Емил Караниколов: Ще получим безвъзмездно €15 млрд. по програми от ЕС

"Държавната петролна компания ще позволи допускането на нови играчи на пазара", прогнозира министърът на икономиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе , мангал кой ти вярва на Лъжите ! СКРИЙ СЕ !

Нов пореден грандиозен успех на правителството на д-р Борисов в борбата за икономически просперитет, ликвидиране на мизерията и бедността, духовно израстване на нацията по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

0

Гордея се повече, че съм част от ЕС, отколкото от държава, управлявана от ГЕРБ, но да, в общи линии сте прав.

Хунтата на ББ вече потрива ръце и се облизва кой колко ще открадне. Средствата които ЕЦ топуска са достатъни България да процъфти, но както се пее в една песен - а дано, ама надали!!

Нещо не разбрах. Какво значи "безвъзмездно"? От тия 15 милиарда, 3,3 милиарда са дългосрочни кредити. Сума, която ще може да изплащаме в много дълъг период от време. Дълг период от време не е "безвъзмездно". Това си е кредит! Останалите 11,7 милиарда са по програми и при не усвояване, средствата трябва да се върнат. Тоест, голяма помощ, ама не съвсем.

0

Ау, ама ти и изисквания имаш за зъбите на харизания кон ли? Заемът е БЕЗСРОЧЕН И БЕЗЛИХВЕН, а колкото ЕС изсипаха в България, вие, комунистите, не успяхте да откраднете.

Не си си съвсем прав! Дори комунистите от БСП се справяха добре с краденето! А пък КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ направо са факири в това начинание! И едните и другите обаче го правеха (и все още го правят) с любезната подкрепа на ДпС.

Oх,ще има за крадене още..Ама после кой ще плаща сметката не знам.Да не викаме и ние като гърците "ОХИ"

0

Заради ЕС гърците са с 800 евро пенсии. На теб Русия колко ти отпуска?

Toплофикация София има сграден фонд над 100 000 кв.м. Строени са в перидода 1945-1989.Нищо от тогава не е бутвано.Времето е спряло...мухъл,мизерия и т.н. Бояна и Драгалевци си изливат лайната по улицата..Визията на районните Администрации са с ламперии от 1986 година.МИЗЕРИЯ...Перник и Омуртаг са без вода.........ДОБРЕ бе,ГЕРБ какво правите с тия пари...А спрете малко да крадете...Иначе Стадиони правим в селските райони дето има 5 баби на кръст

Вноска на България в бюджета на ЕС за 2019 (която е най-голяма) е 1.2 млрд (от 2007-до 2012 са под 800млн на година) Т.е. с тези 15 млрд се покриват вноските ни за всичките 12 години в които сме членове на ЕС Без да се броят получаванията за предни години. Нямало файда, а?

ще покрият вноските във фирмите на Герб за събиране на задължения, консултации и прочие. На България ще останат непокрити сметките, това е ясно като в слънчев ден.

а стига бе. Серьозно? Кой ти каза? Румбата ли?

0

Мили комунисти, не мога да си обясня защо лаете срещу ЕС (мога, де), като се има предвид, че ЕС е най-комунистическата организация - плащаш символична такса за членство, а после получаваш колкото ти е нужно - "от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“, помните ли този лозунг? Просто се продавате евтино за рублички, да пропагандирате неща, в които и вие самите не вярвате. Тъжно съществуване, другари. България върви напред, откакто е в ЕС, само вие си оставате назад. Спомнете си как изглеждаше родината ти преди 15 години и сравнете със сега. Хората не са нито глупави, нито слепи.

Гореплеснатото словоизлеяние може да напише само човек с много семпли знания по икономика,доста неинформиран и неначетен.Не познаващ нито институцията ЕС, нито термина "Комунизъм".

0

И какво не ми е ясно, бе учен? Я събери всички такси на България към ЕС и ги насложи на стотиците милиарди, които сме взели, па после реви. Да реват имат право само силните икономически, които ти плащат да не живееш в руски кенеф, както си свикнал. Дано някой ден и ние да станем силни, за да помагаме на другите. Дотогава червените боклуци ще мълчите и ще ползвате ресурсите, които НЕ ВИЕ сте осигурили.

