17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е значи за увеличение на заплатите на клатикуровците в тази кочина:)))!!!

2.4 милиарда в бюджета, 1 милиард в банките. Къде са останалите 13.6 милиарда от кредита който Б.Б. напечата? В кои джобове потънаха?

Спиралата на смърта : -5млрд лв. по-малко в джоба на работещият които плаща данъци означава -5 млрд лв. намаляло крайно потребление означава че някой фирми зарди намалено потребление ще фалират означава че безработните от фалиралите фирми няма да потребяват означава по-малко ДДС в бюджета означава нови по-ГОЛЕМИ данъци/такси за да се коменсира намалято ДДС означава по-скъпи стоки/услуги означава имиграция към държави с по-големи заплати

Готова пара за лапане от мафията-псевдо държава, много хора за ожалване които не са схванали къде им отиват парите за данъци и затова продължават да си ги плащат. Не ги упреквам. На мен ми стига че ми взимат ДДС на всичко и искат винетки за някви продънени пътища да не говорим за задължителните застраховки и данък сгради, надписания ток и стига ви толкова. От тази година и голяма част от ДДС-то ми отпада защото минавам към кешови плащания от частните пазари директно от производители без касовои алабалистики. Тока и топлата вода ги махнах от месец като инвестирах в ново поколение високоефективни фото-волтаични ориентиращи се по слънчето панели и сторидж от 15кв както и 5 слънчеви панела с фокусни лупи с термо помпа и ура край драмите с газа и топлата вода с надутите им сметки. Пожелавам на всички да се отърват от това бреме.

ББ; Цв.Цв.; Кака Менда и Вл. Гор. да се наврят този излишък в задния отвор. Всичко в тяхната държава е недофинансирано, срутено, без средства а те ми отчитат излишък. Измамници. Ликвидатори на България по - тъпи от тези на Филип Д.

Затова БСП и ДПС драпат така отчаяно към властта - готови пари за харчене!

2,4 млрд лв по-малко в джоба на работещият които плаща данъци означава 2,4 млрд лв. по-малко потребление означава че някой фирми зарди по-малкото потребление ще фалират означава че безработните от фалиралите фирми няма да потребяват означава по-малко ДДС в бюджета означава нови по-големи данъци за всички означава по-скъпи стоки означава емиграция кам държави с по-големи заплати

Лекувай се, глупако.

Това наистина е спиралата на смъртта! Но простите хора в България са много, а простите това не могат да го разберат.

само така, таксувайте ги до смърт, краткосрочната ни печалба, е много по-важна от дългосрочното бъдеще на страната!

Стига с тези отвратителни изказвания! Ако има в повече пари има толкова много места, за които има крещяща нужда да се насочат, т.е. има ужасно много пробойни в кораба, на който се возим, така че да се говори за излишък е просто цинично от страна на управляващите. Излишъци има Германия, която е финансирала всичко и във всички сектори и се чуди къде да налее излишните пари от бюджета си. Така че имаме едни малоумни управляващи, които ни говорят просташки приказки и наистина трябва да сме тъпи, за да им се връзваме...е какво се учудвам останаха толкова много цигани, а умните избягаха...... т.е. останаха им само верните, продажни избиратели. Така че.... има излишък на глупост в управлението, т.е. краденето!

Ако намалят ДДС за храните на 7% ще съберат 1.7 милиарда лева по-малко. Ето че може да си го позволят. И защо не го правят? Това е директно подпомагане, особено на пенсионерите, а не да харпчат 2 милиарда за парокове и градинки и пейки по селата. Не, че е лошо да има паркове по селата, напротив, но приоритетите първо са да осигуриш храната на хората, и ето, че това е възможно. Няма да фалира държавата ни, ако направи ДДС за храните 7%.

Прав си, че държавата няма да фалира, но ще фалират онези, които си я купиха:)))!!!

Звучи хубаво да има излишък но всъщност не е! Това са недадени запрати и неконсумирано потребление! Единственото "хубаво" за ВЛАСТТА е че го харчи без особен отчет !!!!

Какви недадени заплати, бе, дебил? Това са постъпления от данъци и събрани акцизи от контрабанда. Ама от глупаци!

