Италианският зехтин поскъпва заради студа и болести по маслиновите дървета
През февруари средната цена на италианския "екстра върджин" бе 5861 евро за тон
Обратно в новинатаКоментари - Италианският зехтин поскъпва заради студа и болести по маслиновите дървета | Бизнес.dir.bg
Коментари
Бях в Тунис на почивка, от там какъв зехтин взех за 8 лв 1 лв - не е истина. Тука пробвам вече с 2 марки х 20 лв реномирани прозиводители - НИЩО общо, лъжат, не е каквото пише ... Единя - след 1 месец отворен взе да горчи ... тоя от Тунис - 4 месеца отворен - НИКАКВО горчене... Търся, ама никъде в БГ няма зехтин от Тунис, странно, ще е по-евтин. Това 8 лв 1 ллитър говоря - взет от магазин в Тунис, 1 бройка, от обикновения им беше, имаше по-хубаво с 20-50%. ДОатавчик ако вземе да купува с тонове - ще падне 20-30% сигурно ...
защо за тази бактерия, за която се писа преди години, не може да се намери спасение? Макар че част от конструктивните, пардон, конспиративните теории, може да допусне диверсия в селското стопанство като част от стратегия за отслабване на икономиката на страната, защо вече 5 години италианците не могат да се справят с тази бактерия?
Видяхме вече колко зехтините им са "зехтини" и какви боклуци сипват в шишетата. Същото е и с италианските сирена - една област" произвежд"а и храни цял свят със своето "пермиджано реджано"?! Ама друг път. Когото не го мързи - лепи етикети и продава "италиански специалитети"