За последния 7-годишен период, в който Европа обилно ни е заливала с пари сме получили 11 милиарда лева. В същото време държавните разходи са били 189 милиарда лева. Или 6% от държавните разходи са минали през Брюксел. В същото време общият национален продукт е бил 510 милиарда лева. Или Европа щедро ни е подпомогнала с 2% от БВП. Но от тези 11 милиарда поне 2 милиарда са дадени за неистова пропаганда колко много пари ни дава Европа. В резултат на което много от хората наистина вярват, че "Европа ни храни" и "ако не е Европа сме загинали". Все едно някой да взима 1000 лв., съседът да му даде 20 лв. и после съседът из целия квартал да говори, че ако не бил той, щял да "умре от глад". Грозна работа, грозна пропаганда. При това от тези 11 милиарда трябва да извадим 6.3 милиарда лева (7 години по 900 милиона) лева вноски, за издръжка на брюкселската администрация. Та това за "щедростта" на Европа и дето "ни хранела". 2%, то не си струва да се говори.

ЛЪЖЕШ!!!! доказателство: www.minfin.bg/bg/883

какви са тези "В същото време държавните разходи са били 189 милиарда лева". Я дай и ние да прочетем за тях.

Тц, линкът ви показва че съм прав-) А вие или не сте вникнали в това което съм написал... или се опитвате да манипулирате;)

напротив. В линка няма никакви 189 млрд дето си ги измисил. Има едни 12 млрд дето сме платили на ЕС до сега. Точка на парите които са дадени. никакви 189 млрд.

а за да те затапя ще ти дам още малко факти които са проверуеми ако ги копираш в гоолето 2007 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 595,2 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,281,63 млн.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 686,43 млн.лв. 2008 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 720,12 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,6661,36 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 941,23 млн.лв. 2009 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 746,16 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,979,39 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,233,23 млpд.лв. 2010 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 669,74 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,335 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,665,25 млpд.лв. 2011 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 779,15 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,167,51 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,388,35 млpд.лв. 2012 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 809,31 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,322,09 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,512,79 млpд.лв. 2013 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 934,12 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,840,89 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,906,77 млpд.лв. 2014 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 954,85 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 4,345.85 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 3,391 млpд.лв.

То не е само до взимането,Кралице моя....А и какво правиш с тях...Колко болници се закриха в България,колко училища и читалища..колко града са без вода и пътища.За канализация да не говорим... Дядо ми е лежал в Белене...но наистина максимата на "Ние дето го построихме на времето,вие не можете го боядиса" е вярна

Щото всички даваме свръх возможностите си... а единици получават свръх потребностите си-)

0

Не може всеки цървул с бентли

Ей немам ден спокоен, пак требва да мислим как да ги усвояваме ... Аман вече да ти се не види и ЕС и евро

0

Лош ЕС, само вкарва стотици милиарди евро у нас!!!

Сега работим върху 5-та детска площадка в село с 200 баби и 2-3 деца...УСВОЯВАМЕ.... е не всичко стига до площадките..по пътя до изпълнението се краде едно 30-40 процента..от ГЕРБ

. За последния 7-годишен период, в който Европа обилно ни е заливала с пари сме получили 11 милиарда лева. В същото време държавните разходи са били 189 милиарда лева. Или 6% от държавните разходи са минали през Брюксел. В същото време общият национален продукт е бил 510 милиарда лева. Или Европа щедро ни е подпомогнала с 2% от БВП. Но от тези 11 милиарда поне 2 милиарда са дадени за неистова пропаганда колко много пари ни дава Европа. В резултат на което много от хората наистина вярват, че "Европа ни храни" и "ако не е Европа сме загинали". Все едно някой да взима 1000 лв., съседът да му даде 20 лв. и после съседът из целия квартал да говори, че ако не бил той, щял да "умре от глад". Грозна работа, грозна пропаганда. При това от тези 11 милиарда трябва да извадим 6.3 милиарда лева (7 години по 900 милиона) лева вноски, за издръжка на брюкселската администрация. Та това за "щедростта" на Европа и дето "ни хранела". 2%, то не си струва да се говори.

Няма безплатен обяд... така и помоща не е безвъзмездна когато ти поставят условия за какво да я харчиш, а и да не забравяме че Урсула фон Дер Лайнен още през Април заяви че за да стане тая работа страните членки ще трябва да вдигнат данъците за да компенсират по-високите вноски в съюзната каса;)

0

А, искаш да ти дадат 15 000 000 000 евро и да не ти искат сметка дали отиват за държавата или за апартаменти в Манхатън ли? Кухо племе..

Нищо не ща... а и никой нищо не ни дава, на практика ЕС предлага ние да дадем едни пари по програмите които ЕС смята за приоритетни-)

от утре ще сме най-зле,за да се гушнат парите от ЕС.Не мислете,че са за икономиката! Българската икономика дори не и е позволино и да ги помирише/като в рекламата за шоколада"само се мирише"/.

