Експерти: Крайният потребител нищо не печели от намаленото ДДС за ресторантьорите

Когато се прави намаляване на данъчни ставки, се създават предпоставки за злоупотреби. Ще отстоява ли докрай позициите си да не се намалява ДДС в ресторантьорството финансовият министър?

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Крайният потребител нищо не печели от намаленото ДДС за ресторантьорите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ставайте смешни с напразните ди очаквания, за по-ниски цени в ресторантите! Целта е парите на богатите да се запазят. Бедните работещи да станат още по-бедни, да мислят само за оцеляване. И късмет на решилите се да почиват на красивото ни черноморие!!! Ще ни обяснят, че е криза и ако не искаш да работиш има много чакащи за късче хляб, не помисляй да се оплакваш в разни инспекции, които застават плътно зад работодателя и вместо на него, създават проблем на жалващия се...Нищо няма да се промени- не защото не може, а защото не искаме, не искат и така докато ни смачкат...

Когато поискаха да наложат 20% ДДС имаше обещания, че цените няма да се вдигат. Стана точно обратното: цените скочиха. Сега се иска 24% ДДС и отново следват обещания. Вероятно пак ще има успокоения, че ще се чувстваме прекрасно, когато видим "непроменените" цени...

Много мързеливо мислене на господина!Понеже съм в този бранш,съм сигурен,че при 20% ддс в средата на зимата няма да ги има една трета,а до пролетта,може би още една трета от тези които останат,и съм почти сигурен.Какво следва,ако се развият така нещата?Много по високи цени от останалите заведения,които почти сигурно ще са договорени,доста хора на борсата и много по малко приходи от осигуровки и ддс,заради по малките обороти,най вече заради намаления брой заведения и конкуренция.Абсолютно съм сигурен,че ще стане лукс за по голямата часр от хората да посещават заведение.

Но това е пазарна логика да фалират 2/3 а другите ако имат клиенти /в България ще имат/да вдигат цените колкото могат. Иначе в кризата е важно да се защити масата хора които са бедни и трябваше да се свали ДДС на основни храни, лекарства, книги дори ако това налага да се вдига в други отрасли. Иначе ги разбирам ресторантьорите. Цените в суперите в Бг са като навсякъде в Европа че и по високи, а в ресторантите са 2до 10 пъти по ниски отколкото в Европа. Така че разбирам коклко им е трудно на хората в бранша, но това не е жизнено важно за българина. Като е капитализъм поне да е за всички а не да има привилигеровани

Пък вашише размисли щото са бетер като на Милтън Фридмън... 1. Като не можете да печелите в даден сектор, без да крадете ДДС от държавата и да спестявате осигуровки на персонала си, имате две възможности. Някак си изглежда логично първо да си вдигнете цените и чак после да обмисляте затваряне. 2. Няма логика при равни други условия две трети от заведенията да затворят, а останалите да издържат. Това означава само, че някой лъже. Ако условията не са равни, т.е. заведенията на по-зачукани места имат по-малък доход, еми съжалявам — никъде не е записано в закона, че трябва всяка дупка и мазе да бъде превърната на кафене. 3. Ако пък "оцелелите" вдигнат цените, значи се отваря хранителна среда и за останалите — явно клиентелата е приела по-високите цени. Вижте пак т. 1 4. Най-крадливият сектор в икономиката да получава подаръци от държавата, които да се купуват през повишение на ДОД и ДДС за всички останали е безмерна наглост. Ходенето по заведения винаги е било лукс. Останалите работещи в държавата не ви дължат нищо, че да искате от тях да ви спасяват.

На бялото черно не мога да кажа и съм съгласен с теб,обаче в крайна сметка пак крайния потребител ще бъде ощетен.Освен това сектора е сив до толкова,че да оцелява,защото контрола много по голям от други по крадливи сектори.Знаеш как един феодал си внасяше билети от Индия без да му знаят бройката и с

и ги продава на лавката без фискален бон!Просто казвам,че за кокошка няма прошка,а за милиони няма закони!

Абе господа финансови експерти: почти във всички европейски страни имаме диференцирано ДДС за различните храни и лекарствата: крайния резултат: по-ниски цени на тези храни води до по-високо потребление, да не говорим за социалния ефект и т.н. Ясно ни е, че искате да изкарате ресторантьорите изедници и мутри (не че някои от тях не са де).....с две думи обещанията ви за помагане заради коронавирус извънредните мерски се оказаха да се чака писмо от мъртвец!!!! 60/40- пълен смях, оня пък Барни Ръбъл обещал да обезщети адвокатите и частните съдебни изпълнители (защото са забранени запорите и описите).......имаше един български филм (Куче в чекмедже)...ще ти купя колело, ама друг път!!!!

Тая, а и следващата година, който иска да си подритва здравно-осигурителния статус да ходи по море, ресторанти и МОЛ-ове.

И на мен така ми го обясниха! Въпросът бил те по този начин да си запазят печалбата отпреди короната като цените остават[да не повярваш] същите.

Който е ходил на кръчма, пак би ходил и без сваляне на данъка, но ограниченията за отстояние, сервитьор с маска и латексови ръкавици е@ава мамата...

Предложението на БСП за намаление на ДДС на храните е много по- приемливо ,тъй като ще достигне до крайния масов потребител .В ресторантите ходят по-богатите .

Крайният потребител, ако експертите не са разбрали, си стои у тях. Защото му беше казано, че ще мре яко. Вие май изпускате гората заради дървото. Крайният потребител изчезна, в това е трагедията.

подкрепям "112". Аз не знам някой да отиде на ресторант и да печели! изключваме ресторантите, които разиграват томболи с награди. В този ред, каквато и промяна да се прави по ДДС-то, крайния потребител никога няма да разбере, защото: 1. намаляване на ДДС - крайната цена не се намалява и разликата остава в продавача. 2. увеличаване на ДДС - тук крайния потребител ще претърпи загуби, защото цената на продукта или услугата ще бъде увеличена с нарасналия процент ДДС.

Логично е да се въздържаме да посещавеме ресторанти след като няма облекчение за потребителите.

"Крайният потребител нищо не печели от намаленото ДДС за ресторантьорите" Пучели, печели!!! КУРпечели!!!