Как е най-изгодно да се отопляваме през зимата

Климатик или термопомпа - това показват изчисления на Центъра за енергийна ефективност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При положение, че електростанциите в по-голяма си част са държавни, това означава само, че държавата ни обира.

да се отопляваме с чужди пари като депутатите!

СМЕТКИ БЕЗ КРЪЧМАР, ТЕОРИЯТА Е ЕДНО,ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА РАЗЛИЧНА.

И не заради платените тролове на Копейкин а заради ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА на България да СТИМУЛИРА ТАКИВА ПРАКТИКИ. Този русофилистичен сайт ДИР.РУ е невъзможен в Прибалтика и Полша.

Като си изпърдяхме късмета, да ползваме енергоносители на достъпни цени, сега най-ефективното ни отопление през зимата е да пърдим под юргана.

Заради укробоклуците си развалихме отношенията с Русия и сега се чудим как да се отопляваме.

Най-изгодно е да стоим на студено. Точно това ни готвят англосаксонските рептили, техните еврогейски слуги и месните корумпирани селяни, правещи се на политици.

Абсолютно пълни глупости

Много интересно, хем на село, лятото 600-800 кв. потребление за двучленно семейство.Зимата 1700-1800 кв. потребление пак двучленно семейство, обикновенно на село в стаята където се готви и там се спи.

Гадая...........с пуловер?

шушляци такива, за 60кв неизолирана къща миналата година беше 500лв. НА МЕСЕЦ в най-студените месеци. Иначе по 200-300. Тая зима септември го пуснах за малко за 2-3 дни да стопли вечер и дойдоха 90лв и се отказах от него за тая зома поне. Термопомпата е хубава, но с двутарифността, дето готвят 1.9квт термопопмпа ще прави над заветните 800квтч, така че какво се пънете да пробутвате на хората да купуват климатици? Рекламна статия ли е това? 2 климатика по 600 вата и сте на 864квтч само от тях...

Емигрирайте, уроди! Никой не длъжен да ви плаща тока, нещастници!

За тия с минусите: откъде на къде ще ви плащам сметката, затова че се греете на ток, бе, парцали нещастни? Токът не е за топло, за топло си има дърва, пелети, въглища, парно, газ и т.н. Помиярски народ

Най- ме кефят тези дето раправят да си инвестирал сега че дългосрочно щяло да се изплати . Абсолютна лъжа. 1. Преди има няма няколко години всички ни съветваха да минем на газ било евтино и екологично . Е хората инвестираха дестки хиляди в газ и уреди на газ и какво стана сега. 2. Преди година всички викаха махайте печките на твърдо гориво и минавайте на климатик . Е сега като се пусне елктроенергията на свободния пазар защото това е изисткване на малоумния план за Устойчиво развитие дето нашите продажници подписаха ще видите как ще изплатите инвестицията с климатиците. 3. Преди 10-15 години цяла Европа рекламираше дизлите като спестяващо решение . Накупиха си хората дизели и сега обърнаха плачинаката били вредни и трябва да се мине на други автомобили. 4. Някой ще си купи електричка да ма а вече в някой държави вдингнаха тока толкова че стана по-скъпо да си на елтрическа кола от нормална с ДВГ. Не се подвеждайте по такива рекламни глупости .Почти сигурно е че няма да си изплатите инвестицията. Термо помпите струват над 10 000 лв . Ако не си заложил още при строежа не се набутвайте

Термопомпите са големи климатици с малко по-добро КПД (според зависи от технологията). Обаче губите гъвкавост да топлите/охлаждате отделни помещения и се набивате на немските грешки - скъпо и харчещо нещо в мазето, което утре няма да можете да платите

Целта е да пукнат 4 млрд роби

Така ще е :)

Само да не збравяме кои са виновни за това положение 1. Евро комисията под давлението на полската шляха (разбирай америкаските им господари) решиха че няма да има дългосрочни договори за доставки на газ където цената е на база на нефта а ще се определе от борсата в Нидерландия. 2. Решението на Боко Тиквата и подписано от Кокорчовците да има баорса и за тока . Това са нещата довели до тези цени на тока . АЕЦ Козлодуий произвежда супер евтин ток обаче той отива за износ за сметка на това На нас ни продават тока от Америкаските централи (дотиран от нас) и ВЕИ-тат на Прокопиев и други евроаталнтици . Ако не можете да платите отоплението си . Вече знете къде да насочите гневът си.

