Близо 440 млн. лв. повече за новите пенсии: Какво и как се променя от 1 юли?

Справка за новите размери става чрез електронна услуга на интернет страницата на НОИ

Обратно в новината

Коментари - Близо 440 млн. лв. повече за новите пенсии: Какво и как се променя от 1 юли? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам пенсионер който не е получил нищо. Нито пенсията, нито добавката, нито стотинка след декември 2021. ПП продължават подигравката.

ЗАЩО НЕ ЧЕТЕТЕ КАКВО СТЕ ПОМЕСТИЛИ БЕ! СЕГА СМЕ 2021 Г. ПОДИГРАВКА С ЧИТАТЕЛИТЕ ВИ! https://www.nssi.bg/images/bg/legislation/laws/zbdoo-2021.pdf

ще има увеличение и всички пенсионери ще получават по една банкнота от 500 евро от шкафчето на велики Буда.

проблемът е в това че липсва закон за пенсиите в който размерът на пенсията да е закован в % към актуания среден осигурителен доход в РБ (към момента на увеличението). Така управляващите си играят на едро с цифри както им е удобно - колкото пари останат "свободни в бюджета" - толкова се разпределят от разни комисси с временно измислени правила.

няма значение цветът на управляващите - правилата се претоварени от изключения и временнодействащи параграфи. ПРАВИЛАТА ТРАБВА ДА БЪДАТ КРАТКИ, ТОЧНИ И ЯСНИ - само така работещите сега могат да са сигурни че това което сега се удържа от заплатите им действетелно ще получат когато няма да са работоспособни за да им осигури старините.

ZARADI TEZI I MNOGO DRYGI NESHTA NEYREDENI VbV Bulgaria -- MLADITE HORA NAPYSKAT Bulgaria !!! JALKO !!! MNOGO JALKO ZA KRASIVATA NI STRANA !!!

" "....250 лв. пенсия за осигурителен стаж и възраст." Може би управляващите да направят един месечен бюджет за тези пари. " Силно подкрепям!!! Жизнен стандарт! Какво е това? И има ли почва у нас?

Поредната подигравка с бедния български пенсионер, не му казва, че само чстично му компенсират инфлацията а непрекъснато повтарят, че ще има увеличение. Реално има НАМАЛЕНИЕ!

По принцип пенсиите в България са окрадени от властта.Властта,която няма елементарни умения да се справя с проблема.Пенсиите би трябвало да са 80-85 5 от получаваното възнаграждение преди пенсиониране./индексирано/Приказките,че няма пари са залъгалки.Тез пари ще се върнат в оборота и ще носят нови пари.Просто тук няма свестни икономисти а правителствата страх ги тресе.

правилно казано , но това е към момента на пенсиониране. Следва ежегодното актуализиране , което в момента се прави като процент върху миналогодишния размер - така се увеличава разликата между мин. и макс. размер пенсии . Трябва да се увеличават всички пенсии с еднакъв размер пари, изчислен на базата на инфлацията .

сегашният начин на актуализация принуди управляващите изкуствено да ограничават тавана и да увеличават минималния размер - това е политическа игра за печелене на влияние , но е и обида за по-голямата част от пенсионерите , получаващи около средния размер .

правилата за актуализация са несправедливи.

Може между максималния размер и минималния ножицата да се разтваря, но между под средния и минималния почти се слива. Когато се пенсионирах 2005 г. пенсията ми беше над средната за страната, а сега е под линията на бедността.За две години нарасна с 20 лева, а минималната - с 85 лева.Ето защо хората не се осигуряват на реалните суми, а на минималните - без друго държавата ще им даде от нашите пари.

Внесените от нас осигуровки стигат за така изчислените пенсии за срок от 8-10 години, а преживяемостта е вече над 20 години. Държавата додава от събрани други данъци, главно от работещите.

дрОгарете мълчат: Средна пенсия от 01.07.2008 год - 205.50 лв. Средна пенсия от 01.07.2020 год.- 415.00лв.Увеличение за периода със 2.02 пъти.ДрОгарееее.

А сега сметни инфлацията за 12 години ама не тая официалната. Тиквооо зящо мълчиш?!?

