Едва 100 компании са отговорни за 71% от глобалните емисии на парникови газове

Mалък брой производители на изкопаеми горива и техните инвеститори биха могли да държат ключа за справяне с изменението на климата

Обратно в новината

Коментари - Едва 100 компании са отговорни за 71% от глобалните емисии на парникови газове | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е като са само 100, да ги затворят и да оставят печките и колите на хората на мира! Ама от утре пак хората ще бъдат обвинявани, че се топлят и не ходят пеш!

И в крайна сметка както се оказва - цял свят плаща, за да може западът да си живее охолно!

Постоянно се сипят лъжа, след лъжа...явано с идеята, ако една лъжа се повтори 100 пъти, тя да стане истина! Да, ама ...не! Всеки нормален учен ще ви каже / а можете да го прочетете и в научните списания и учебниците за физика на Земята и атмосферата/ , че малко над 98% от всички въглеродни газове се произвеждат от Световния Океан, който е 3/4 от земната повърхност. И само като факт, не дърветата произвеждат основното количество кислород за Земята, пак Световния Океан. Само дето ние повече се грижим да изследваме пусттината Луна, и отделяме стотици , дори хиляди долари по-малко за изследване на Океана.

Поне равностойно на тях отговорни са и всички потребители на продукцията на твзи 100 компании.

Когато четеш и не вникваш файда йок. Казват му когнитивмо нетърпение. Виж сега, при ферментация на отхода се отделя около 30-45% въглероден диоксид и около 50-60 % метан и др газове. Ферментацията бива аеробна и анаеробна. Аеробната директно изхвърля в отмосферата парникови газове като метана създава парников ефект 22 пъти в повече от въглеродния диоксид. Това са торища сметища и др. При интензивно отглеждане на животни и отхода е интензивен което повишава натрупването на парников ефект в атмосферата. Човечеството се увеличава респективно и парниковите газове се увеличават.

И след като Shell, BP, Exxon Mobile и Chevron са основните замърсители, защо британците и американците не понасят псоледствията от еко-нормите, а продължават да си карат 5-литровите двигатели, докато старата изпоклатена Европа го отнася????!!!!!

Защото САЩ обявиха парижкото споразумение за не конституционно, каквото си е. Чрез съда, по времето на Тръмп, но който и да е съда си е съд.

Моля ви да не се обиждаме. Всичко под 8 литра е косачка на трева.

Лека полека хората разбраха, че зад екоактивистите се крият други капиталисти жадни за полезни изкопаеми. Всяко чудо е за три дена.

Да си в крак със “зeлентата мода” значи: - да си гладен - да не си се къпал 2 седмици - да си премръзнал - да нямаш ток И да мразиш Путин.

Зеленият експерт се опитва да повлияе на пазара чрез ограничаване на производството. Досега никога не е ставало, не вярвам и той да успее. Съдбата на производителите на нефт, газ, въглища и т.н. е единствено и само в ръцете на потребителите им. Така, че зелените 'учени' вместо да се занимават с екстраполации и ясновидство да се хващат за работа и да предложат по-добър източник на енергия. И нещата ще си поемат по естествения път. Всяка изкуствена интервенция е обречена на неуспех. Наглец. Ясна му била съдбата.. Да направи справка при омунистите.

Тая статия от 2000 година ли е, или по-стара? Преди тва беше замръзване, сега е затопляне. После на някой ще му пречи, че хората дишат. Псоле на някой друг нещо трето. Едно време подобни индивиди са били държани под ключ, за да не разпространяват глупости сред хората. Същото важи за ония, дето откраднаха дъгата, да се представят с нея (по-близко до детското мислене и въображение). Човешката дейност има много малка дан в промяната на климата, което е естествено нещо, и се случва рпез няколко холяди години. Облъчватели! Но лакомията и алчността за хартийки, дето реално нямат стойност, е безгранична. Накрая всички си отиваме оттук както сме дошли - голи, и без нищо материално.

На едно племе им пречи че хората живеят. Не по-точно че живеят, но че като живеят имат нещо, което според тях си е само за тях.

АКо живееш в землянка и рупаш киселец и коприва в гората, няма да отделяш невъзобновяеми парникови газове. Ама да ползваш електричество, пластмаса и да имаш автомобил и да разправяш, че американците били виновни за твоите пушеци е лицемерие.

Ако живееш в землянка и не им плащаш наем и данъци си разбира се виновен. Например затова че си им откраднал тревата. Щом като те имат пушката, полицая, войника, така наречения здравен работник и съдията, си виновен и длъжник.

Все едно да обобщя и аз: ТРИ НЕЩА СА ВИНОВНИ ЗА 100% ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ТОЯ СВЯТ: - ПАРИ - ВЛАСТ - ЗАВИСТ

Не. Забравил си мързела и паразитизма.

Аман от писанията на "зелени" простаци, тиражирани от "зелени"идиоти!