А инфлацията изяде и без това мизерните пенсии!

вода газиш, жаден ходиш..

При трагично здравеопазване, трагични пътища, трагична социална политика, трагична наука и куп други трагични сектори да се хвалиш че имаш излишък е като детето ти да е болно от рак ама ти да не го пращаш на лечение щото пестиш пари. Това значи силно сбъркана фискална политика, неразбиране на нуждите на секторите и лошо заложени приоритети с две думи герберска некадърност..., дано поне след тия дойдат някакви по читави политици, че има за оправяне като след война...

Кои ще са читавите? Слави Трифонов?

Гацо Бацов, примерно:)))?!?

на държавна хранилка веднага почнаха да джафкат за по-високи заплати и пенсии

като има излишък, защо не се увеличат трудовите възнаграждения на хората, а защо не и на пенсионерите... Младо и старо бяга зад граница ... Не мога да ги разбера тия крадливи управляващи... Голи са дошли - голи ще си отидат... за какво са им толкова пари на едни, а други нямат пари за хляб...

само да не се сбият при разпределянето

Ще има много за усвояване

Абе трябват хора с качества. Борисов е по-зле от Иван Костов. Само дано след този Борисов да не дойде някой по-зле и от него. Лошото е, че мафията вече е укрепила във властта и са много и силни. След Иван Костов не бе така. А сега са обвързани като черва- то масони, то...абе как ще се оправи тази държави с такива далавердажии начело не знам.

Излишък означава две неща: 1. Некадърност на финансовия министър, който не знае колко пари да очаква 2. Пари, които се харчат само с решение на мин съвет и не минават на одобрение в парламента И все пак - при Станишев със светило Орешарски имаше 2 милиарда при 20 милиарда бюджет, тук има 3 милиарда при 40 милиарда бюджет! Горанов е два пъти по добър фин министър от Орешарски

Толкова трябват на годишна база за вдигане на пенсиите с 30% Само че нито Станишев, нито Бойко при такъв излишък ще помислят за пенсиите! И двамата мислят първо за другарЕте!

Реклама - прах след успешно уволнените министри! Аферим!

Ей, с кадърни хора милеещи за народ и родина в управлението за 5 до максимум 10 години ще станем Швейцария на Балканите. Добре, алтернатива няма, всички в политиката са едно гнездо змии. Но пък за това нищо не пречи едно добре сформирано и организирано гражданско общество да създаде партия (или коалиция от много такива, по сектори) и с подкрепата на всички ни да се впрегнем и да създадем едно добро бъдеще за себе си, децата си и поколенията напред. Апелирам, умолявам.

нужните закони могат да бъдарт прекарани за 2-3 месеца, за да може да функционира съдебната система. проблемът е че ако това се случи на много олигарски техните слуги ще им се развали далаверката. а няма да стане защото народът не осъзнава връзката между правосъдие и съдържанието на хладилника.

Това наистина е най-доброто решение , но частта свикнала на безплатни кебапчета по Бузлуджа и други места и дреме за бъдеще различно от дребната аванта та е клауза предута тази иначе прекрасна идея .

Вие май забравихте,че точно такова гражданско сдружение ни управлява!?!

И кои от тях за кадърни или милеещи за народ или родина по-точно?

Какво цъкаш минуси,бе гербераст!Я,провери ГЕРБ какво е!

Питат те нещо бе? Кой от ГЕРБ е кадърен или му пука за държавата или народа??? Не се прави на малоумен.

