Как индустрията да се подготви за зима без газ и електричество

Възобновяемата енергия, добавена през 2021 г., спестява около $55 млрд. от глобалните разходи за производство на енергия през 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никога не съм вярвал, че в 21 век ще се върнем за няма и 1 година в 19 век - няма ток, няма газ, няма топла вода....

идват и после няма да имат проблеми с газта.

От такива "анализи" сме на тоя хал! А бе, как може идиоти да са начело на управлението ?!?

Предупреждавахме, че и тока ще загази като се репчим на руснаците, ама русофобите не, те можели. Дано да стане (-20), вашата мама! Да видите без ток, климатици, локални парни системи, калорифери и без газ как ще се топлите само на умрялата си злоба и пак руснаците ще са ви виновни!

Както и с ковид и т.н простотии

1600лв сметка за топлофикация, миналата година нямаше, по-миналата 250-300 беше. Добре ли е :Д

Еми като се троснеш и не използваш АЕЦ и газ... остава само пушек и сажди. Какво друго да се очаква? ;)

Слава украине...ааа да, да не забравяме - още 2 улици преименуване, 10 знамена и бързо още 1600 лева превод за подпомагане на ..не знам на какво - туризма им...

Ми то тиквата 10 - 11 години ни оправя и даже и закон прие да не се търси газ по българските земи! После закон прие и да не се строи АЕЦ Белене! Видя се, че и тръбопроводи и конектори и интерконектори и хранилища и нищо не е направено за тез 10 - 11г и ние моем само и единствено да получаваме газ от газпром! Ма тиквата ми ревеше как направил и оставил българия енергиино не зависима и как положението било много добре когато той сдавал властта! Еми тикво ко да ти кажа лъснаха ти лъжите и измамите тикво!!!

Не ги мисли ! Ще се греят на черни "реотани".

Там ще ти се сбъдне желанието да стане -20, може и -60 зависи къде те заточат любимците ти. Ние тук без такива като теб със сигурност ще се оправим.

Как - ами никак, нищо не може да се направи, щетите от Козяк не могат да бъдат лесно отстранени. За следващите години - договори с Газпром и Росатом, а персоналът на Козяк - намален от 2500 на 100. Това е спасението на България.

... Дали още се поддържа парка от локомотиви в Г.Оряховица? Ено време ги обслужваха за "бойна готовност", ама сега /като "свалихме гащите" / дали няма да почнем да си купуваме "секън хенд"?

За чий гъз да се подготвя? Я правете метани на Русия и възстановявайте подаването, изроди долни, мамка ви мръсна!

Ти нали и сега си правиш метани на рашка говняшка и гълташ мажки кефирец вата , аре у уево !

И като се събуди пасоль закрит а мутрафонова с шутове към Красноярск , а бляд ?

Всички енергийни "експерти", които дават съвети, как да изкаране останалият ни живот, без ел. енергия и газ, са или специални агенти на ДС, или платени пратеници на някоя фирма, или просто кирчовци. Всичко е тъпа политика, наложена от наркомани . Това е "ВОДА ГАЗИ ЖАДЕН ХОДИ".

Как индустрията да се подготви в условията на световната икономическа война за идващата зима? Вече ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ ги чука по главите, но страхът от Световното правителство "КАБАЛА" блокира за момента иновативното й технологично мислене. Обаче H.A.A.R.P. и "СУРА", чрез Генерал МРАЗ, ще я принудят да излезе от вцепенението в което е, за да запази правото си за съществуване. (Видна е и в борбата на американските финансов и промишлен капитал.)

Освен, че няма да имате нищо и ще сте щастливи, ще сте гладни и на студено и дори тогава пак ще сте щастливи. Ама тогава вече няма да имате избор. Поне парцуцата да не ни спрат..

В България? Без електричество? Май наистина трябва да се търкалят някои части от анатомията по улиците. При износ от над 50% от енергията ни някой келеш да ми говори за зима без електричество, означава че някои хора съвсем са загубили връзка с реалността. Същото се отнася и за газа. Значи преди българите да останат без газ и електричество, ще се наложи унгария, италия, словакия, сърбия да останат без газ и половината балкански полуостров без електричество и чак тогава е България. С продажни политици няма се получат нещата, обаче.

