ЕК призова за отказ от руския втечнен природен газ: Не подписвайте нови договори

На фона на руските ракетни удари по инфраструктурни обекти в Украйна еврокомисар заяви, че Европа ще спечели енергийната война

Обратно в новината

Коментари - ЕК призова за отказ от руския втечнен природен газ: Не подписвайте нови договори | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новата практика за сключване на дългосрочни договори с най-изгодна цена е тенденцията, която ще определя купуването на природен газ през следващите години. Дали газът ще е руски или друг е без значение за крайния потребител ако цената е по джоба ни. В България голямото предимство е, че лесно можем да набавим необходимото ни количество природен газ за стабилно поддържане на икономиката, индустрията и задоволяване нуждите на бита. Постепенно се връщаме към онзи момент, в който природният газ ще бъде отново най-евтината и изгодна енергия за дома.

Ами прави са си от ЕК! А и предвид ниските цени по борсите, не виждам защо държавите членки да не могат да се справят. В крайна сметка тази зима никой от нас не е останал на студено, въпреки спирането на газа от Русия. Не само, че не сме били на студено, но си затвърдих още повече убеждението, че няма по-добър начин за отопление от природния газ. Особено с малко дете е много важно да е равномерно топло навсякъде. Което само природният газ може да ти осигури.

Никакви суровини и връзки с тези престъпници!

Как се прави американски газ Товари от някое руски терминал Офшорна фирма Кораба прави един завой ляво един надясно става Американска газ цена по 4 ха честито демократична . Санкции за БУДАЛИ.

Да ни компенсира за това,че ни нарежда да купуваме от скъпото! Аман е-келеши,всичко с Е е вредно!

Това само призив ли е или е задължително??

Е хубаво, изпълнили задачата да намалят потреблението на газ. Че даже и преизпълнили! и стигнали почти 20 процента! Е това ли е бъдещето, така ли ще е ЕС конкурентен? А зимата догодина няма да е така топла. Глупаци!

ЗАЩО ТРЯБВАБЕЗРОПОТНО ДА СЕ ИЗЗЗПЪЛНЯВАТ ПРЕПОРЪКИТЕ НА ЕК ЕП ОТ ЕС. ТАЯ ВСЕ ЕДНО ЗОВЕ ПЛАЩАЙТЕ СКЪПО ПЛАЩАЙТЕ. КАКВО ВАЖНО НАЛАГА ДА СЕ СПИРАТ ДОСТАВКИТЕ АКО Е ПО ЕВТИНО.. ПАРИТЕ КЪДЕТО ДАВА ЕС СА МНОГО ПО МАЛКО ОТ ТОВА КЪДЕТО ГУБИМ СЪС ЗАБРАНИТЕ.

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА... Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

"Русия ограничи доставките на газ за Европа миналата година...". Само тази ЛЪЖА и това, че статията не е подписана е достатъчно за да разбере човек, че става въпрос за ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА и ИЗВЪРЛЯНЕ НА ФЕЙКОВИ НОВИНИ ! Русия беше спирана по всякакъв начин да доставя газ в Европа - налагаха и таван на цената, преминаха от договорно към борсов начин на закупуване, национализираха и газовите фирми в швабия и ес, не плащаха (крадяха парите като ги блокираха със санкции в банките), накрая взривиха петролопровода и пак "Русия ограничила". Ейзуитски демагози и лъжци !

Вие от ЕС що не си го забиете отзад. ПРИЗОВАВАМ ВИ!!!. НАЛИ ГАЗА СИ Е ГАЗ И НЕ МИРИШЕ НА РУСКИ ИЛИ АМЕРИКАНСКИ. Важна ми е цената и сигурността на доставките. Колкото по гарантирано дългосрочно на предвисдима цена, толкова по-добре. Радетелите на пазарната икономика се обърнаха на 180* . Не купунай от тук защоте е руски, копувай от там защото е американски. Къде е принципа на пазарната икономика. Нали толкова говорихте за свобедно двиение на хора и капитали. Сега кво това чишано онава пишано. Пари като вестници, ще вземем от един дето бил близък с други и ще го дадем на друг дето бил близък с трети. Това е пълна анархия. Няма такива принципи в икономиката. Но когато няма никаква логика, това е политическо решение - нали?

Европейските педали се опитват да си наврат руския шланг още по- дълбоко. Това е първокачествен садомазо. Евала на фон дер Лайнен.

