Експерт: По-добре директни чекове за някои, а не по 25 ст./литър за всички

Отстъпката може да се окаже недостатъчна, ако войната продължи дълго и бъде наложено петролно ембарго за внос в ЕС от Русия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престанете с тези компенсации и врътки ....купувайте руски газ с дългосрочни договори !

За кои уязвими групи бе? Чекове…. Тъпизми. За всички, не за някои!

Че бизнесът изкара работниците си като овце на протест,за да защитават техните интереси.Сега същите тези овце блеят,че бизнеса получил привилегии. Късно е.Утре пак протестирайте за бизнес интереси,а не за своите.

Истината е, че някои транспортни босове се ширят в имения и къщи от по хиляди кв. м. РЗП, които ако ги видиш ще ти падне ченето.

Ако имаш 100 подчинени и "отъркваш" от всеки от тях по 100 лв. на месец е ок. Ако обаче "отъркваш" половината от заработеното им вече не е ок. Въпрос на ценности. При капитализма ценноста са парите, нали? Социализма го отрекохме, пък сега пак искаме "от всеки според възможностите, на всеки според потребностите"...

Ако искаш ще те поканя на гости, да разгледаш. Ти ще прецениш по колко отърквам.

Всички ние с данъците си да подкрепяме живота ма някакви мързели отново и отново! Мйната ти експерте!

Абсолютно.... дай да дадем пак на "уязвимите групи" демек мързеливци,мангали,многодетни дето не знаят за кво е презерватива....а па ония гламвите дето бачкат ша се оправят сами. Много па социална държава станахме...нека тогава всички крадливи политици източили милиарди поделят плячката си с "уязвимите групи" нямам нищо напротив

"Когато сваляш данъци за някого, ти ги сваляш за бизнеса, а не за потребителите. Те биха могли да бъдат подпомагани по друг начин и то тези от тях, които се нуждаят", коментира Биков." Герберастите искат правителството да подпомогне един конкретен електорат, защо ли.

всеки е експерт и всеки е със собствено мнение. Мнго си е добре мярката. Всички плащат данъци, всички страдат от инфлацията, на всички се полага отстъпка

Да прав сте според мен…. но тази мярка все едно във форума сме я измислили…. голям смях….

Увеличават с лев и половина, намаляват с 25ст и раята подскача от радост…..

Истината е, че докато дойде време за тия 25 стотинки, т.е. 1 юли, цената на бензина към 30 юни ще е поне 3.50 лв/л. Като междувременно ЕС нищо чудно да наложи и мито и наказателен акциз за горива от Русия. Това на разбираем български означава, че политиката за отстъпка от 25 стотинки е политика с нулева сума на ниво ЕС - т.е. ЕС налага мито 25 стотинки (примерно), и после Асен (Велики) го маха, със социалната помощ от 25 стотинки на всеки литър, щото е ебати пича, а пък България не го обича. С две думи, едни финансови инженерчета преливат от пусто в празно и си правят ПР на наш гръб.

Стига с тези уязвими групи! Не ви ли омръзна да изпозлвате политкоректни термини? Уязвима група значи търтей, който не работи! ==> не трябва да им се дават пари под никаква форма! Трябва да се научат да работят! Единствената правилна мярка е да се спрат всякакви дотации било то на бизнес или частни лица! В това число и на псевдо бежанците! С идиотските мерки само ще надуят инфлацията и после пак ще се питама, ама що така стана!

Да го духат бедните , важно е да нахраним едрия бизнес ... да налеем на думуса и сланинкта

Schilo

То, за тях са тези "антикризисни мерки", я. Нали трябва да потушават бунта на превозвачите, на доставчиците, на зърнарите.

На протестите не видях едрия бизнес-нито Домусчиев,нито Велев,нито ония с Бугати за 7 млн.Бяхте вие ,робите .Вие искахте всичките облекчения за бизнеса .Е ,сега духайте супата.

Домуса точно по времето на Бочко успя да стане един от най-богатите хора в света, в най-бедната държава в Европа. Ясно кой му е "наливал", въпросът е срещу какво.

Слаби математици нищо че са уж от Харвард-- когато от една страна залагаш твърдо число а от друга процентно отношение,става смях в залата

Става, ама у България по добри нема. В колцентровете могат да броят до 10, най-много до 20% ДДС. С това се изчерпва инженерното ни равнище.

В банковата си сметка май ми се мотат някакви 400 .. 500 лева. Сиромах човек съм. Ама щели да се стопят? Амии, не ми дреме. Ония дето кътат милиони по сметки да се терзаят.

Пак див капитализъм като при Бойко - събират супер високи акцизи от всички и после се раздават помощи само на свои хора. Другите да мрат. Държавата трябва да се меси колкото може по-малко и да преразпределя колкото може по-малко. Има ли преразпределение, то винаги ще е субективно. Винаги едни ще печелят едни, а други ще губят. У нас винаги печелят едни и същи и винаги губят едни и същи - губят само коректните. По-добре направо да я закриват тъпата държава - без никакви правила и никакви данъци ще е по-честно, отколкото с държавата на Бойковците и Кокорчовците

И? Минават още 12 г. новия "ГЕРБ" (ПП) , появили са се още едни супер добри, супер умни, супер специалисти по усвояване на еврокинти и са изкупили де що има твърди активи. И? Отиваме на пазара да се състезаваме, щото нали дългата ръка на пазара ше оправи нещата, докато държавата стои отстрани и наблюдава? Как ви учат в УНСС? Как завършва тоя либерално-капиталистически филм казаха ли ви?