И това проблем ли е? От 60-те до 90-те години според специалистите по климата света щял да замръзне поради падащите температури. Сега според новото поколение от същият тип експерти света нямало да съврши, а в место това щяло да настанат необратими климатични ефекти. Между другото според доклад за добива на основните руди използвани за изработката на ел. батерии за коли добивът им поражда такава еко катастрофа, че в регионите за в бъдеще живата там ще е е невъзможен! Една от рудите е Никел заради което се изрязват гори на ред. И при обработката му както и на другите руди се отделя отпадъчна киселиня която се хвърля в моретата. Имало план да се вземе тази киселина и да се стовари в най-дълбоката част на атлантическият океан! Да това със сигурност няма да предизвика сериозни проблеми! - сарказъм А например кобалта който също е много необходим се добива в Африка чрез детски труд!!! В мини с остатъчен УРАН, без защитно оборудване. Но хей за доброто на света е тъй че няма проблем! А както е тръгнало в Южна Америка централната зона в северната част на Аржентина може заради добива на литии да стане новата Сахара.

Това вече не е актуално... Сега "откриха" че ветрогенераторите са виновни за по-голямата температурна разлика между зимата и лятото, така че ако поредните пророци са прави чакайте все по-топли лета и все по- студени зими.

А иначе Международния валутен фонд каза, че обикновените хора трябва да изнесат тежестта на зеления преход....

Все американски компании

Хубаво щеше да е да са български компании, ама не са. ШЕЛ не е американска.

"Газпром", "Сауди армко", "Роснефт", "ШЕЛ", норвежаката петролна компания ... не са американски. Предполагам има и китайски и индийски, там добиват много електричество от въглища.

а добър ден, а те казват на потребителите да не купуват наелонови торбички ......

WWF да не реве за нашия ТЕЦ ами да се пробват на Shel, Axonn или BP да видим дали ще им се получи. Ама тези големите те (зелените) не ги забелязват, че замърсяват. Да се чуди човек защо?

Нещо не се отваря PDF-а с имената на компаниите.

Никаква изненада. Но на нас ще се налагат ограниченията.

Всичко е игра на тронове и кой да си пробута бизнеса и да печели повече, както и кой бизнес да се убие....няма никаква зелена сделка, има зелена мафия...

От тази статия РАЗБИРАМ , че тези 100 компании са Пречка на други 1-2 на които собственици са някой алчни , некадърни политици които обаче имат и медии чрез които да бълват злоба и завист !! Така е ....между Уродите милиардери!!;)

8 млрд. човека по половин кило говна на ден прави около 4милиона тона говна. От 1 тон пресни говна се отделя около 200куб.метра метан. Метана е 22 пъти по-парников газ от въглеродния диоксид. И това без да се смята интезивното производство на птици и животни за храна на хората.

Много са ти ТЕЖКИ говната бре дебиле Ти камъни ли ядеш???? ПОЛОВИН КИЛО??;)

Гледам че си ми станал огледален образ. Виждал съм модераторски панел.

Претегли си твоите. Ще видиш, че даже са доста повече от половин кило. Отделно пикнята с амоняка.

ми няма да пърдиш само че ако цъкнеш да видиш в гуглето колко е концентрацията на метана и колко на въглеродния диоксид ще се изненадаш... Всички парникови газове заемат около 0.1% от състава на атмосферата. От които впрочем 36-72% е водна пара (облаците ни греят) 9-26% имаш Въглероден диоксид и едва 4-9% метан това са 4 до 9% от 0.1% което ще рече 0.04% до 0.09%... Изобщо не те бърка метана... Бъркате водната пара и въглеродния диоксид, които са на пряка зависимост от океаните и слънчевата активност...

А защо искат да забранят интензивното производство на месо и да го заменят с 3D принтирано от растителен произход. Точно метана е голямия проблем защото не се усвоява от растенията.

Метана не е проблем даже отвори и прочети колко време прекарва метана в атмосферата , че живота му е 12-15 г а четете малко .. ама то като ви наливат пропагандистите...

Цъкаш на линка : тази статия е по стара от 5 години Леко да не счупите някой рекорд по новини... Утре какво човек кацна на луната?

Кой го твърди тва, някви малаумни бюрократи дето през живота си нищо не са направили, нямат една заплата дадена и едно работно място осигурено, да го духат чиновниците

8 милиарда човека ядат, пърдат и серат. Ама само 100 компании били виновни. Ако ги няма тези 100 компании, до две години човешката популация ще се саморедуцира до под 1 милиард. Вината на тези 100 компании е, че предоставя лесен и евтин живот на милиардите хора.

Дай пример, спри да ядеш, да дишаш, както и си сложи тапа на задния двор, и отпред на оная работа. Така трябва да ходиш всеки ден да работиш на робовладелеца, и само да е чул гък, излиташ. Ще ходиш гол, защото дрехите не са естествено нещо, дет расте в природата, може да си сложиш един лист да ти скрие срамотиите. Това трябва да е така зима и лято. Еколог! И вдлъбнати не сте, ами едни черни дупки.