Ще има бунтове зимата

Аз съм открил най-евтиното отопление! Украинки :)

А тъпунгерите си отрязаха радиаторите и си наслагаха климатици :) Винаги съм се изумявял от факта как един глупав човек е уверен, че ще прецака системата :)

Извън регулирания пазар тока е x10 :)

ㅤ

Никак не е най-евтино. Онези продажни педеруги с поведението си и псевдополитиката си така направиха, че всичко да ти излиза еднакво скъпо.

И това е нормално!

Това платена публикация ли е? 1. Най-изгодно е да се топлиш с Топлофикация във вход с поставена изолация и без крадливи съседи. 2. Спорът дали е по-евтино да го правиш на ток, автоматично губи смисъл ако Топлофикация изчезне и всички опитат да се топлят с ток. Електроразпределителната мрежа в големите български градове, никога не е била смятана или полагана з атакова нещо. Тоест тя няма да го понесе.

А имаше времена, когато изобщо не сме ги мислили сметките за тока и отоплението като цяло. Дори и при режим, имаше парно отопление, евтини дърва и нафта.

Стига бе,ей сега ще те обявят за комунист. А да, по времето на лошият социализъм, месечната сметка за парно и топла вода на тристаен апартамент беше 20 лева

Е заплатата беше тогава 125 кинта

Евтините пари все някога се плащат. Сметката идва.

Въобще не виждам вариант, в който потребителите да не сме прецакани.

Докато не станеш производител на енергия винаги ще си от към плащащата страна.

Примерно на газ сме. Ако купим климатик и инвестираме едни 3000 - 4000 лева тази инвестиция не би се изплатила за по- малко от 5- 6 години. Тока също е с пари, така, че танто за кукуриго ще е.

Инвестициите в енергетиката са дългосрочни. Срокът за връщане на инвестицията е нормален. Истинската печалба идва след това.

Печалба от разхода за ток? Я пак?

Ако сте на газ, може временно и да има известен смисъл. Но ако сте на ТЕЦ, не!

Защо се допуска некомпетентни личности да коментират тема от която не разбират.Само това е извода който се прави,да не говорим че манипулират общественото мнение в посока която явно е тяхна лична.Всичките тези цифри може да са истина за около 2-5% от българите.Трябва да се влезе поне в стотина български домакинства и да се направи статистика. И друго нещо.Какво става с нощната тарифа как се дефинира като цена електрроенергия на пазарни цени?. Пак за мафиотите които трупат несметни печалби от българската енергетика работим.

Нищо не каза. Статистиката за електропотреблението се прави най-лесно, защото има почасови данни за всеки потребител месеци и години назад. Когато цената е пазарна тя е различна за всеки час. Дори може да е отрицателна. Нощна тарифа има само на регулирания пазар.

Ама че си глупав!

Това не променя истинността на написаното.

Идеята да се намали социалното неравенство, чрез две или повече ставки за електроенергия, говори за импотентна икономическа мисъл. АЕЦ-а, който изнася все по-скъп ток е строен и подържан с парите на народа. Всеки един от нас му трепери, дали няма да гръмне, както и всеки от нас диша въздуха на Брикел. Не малко индустриалци, сред които и Лукойл, генерираха впечетляващи печалби на гърба на “енергийните помощи” от държавата. Няма нищо лошо индустрията да се стимулира. Но от нея се очаква и да обогати земята и народа, които правят възможно нейното съществуване.