боже колко много пари за крадене (за усвояване де)

0

Нинова, ти ли си?

Ти как не можа да ме познаш бе мекере? Нали аз ти плащам за троленето!

Поздравявам Правителството за това решение.Който има интерес на пазара да не се яви нов играч ,той реве.Защо държавата да не може да се появи на пазара.Защо.Защо може ОНВ , Шел и Сульо и Пульо ,а държавата да не може.Защото ще видите страшни далавери от сегашните продавачи на горива.Работил си дълго време в този бранш и повярвайте ми ,това решение е правилно.Стига да го направим като хората. Правилната формула е "Една държава две системи

сегашните, приятелю, са тясно под шапката на онези, които наричаш 'държава'; който си плаща, си прави свободните програми .... стига да не спира с плащането; а с тези измислени 100 бензинджиийници се опитват да бетонират монополизма си и в този сектор; та онуй, дето му казваш 'нов играч' е просто допълнителен параван на старите народоизедници и до сега имаше твърди опити за регулиране на петрол-пазара в правилна посока /ще рече - надолу/, но и 'държава' и 'държавните' отрочета скачаха, като бесни насреща .....

Тролче, кому е нужна Държавна петролна компания? Отговорът - в х-л ”Берлин”. Другото го разправяй на бабите.

Нужна е и то много нужна За да се отървем от Лукойл и Руските зависимости. А иначе държавни компании има и в Британия и във Франция понималь?

вие получавате! а ние ?!?!?!?!?!?! никой не говори нищо за "обикновения българин"; ще рече, за него - каквото е свикнал ....

0

А по кои пътища пътуваш, по кои пейки седиш, в кои градове живееш? Искаш да ти дадат 300 лева на ръка, да ходиш да ги изпиеш ли?

Парите са за БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ за доброто на тези които живеят в нея .Дори и за Нинова и Радев и комунистите които за съжаление също са Българи

Според мен парите требе да са дадът на калпак На тия детосе плюят ЕС да им даде Нинова и Расията на циганите да им дадът от Индия и на колко останахме къде 2 милиона души ши риче падат се по 6000 еврака на калпак

Нима никой не забелязва с какво усърдие ГЕРБ създава нови структори в държавната и общински администрации, които само при управлението на ГЕРБ се се увеличили почти два пъти, докато населението през този период се е намалило с почти с един милион души! Сега, на всичко отгоре, ще се създават и държавни бензиностанции и данъчни скалдове за горива, вместо тези разходи по създаването да се усвояват за по-стриктен контрол върху вноса и продажбата на горива у нас! Май, събирането на твърдо електораклно ядро около ГЕРБ, което да им осигурява победи на всички избори, до края на света е най-важната задача на ГЕРБ и те я изпълняват успешно!

Само така това е пътя Герб ще управляват докато комунистите стигнат 3%.След това който и да дойде няма значение.

А те ГЕРБ да не би да не са комунисти?! По-различни от БСП ли са? По-малко ли крадат? ...все същите крадливи боклуци...

Нали досега държавата беше лош собственик и раздаржавявахме. Само че явно не сме доволни от новите собственици и пак ще си го вземем и после дадем на наши хора. Ми няма лошо. Само че с тия калинки не знам на кой.

Вчера пишеш, че безвъзмездно са сама 9 милиарда, а другото е заем до 12 и нещо. Не пишеше, обаче колко ще връщаме, т.к. парите щели да се връщат солидарно. Освен това, тая Зелената ще ни разкаже играта със закриването на енергийни мощности и с това, че ще останем с недостиг на електроенергия. Така, че като цяло не я виждам ползата, а напротив!

както винаги - вземат се солидарно от Оправниците и се връщат солидарно от 'обикновените' българи

Безвъзмездно са по голямата част А по малката част заем с много дълъг....30 годишен срок понималь? Въобще страхотно браво на ЕС

До Джендър .Че си джендър го знаем в квартала ,но защо информираш цяла Бълтария.Глупаво момче си ти.От къде на къде ще искаш помощ от Русия.И кой си ти посерко да искаш помощ.Нямаш ли си достойнство като народ и нация.Пращаш защото си беден и глупав.А това ,че се женски мъж изобщо не ме интересува и не ми пука

0

За човек, който АМА ХИЧ не се интересува от женски мъже, доста често говориш за това, скъпа.

Longines

е сега какво "усвояване" ще паднееее....то затова беше целия цирк с тоя корона вирус!