Завиждаш ли? Яла насам, има и за тебе! Или фашагските лайна са по-благи?

Без електричество и газ няма индустрия,всичко ще е фалит,хората на улицата ,а политиците избити...

А да! Ако цената стане непоносима, а политиците продължават да се правят на много пазарноориентирани, просто им казваме ЧАО и идват следващите, които биха направили цените нормални. Ресурса си е при нас, инфраструктурата също. Тоя път ЕС да го духа.. заедно с всички усвоители на евроценности и износители.

Абсолютно! Омръзна ми да слушам това насаждане на страх и тези лъжи. Новите хрантутници, не спират да се мотаят и вместо да вършат работа зорлем всяват паника, а удобните медии, вместо мисъл повтарят, като папагали.

Когато Господ иска да накаже някой му взима акъла ... Те така и с троловете тука ...

Все ще се направи индустрия - за каруци, файтони, за подкови и хамути ... Не бойте се, и през 19-ти век са живели хора !

Купувайте ватенки, докато са евтинки.

Аз мога да споделя, какво става в Австрия и средна Европа. Масово от общините на средно големи производители се подчертава и дават уверения, че ще има ток. Австрия няма атомни централи и взимаше много евтин ток от баварската атомна централа. Унгария е много зле, защото в 1990 парламента гласува про-сородоидски закон и затваря всички ВЕЦ ове ...получава ток само от Германия и Франция. Но wirtschaftskammer österreichs заедно с Kontrollbank ( тази банка разполага с дснъците на австрийци и инвестира или помага на инвестори да изнесат капитал и да го върнат поне тройно) помагат износ на предприятия в Турция ОАЭ Инндия - тоест идват още по-лоши времена. Големите предприятия излизат в Канада САЩ и някои в Англия Целта е, да се прехвьрлят активи в САЩ ... сьщо както прехвьрлиха активите ни през 1990 в САЩ, така днес средна и западна Европа угасват, за да се сьбере актив в САЩ

Хайде да направим сравнение с 1900-1945 ))))))) Кризата тогава сьщо е стькмена сьс сьщите мотиви Инструментуте са били малко по-различни

"бедните (ЕС) да го духат." Който няма ток да го духа. Ние си имаме АЕЦ, имаме си и ТЕЦове имаме си и въглищни централи и ВЕЦове. Който се е надявал ВЕИтата да му извадят коня от реката ДА ГО ДУХА. Президента да обявява извънредна енергийна обстановка, както за ковида и: 1. спираме износа на ток 2. пълним си Чирен на 100% и след това пускаме износ към който и да било. Останалите да го духат.

пак за ПП или мафиотите от Герб, които позволиха износът на 50% от електричеството ни на по-ниски цени от тези за България и не искаха да направят друг АЕЦ, а напротив затвориха 4 реактора от сегашният, а заради ПП няма да има части и гориво за последният реактор другата година. Гласувайте за слугите на Деменцията и Фон Лайнен!

В статията се рекламира вятърната и слънчевата енергия,но те зимата трудно може да те спасят при липса на ток и газ. При лошо време забрави за тия централи... В студа индустрията ще спре,машините не може да работят заради студа,ако пък няма ток хептен всичко ще спре и тогава 3 милиона работници ще са на улицата с кирки и лопати гладни и обезумели,да му мислят Киро и компания,както и тези,които са на власт тогава...

Коя индустрия? Която беше подарена на разни знайни и незнайни агенти и изнася на европейски пазари на десетократни цени, а плаща минимална работна заплата 350 евро? Ми да фалира. Домат и прасета сме гледали и преди. Гладни няма да останем. ИндустриятаДаГоДуха.

и ви се натръшкат с пневмония, защото в училищата няма парно, тогава може и да ви дойде акъла. Просто те проумявам, как може една частхдахграсува пак за ПП, а пък другата за Герб!!!!? Малоумна работа.

