Германия се кани да инжектира още милиарди в помощ на домакинствата

Подкрепата ще се насочи към семейства с ниски и средни доходи, както и към енергоемките компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те милиардите се печатат лесно! За това и инфлацията се увеличава. Нали трябва все пак от някъде да се вземат тези пари. Икономиката е в застой, енергията поскъпва, санкции от които всички губят. От къде да се вземат пари, ако не от печатницата?

56

Ще горят хартия да се топлят :)

За социализъм ли става дума?

Да, инжектират ги. Директно. Вече нз, кой подред бустер им слагат, а немските овци ходят кат на заколение пред импф-центровете. Нямате и на представа как са промити. Немска телевизия и радио, трябва да бъдат забранени със закон за психичното здраве! А за парите, казаха, ше видим, първо треа да ги обложим с данъци.

Ако хванете един речник от преди 50 години и да напишете думата инфлация, ще ви се каже ясно, че стваа въпрос буквално за РАЗШИРЯВАНЕ/РАЗДУВАНЕ на парите в обръщение, като вследствие спестявания, заплати и пенсии се обезценяват, за това цените поскъпват понеже когато стойността на валутата не е достатъчна за изработването на продукта или извършването на услугата. Но последните годни ни се говори какво ли не, пропускаме, че от 2020 до сега се напечатаха от нищото над 5 трилиона които бяха вляти в икономиката под формата на евтини кредити и стимули за бизнеса. Сега правят същото с цел да борят инфлацията, това е малоумщина...

Оня ден получих писъмце - цената на тока скача от 27 евроцента на 37 евроцента за киловатчас. Помоща от 300 евро дето я говорят 6 месеца още я няма, май се чака за септември ама ще се облага с данъци, значи пиши я наполовина по-малка. Да ги еба !

На еврото ще му се разкаже играта до края на годината ...

инжектира

германия го "интежктира" на зомбираните си граждани