Дрън-дрън. АЕЦ-ът отдавна е върнал първоначалната инвестиция, но от това не следва, че там токът е евтин. Забрави какво е направил народа, защото народът не е страна в този бизнес. Ти с твоят електромер сте страна по сделката с ЕРП и там по условията на договора получаваш енергия и плащаш по фиксираните цени. Така е докато сключиш друг договор. Собственик на АЕЦ е държавата и от печалбата се плащат компенсациите за бизнеса. Индустрията не се стимулира, а се компенсира. В противен случай бизнесът затваря, много хора увисват на социалния бюджет и настъпва обща социалистическа бедност.

Facebook блокиран трябва да ви уведомим, че услугата facebook вече няма да поддържа акаунти, използващи нашите стари Правила и условия. Забелязахме, че използвате старите Общи условия, всички акаунти трябва да бъдат актуализирани при нас преди 30 октомври или вашият акаунт ще бъде изтрит от нашата база данни за постоянно. Препоръчваме ви да приемете нашите нови условия КАЖЕТЕ КАКВО Е ТОВА СЪОБЩЕНИЕ.Прилича ми на фишинг.Не може фирма да спира

В същия e-mail по-надолу ма линк, който те препраща към визуално копие на сайта, където ти си въвеждаш името и паролата, за да се логнеш и потвърдиш и... в следващия момент името и паролата са ти при рибарите! Елементарно, Уотсън! Човек може и мого акъл да има, ама ако не му идва на време - все едно няма никакъв. Обратното също е вярно...

Но пък нямам фейсбук.

Не става въпрос за Фейсбук, може да е имейл акаунт или банков такъв - фишинг измамите са си все същите, или много подобни, и не е необходимо да си идиот, за да им се вържеш. Повечето хора често функционират в някакъв полу-автоматичен режим, в който примерно си цъкат пощата, докато мисълта им е някъде съвсем другаде, и само с част от вниманието си четат съобщенията и механично им отговарят. В такъв режим можеш да откликнеш на фишинг-измама и без да си идиот изобщо. Забележи и че в съобщението на горния има поставена крайна дата, която е скоро, и човек си казва: "Ако не го направя сега, 100% ще забравя и ще ми резнат акаунта!" (или имейла, ини банковата сметка и т.н.). Това създава усещане за спешност и неотложност. Това най-често се явява и "последната капака", която задейства самоубийствения механизъм :)

Най-евтино е да национализираме Лукойл или поне да плащат повече данъци от рекламна агенция.

Които само като видят че се пише против любимият им диктатор Путин и почват да цъкат минуси… Добре де, къде са ви опорките?

Ами кланите се на диктатори като Путин който избива невинни деца и жени… а вие тука малоумните идиоти си мислите че той няма нищо общо с цените вмомента които засягат цял свят.. Ама от къде да имате толкова акъл

А на Турция не и пука. Ще строят още една АЕЦ. Щото имаха късмет на президент.

Когато започнеш да бачкаш като един турчин и за неговата заплата тогава ще проумееш защо Турция това и онова.

Проблема на цял сеят заради високите цени е убиеца Путин… Нито Бойко, нито Кирчо нито Славчо… ПУТИН Е ВИНОВЕН…

Ми виновен е. И като е виновен по-евтин ли ще стане тока?

а пълен малоумник..

Предложението е на Киро и ристю , по плана за възстановяване. А радевите министри го потвърждават. Ако Радев сам , от заплатата си доплаща за отоплението на вилата, в която живее, ще разбере донякъде хората. Но майка му с какво ще плати?

Ще продаваме ток на макетата,да заврат от жега.хак да им е!.а нии..ще караме на "хладно",да опънем кожата и ще изглеждаме по-млади?!

Тъкмо станах. Ще одя за дърва. Най-изгодно е на дърва и кюмюр

А Бойко подписа ли за купуване на горива от борсата, подписа. Гласувайте ли за него, гласувахте. Никой не ви е виновен, че сте прости.

Обратни не трябва да ни управляват! Те не знаят какво е да се гледат деца и болни хора.Мислят само за задниците си!