ето някои паралели, които много се набиват на очи: 1918 обявяват 2 годишен пандемичен период заради испански грип ( маски са слагали дори на домашните животинчета) хахахаха 1920 - 1929 имаме много борсови крахове, но черен четвьртьк е денят, когато частната ФЕД ( собственост на 12 фамилии, между които е дядото по мсйчина линия на Бил Грйтс-Махwell, сьщо така семейство Alan Dulles и други англосаксонски фамилии, които не са задьлжително американски, еврейски или масонски) Та на 28 октомври 1929 ФЕД взима решение да спре да печати долари. И на 29 октомври 1929 борсата е закрита))))))))))))) прослуватата пазарна икономика, която ужким сама се регулира)))))))) 2008 имаше борсов крах, но крахьт беше вертикален ( банки изядоха застрахователни и банкови институции) затова не го почуствахме Но заради ниските печалби с кредитните потоци в глобален план - се задейства 4та индустриална революция ( тук тр да кажем, че става дума за истински геноцид на хомо сапиенс и замянката му с роботи и андроидни техники като телефон в дланта) ... и бац... в един хубав ден имаме пандемия))))))))) досущ като 1918 -хахахаха

Ти няма нужда да се оправяш, теб все те оправят и оправен ходиш, ама ние нормалните хора защо трябва да страдаме, за да си печелиш жалките центове, не го разбирам? Ще ти го кажа, белким го разбереш, НА ПЪРВО МЯСТО ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИК ТРЯБВА ДА СТОИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, НЕ АМЕРИКАНСКИЯ, НЕ РУСКИЯ, А БЪЛГАРСКИЯ. А сега ти ми обясни какъв интерес имаме ние да останем без газ и без ток зимата?

Извинявай при home-schooling , какво училище?

Щото Ди ВЕЛТ пише за друго: https://www.focus.de/politik/deutschland/handwerker-fordern-ende-der-sanktionen-wut-brief-an-scholz-wollen-sie-wirklich-fuer-die-ukraine-ihr-land-opfernid136711040.html А вече и в Бундестага звучат призите за пускане на СП2.. А вместо това - Шолц, Хабек, Бербок и сие просто продължават режима на извънредно положение, издигайки го на второ ниво.. А немската служба за защита на конституцията нарича писанията на Ди ВЕЛТ и пр. немски осъзнали ситуацията медии руски фейкове. Щото то посещението на Хабек в Катар и СА бе толкова успешно, та са наложи Хабекчо да са кара на Италия, че им е взела катарскио газ.. Хабекчото не знае горкия, че си няма терминал за разгазирване на втечнен газ.. А в Италия има в излишък..

някой джендър или някоя Калинка в Болница, да ги питат първо за кого са гласували и ако кажат ПП или Герб, директно в стая без отопление!

Тоест искат да подкрепят нацисткият режим на Поткин ли

Вярно е, че имате АЕЦ. Но свещите ги вхимате от Росатом за АЕЦ.... и като дойде още по-вьрл от Герб и ПП американофил , ще спре да купува гориво за АЕЦ от Русия ... а другите ядрени концерни имат други стандарти и ще тр нова АЕЦ ))))))))

Хехе ЕКО гендерите са яки душици... 55млд. $ е плюнка в глобалния размер. Ама се презентира като Еверест.

прочети Guardian, че там директно си пишат, че Париж и Берлин ще накарат Киев на капитулация))))))))))))))))

пак с локдауни и затваряне и тормоз на бизнеса заради Ковид ще бъдат този път живи одрани и нощно време ще почнат да изчезват депутатите един ро един.

Обедняваме , бе Гоше! Обедняваме! Вместо евтин тръбен газ с дългосрочни договори по изградени вече тръбопроводи, втечнен газ от Краваристан внасяме на спот цени!

Се

и с външен кенеф. А ако са ваксинирани може да им дадат бонус - тоалетна хартия вместо намачкания брой на в-к. "Капитал" артистично окачен пирона.

Важното е да не спонсорираме окупаторите.

България отдавна трябваше да построи заводи за производство на слънчеви инсталации и да приеме държавна политика за насърчаване на използването на тази енергия от домакинствата. За съжаление, производството на слънчева електроенергия е завзето от частни интереси. Огромни плодородни площи са покрити с панели, вместо по покривите на къщите и блоковете. У нас националното е приватизирано от шепа комуняги, които търсят само лесни печалби.

набии си го в простата глава - на твоя бог - путлер неверний не може да се разчита за нищо затова инвестиция в нови тръби и доставчици и да ходи на това дето отиде кораба му