каква беше инфлацията през 1997 год.То мой не беше и инфлация,а цяла хиперинфлация с пенсия 3 долара.Те това е основата на пенсиите и "корифея"Ваньо Костов съвсем очушка пенсионерите през 1999 год.Трябва и акъл,акъл,а не драскане и обиди,чисто по комунистически.

я обясни как Костов очушка пенсиити през 1999 година да разберем и ние

До преди две години живяхме дълго в дефлация.

Не ме интересуват дрОгарете,но когато не разбираш от нещо не пиши. Двете години които си посочил нямат нищо общо,дори 2008 изгежда по добре....

Най-добрите години за световната икономика и миг преди финансовата криза,от която излизахме до 2013 г.

И колко храна, лекарства или ток можеш да платиш със съответните суми? Кажи!

Лъжец,трябва да те съдят и в затвора,боклук!

Сега поглднах за себс си - 2005 г. -200 лева, 2020 г. -330 лв. Тогава съм била с 5 лева , а сега - с 85 лева по-долу от средната. Все повече отивам към минималната, ха-ха...

Сички пинсионери да се изселят в Северозапада по селата Вместо саниране държавата да сложи там бунгала Бунгалата да са оборотни Като умрат пенсионерите да се дават на други Хем ще се засели хем ще си гледат кокошки прасе и зеленчуци Всичко което е на 65 години да си събира багажа да прай изпращане и да отива в Северозапада

Кво са плъзнали по градовете Да отиват на село

Оня ден гледам две дърти над 50 години напрайли са кът кълдъръм кокони и седнали в едно кафе Кво кафее ве Мотиката и да отиват да копаят на село градината

И КАРТОФИ, И КАРТОФИ -- ТАКА КАЗА ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !

Ати стягай багажа за Белене...Или е по-добре още тука да те забия на 2м. в земята!

Ева го е написала с ирония. Аз я разбрах,какви са тези минуси.Големи сухари сте.

е много несправедлива като социална такава. Един път че има разделение на хората като държавни служители, които не внасят осигуровки, но получават хубави пенсии. И втори път, че останалите, които внасят издържат всички и не се знае дали един ден ще се пенсионират. Примери много. Работят двама съпрузи и се осигуряват години наред, но единия почива преди достигане години за пенсия. От натрупания стаж на починалия, живия съпруг не може да вземе, ако не му достига неговия. За да получи наследствена пенсия или процент трябва или да е пенсионер или 5 години преди пенсия. Това е социалната система, никой не е гарантиран че ще доживее до пенсия. Да не говорим че постоянно се вдига освен възрастта, но и изискуемия стаж за пенсиониране. При условия че точно работещите в приватизираните заводи и предприятия останаха след 2000 г без работа, те не успяха в новите условия в частни фирми да натрупат стаж, а според закона ако нямаш минимум 36 г. стаж макар и навършени години, пак нямаш право дори на по-ниска пенсия. Много хора така остават без пенсия и отиват по втората таблица с минимум 15 г. стаж, макар да имат 25-30 г стаж и внесени осигуровки. Което значи че чак на 68 г. възраст имат право на социална пенсия в размер на 219,43 лв за 2020 г., което е една несправедливост. И не е вярно, че хора с ниски пенсии не са се осигурявали. Просто хората имат по-голям стаж и осигуровки по ведомост преди 1990 г, но те не се признават вече. Не е справедливо да плащаш 20-30 години и да не ти ги признават.

Бойко е великан. Това е.

на мравките.

150 килограма стана ли ?

Уважаеми бъдещи и настоящи пенсионери, според ЗДОО, държавните служители, полицай, военни, прокурори и тн. не внасят осигуровки и данъци в НОИ, но получават от там много повече от вас за което сте платили вия, е няма начин вия да получавате нормални пенсии ако този геноцид продължи, те изяждат всичко и за норманите не остава нищо.

Това не е вярно.Внасят се осигуровки, но от Държавата и да ти кажа са 78% смятай че за първа категория са 41% .Моите само за пенсия са над 1000лв . и около 100 лв. за втора пенсия , другите са към 300лв. Е каква пенсия да получа 250лв. ли ? Моята ще бъде над 1500 към сегашния момент . Отделно труда ми е 1 година за 2,а не 3 към 5 за първа категория .

