Драстичен спад в предлагането на работа

Кариерен конултант отчита с една трета по-малко обяви за работа през декември 2022 г. на месечна база. Годино все пак предлагането е на плюс с 5%

Обратно в новината

Коментари - Драстичен спад в предлагането на работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По света хората масово работят за себе си. Самонаети са. Това е най-големия стимул за работа.

Търся си работа ама не мога да си намеря щото съм над 50.

Ако няма работници за минималната заплата, това не означава че няма работници.

Ами ето, местата са заети, затова не се предлага работа.

за това трябва да се разрешава "вноса" на служители. на българите като цяло не им се работи. парите нямат значение. и много и малко да взимат то е едно и също. един човек дали е качествен или не не зависи от заплащането. нито в хотелиерския бизнес, нито в услугите нито в строителството. масата е пълен боклук. а и не знам дали някой който се оплаква че заплатите били малки си дава сметка че ако се увеличат заплатите то всички стоки и услуги трябва да се увеличат защото в тях е вкарана заплатата, осигуровки, данъци и т.н. освен това много млади хора живеят с родителите си и те ги издържат. хора на по 30--35-40 години се срещат с другия пол само за единия секс и след това се прибират в къщи. не им се работи. мама и тати дават пари за цигари, интернет, бензин..... за какво им е да работят. това допълнително изкривява пазара. а и какво означава че 1200 лв са малко за магазинерка. като изключим IT сектора реалните заплати са 1200-1500-1800-2000 лв. много бизнеси от България се изнасят в Румъния заради липса на квалифициран персонал в България

То пък щото има опашка в чужбина от квалифицирани желаещи да работят в България за 700 лв.

Такова нещо като ИТ за 2К нема. Почва се от 2,5 junior и се стига до 15К взависимост от позицията и капацитета.

Ти луд ли си? Да не мислиш, че западът с кеф копа? И там е пълно със скатавки. Аз ако ти кажа при нас как е... В 6 почва смяната. Пием кафе докъм 6:30. После отиваме с колегата шваба в халето да пуснем лампите. После отиваме да пушим със шлосера. После бачкаме час и отиваме да пием кафе. После още малко бачкане и почивка. Като хапнем малко работа и пак кафе. В 13:00 пак сме при шлосера на раздумка докъм 13:30. После седим в стаята за почивка и в 14:00 си тръгваме. И това е в Ланксес дето е баси мега концерна. Ако мислиш, че някой ни реже заплатите с довода, че производителността на труда ни е ниска много грешиш, даже ги вдигат.

Ти оправяш ли се с 1200 лв, ве нещ%стник такъв, карай тогава с 1200 , разликата я дарявай на сираците.....

Това са показвали анализи на HR компанията и кариерен сайт JobTiger. За другите сектори незнам но за ИТ-та е лудост да минаваш през JobTiger при положение че има Linkedin или dev.bg. Търсенето и предлагането не е това което беше.

От два месеца търсим продавачка за София в центъра с начална нетна заплата 1200 лв. + ваучери за храна . Два на два дни и не можем да намерим . Магазина е малък но на никой не му се работи . После имало безработица :)

и бруто нали? извиняваю но за София 900 лв вече са нищо

Пробвай с по-висока заплата и може на някой да му се проработи ... Ако не можеш да платиш по-висока заплата ... явно трябва да затвориш. Съжалявам, така стоят нещата в пазарната икономика.

С тая мизерна заплата не съм изненадан.

1200лв и после защо няма хора? При нас в офиса чистачката за 2 часа на ден взима 950 лв, това е за 10 часа на седмица.

виждаш ли ги по-долу. Значи хората не са гладни. Ако си гладен ще работиш и за пари за хляб. Просто имат безпочвени претенции.

Аз съм навита за тая работа ! Но съм на 58 год. Ако сте съгласни да ме наемете отговорете ми Но при условие с трудов договор. Благодаря

До IPTV Писах ви. Ако сте съгласни да ме наемете аз нямам проблем. Но съм на 58 год. Пишете ми .

Мале мале много манипулация много нещо. Всяка година наемането и предлагането намалява декември месец.... то половината месец са празници кои търси и кой предлага като всички са или в болнични или отпуска.

е така де, ама казват и друго нещо: за ИТ сектора "...Броят на обявите е с цели 27% (1580 обяви) по-малко спрямо декември 2021 г." т.е. правят сравнение хората с миналата година. но по-важното все пак е, че на годишна база има повишение с 5%.