Понеже и на него не му пука за децата които убива вмомента

на този въпрос за българския народ - най-изгодно винаги му е било с доброто старо родопско одеяло!!!! Затова, обичайте родината си, опознайте я добре, включително и красивите Родопи!

Живейте с 50 години назад

В момента се връщаме със 100 години назад.

Какво значи ,според написаното ,за целия отоплителен сезон?Той не е еднакъв за цялата страна.Ами къде остава останалата употребявана електроенергия,която е постоянна и през зимата и през лятото.Трябва открит дебат с представители на потребителите и на вносителите.И да се обсъди всичко.Не пак "приемаме нещо за нашите"

Ама вие идиотите му се радвате и се радвате че убива жени и деца… Ами затова като сте такива жалки нещастници ще седите на студено…понеже за 700лв заплатка няма да можете да се отоплявате

против любимият им диктатор и почват да цъкат минуси ама опитки няма хахахах НЕЩАСТНИЦИ!!! Имате ли си портрет на Путин на стената

Ти жена ли си или дете?

нито жена и нито дете.. Ама ракия имаш нали? Нещастник

"А ти явно си нямаш" Ти жената или детето ли си или някой друг?

За това колко прости са геновете на убиеца на деца ПУТИН!!!

"убиеца на деца ПУТИН!!!" Ти жената или детето ли си или Путин?

Соален чувал от магазин за дрехи "втора употреба" или нов,ако има грошове за това.За двама влюбени се купуват два еднакви спални чувала,чиито ципове се съединяват ,за да се получи един голям чувал.Препоръчвам най-голям размер чували,независимо от ръста и дебелината на спящият.С тесен чувал ще замръзнете.С широк ще имате място и да попръцвате блаженно.За спасение от замръзване използувам също така сухи картонени огромни кутии и най-вече огромби найлони.Проблемът не е толкива в студът сам оо себе си ,а във влагата ,която го вмъква орез дрехите. Оървото,което трябва да бъде елиминирано е шибаната гнусна влага. Добро утро,бедни мой Народе Български! Обичам те!

За да имате по добри професий с по хубави заплатки

като се махнете от тая проста държава

Как да изнесем дърва на 7 етаж , и къде да ги складиране? Комина е един и никой не знае след толкова земетресения дали е годен! Ако всички запалят печки зимата, над градовете ще има такъв смог, че няма да може да се диша !!! Това е предложение на Киро, май? Ще има революция , да знаете!

Хахахахахах

Цяла зима изкарвам на чувал твърдо гориво от 20 килограма - като ми стане студено го мятам на гръб и или се движа по стълбите или ако няма стълби правя клекове

Най-изгодно е с одеало.

И откъде може да се купи вълнено одеяло? Че с другите ще ти висне мърсола, с тъпата им синтетика ... ако не са електрически де

Газът и токът скъпи, но пък си имаме евроатлантически ценности!

Какви тарифи ? Тока от АЕЦ Козлодуй е 5 стотинки , защо искате да ни го продавате по 80 стотинки ? Европа ни затвори реакторите а сега ни взема и останалият ток ? Тая зима " продажният елит " ще се срещне с жестокостта на търпеливите !

Споко! Като мине АЕЦ Козлодуй на диверсифицираното американско гориво, което е по скъпо и токът от АЕЦ ще поскъпне.

Отказахме се от скъпия руски газ, а то другият се оказа много по скъп! Яко доене пада от новите "братя"!

на тока,кой ще е следващия да се пробва? При положение,че имаме АЕЦ!!! Могат да изнасят половината за украина да хранят паразитите на наркомана,а ние да зинзирикаме и сричаме: Слава Усраина!???

А, ако Боко Тиквата не беше спрял АЕЦ Белене?

оня дебил Румен Христов от шайка 3 на Радев,дето иска да ни остави на студено,немити ,некъпани....800 квт за семейство с две деца????? ГЕНОЦИД! Ще се срещнем пред парламента с тоя! Нали трябва да е там вносителя? Да усети народната любов,психопата му ньеден!

1000000000000000000000000000000+