Ама Вие се скъсвате от работа 1 за 2 ... ха ха ха - ченгетата работите по 16 часа, нали? Че даже и началниците - справка - Цветан Панков и Кирил Ванков. Когато ти трябват - НИКОГА ги няма - най-много да те наснимат с превишена скорост някъде - това им полезната работа. Па се гласи и за 1500 лв. пенсия... А Държавата с чии пари ти ги внася осигуровките, бе МВР - дали с парите на данъкоплатците от реалния сектор или ги взема назаем от Румъния примерно? На Вас и 250 лв. пенсия са Ви много, защото докато "работите" единственото, което правите е да чакате да дойде ХХ число на месеца да Ви преведат заплатите, а в останалото време - да олижете задниците на шефовете, да изрекетирате някой човечец, ако се е объркал да Ви иска услуга, за която данъкоплатеца Ви е взел на работа и най-вече - да се скатавате умело 20 години, за да не сте се изтощили като Ви дойде времето за пенсията... Разпускай ченгеджийската ОПГ - най-доброто, което може да се направи.

Миналата година нищо. Защо не се изпълнява закона, а се лъже със швецарското правило. Да, но при нас пенсиите са нищо по начало!?! До кога ЯКО плащалите ще са с таван. Много умряха и не получиха пенсиите си. Хитричко се краде и от пенсиите , като се противопоставят хората и се казва,че имало много работили партийна работа с високи пенсии. В Полша е решено, партийни заплати и пенсии от тях да не минават средната пенсия! Никъде вече няма таван. Но нашите бандити начело от комунист. семейства, ДС и КГБ и комунисти така ограбват ПАК до смърта им работилите хора!!

Мисля си каква присъда заслужава главатаря на сикаджийската банда заграбила властта в страната. Видялите чекмеджето му пенсионери няма да са доволни само от смъртна присъда.

Обаче ...властта не счита пенсионерите за хора. Изберети си ги пак!

Колко беше линията на бедност? А какви пенсии получават повечето пенсионери?

Близо милион и 400 хиляди души са с пенсии под прага на бедност 363 лв месечно. За компенсация им дават едни бонуси за Коледа и Великден от по 40 лв. За тия с 363-364 лв и бонуси няма. За да е средната пенсия от 415 лв както пишат в статията, то значи че поне два милиона са с пенсии под 400 лв и една малка категория с максимални пенсии.

Бойко, .....от него толкова!

Нали на патрЕотЕте това им беше основния предизборен коз, ако влязат в правителството веднага минималната пенсия 300лв и последствие обвързването и с прага на бедност? Вече ще се уволняват а от обещанията само конфигурация от три пръста с преобладаващ среден?

"....250 лв. пенсия за осигурителен стаж и възраст." Може би управляващите да направят един месечен бюджет за тези пари.

Да си се осигурявала на по-добри пари. Няма логика нищо да не си плащала, а да взимаш много.

Явно, че не си пенсионер и не си запознат как работи системата. Дано си спомниш за този свой коментар един ден

Не съм пенсионерка, умник! Чувал ли си за покупателна способност? Хората, някога са се осигурявали на нормални заплати, сега тези суми нищо не са. А и трябва ли хора, които са на ниска заплата/пенсия да умират в мизерия?! Не трябва ли този доход да е е достатъчен за най-необходимото, за да живеят?

... няма. Ако имаше - държавните служители ЩЯХА да правят осигурителни вноски или НЯМАШЕ да получават пенсии.

Всички пенсии заедно с тавана не се вдигнат с този процент. И по-начало защо се вдигат социалните пенсии(минималните).Тези които не са работили и внасяли осигуровки защо трябва да са с предимство пред редовните пенсионери. И изразът и те са хора не е смислен, защото когато другите са внасяли пълни осигуровки тези "дяволи" са им се смеели и подигравали. Те и сега им се смеят. Такава държава кому е нужна. На никой, освен на мързеливите и неработещите.