Европа вече има скъп газ като в Азия. Съкращенията на производството започнаха и ще се увеличават. Явно ЕС е тръгнала към Азия и бърза колкото се може по-бързо да иде на това ниво.

Отрежете си патката, за да станете като нахилената патка от снимката, това е европейско и цивилизационен избор!

Зависимости , зависимости... Може да сме били зависими от Русия , ама не си спомням руснаците да са ни карали да си намаляваме температурата в жилището до 19 градуса и да ядем буболечки

Ква е тази куха лейка - марш в кухнята друсло!

Естонка. Очаквано.

Поредната Фалшива "новина"! И сорос явно е с деменция :D

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Za amerikanskia virus ot kitai znaem

Защо да не би да има американски перални или тостери или печки...всичко е корейско или китайско....бе-мозък от 30г. никой на Запад не произвежда почти нищо....видиите и болтовете дори се правят в КИтай...папагал джендърски с разширен анален отвор.

На какви хапчета си бе?

Абе, Кадри, не сме толкова късопаметни и помним, че ви спряха газа щото не си плащахте!

Тази защо се е накичила с нацистко знаме?! В Израел вече глобяват дебела глоба, ако някой ползва това знаме като символ. Пряка асоциазия с фашизма, който е избивал толкова хора, вкл. и евреи. Но ЕС не може да чете знаци, на ЕС им казват как да четат знаците. Украйна е фашистка държава. 2018 това беше докладвано в германския бундестаг. Нацита от Украйна бяха казали, че '... германците, поляците и руснците са свине, които трябва да бъдат избити!' Странна грозна и бзморална метаморфоза на Запада. Ясни признаци за упадък на това общество. ЕС и САЩ напослдък нямат почти нито една истина в декларациите и изказванията си. Тотална измислица. Не можех до сега да си предствя как зрели хора, имам пред вид народът, може да преме и преглътне такова количество лъжа като истина. Това говори за тотална развала в тези общества. Обреченост.

Нещо като в нацистка Германия през 1933! Всички подкрепят фюрера и не мислят за последствията! А и в текста на тази статия се вижда как истината се подменя с лъжа! Така се управлява вече на Запад! Важното е да е срещу Русия!

Оромни европейски фирми (работодатели и данъкоплатци) се преместват в САЩ, за да захранват икономиката на САЩ с данъци. Заминават си от Европа, за да спечели ЕС войната с газа. Има ли някой, на когото да не му звучи като парадокс? През това време купуваме тройно по-скъпо от САЩ. Не се ли повтори твърде често съкращението САЩ? И все в изодна позиция... Чудна работа. Да не би САЩ да правят итрига с тази война, такава че да направят Европа бедна, а те да се обогатят от това?! Чудя се. Мноо често се повтаря САЩ в цялата работа. Байдъновия син от САЩ среща нацисти от Украйна с баща му, имат си снимка в САЩ... Пак САЩ. А бе твърде често се повтаря САЩ. Все като обиращите каймака и подливащи вода на ЕС. Чии неизследвани ваксини бяха набутани по политически начин, та не можем да се оттървем от тях? На САЩ. Ха! Пак се повтарят САЩ в цялата работа. Кой дойде д ани кара да гласуваме за приемане на РСМакедония в ЕС, макар да пребиват българи там? Не беше ли военен от САЩ? Ккаво общо имат САЩ с ЕС и приемането на Македония, че пак се повтаря САЩ?! Много често се повтаря, почва да ме обхваща съмнение защо е така. 2021 са емитирани 40% от всички долари, емитирани в историята на света. Пак в САЩ. И плащат много яко на сякакви организации, включително на нацистите в Урайна, през доовори за ваксини на мъжа на Урсула фон дер Лайен... Пак САЩ. Ваксините са произведени във фирмата с най-оляма глоба за фалшиви данни медицински проучвания, 3 милиарда, Пфаизер. Пак в САЩ. Честно казано не бях чул и на 1/10 да се споменава името Русия до преди две години, макар че Путин десетки пъти е призовавал демократичните държви на Европа да вземат отношение по убийството на 12-13 000 деца, жени и мъже в Украйна. Не чухме да се споменава... Сега се споменава, но когато води война за спиране на убийствата, които финансираните от САЩ нацисти правеха с години. За това финансиране се води дело в САЩ, но някак не върви.

samo kato vidish cvetovete na oblekloto i razbirash che e ot EU

Престанете да купувате руски газ, за да не сте зависими от Русия. Купувайте "американски", за да сте зависими от Америка (нищо, че е по-скъп). После, когато американците ви кажат "яжте бобулечки и гмо царевица или ви спираме газа"... тогава просто ще козирувате! Новата зависимост не е по-добра от старата. Дори си мисля, че е по-лоша.

