Богатите все по-богати през 2020 г.

Най-заможните хора в света притежават 5,9 трилиона долара, с 1,2 трилиона повече от миналата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сороси все по бедни,понеже ментора им затъва яко

Само не разбирам, защо тази "Нигерия със сняг"/Русия е включена в класацията ?! Да сравняваш руските бандити-олигарси с Марк Зукърбърг и Бил Гейтс е много нагло ...

А народите по бедни и вече страшно се гневят.Пример Франция,знаят си цената .Ще дойде момента за отмъщение,не може навсякъде по света да работиш и да си беден.

Му е дошло времето,света да си отдъхне,ако не се появи друг психоболен човек да унищожи Европа

Лошо! Значи капитализЪма процъфтява. Тъжно за хората.

ами бил и марк саоткраднали от теб най ценното,щото си им фен,на мен руснаците са ми донесли свободата от феса която за теб е непонятна понеже си роб заради помия

Едни 50 фамилии в света ще забогатеят толкова много,че всички пари на света ще се окажат в тях, а тогава идва страшното,че тези пари няма да имат никаква стойност и няма да са им нужни !

51 милиарда към състоянието на руснаците - около Путин, от джобовете на руснаците, дето не са с Пупутин.

хората,не играят на чужди порти кючеци

Ти гледай своята кочина и мизерстващия ти народ начело с Баш Бойко-Башибозука !

Колко си годишна, лельо? За каква свобода говориш, че са ти донесли, че последно НРБто беше под руска окупация 45 години.

Ти си психично болна! Вървиш поради мен като разгонена кучка и лаеш.

"През 1828 додоха руси и заробиха 100 души българи, които бяхме зети от Котел. Заедно с нас заробиха и 400 турци. Закараха ни в Делиормана близо до Силистра. Българите пустнаха, които бяха женени, а ние, които бяхме ергени, останахме при казачки полковник", разказва в спомените си Георги Симеонов.

защото си предател,ей затова щете лая,щото си ПРЕДАТЕЛ

А ти си един от платените така наречени "модератори" за да имаш информация кой кой е като не е явно по нищо дали написаното е от жена или мъж. Но понеже си доста тъп не усещаш как се издаваш.

Не е на добро, махалото ще се оттласне и ще настане нещо зверско. Но алчността е нелечимо Човешко заболяване, следователно, ще се стигне до нова революция. Французите, едни от пионерите в революционерството, май са го разбрали, може и от там да се започне. . .

Според природните закони следва, че тези пари за да отидат при богатите са дошли от някъде. Следователно бедните са станали още по-бедни.

Някои хора продължават да откриват топлата вода ...

Тенденцията от десетилетия е, че богатите стават по-богати, а бедните по-бедни. Социализма е обречен да се завърне отново...

Това е щото са много по-умни и работилви от вас. А вие си драскайте тука. :)) Те даже и няма да го преместят в другия крачол заради вас. Толкова ги вълнувате. ;)

Има главни букви и т.н. ,,пунктуация"

Чудя се как някои хора като седнат пред компютъра, забравят, че има главни букви, с които да започват всяко ново изречение и да използват препинателните знаци, за да напряват писмената си реч точна и разбираема!

Целта ми не е да развълнувам някой, а да припомня, че все пак повечето са ходили на училище поне до 8-ми клас!

И там ги имаше такива милионерчета, само че не ги обявяваха публично. Досети се сам кои бяха?

може да ми обясни - на какво са "богати" тези "най-богати" т.н. хора ? Благодаря предварително!

Друго има в предвид човека ... Когато парите се концентрират в малко на брой мултимилиардери (в екстремен случай - един), всички останали започват да не ползват парите, защото са трудно достъпни и минават на друга форма на търговия.

Съвсем не е задължително. Пари се печатат ...

Концентрация на капитали вече показва че капитализма не работи без външен контрол и трябва да се регулира. Било чрез данъци, било чрез революции, било чрез национализации ...