си има и максимален праг на осигуряване. Затова има и максимален праг на пенсиите. Нали знаете че максималния праг за 2020 г стана 3000 лв. Хора, които получават над 3000лв, за разликата до заплатата им не дължат осигуровка. Пример: вземаш 5000 лв заплата, но се осигуряваш на максималния 3000лв, за разликата от 2000лв не дължиш осигуровка. Затова има и максимален праг на получаване. По вашата логика ако закона е такъв че няма тоя праг и се осигуряваш на тия 5000лв, то може да имаш претенции да няма таван на пенсията.

Пак не разбирам. Какво общо има едното с другото. Значи има пари за вдигане пенсиите на тези които не са работили и не са внасяли осигуровки, но за изрядните няма. Къде е справедливостта. Защо тогава трябва да се осигурявам и аз , а да не крия дохода си да търся други пътища за старините си.

Ей бесрамници, 43 години ви внасям данъци и осигуровки и ми дадохте 252 лева пенсия, а сега колко много ще ми доплатите да ви заседне дано.

Щом взимаш 250 лева, значи не си се осигурявала или си била на минимална заплата от 400 лева. Каква пенсия искаш - 2000 ли? Тъпи тролове

Два милиона пенсионери по 10 лева средно увеличение е 20 милиона за 6 месеца до края на годината е 120 милиона …………………… по 20 лева да е увеличението е 240 000 0000 но 440 милиона има доста голяма разлика????????????????????????????????????

Направи си извадка на всички размери пенсии, от минималната до максималната и пак калкулирай. Не друго ами така само обявяваш, че си учил едва до трети клас ;)

Променя се това, че някои си отиват.....

Така поднесена статията как ще се раздадат едни допълнителни 440 милиона лева звучи като нещо огромно. А всъщност на милион и половина-два, които са с пенсии до 400 лв с тоя процент 6,7% средно ще се увеличат пенсиите с по дайсетина лева. Които до сега от м. януари и поради многократно увеличение на цените поради извънредното положение както на основни храни - хляб, мляко и т.н, така и на лекарства и услуги, то тия 20 лева предварително са се стопили и пенсионерите са обеднели още повече. Защо не им се увеличават пенсиите от м. Януари както на депутати и държавни служители? Просто защото целта е възрастните да са бедни и на изчезване поради липса на средства за съществуване и лечение. А "огромната" загриженост с ковид19 към пенсионерите е една пунта-мара. Целта е едни чекмеджета да се пълнят, а на възрастните подхвърлят с гордост едни трохи. И от всичко това управляващите трябва да се срамуват, а не хвалят, защото сме най-бедни и с най-ниски пенсии от цяла Европа, което никак не е похвално. Да не говорим за достоен живот, дори вече и с румънците и турците не можем се сравняваме по пенсии. За срам си е, не за гордост.

Ти, който си сложи минуса, с какво не си съгласен с мен? Явно не си пенсионер с 300 лв пенсия да се чудиш как да ги разпределиш, за храна ли, за лекарства ли, за данъци ли или за сметки. Само който се е трудил цял живот а за награда се чуди как да преживее с 3-4 лв на ден след плащане на сметки и лекарства, само той може да влезе в положението на друг човек. За сведение един хляб е над един лев, едно мляко също е левче, за обувки, дрехи, ремонти няма как да се мисли въобще. Старите хора са оставени на изживяване докато издържат.

Не може да си бил на минимална заплата, да не си учил за да не се затормозяваш и охарчваш и това време да не ти се признава за трудов стаж, да си се пенсионирал на 55 години, да получаваш пенсия по-дълго отколкото си работил и да искаш 1200 лв. пенсия. Населението намалява, черният сектор работи ли работи и няма как работещите да плащаме за пенсии, на циганите, за циганетата дето не ходят на училище и знаят само да викат дай и така... И ние искаме достойни условия на труд и заплащане, но тук е така и ще работим до 65г. Много малко от нас ще видят каквато и да е пенсия - просто няма да оцелеят до тогава.

Статията изцяло не е вярна. Вижте,кои години са цитирани. Дори няма ред за 2021 г. Цитираният бюджет не е по бюджета на НОИ за 2021г- Подиграват се с читателите си!