Лошото е, че такова "сформиране от гражданското общество на партия" би могло да се направи с много, ама много пари... Не си мислете, че с гол ентусиазъм може да се създадат структури и въобще да се чуе по медиите за тази партия... А отделно и "ентусиастите" трябва да са много богати хора, които не трябва да бачкат по цял ден, за да осигурят насъщния за себе си и за семейството... И трябва да има много пари, за да се чуе точно това, което всъщност се казва от тази структура! Съответно, многото, ама многото необходими пари влекат след себе си много очакващи отплата и заплитат още повече "свинските черва"... То затова промените винаги стават с революция на онеправданите... - тя поне може и без много пари да стане, ако социалната несправедливост е минала някои прагове и е лесно да запалиш фитила на социално натегнатата бомба... Та промени в управлението на България може да става, без революция, само от партии на статуквото, финансирани отнякъде или имащи отпреди "демокрацията" прибрани милиарди (знаем коя е партията)... или с някой нов много богат играч, имащ различни от социално обоснованите интереси на хората... А за революция - явно заради ЕС, а не заради конкретните управляващи, хората вдигат стандарта си и все повече имат какво да губят, та революции не им се правят, защото пак може да се върнат на етап "очакван развит комунизъм" или нещо подобно, не се хващайте за последните кавички...

Bravo sha ima za takiva kato Bencho da kupat po edin nov Rols.

Slushali sme gi tia , to i borba s korupciata shteshe da ima ama nanaisi. Slugite na parlamenta lajat kato darti cigani !!!!

на мен лично ми омръзна да им плащам простотиите. 3 милиарда платихме за катебе, айде сега по 300 лв на калпак за Олимпик, последното обаче не и от мене

Обърни се към Орешарски и последователите му .

той пък боце нали е една магнолия... всичко цъфти, фалират застрахователи, гаранция на боце хубавия.. зад-ник

Ех супер! Ще можем да си правим много ремонти за по 23 милиона лева за некачествено изпълнение на пътища. Пари има, може отчитането на средства да продължи.

Драги ми прости и много прости,дали пък "бюджета" не е попълнен от гаранционните фондове внесени от "фалиралата" Олимпик. А забелязвате ли че след фалита доларът леко спадна. И нали като обеднеете защото далаверите все някога имат край пак ще викате ура за светлата демокрация.

Драги ми Смехурко , я си направи една лека сметка колко "милиарда" са били гаранционните фондове на упоменатото от теб дружество ? Като направиш тая груба аритметика кой се оказва простия който праща другите да "ручат жабета" пък и чак с долара свърза този фундаментален фалит . А я си спомни точно кой строй се оказа преходен ?!? Искам да кажа , че няма да е лошо , да се оглеждаш за едни чичковци с бели престилки . Поздрав най-сърдечен! Твой приятел вечен: Павел

Е те сеги че падне яко краденье!

Апетитът идва с яденето.

Ми то нали за това курни драпа със зъби и нокти та да украдне каквото е събрано отгоре защото до сега не се е случвало .

Докато се вреди, Винету ще е оплюскал всичко. Забрави ли как ТОЙ за два месеца опатка осемте милиарда излишък, оставени от станиШеф, плюс още толкова от фискалния резерв?

"Опапка" или плати сметките по безсмислените договори направени от упоменатия соц ево джендър ?

243Win

Излишъкът е надвзети пари от хората и бизнеса. Всето е повече, отколкото му трябва на бюджета. Взето е повече от това, което е нужно на държавата, за да фунционира. После се чудете защо в супера в Англия е по-евтино... А печалбата на банките в Бг надхвърли 1 млрд. лв. и то само до средата на годината. И там яко лапане!

Този излишък са наши пари,не са техни,но Бойко сега ще започна да нарежда,че той е дал,тук,той е дал там,ама раздава нашите пари! При такива високи данъци и такси и какво ли не е нормално да има огромен бюджетен излишък! Но вместо тези пари да ги раздаде на хората,той ще ги хвърли в инфраструктура,за да може да се окрадат... Държави с милиарди заеми и пак заплатите им и дохгодите им са в пъти по високи от нашите,а ние с бюджетни излишъци и пак с най ниското заплащане и буквално без доходи! Кога ще стигнем румънците по доходи,кога,поне тях,май никога...

Трябва да се намали ДДС за храни и лекарства. Бюджетния излишък дава възможност на чиновници да харчат парите на хората.

За храни, книги и лекарства

Излишъкът винаги е бил бонус на управляващите, а е събран от нас с постоянно вдиганите такси, данъци, застраховки и прочие.

