономика, която ужким сама се регулира)))))))) 2008 имаше борсов крах, но крахьт беше вертикален ( банки изядоха застрахователни и банкови институции) затова не го почуствахме Но заради ниските печалби с кредитните потоци в глобален план - се задейства 4та индустриална революция ( тук тр да кажем, че става дума за истински геноцид на хомо сапиенс и замянката му с роботи и андроидни техники като телефон в дланта) ... и бац... в един хубав ден имаме пандемия))))))))) досущ като 1918 -хахахаха

Се

Аз мога да споделя, какво става в Австрия и средна Европа. Масово от общините на средно големи производители се подчертава и дават уверения, че ще има ток. Австрия няма атомни централи и взимаше много евтин ток от баварската атомна централа. Унгария е много зле, защото в 1990 парламента гласува про-сородоидски закон и затваря всички ВЕЦ ове ...получава ток само от Германия и Франция. Но wirtschaftskammer österreichs заедно с Kontrollbank ( тази банка разполага с дснъците на австрийци и инвестира или помага на инвестори да изнесат капитал и да го върнат поне тройно) помагат износ на предприятия в Турция ОАЭ Инндия - тоест идват още по-лоши времена. Големите предприятия излизат в Канада САЩ и някои в Англия Целта е, да се прехвьрлят активи в САЩ ... сьщо както прехвьрлиха активите ни през 1990 в САЩ, така днес средна и западна Европа угасват, за да се сьбере актив в САЩ

Купувайте ватенки, докато са евтинки.

Когато Господ иска да накаже някой му взима акъла ... Те така и с троловете тука ...

Без електричество и газ няма индустрия,всичко ще е фалит,хората на улицата ,а политиците избити...

Все ще се направи индустрия - за каруци, файтони, за подкови и хамути ... Не бойте се, и през 19-ти век са живели хора !

Коя индустрия? Която беше подарена на разни знайни и незнайни агенти и изнася на европейски пазари на десетократни цени, а плаща минимална работна заплата 350 евро? Ми да фалира. Домат и прасета сме гледали и преди. Гладни няма да останем. ИндустриятаДаГоДуха.

В България? Без електричество? Май наистина трябва да се търкалят някои части от анатомията по улиците. При износ от над 50% от енергията ни някой келеш да ми говори за зима без електричество, означава че някои хора съвсем са загубили връзка с реалността. Същото се отнася и за газа. Значи преди българите да останат без газ и електричество, ще се наложи унгария, италия, словакия, сърбия да останат без газ и половината балкански полуостров без електричество и чак тогава е България. С продажни политици няма се получат нещата, обаче.

А да! Ако цената стане непоносима, а политиците продължават да се правят на много пазарноориентирани, просто им казваме ЧАО и идват следващите, които биха направили цените нормални. Ресурса си е при нас, инфраструктурата също. Тоя път ЕС да го духа.. заедно с всички усвоители на евроценности и износители.

Абсолютно! Омръзна ми да слушам това насаждане на страх и тези лъжи. Новите хрантутници, не спират да се мотаят и вместо да вършат работа зорлем всяват паника, а удобните медии, вместо мисъл повтарят, като папагали.

Освен, че няма да имате нищо и ще сте щастливи, ще сте гладни и на студено и дори тогава пак ще сте щастливи. Ама тогава вече няма да имате избор. Поне парцуцата да не ни спрат..

Как индустрията да се подготви в условията на световната икономическа война за идващата зима? Вече ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ ги чука по главите, но страхът от Световното правителство "КАБАЛА" блокира за момента иновативното й технологично мислене. Обаче H.A.A.R.P. и "СУРА", чрез Генерал МРАЗ, ще я принудят да излезе от вцепенението в което е, за да запази правото си за съществуване. (Видна е и в борбата на американските финансов и промишлен капитал.)

Всички енергийни "експерти", които дават съвети, как да изкаране останалият ни живот, без ел. енергия и газ, са или специални агенти на ДС, или платени пратеници на някоя фирма, или просто кирчовци. Всичко е тъпа политика, наложена от наркомани . Това е "ВОДА ГАЗИ ЖАДЕН ХОДИ".

За чий гъз да се подготвя? Я правете метани на Русия и възстановявайте подаването, изроди долни, мамка ви мръсна!

Ти нали и сега си правиш метани на рашка говняшка и гълташ мажки кефирец вата , аре у уево !

Завиждаш ли? Яла насам, има и за тебе! Или фашагските лайна са по-благи?

... Дали още се поддържа парка от локомотиви в Г.Оряховица? Ено време ги обслужваха за "бойна готовност", ама сега /като "свалихме гащите" / дали няма да почнем да си купуваме "секън хенд"?

Как - ами никак, нищо не може да се направи, щетите от Козяк не могат да бъдат лесно отстранени. За следващите години - договори с Газпром и Росатом, а персоналът на Козяк - намален от 2500 на 100. Това е спасението на България.

И като се събуди пасоль закрит а мутрафонова с шутове към Красноярск , а бляд ?

Ми то тиквата 10 - 11 години ни оправя и даже и закон прие да не се търси газ по българските земи! После закон прие и да не се строи АЕЦ Белене! Видя се, че и тръбопроводи и конектори и интерконектори и хранилища и нищо не е направено за тез 10 - 11г и ние моем само и единствено да получаваме газ от газпром! Ма тиквата ми ревеше как направил и оставил българия енергиино не зависима и как положението било много добре когато той сдавал властта! Еми тикво ко да ти кажа лъснаха ти лъжите и измамите тикво!!!

1600лв сметка за топлофикация, миналата година нямаше, по-миналата 250-300 беше. Добре ли е :Д

Слава украине...ааа да, да не забравяме - още 2 улици преименуване, 10 знамена и бързо още 1600 лева превод за подпомагане на ..не знам на какво - туризма им...

Предупреждавахме, че и тока ще загази като се репчим на руснаците, ама русофобите не, те можели. Дано да стане (-20), вашата мама! Да видите без ток, климатици, локални парни системи, калорифери и без газ как ще се топлите само на умрялата си злоба и пак руснаците ще са ви виновни!

Не ги мисли ! Ще се греят на черни "реотани".

Там ще ти се сбъдне желанието да стане -20, може и -60 зависи къде те заточат любимците ти. Ние тук без такива като теб със сигурност ще се оправим.

Ти няма нужда да се оправяш, теб все те оправят и оправен ходиш, ама ние нормалните хора защо трябва да страдаме, за да си печелиш жалките центове, не го разбирам? Ще ти го кажа, белким го разбереш, НА ПЪРВО МЯСТО ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИК ТРЯБВА ДА СТОИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, НЕ АМЕРИКАНСКИЯ, НЕ РУСКИЯ, А БЪЛГАРСКИЯ. А сега ти ми обясни какъв интерес имаме ние да останем без газ и без ток зимата?

От такива "анализи" сме на тоя хал! А бе, как може идиоти да са начело на управлението ?!?

идват и после няма да имат проблеми с газта.

Както и с ковид и т.н простотии

никога не съм вярвал, че в 21 век ще се върнем за няма и 1 година в 19 век - няма ток, няма газ, няма топла вода....

Еми като се троснеш и не използваш АЕЦ и газ... остава само пушек и сажди. Какво друго да се очаква? ;)