И се обзалагам, че на никоя една от тези сто компании не й пука за това.

Що на някой трябва да му пука, че ти ще умреш?

Тези са като земеделците ни. Няма и 100 човека взимат над 80% от субсидиите и никой не прави нещо по въпроса.

Ти какво предлагаш? Всеки сам поединично да си копае въглища и петрол ли?

Е ние се надявахме на тебе да направиш нещо по въпроса. Действай.

Гледам през прозореца и си мисля, че глобалното затопляне ще изчезне като озоновата дупка. Точно като електромобилите. Статията е за нищо.

Иначе имаш ли идея защо изчезна озоновата дупка? Или сио мислиш, че просто ей така тя се появява и изчезва?

Човека споменава озоновата дупка защото, въпреки взетите мерки, озоновите дупки пак се появиха. И за пореден път доказаха че или теорията за възникването им не е вярна или от взетите мерки няма резултат. Ама тъй е като за тримесечното затваряне на една дупка биха тъпана а за отварянето на още 4 журналята си мълчат.

Платена до смрадливост статия! Зелените талибани в най-скоро време ще трябва да хващат планините, защото вече се не издържа! В следващите поне 50 години "зелено" няма да има. Най-глемите замърсители сме ние, хомо-лайняниса, заради отвратителния си консумизъм. А бе, не ми се пише повече...

Комунизъм???

консуматорско общество

И има още 1 така наречен златен милиард, който яде и сере за близо 50% от всички ресурси.

Ако имаш кола, значи си от тоя златен милиард.

"значителни заплахи за възвръщаемостта на инвеститорите" Каквото и да се говори, все за пари става въпрос. Алчността първо трябва да преборите, след това всичко ще си дойде на мястото.

Да позная - тези компании дори не оперират в Европа. Иначе Европа ще прекратява въглищата, че дори и ядрената енергетика, а от другата страна на планетата - се бълват 70%от отровите, които въздушните течения разнасят навсякъде

Изобщо не съм учуден. Очаквах да е нещо такова. Иначе натискат обикновените хора и малките фирми да плащат зеленото енергийно безумие. А тия 100тина компании и заводите им ще продължават ли да бълват отровата си? Защото, ако ДА - то няма смисъл останалите да крепим екоравновесието на тези финансови пиавици

По-важно е Гейтс и другите милиардери, които си хвърчат насам-натам с частните джетове да ни обясняват как да си намалим карбон фуутпринта като спрем да ядем месо.

Ми ще намалиш я оставяй смръдливия пасат дето караш те де и и тръгвяй пеш нагъл бедняк

И българска мусака!

Да, но сред тези 100 са компании като Пепси, Нестле, Кока Кола, Unilever, които контролират на практика всичко, което един обикновен потребител купува, с десетки и стотици дъщерни компании и брандове

ей като ковида тая дъвка "изменение" на климата не я пускате... Само пропаганда 24/7 наливат .... Всеки път когато реват за климата резултата за климата е 0, а за обикновените хора повече данъци и задължения...

Категорично не е вярно. Гасете си крушките, не се къпете, яжте соя, да пазим земята. Акционерите на тези 100 компании да си правят полети до космоса и да живуркат на яхтите си.

Тъй, тъй... Не били виновни тези, които купуват, а тези, които доставят. Аман от плоска пропаганда на фона на масово обедняване!

Искаш да кажеш един вид че наркомана е виновен че има наркотици на този свят, а наркофермерите и наркопласьорите нямат грам вина. Ние сме виновни, че избираме живота който избираме и той се отразява по съответния начин на природата, а тези компании са виновни за това, че правят избора ни възможен. С други думи всички са виновни и ако искаме да променим нещо всички трябва да вземем някакви решения за промяна.

'ми вземи хвани гората, щом вярваш на врели-некипели... но като гледам вместо това хабиш ресурс от същите тези 100 компании и пишеш глупости...

А, стига, бе? Само 100 компании викате точат и мърсят цялата планета? Как ли щяхме да живеем без тях?

Отговора е много прост - ПО-ЗЛЕ! Добре де зле/добре е въпрос на субективна оценка ... нека кажа тогава - ПО-РАЗЛИЧНО! По близо до живота на дедите ни от преди век, два, три ... Тези компании не копат, произвеждат и тн. самоцелно просто за да правят боклук, а защото ние купуваме това което те правят. Ако тях ги няма значи ние ще останем без всичко което идва от тях.

Това го публикувате през няколко месеца. Статията от Гардиън е на 5 години.

Толкова си могат

да, ето това изречение в статията на дир.бг написано днес 2022 г ме кефи особено много: Volvo наскоро обяви, че всичките й автомобили ще бъдат електрически или хибридни от 2019 г.