БНБ е осъдена по 5 дела заради нарушение при фалита на КТБ

Банковият регулатор трябва да плати 18 000 лв. обезщетения, че е погазил правото на ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Gugnelid

Учудени да има?

Бълха ги ухапала БНБ, със заплатки от по 30 000лева месечно....Пък съда глобява Банката....

сега откъде ще вземат пари да си платят глобата?

4 млрд заминаха, 18 хилки ще платят. Българи - юнаци!

КТБ, ББР - едно също - "работим ви с 200". Изчегъркване ли,не затвор.

ИСКРОВ взе парите и каза ще видим...

По това време, беше момчето Орешарски, на което му бе даден шанс от Манолова. Та на същите сега се разчита да подкрепят Славчо. Май само ти си чегърташ ноктите

Хмм .. интересно ако всички кредитори заведат такива дела след като вече има прецедент къде ще му излезе края. Съда е присъдил 18/4 ако смятаме по равно 4.5 хиляди на човек. А реално решението дава право на всеки от кредиторите да претендира за компенсация в същия размер. (Без да съм чел решението.)

Въобще има голямо противоречие между българското и европейското законодателство. Пример: Заради валутния борд, БНБ не може да финансира търговските банки, когато имат ликвидни затруднения (с цел да предотврати фалити и да осигури стабилност в банковата система), каквато е една от основните й функции, докато не ги постави под специален надзор, тоест да ги затвори. А затвориш ли една банка, спасение няма...

Тези обезщетения да ги плати онзи скакалец дето уж управляваше БНБ ,а после се покри да не го линчуват.За такива спокойствие не трябва да има.Достатъчно са се хрантутили години наред с тлъсти заплати и още по тлъсти бонуси видно от изнесените факти.

Управляваше Олигарски, пардон Орешарски. Същите които направиха Орешарски премиер и Пеевски шеф на ДАНС сега се борят за премиерския кокал.

Другото ако ГЕРБ не се бяха вдигнали на бунт срещу избирането на Делян Пеевски той още щеше да е шеф на ДАНС ;-)

Кой е бил премиер е без значение. Важното е кой е бил управител на БНБ, и кой го е назначил. Иван Искров си беше назначен от ГЕРБ!

А защо изобщо гарантираме депозитите до 100 000 евро? Защо цялата държава да гарантира парите на хора, които са си вкарали парите в банка, която дава кредити без обезпечения например?

И по този повод с каква сума ще бъде рефинансирана?

Аз също имах гарантиран влог в КТБ и трябваше да чакам 6 месеца да ми го върнат, като за тези последни месеци НЕ се начисляваше договорения лихвен процент. Как мога сега да си ги поискам от БНБ ??

Момчето Орешарски беше на власт сумарно месеци, докато преди това Боко беше на власт няколко години. Банки не пресъхват и рухват за ден-два.

Ами защото държавата е контролиращ и регулиращ дейността на банките орган. Оттук за да се стигне до фалита на дадена банка означава, че държавата не си е свършила добре работата и са проспали незаконните практики довели до фалита. По този начин държавата става съучастник във фалита на банката и най-малкото което може да направи е да гарантира минимално ниво на депозитите в тези банки като социален ангажимент. Големите вложители, които са се предоверили на банката горят.

Колко удобно, осъдена е "държавата", т.е. всички ние - данъкоплатците! Кои са лицата носещи персонална отговорност (освен Цветан Василев), защо не са осъдени?

Аз също имах гарантиран влог в КТБ и трябваше да чакам 6 месеца да ми го върнат, като за тези последни месеци НЕ се начисляваше договорения лихвен процент. Как мога сега да си поискам това обезщетение от БНБ ??

Много хора се прегръщаха с Пеевски през годините - къде ги страхуваше, къде ги купуваше. Последната любов на ДПС е с ГЕРБ и по начина им на гласуване в 46то народно събрание се вижда, че брака още е валиден.

може ли някой да ме ориентира кой е този, който се крие зад инициалите бнб? то ина лесна работа. няколко правят зулумите, а всички овчекупно плащат. върл комунизъм на площаден гей прайд е това! :-)))

Между другото, пак лъжете. Нито пък ГРОБ се показа да каже все пак #KОЙ, когато народът питаше.

Не може. Ориентирай се сам или си стой прост.

Осъдена е БНБ. Тоест всички ние

Орешарски беше на власт сумарно месеци, докато преди това Боко беше на власт няколко години. Банки не пресъхват и рухват за ден-два. По същия начин сега гербогнидите питате защо слъжебното правителство вече не оправяло държавата, а те са на власт от 2 месеца след като Боко я забатачваше 12 години.

Бах тая заплата от 30к. От къде измисли това число ме интересува.

Тази БНБ си е твоя, Ганьо. Затова се нарича "българска". Ти си суверенът и законът на твоите народни избраници твърди, че персонална отговорност не се носи. Като само квичиш по форумите, ще си плащаш като поп за простотиите, която твоята банка и твоята КФН върши. Или не върши, както е било в случая. Ей сега обезщетенията, които Гешефта ги заработва на конвейер и дълговете, които Боко изтегли "с огромен успех", пак ти ще си ги платиш по същите причини.

на реторични въпроси най-обикновено не се отговаря защото е проява на лош вкус, но все пак благодаря за старанието да цъкате толкова време по картинки от американското битие... или на вас не се падат картинки и можете да отговаряте и на риторични въпроси... :-)))

Ама ония от КФН не правят нищо по въпроса да се разреши това противоречие, ами си взимат абсолютно нелепите заплатки и си кютат. Като не могат да вършат работа заради "противоречия", да си стягат бохчичките и да идва някой, който знае как да се уредят нещата.

От цялото ти словоблудство разбрах, че явно си мислиш, че и аз минавам през Капчата.

Няма да е от моята "скромна" заплата.

точно така. ти не минаваш през рекапчата. и на какво се дължи тази привилегия? имунизиран срещу рекапча? :-)))

Gugnelid

Може обаче да ти се увеличи капитала с държавни пари и на зверски завишени мултипъли. И накрая - пак на народа отзад!

Познания по материята. Ориентиран съм, може да се каже. Макар че от твоята висока орбита вероятно изглежда, че комунистическият площаден гей прад ме е имунизирал, за да имам привилегии пред обикновените хора.

Не приемам забележки от клиенти на ГЕРБ.

БНБ е осъдена заради фалита на КТБ, а доказан престъпник като Цветан Василев, който е правил всичките схеми в КТБ все още не е осъден! Интересни решение на българския съд!

Гарантираните суми са изплатени.Горницата да си я искат от Цветан Василев