17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой няма право да взима от парите, които си изкарал с честен труд!

хахахха първо да ми лапнат кура данъци плащам там, където си изкарвам парите

на това в статията по белият свят му казват " Двойно данъчно облагане ". Интересно според НАП ако сте Български гражданин , но работите дистанционно за Английска компания и се намирате в Дубай къде трябва да платите данъците си ? :D

Плащайте данъци, за да може с вашите пари да храним циганите. К'о? Не!

Вижте в Интернет на europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/income-taxes-abroad/index_bg.htm за ЕС. Основното правило е следното: Всяка държава има свое собствено определение за „местожителство за данъчни цели", но: обикновено ще ви считат за местно лице за данъчни цели в страната, където прекарвате повече от 6 месеца в годината; ако прекарвате по-малко от 6 месеца годишно в друга страна от ЕС, обикновено оставате местно лице за данъчни цели в страната си по произход.

Някои от страните в ЕС имат подписани двустранни споразумения за времето на COVID 19 пандемията. И според тях срока на home office в другата страна от ЕС може да да бъде повече от 6 месеца, до края на пандемията.

Питай мутрите от 89-та дали си прав. Шефовете на НАП според теб скромно ли живеят?

Нещо не схванах! Ако работиш дистанционно трябва да имаш собствена фирма или да си самоосигуряващо се лице! Тук според статията явно не си нито едно от двете, защото се говори за данъчна декларация на физическо лице. Интересно ми става тогава здравните осигуровки по кой параграф ще бъдат платени? По тези за безработни ли?! После хората защо не искат да плащат данъци. Ами опростете нещата бе, леваци! Още 1995г с учудване разбрах как в Африка, когато те наеме някой като частно лице, без фирма, договор и т.,н., може да му издадеш фактура на хвърчащо листче, на което пише сумата за услугата и подпис. И това си е законна фактура! Тука тогава стриктно го карахме на прономерирани и прошнуровани фактури. Помня още 2000г в Германия, при една командировка, когато исках фактура от едно такси, за да осчетоводя разходите, шофьорът извади една тетрадка, откъсна листче, написа името, сумата и се подписа. И за мое учудване данъчните в България си го приеха. Изчистете бюрократщината, така че плащането на данъци да е онлайн, максимално улеснено и човек с желание ще си плаща! И нещо важно човек плаща данъци, но иска да знае за какво отиват те! А не гледам бях с направление при специалист, но втория преглед, тъй като не бях доволен, то не отидох, но какво се оказа - онзи тарикат доктор, т.н. специалист. е писал посещение за да вземе парите. Ама това става защото няма контрол!

При Баце, у нощното шкафче.

"Ако работиш дистанционно трябва да имаш собствена фирма или да си самоосигуряващо се лице!" Ти тъп ли си или само прост?

Е няма такава глупост...!!Човека да плаща и на двете места данъци ли искат да кажат ?