Е при такова голямо дране,каквото не е имало и по турско робство,как да не напълнят бюджета! Бюджета е пълен,заплати няма... Хората буквално живеят без доходи,а инфлацията изяде всичко,ГЕРБ си отива,като НДСВ!!!

Гладна кокошка просо сънува.

Трябва да ги раздадат на Хората - това прави по близо 400 лева на ЧОВЕК . А другата възможност е да ги Откраднат Депутатите , Политиците - по Заповед на Мафията .

Да, бе, с две риби нахрани народа. А как не се сети, че е по-добре народът да се научи да си лови рибата сам, а не да чака подаяние от Господ и/или Бащицата.

Приходите са увеличени защото: 1.Въведоха данък уикенд 2.принудиха фирмите с големи каси да ги изпразнят. И те платиха данък дивидент (5%). А големите каси стават, след като даваш пари на работниците от 'черната каса". И по този начин пестиш към 30% данък осигуровка и на останалото 10% ДОД.

Данъците напълниха бюджета- излишъкът е 2.4 милиарда лева/ dir.bg Излишъкът е по-скоро имагинерна величина,представляваща отложени разходи.

ще спаси ли някой болници от закриване? ще оправи ли траншеите, които бойко нарича пътища? Ще вдигне ли нивото на съсипаното образование? и така мога да питам докато ми се стопи клавиатурата…. но съществения въпрос е дали данъкоплатеца усеща поне някакво минимално подобрение поне в една сфера на живота си , след като плаща колкото му искат.

Лилито ще си купи нова чанта марката „Луи Вюитон”. И всички минитстърки и министерши тоже, дори шефката на Търговския регистър. Време е да спрат регистрите на НЗОК и НОИ. И тогава ще настане такъв купон.

Значи е вече факт поредния зле направен бюджет. -> Има пари но те не са разпределени правилно! Лоша прогноза и в следствие на това пари които стоят и не са в обращение което да генерира още пари. Условия да се реализират поредица "обществени поръчки " в периода ноември- декември и свиване на излишъка с около 50- 60 % с помощта на "наши" фирми...………………… Добрия бюджет е балансирания бюджет. Излишъкът не е лошо нещо стига социалната система и системата на трудовия пазар да е в ред...………..

Браво Борисов!Ти си най-добрият лидер,стратег и политик в новата история на България,затова със сигурност ще спечелиш и следващите избори.Ти просто нямаш алтернатива.

Хайде, пенсионери, организирайте си общонационална стачка! Бат Бойко е страхлив. И колко пъти видяхме, че кой не е поискал и вдигнал стачка, той не е получил.

2,4 милиарда лева бюджетен излишък в държавната хазна, а все няма пари за социални нужди, образование, здравеопазване, пенсии и отбрана?! Е, това вече е пълен абсурд!!!

Много сте мангалите

Значи може да вдигнат минималната заплата и пенсиите с повече пари от планираното. Бат Бойко съгласен ли си? На ли си слуга на народа!

Защо да вдигат пенсиите с нашите пари?!

и тогава друга песен ще запееш, за това!

Защото пенсионерите са си внасяли осигуровки, които са отивали за вас да ви изучи "държавата", да ви ваксинира и здравеопазва. Освен това, пенсионерите ви построиха това, което сега все още не можете да боядисате.

Usven JURA az izo4avam i Wirtschaft, no az mie ADAM SMITH liobim ikunumis, Amartya Sern i toi mie favurit.

Ти па кога се премести в Берлин, нали беше в Мюнхен? Да не би да те иматрикулираха?

Увеличението на цените на всичко означава по-големи печалби за търговците. На тази база данъците, които те плащат се увеличават и бюджета се пълни.

Планиран излишък за бонуси на чиновниците и раздаване на обществени поръчки за наш'те 'Ора. За народа - пасти! За гърбавите бизнесмени-будали, които чинно си внасят данъци и осигуровки - още много тояги. Нека баклавата и шербета от всички медии да потече сега!

Повече пари за крадене от политическата мафия

Народът явно си изпълнява задължението. Само дето не случи на управляващи.

А още по-малко на опозиция.

Да бе - подават се едни милиарди от кривия макарон на герберските успехи.

Тва без на ветко и вълчо нале?