Ебати шибаните комсомолци са цялата тая евро сган...

За Бога братя, не купувайте!

в къщи драстично намалихме потреблението на газ.Но не за да сме в синхрон със "санкциите " , а защото сметките ни скочиха до тавана . На ток - пак същата работа.

"Европа ще спечели енергийната война" С каква енергия?

Много радостно - потреблението на газ било намаляло повече от целта. За сметка на въглищата, разбира се. Но това не е ли за плач, щото уж се бяхме загрижили за природата? Русия гори метана, саботажът изхвърли метан в огромни количества, фракингът носи непоправими щети, харчат се безумни ресурси за добив, транспорт, втечняване и връщане отново като газ, като при последното има 25% технологични загуби и още сума други рискове и разходи. Ако България търгува с Русия ще ни изядат, но ако Китай и Индия го правят, големите демократи само подсмърчат, на тях не могат да им дуднат за санкции.

Дали е радостно, че приносът на възобновяемите източници също е увеличен? Какво ще стане с фотоволтаиците, когато се изчерпи ресурсът им - каквото сега правят с електромобилите - просто ги зарязват. Едно е голямата цел, друго е забележителното изпълнение. Атомната енергия в сегашни я й вид също е проблем за демократите, но ако е американско изпълнение може. И тук бъдещето е неясно, че и несигурно. Накъде всъщност ни водят, накъде всъщност вървим?

ПОВЕЧЕ ТИЯ ОТКАЧАЛКИ! АЙДЕ, ДРУГАРИ ДА СТОИМ НА СТУДЕНО И ДА ХОДИМ НЕКЪПАНИ, ДА МУ Е ГАДНО НА ПУТИН! АБЕ, НЯМА ЛИ СНАЙПЕРИСТИ В ТАЯ ЕВРОПА, БЕ?!

Незабавно напускане на ши*ания ЕС, затваряне на 4-те американски ВОЕННИ бази на наша територия и възобновяване на доставките на суровините и петрола от Руската Федерация!

Ам'чи той не е вече Руски ма, вече е тройно "рафиниран" Индийски и Китайски ... к'во не ви харесва пак?

Аз не мога да ги разбера тия хора ги гони някаква шизофрения - не ви искаме руския газ ше си намерим друг, после плачат ма защо не доставяте. Луда работа

Ама как разбира се, купувайте скъп американски газ. После няма да има какво да ядете, ама то и така затъвате в кредити за Украйна.

Не знам какво означава, че ще "спечели войната", но според западни издания смяната на доставчика на газ е струвало на ЕС около 400 млрд. долара

Мъ таа кака мъ лъже, без да мисли че това което се случи беше съвсем скоро и го видяхме всички и нема нужда тя да ни го разказва. Русия не е отказвала да доставя газ на ЕС. ЕС заяви, че се отказва от руските доставки за да наказва Русия и за да я изтощава.

Реших да си отрежа главата за да сложа окончателно край на енергийната си зависимост от храна.

Който мрази Путин да му яде пут..

"За бога братя не купувайте" - от Димитър Попов, не даде никакъв резултат, сега историята се повтаря ама ние това сме го видели и е нон се с или храна за наивници.

Ау шок и ужас за българските путинофили...

Тия от еврогейския искам само да им зануля сметките и да ги оставя да живеят с 500 евро на месец.

НЯКОЙ в ЕС е имал право да подписва и получава недемократична газ?!?! КАКВООООООО!!!!!! НАЛИ БЕШЕ ЗАБРАНЕНО БЕ ЕЙ, ппппеееедали

очевидно не си задават въпроса откъде идва тази "икономия" на газ и какви ще са последствията от нея. Малоумна пасмина, неизбирана от никого, харчи парите на данъкоплатците в ЕС да "помага" на САЩ в борбата им срещу Русия. Такъв ще го изядат в ЕС накрая, че ще им приседне на лакомите гърла.

Е, значи не всички са били балъци като кирчовците, реват в един глас, но някои си въртят търговийката с Русия и трупат пачки, а вие скачайте, за да не каже някой, че сте червени.

Скачат последователи на сектата на Ломски циганин, 3г преподавател по политикономия на комунизма в Карл Маркс :)