линията на бедност е 363лв, 2млн пенсионери взимат 250лв пенсия... Добре ли е? Пак ми го похвалете бат' ви Бойко

такива като теб и толкова не заслужават и дано ви приседнат дебилни кретени

Управляващи ,как е , услаждат ви се пенсийките на сакатите Бабички. Това ,че тук ,там някой е утрепал безпомощен пенсионер не е проблем. Даже не си правите труда да разследвате. Защо човешкия живот не струва нищо тук. Но вие всяка година увеличавате пенсийте ,с колко. С процента на инфлацията или със среден пръст!!!

Вземам вдовишка пенсия от 177.50, колко ще бъде новата ми пенсия?благодаря ако ми кажете.

Новата ви пенсия ще стане 189.39 лв, с 11.89 лв увеличение.

Вина съм си мислил, че логиката на осигуряването е такава: Внасяш осигуровки и когато се пенсионираш, ако си внесъл образно казано -ПОВЕЧЕ, вземаш ПО-ГОЛЯМА пенсия в сравнение с останалите. Като размерът, зависи от събраните осигурителни вноски на работещите тогава (когато си пенсионер). А сега - НЯКАКВИ ТЪРТЕИ ми казват, че: -или ще увеличат пенсиите -или ще дадем (?!?!) по 5 лв. за коледа/нова година/великден ,,,, и т.н. Та нали за да ДАДАТ, трябва да вземат от другаде (не от натрупания пенсионен фонд). И понеже не им се разрешава да печатат каймета, изводът е че ще се вземе от ...... И сега моят въпрос е; ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ДА ВНАСЯМ ПО-ГОЛЕМИ ОСИГУРОВКИ, СЛЕД КАТО РАЗМЕРЪТ ЗАВИСИ ОТ РЕШЕНИЕТО НА ПОРЕДНИЯ ТЪРТЕЙ ВЪВ ВЛАСТТА (не дай боже ББ да зарува по 800 г като фараоните..)

Та се сетих за най-големия проблем на НОИ. "Шотландският боец" - живял 400 г. И ако не му се индексира пенсията постоянно, смятай кви пари взема. Добре,че има страничен бизнес - "ЕООД - рязане на глави на безсмътрни".

Наистина си проЗд-ако си вече пенсионер няма да си мисля най-лошото защото вече сте дали фира но ако още работите защо не се обърнеш назад във времето и видиш -КЪДЕ ИЗЧЕЗНА ПЕНСИОНИЯ ФОНД през 90-та год.А погромите на два пъти на държавата по времето на Луканов и Виденов......и аз не искам да вземат пари от бюджета(около 43%) за да ги дават на пенсионерите но като сте гласували за крадци и мошеници сега ще сърбаме попарата заедно-сега разбра ли какво ти "хортувам" или ти ТРЕБЕ ЖОКЕР???

Имам до пенсия при сегашните условия 7-8 години. А ти още ли си мислиш,че нещо зависи от това който е на власт? Или че зависи каква мърша са избрали гласоподавателите? Бай Ганьо е много прав - "Всичките са маскари"! (Не знам дали еничарите не са го премахнали от образователната система) Помня когато "Кой не скача е червен". Е, някои скачаха по-правилно и след това бяха приети на хранилката към някоя партия.

Ами като не зависи кой е на власт според теб тогава хващай пътя-на запад или на север и ще тънеш в разкош-за вас трябва наистина една яка диктатура да не може да си вдигнете празните тикви и тогава ще разберете кое е хубаво и кое лошо или още по-лошо но като гледам на къде върви светът и това няма да се забави,историята от преди стотина години започна да се повтаря,попрочетете какво е станало и как е започнало

Пенсионирах се преди две години.От както има таван на осигуряването винаги съм се осигурявал на него.Последните години вноските ми към НОИ са над 800 лв на месец.Имам 43 години стаж . Сега пенсията ми трябва да стане 1500 лв.Но бандитската държава краде всеки месец от мен по 300 лв или по 3 сегашни пенсии годишно или 25 %. Затова на тази бандитска държава не трябва да се дава нищо-тя го краде.