Малко прости факти за размисъл. Значи според ОФИЦИАЛНИТЕ!!! ( които са ЗАНИЖЕНИ, просто защото укритите по разни офшорки и острови НЕ са включени и регистрирани (поне не всичките със сигурност, защото няма как) общото финансово състояние на първите 500 най-богати на планетата било нарастнало с около 1/4 !!! - с 1.2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА!!!, и възлизат на 5.9 ТРИЛИОНА ДОЛАРА!!! (Но тъй като 1.2 е около 20% от 5.9, то допускам, че разликата от 5% повече отчетени реални активи или се дължи на слаба аритметика, или включва негласно и укритите и необявени, или притежавани чрез подставени лица активи, което е масова практика сред тези...) Населението на планетата е около 7.8 (7.75) МИЛИАРДА души. Като цяло световното богатство е нараснало с 14 трилиона, тоест с 4.6 % увеличение до 317 трилиона долара. Тоест - 500 човека са взели 9% от нараставане то на ... цялото световно богатство!!! Забележете, че и на Запад, и в САЩ, и в Русия тенденцията на главоломно и небивало обогатяване САМО на най-богатите малцина е една и съща!!!

Като сравнение - по данни на МВФ между 500 милиарда и 1.5 трилиона долара се перат ГОДИШНО!!!, които представляват около 2% до 5% от световния брутен продукт. Или в офшорките, където се укриват и перат основно парите от наркотиците (и други престъпления) в света се трансферират по поне 500 милиарда долара на година, което е повече отколкото притежават бай-бедните около 20% от хората в света - тоест около 1,54 милиарда човека на Земята! По занижени оценки укритите в офшорни “ЗАКОННИ”?!?! - поне според създадените ОТ КОГО?!?!? закони авоари са около 36 ТРИЛИОНА ДОЛАРА!!!, което е повече от 10 % от цялото световно богатство!!! (И само с които пари, или по-точно с едноцифрен процент от тях може например да се напазаруват всички корумпирани политици и управници на света, барбар с корумпираните прокурори и шефове на служби и пр., ако разбира се им трябват...)

Още малко факти за размисъл: “Бюджетът за здравеопазване на Етиопия например е 1% от богатството на Джеф Безос, президентът на Амазон, което през 2018 година възлизаше на 112 милиарда долара.” Забележете, че с официалните статистики ги няма куп определени лица с големи и дори най-големи богатства, като например Путин, чието богатство е оценявано от експерти к на Запад и в Русия на около 200 милиарда долара... Огромните богатства пък на други мощни фамилии са разпределени на подставени лица, макар и контролирани от фамилиите, и така остават укрити от официалните класации, а са сред най-гокемите и дори много по-големи от официално обявяваните! И това е публична тайна за експертите...

Под богатство се разбират естествено материални активи. Ако трябва да го обясняваш на малко дете можеш да му кажеш, че с това влиза всичко, което може да види или пипне с ръка около себе си (неодушевено). На възрастен човек подобно нещо не се обяснява сериозно, защото може да го приеме за обида на интелекта и вменяемостта му.

Ами крайно време е да им бъдат отнети тези милярди. И без това не им трябват. Интересно, защо няма класация за най-бедните. Те са миляри безимени роби на шепа самозабравили се богаташи.

Като кажеш лично богатство хората си представят кюлчета злато. Ако вземем Бил Гейтс на толкова оценяват компанията на която той е собственик.Във нея работят около 150000 чвека. Като му вземеш компанията какво печелиш? Държавата ще я управлява по добре от него? Да не говорим човека живее скромно и харчи пари основно за дарения.

Отделяйте средства за квалификация и допълнителни умения. Намалете палмово масло, турските сериали и фейса. Прочетете какво са дисциплина и търпение.

Богатите са гарант за стабилност, защото биха загубили най-много. Лошото е, че в един момент ще загубят главите си от алчност и безочие, а след това тези пари няма да стават и за тапети... И пак от начало.

Религията са я измислили богатите за да не ги избият бедните