Ивайло Калфин: Пенсионната система е обект на манипулации без никаква логика

Вместо да се дават детски надбавки за всички без значение на дохода, по-добре детските градини да станат безплатни, каза бившият социален министър

Обратно в новината

Коментари - Ивайло Калфин: Пенсионната система е обект на манипулации без никаква логика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Терен за корипция се предлага, при безплатна детска градина и ясли ще се водят безразборно присъствия на деца.

Логиката е само една и колкото по бързо го направят толкова по добре.А тя е да се въведе подоходният данък,който взима повече да плаща повече.Всички нормални държави са с подоходен данък ,само в някои аборигенски държави като нашата има плосък данък.Вижте кои са държавите с плосък данък и ще разберете защо няма пари за пенсии,социални дейности и др.При плосък данък бедняка и той плаща 10% ,докато при подоходния данък има необлагаем минимум.

Пълен малоумник! И като станат безплатни градините и яслите какво ще пол;учат тези, които имат деца в ученическа възраст, детски се дават до навършване на 18 г,.! Празна глава, която не може да мисли!

Гледах го Калфин сутринта. Изговори сумати бля-бля, но като го питаха за слона в стъкларския магазин млъкна като з.дник. На някои по-информирани е ясно, че частните пенсионни фондове се ползват от една прослойка в обществото и голяма част от тях са кухи. Сега политиците ни мислят начини как да пукнат балона по-безболезнено. КТБ ще се стори детска игра пред далаверата с фондовете. БНБ да вземе да им направи един одит, че после ще се оправдават, че пак са проспали далавера за милиарди.

Aко имаш данни за кухостта на фондовете, недей Бльъ-бльъ, Ами сезирай КФН !!!

Досега нямаше пари, ама сега изведнъж се намериха. Можело значи. А досега що не можеше?

До сега имаше достатъчно баламурници да гласуват за правилните партии. Сега намаляват и се опитват да си купят гласове предизборно.

Навремето, като ни лъжеха, че комунизмът ще дойде и при него ще важи принципът "От всеки според способностите, нсикиму според потребностите", ние бяхме длъжни да вярваме и да се надяваме. После казаха, че тая нямало как да стане, щото вече имало демокрация и пазарен капитализъм. Сега, обаче, ни в клин, ни в ръкав половината комунизъм, в аспекта пари "на калпак", т.е. "всекиму според потребностите", дойде. Ама втората половинапак пак ще я чакаме като Годо. Защото способните, дето са мотивирани да се изявяват в съответното поприще, са на изчезване.

Моите уважения г-н Калфин, но явно не сте чули каква огромна час от българските деца не са се доредили до заветното място в детската ясла/градина. Като родител на дете вече в ученическа възраст , което така и не се дореди на времето до градина , мога да кажа че тези точно семейства са по-ощетените защото днес детската градина е ПРИВИЛЕГИЯ ЗА МАЛЦИНА. Също така разходите за деца в ученическа възраст са много по-големи от тези за по-малко дете. Аз съм против чиновници като Вас да се разполагат с обществения ресурс все едно са им личните средства! Привърженик съм на ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ. Например СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ , достъпно за всяко българско семейство и всяко българско дете, но стимулиращо ТРУДА, а не живот на помощи!

част Извинявам се! клавиатурата е за подмяна.

Няма мотивация да си плащам осигуровките на реалния доход ЗАЩОТО се поощряват ВИНАГИ кръшкачите

...но трябва да има логичка....хахахах хахахаха дир, отново разбиват!!!

Не вземе да обясни, къде изчезнаха пенсионните фондове на всички, осигурявали се преди 1990 година? Защото в момента все още работещите плащат с осигуровките си пенсиите. И на практика ние които работим, не натрупваме осигуровките си за пенсия във фонд, който да ползваме в последствие, а парите ни заминават за изплащане на сегашните пенсии.

Бяха част от държавния бюджет, за да е балансиран! Там изчезнаха парите!