но са те компенсирали с 20 брутни заплати ? а на практика продукта произведен от теб е 0 , но пък гордо си пазел власта

1. пенсионерите са лесно-манипулируем електорат 2. пенсионерите употребяват повече "безплатни" лекарства отколкото храна - така, че бюджетно и доплатено потича в "правилната" посока 3. пенсионерите кредитират банките със "спестяванията" за операции и погребение ... Който и да е на власт - все тая. И за децата каквото дадат "безплатно" пак ще отиде в печатници, за гардеробчета, за пропускни системи, - абе нито ще е за учители, нито за спорт, нито за здраве, ...

Целта е да се изравнят всички пенсии. Майната им на тези, дето са блъскали за висока пенсия! Да живее социализма!,

Направо сме си в комунизма С вдигането на минималната заплата какво се получава за хората /за бюджета е пълни боже - после го раздаваме "правилно"/? Който не работи не трябва да яде, ама постоянно "делим за да владеем" - конвенцийки, интеграционни лъже-стратегии, ... Някой да се е интегрирал? Как се превъзпитават хора, получаващи без труд?

е увеличен от 132,74 лв. на 141,63 лв Тея Пенсионери ще си отживеят.Ако съм аз отговорен за тези промени,ще ме е срам да я побликувам тази подигравка.

Я кажи сега какво е работил този пенсионер с 132,74лв. лъжлив селяк-НИЩО,това е пенсията за тия които никога не са работили а ти какво искаш???

В живота има различни причини за това.Има болни хора,има хора ,които не са имали условия за работа и т.н.Трябва ли те да умрат от глад в Европа,пред очите на вас ,които сте работили цял живот и сега взимате "огромната пенсия" от 300 лева?? Aз лично какво искам?Искам справедливост,но за съжеление във БГ сме далече от нея.

Наближават избори, електората трябва да се купи.

По лесно е да ви оставим на коронката и така знаеш ли колко пари ще спестим в бюджета?

Защо НОИ не пише в Отчета си за Всяка Година - Колко са Депутатите с по 5 000 лева Пенсия ? За 30 години имаме 20 000 Депутата , Министри , Президенти ( плевнелиев получава пенсия в Размер от 100 000 Долара Годишно от НОИ ) . Трябва Прокуратурата да започне ОДИТ на НОИ .

пенсиите имат таван!

За някои професии са без таван.

Има таван на пенсията за ГЛУПАКО .

Тулупа да бърка в шкафчето и да раздава за пенсии.Ако не стигат да продаде и късТата в Барцелона

тулупа рече,че ще ставате вегани,модерно е а който не може да си приготви нов кат дрехи и да чака създателя,че сте повече от работещите и сте като воденичен камък за държавата

Най много да стигнем македонците с тия пенсии!

Всъщност и сега няма да ги стигнем, в началото на годината средната им пенсия е била 250 евро....

Вие наистина сте дебили - пише ви БХ ,че ще извади от джоба си за всеки пенсионер по още 6.7% върху сегашната му пенсия... Така отделяйки ги от залъка си ,ще ви повдигне мишниците сериозно, мили клавиатурни революционери.

ДЪРЖАВАТА ДА РЕЗНЕ ПОГОЛОВНО ПЕНЦИИТЕ НА ВСИЧКИ ОТКАЧЕНИ,ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ - ХУЛИГАНКИ ,КОИТО ТЕРОРИЗИРАТ ,КЪЛНАТ, ПЦУВАТ И БИЯТ НАРОДА,ДА СИ ГИ ХРАНТУТЯТ ЧЕРВЕНИ КУЧКИ КОМИСАРКИ ,КОЙТО ГИ НАСЪСКВАТ СРЕЩУ НАРОДНИЯТ ПРЕМИЕР БОЙКО - КУРНЕЛА,МАЯ БОЖКОВИЦА, ДЕСА МЕРЦЕДЕСА,КУЧКАТА ЙО -ПАЧКИТЕ СЕ ФЪРЛЯТ ОТ ТЕРАСИТЕ НА БРАЧЕДИТЕ ,КОИТО СЪБИРАЛИ ЧЛЕНСКИ ВНОС ЗА БСП !