0

Има супер строг мониторинг при разпределянето на средствата и не един и двама тариката отидоха в затвора за злоупотреби, да не говорим колко са подсъдими и скоро ще се присъединят към тях. Ако мислиш, че си по-тарикат от ЕС, може да се пробваш и ти.

мониторингът е до толкова, доколкото се следи дали платените ЕС-подлоги продължават във вярната посока, сиреч унищожаването на това жалко подобие на държава, на цената на безкрайни кражби от евро и всякакви други фондове, линии, проектни ..... а в затвора отиват само 'пречките' по 'верния' път

Нещастници вземете да четете статиите преди да започнете да плюете.Това е помощ не за ББ или правителството.А ПО КОНКРЕТНИ ПРОЕКТИ понимаешь какво означава това.Ако не знаеш да ви кажа.Това означава ,строг контрол на разходи и използване на парите.В ЕС има 10000 контрольори ,бюрократи които се занимават с това.Даже и Корнелия и комунягите да бяха на власт не могат да откраднат и цент. А иначе страхотно и поклон пред ЕС за този грандиозен план

документите ще отчитат спечелилите наши хора.

0

А колко милиарда помощ на първо време ще получим от Русия? Или поне намаление на горивата, че им плащаме едни от най-високите цени в Европа?

Най-високи са цените, защото нашите крадат, а руснаците ни върнаха парите, които сега се мъчат да измислят как да не ги дадат на потребителите. Колкото до помощта, тя се дава на приятели - Сърбия например, а не на такива като нас дето се държим ку рвенски с руснаците

Да видно е че милиарди идват достатъчно, но е видно и че изчезват в някаква черна дупка, няма нищо видимо нито АЕЦове, нито ТЕЦове нито нищо. Тогава къде са стотиците милиарди от началото на демокрацията.

В Расия

0

Има много видимо и народът не е сляп. Май не помниш на какво приличаше страната преди 15 години, а?

А защо мислите, че тези договорени на хартия пари изобщо стигат в пълен размер като усвоени! Реално одобрени са под 20% . Трохи за нас.Пълна заблуда от ЕС отново! Това е от години! Изписване на мнооого по-висока инстанция от държавицата ни и Бойко.

Блазе на управляващите и приближените им.

Скептиците на Европа и върлите привърженици на Русия/САЩ/Китай, коя от останалите държави/съюзи е е правила подобно нещо за България? Толкова ли не разбрахте, че голяма Русия я е срам да си признае, че малка България й е дала писмеността, религията и културата. Толкова ли не разбрахте, че САЩ не са ни нито врагове, нито приятели, понеже освен, че не знаят къде се намираме на картата, не ги и вълнува, а и няма основание да ги вълнува, освен ако не им потрябваме стратегически в някоя измислена война. Толкова ли не разбрахте, че единственото общо между нас и Китай е династията Хан/Кан и комунизма, които вече са само история за българите и че социалистическия режим няма свободите, които демокрацията предоставя. и толкова ли не разбрахте, че е Европа, България е равноправна члена, със собствено мнение, позиции, интереси и това ни е бъдещето...

"Ще изградим и мрежа за зареждане на електрическите автомобили. Ако България не покаже, че иска да изгражда такава инфраструктура, то автомобилните компании няма да имат стимул за инвестиции", добави Емил Караниколов. Правилно гн министър! Държавата е ДЛЪЖНА да стимулира автомобилните компании. Пазарна икономика и демокрация.

В случаят стимулира най-вече инвестиции, ама дай да си хейтваме?

Това ‘ИГРАЧИ’ ... истински ме дразни ...

Леле, какво лапане ще падне... Със зъби и нокти ще се бори кабинета на ББ да е на власт да има да пълни пеликанските гуши...

Има си контролни органи,но пред тях стои и пречи познай кой?Пречи липсата на правосъдие и тези контролни органи са с вързани ръце.Защо сте гласували големи глоби ,като знаете какъв ще е резултата.Докато КРИВОСЪДИЕТО НЕ СЕ ИЗПРАВИ И СТАНЕ ПРАВОСЪДИЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ДРЪПНЕ НАПРЕД.МОЖЕ БИ НА ВАС ТАКА ВИ ОТЪРВА НАЛИ.

Защо нови бензоностанции, а не зарядни устройства за електромобили!? Или лапаница да има, а народа вълци го яли.

ако цените по бензиностанциите не са реални, то за какво вземат пари всички контролни органи? Излиза че всички тези органи трябва да върнат заплатите си за години назад и да бъдат скоростно уволнени, воглаве с министъра!!!