Schilo

Що не пишете, че тези отстъпки ще са за най-калпавите горива? За тези, без добавките? Които се ползват само от трактористите? Така че, цялата тая работа е само приказки.

Schilo

Може ли да четете повече, и по-малко глупави реакции да има?

Schilo

"Всички шофьори в България ще могат да се възползват от отстъпка за гориво. Това е част от пакетът с антикризисни мерки на кабинета, който беше обявен днес. В него са предвидени различни компенсации заради високите цени на горивата. Всички граждани до края на годината ще могат да се възползват от отстъпка в размер на 25 ст./л. за бензин 95 и дизел, метан и пропан-бутан на всяко зареждане. 25-те стотинки ще се отнасят за горивата, които са най-ниски за дадения клас - А95 без добавки и дизел без добавки, уточни вицепремиерът Асен Василев. " Е, на мен, като не вярвате, поне на Кокорчо повярвайте.

Ще кажеш сякаш,че 90% от хората не си зареждат колите именно с тези горива.

Повечето добавки в горивата са търговски трик и не променят съществено свойствата им. Целта е да се предлага асортимент и хората да купуват повече, но всъщност получават едно и също нещо на различна цена.

Е тогава бай мангал ще отвори сергияза чекове.

Не бойте се , ще ви вземем и парите и стотинките ...

При байтошо управниците пазеха държавните пари като свещени, а сегашните управници само се чудят как да ги изхарчат. Затова наремето България беше силна, а сега е изтривалка.

Така ги пазеха,че раздаваха червени куфарчета на заслужилите "комунисти".

За това ли като махнаха онзи режим се оказа, че в България няма нищо? Егаси късопаметните сте!

Да бе ! Най-добре безплатно да е всичко нали?

Ми естествено! При тая инфлация за какво са ти пари? Купиш нещо, то утре е х2. По тая логика пари неща, дай ми стоки и услуги.

Те с тези 25 ст. помощ, Лукойл само това чакат. Като ги пуснат, ще вдигнат горивата с 20 ст. и кел файда...

А не бе , ще седнат и ще свалят цените с 25 ст. Вервай ми

Не зареждай с отстъпка.Даже давай бакшиш на бензиностанциите.Така ще пречукаш Лукойл.

Да налагат ембаргото и всички по магаретата , без друго на Ганьо си му приляга. И с укренско знаме заличено на юздите на новото превозни средство , да си личи че сме Европата . Лошото е че просто Ганьо и магаретата изяде ...

Ние каквото можем ще правим ,ама Путин ще плува в петрол и ще си зарежда новите Москвичи, вместо да убива хора.

Ни съ притеснявайте, камаради, така или иначе само лъжа раята, като батко си Трюдо от Кънейда. Нищо няма да им дам на тея голтаци.

Защо? Това не е ли вносна инфлация? От къде на къде само на едните ще се помага? Ако беше вътрешен или социален проблем - ок, да се помага само на бедните, но това е вносна инфлация. Щом е вносна инфлация трябва да се помага на всички без изключения.

За Кремиковските софиянци и парното им разбрах ? За останалите 75% от българите който са на кюмюр кога ще има грижа , от страна на кремиковските софиянци и тарикати ?

По-добре Кьорчо и Кокорчо в затвора, отколкото мъки за всички останали!

Те бате ти Бойко не вкараха, ти за Киро и Асенчо мислиш

Затворът може да е и чернозема почва.

По-добрата идея е да се даде възможност за еднократно месечно безплатно зареждане на автомобил за 30 литра гориво. По рег. номер на колата става ясно фирмена ли е или личен автомобил.

Пещо май не четеш дискусията. Това твоето се нарича ваучер за 30 литра и многократно е предлагано( литрите или сумата може да бъде различна) . Но като гракнаха -връщат купоната система и тия се отказаха. А това найстина е най-разумното. Много хора си ползват по веригите ваучерите за храна и никой не намира в това нищо необичайно. Даже тия ваучери не трябва да се дават на всеки, а на определени групи от хора.

Дилетанти! И контрата пак ще остане у бизнеса - дават ни отстъпка, а после бензинджията ще си я иска от Държавата. Ама Шел са 28 бензиностанции, различни юридически лица, всеки ще моли Про100 Киро и ще чака

Това е неефективна мярка, сваляш цената на продукт, който не е константа и другия месец може да е вече 4 лева и така 25 ст са безсмислени, по -добре беше да дадат ваучер за, да кажем - 30-40-50 литра, колкото може повече по-добре, така потребителя не зависи от цената, така или иначе оправия няма да има, поне не и с този начин на управление със санкции към русия, те сега ще ни спрат кранчето и на петрола и ще го втасаме съвсем...

Дават ти 30-40литри и не зависиш от цените? Ти цял месец с 30-40литра ли караш? И после ще зареждаш на цените по бензиностанциите.Как не зависиш от цените? Прост народ.