Твоят ''народен премиер'' Бойко също е червен комунист още от 18 годишна възраст, а Мая няма нищо общо с Божков за разлика от Борисов, който много пъти се е срещал с Бошков и на всичкото отгоре използвайки властта го е изнудвал за много, ама много пари и е ощетил държавата. НАРОДЕН СЪД И ПАНДЕЛА ЗА СИК-аджийската мутра.

ЕЙ ГЛУПАКО ВСИЧКИ СМЕ РАБОТИЛИ И ИМАМЕ ВНЕСЕНИ ОСИГУРИТЕЛЕН ВНОСКИ В НОИ НО ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ 40 % ОТ ВНОСКИТЕ ПЛАЩА НОИ КАТО ПЕНСИЯ НА ЧОВЕК. ДРУГИТЕ ПРОЦЕНТИ КЪДЕ ОТИВАТ ЗА МАНГАЛИТЕ ЗА СОЦИАЛНИ. ТА ТИ СИ ГЛУПАК НЯМА ДА ПОЛУЧИШ И ПЕНСИЯ ДОКАТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

Питам: Пенсионирах се при две минимални заплати, Сега пенсията е под една Минимална заплата. Това какво Значи

Какво да значи????

Значи че сега минималната заплата се е вдигнала прекалено много.

Защо не се осъвременяват максималните пенсии? А може би и ще ги намалите, зя да се приближите към "любимата" уравниловка....

Мили хора,не се косете,никой не се интересува от никого.Няма дете,няма младежи,няма пенсии и т.н.Не ги слушайте какво говорят а гледайте какво правят.И хляба и ножа са им в ръцете.За тях ние сме една ненаситна тълпа.Да са живи издрави.

Трепете пенсионери на корем.... младите едва ли тук ще остареят.....!!!

Е добре де, сега като ми е 800 ле пенсията. Колко ще му стане от утре?

853,60 Лева .

Можеше поне да напишете с колко процента ще е увеличението.

.

Плащат пенсии и заплати на свои хора, вече почти на памперс, а на възрастните хора, построили тази страна им мина живота в невиждана мизерия. Цели 30 години от живота на българите беше зачеркнат, само десетина процента партийни плазмодии притежават милиони и имения, частни самолети и прочие благини. Това никога не свършва добре. За какво увеличение говорим. Дори при 300 лв. пенсия, увеличението е 20 лв- Чу то една семейна пица вече е 25 лв., бе мизерници. Защо се гаврите с хората?

Комунягите умряха преди 30 години , сега НОИ е Наред - Плащаш - Получаваш Пенсия . Дреме ми на дедовия кой е бил Учител , Баща Майка през 1955 година . Ще се научите да си Плащате всеки Месец - Има Интернет , има Компютри в НОИ .

КОГА ще падне Тавана на Пенсията ? Има Работници като мен с Изчислена Пенсия от НОИ в размер на 2 000 лева , НИЕ сме 20 000 Работници от Тежки Производства и сме палащали на НОИ от 2000 година за високи ПЕНСИИ . Критиците за Политици и Полицаи и тем подобни Гейове - тези получават 1000 лева Пенсия .

кога ще се индексират пенсиите от по 300 лева на хора с по 40 години стаж???? Не е нормално социалната да е 250 а тези които са внасяли 40 години в държавата да взимат с 50 лева отгоре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На комуниста каквото и да му дадеш все му е малко. Дори крадения кашкавал.

Така е, комуниста Боце няма наяждане.

Имам предвид увеличението по швейцарското правило. Минималната пенсия става 250 лева, без никакъв принос от страна на тези които ще я получават. По този начин беше обезсилен приноса на ония които са работили и са внасяли по високи осигуровки, а техните пенсии ще се увеличат с 9.24 лв. След 18 години ще бъда пенсионер. От утре обаче започвам да се осигурявам на минимален доход. Ще се разберем с шефа разликата до реалната заплата да я получавам кеш, извън ведомост. Сега освен да поздравя амуджите от НАП/НОИ друго не ми остава.

По груба сметка увеличението е по-малко от 20 лева месечно. Т.е. годишното увеличение на пенсията на средностатистическия пенсионер е по-малко от цената на уискито до шкафчето на Тулупа. Ликувай, народе!