"Ще изградим и мрежа за зареждане на електрическите автомобили. Ако България не покаже, че иска да изгражда такава инфраструктура, то автомобилните компании няма да имат стимул за инвестиции", добави Емил Караниколов. Тия министри всичките до един са за стенд ъп комеди представление, цяла трупа.

Ужасни новини. Това означава, че крадливата мафия начело с този престъпник Бойко ще има още много да краде, респективно да купува медии, влияние, бизнеси и т.н. Обречени сме.

Браво ,страхотно България ще получи близо 12 милиарда евро и при това в по голямата част безвъзмездна помощ. Огромна сума това е почти 20% от бвп. Силен шамар по Русоробите у нас.С този нов план Маршал ЕС показа на света че е силен и солидарен ,а ние трябва да сме горди че сме негови членове.

Обаче не точно България ги получи, а ги получиха една шепа хора и реално с тия пари се разказа играта на пазарната икономика. Заради парите от ЕС се полячи така, че или трябва да си с хората с политическа власт или да носиш тухли по строежите. 15 милиарда евро в ръцете на нашите политици за все едно на луд да дадеш картечница.

Каква шепа хора бе Русоробе Тук става въпрос за КОНКРЕТНИ ПРОЕКТИ само тогава ще може да се ползват тези пари.Вие Руските тролове не четете дори статиите.Ориентирате се по заглавията.Щом прочетете заглавие с нещо положително за България веднага започвате да го плюете.

Членове са Германия, Франция, Италия а ние сме само пазар за стоки с изтекъл срок.

А руския Лукойл не дава и лев данъци за милиардите които изнася от България

Ето за какво било цялата шашма с коронавируса в България. 30 000 000 000 лева . БГ цирк.

А в китайската карантинна за колко пари е цирка ?

Путин направи цирк да се скрие два месеца в гората от коронавируса. За колко пари става дума там ?

ДЪРЖАВНА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ=ДЪРЖАВНА КОНСАЛИДАЦИОННА КОМПАНИЯ

Е ЩЕ ИМА ГОЛЯМО ЛАПАНЕ

Бойко де облизва вече.

Шишовците ще има да лапат!

15млрд.! Нека държавния грабеж започне сега

Защо ЕС субсидира мафията в България?

Тези пари не са за България,те са за ГЕРБ

Да, ако българите пак гласуват за тях и не излязат веднъж на улицата да покажат, че не искат мафия и корупция ( както правеха румънците едно време)

Това е законен начин за прехвърляне на държавни пари в частни ръце. Сценария е следния - държавата налива едни милиарди в новата компсния. Тази компания никога няма да излезе на печалба. След няколко години се отчита този факт и се тръгва на продажба. Желаещи няма и цената пада, пада. Накрая един добър олигарх се жертва да я купи за един лев, продава активите и приключва с авантюрата.

"По думите му на държавните бензиностанции хората ще видят реалната стойност на горивата, а цените на тези бензиностанции ще бъдат реални." Реалността е че повече от 50% от цената на горивата за краен потребител е акциз и ддс. Толкова по въпорса.

А от тия 15 милиарда, обикновенните хора ще видим ли нещо?

Ще видиш ва бай Х.. оная му работа.

ЕС наля в България десетки милиарди евро и те потънаха нейде в бездънните джобове на политици,олигарси и феодали,народа не усети нищо,ама нищо! Останахме си най бедните в света!

Най- бедните, ама доходите се вдигат с 15% на година. Беднотията идва от корупцията, която всеки от нас търпи. Румънците излизаха със стотици хиляди по улиците едно време. Ние си пишем по форумите и гласуване за ГЕРБ.

Из " общ бюджет на Европейските структурни и инвестиционни фондове по страни членки през програмен период 2014-2020 г. към 31.12.2017 г." " Бюджетирани средства (млрд. евро) за България: ЕС - 9,878,наше съфинансране - 1,856, общи - 11,734 млрд. евро... Договорени средства (млрд. евро) - 6,316. Усвоени средства (млрд. евро) - 1,669 млрд. евро... ИЛИ - 14,22%. Източник: https://cohesiondata.ec.europa.eu. Включват се и средствата за Инициативата за младежка заетост, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство." Та що да не ни дадат и 20, че и 30 милиарда на хартия.. Ний до два, три милиарда УСВОЕНИ не може да се класираме..

Кърлежа,смучи ти кръвта и посля я връща и те убива.Та и тези главанаци,ще падне голямо крадене под формата на магистрали,болници,ремонти,да отделите за 10км.зона с Турция поне.