Близо 1 милион пенсионери остават с минимална пенсия

Ако се приеме предложението на служебния кабинет за преизчисляване на пенсиите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХАХХАХАХА ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ - 1 000 000 ПЕНСИОНЕРИ НА ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ...

Още ми кънти в ушите онова гръмкото от вчера, че новите щели да се преборят с бедността при пенсионерите. Не знам, има ли още живи лапни шарани, останаха ли такива?!

С какви пари ще плащат увеличени пенсии, с кредити ли? А пък за след 20 години не ми се мисли, тогава само мангау ще е на трудовия пазар, знаем че те не плащат осигуровки а само точат.

Тази линия на бедност 369лв : 30 дни = 12,3лв/ден =6,5 Е/ден - ТАЗИ ЛИНИЯ НА БЕДНОСТ Е ЛИНИЯ НА МИЗЕРИЯТА, НЕ САМО В ЕС!!! Не разбрах - примерно пенсия 400лв с 12% увеличение стават 448лв, а тези 50лв добавка, до сега дето ги даваха - отпадат ли, защото вместо 50лв - увеличението ще е с 48лв, ... т.е нама увеличение, а има намаление???

Два са вариантите да си на минимална пенсия: - укриване на доходи, съотв. неплащане на осигуровки - най-често срещан у нас, за което са виновни и трите страни - работник, работодател, контролни органи - толкова си тъп, че вършиш само обща работа, без квалификация и съотв. получаваш мин. заплата

През последните години се увеличават най-ниските и най високите пенсии. Тези между 500 - 1000 лева са най-потърпевши. Да си го кажем така: увеличение за средно статистическите пенсии няма да има ,просто ще се узаконят тези 50 лева. Не е редно министрите да обещават увеличение , което няма да се състои. Е,не всички сме завършили Харвард, но образованието преди 30-40 години беше на доста високо ниво.

Този Димитър Манолов пак не е в час, казал: "Според него за малките пенсии е трябвало да се добавят 50 лева, а не 40" Манолов, не разбра ли? Най-ниските пенсии, нан най-бедните пенсионери се увеличават с 79 лева, а не с 40 лева или с 50 лева както иска Манолов. Защото освен 340 лева месечна пенсия, ще им се дава и още 29 лева социална помощ. И така на най-бедните пенсионери над 65 годишна възрат ще се дават месечно 369 лева. Това е повече от 350 лева, които искаш Манолов. Не го ли разбираш?

Не мога да повярвам, това са ужаси бе хора ! 1 000 000 с пенсия от 170 евра !!!

Да последните години се увеличават само максималните пенсии с по около 200 лева/една минимлана пенсия/ всяка година. А минималните пенсии ги увеличават с по 20-30 лева. Да това не е увеличени, а лъжа и подигравка от политиците/Бойко Борисов, Влдисляв Горанов/ към най-бедните пенсионери. Според мен разликата между минимланата и максималната пенсия трябва да е най-много 2-3 пъти, а не както сега 4,7 пъти. Също така, трябва да се въведе необлагаем минимум. И сумата от всички доходи надвишаващи необлагаемияат минимум, включително дохода от пенсия. Да се облага с еднакъв данък доход, както на работешите. Трябва да се въведат и прогресивни данъци доход, но максималната ставка, да не е повече от 35%-40%. Защото и ставка от 50% и повече процента като във Франция също е извращение. И е крайно време пенсионерите да го разберете. Пенсиите ви, не идват от вашите осигуровки, които сте плащали като млади. Пенсиите ви идват от осигуровките на сегашните работници. Крайно време е да проумеете, че Тодор Живков ви е излъгал, че ще получават еди какви си сметки. Няма го Тодор Живков, няма ги и пенсиите ви. И не само Тодор Живков ви излъга, излъгаха ви и Бойко Борисов и Сергей Станишев ... Лъже ви и Корнелия Нинова, не виждате ли, че тя се грижи само за пенсионерите с максималните пенсии да не са "ощетени". Грижи се да получат 200-300 лева увеличени на максималната пенсия. Въобще не се грижи за най-бедните пенсионери, които мизерувате. А относно минималните пенсии, стига сте гледали в паницата на бедните гладуващи хора. На тях трябва да им се дадат повече пари месечно. Дали под формата на социални помощи, дали под формата на по-голямо увеличесни на минималните пенсии отколкото на средните и максиманите.

Ти си ЛИЦЕМЕР, да не би никога през живота си, да не си укривал доход или осигуровки? Всеки, който е изкарвал пари в частния сектор е укривал данъци и осигувовки. Дори държавни служители работят частно. Преди време на един съсед на частно бянята му я ремонтираха, държавни служители през седмицата в работно време, докато се водеха на държавна работа. И тези държавни служители не плащаха нито данъци, нито осигуровки върху спечеленото от ремонта на банята. Други като бизнесмените и високопоставените държавни служители укриват ЗАКОННО данъци и осигуровки. Дори и в държавния сектор се укриват законно осигуровки. Чрез бонусите като служебен автомобил, пари за дрехи, служебен лаптоп, служебен мобилен телефон сметките за него ... се укриват осигуровки и данъци.

Те са наясно, че техните осигуровки са отишли за пенсиите на бабите, дядовците и на родителите им. Такава е пенсионната система! Когато е трябвало те са издържали пенсионерите, сега е наш ред - ние да издържаме тях! Но може би това на теб не ти харесва?

Не е работа на Служебните да правят пенсионна реформа, при условие, че има избран парламент и, че сега се водят преговори за съставяне на правителство! Смяната на формулата вияе на милиони хора, които НЕ са гласували за Служебните. Вдигане на пенсиите (разходно перо, което бюджета дотира, тъй като НОИ е непрекъснато на загуба), без да се измисли как ще се попълват приходите е изключително некоректно. Това е като да имаш две деца и общо 10лв джобни, като до сега да си давал по 5лв на дете и да обещаеш на едното, че вместо 5лв ще му даваш 7лв. Как и кога ще съобщиш на другото, че вече ще разполага само с 3лв?! Управлението на страната, пардон - компетентното управление на страната изисква правилно инвестиране и разпределение на средствата за да може да има пари за пенсии и тази и другата, и след 10 години. И нека веднъж за винаги да приемем, че плащайки данъци на минимална заплата ВИНАГИ ще води до получаване и на минималната пенсия. Ако ще въвеждате правила, то дайте възможност на хората, които работодателите им плащат осигуровки на минималната РЗ, да имат възможност да си доплащат самостоятелно, ако не искат да са в позицията на тези 1млн. хора.

Май ти нещо не разбираш. Ако наистина ще им се дава по 29 лева добавка, то какъв беше проблема минималната да е не 340 а 369 лева. Въпроса е в това, че тази добавка ще се дава само на тези, които отговарят на някакви измислени условия. И реално ще се дава на много малко хора. Чист популизъм си е това. Нямало да има под линията на бедността. Но добавката ще даваме не на тези с пенсии под 369 лева, а на тези които са умрели от глад и го доказват непрекъснато. Реално така минималната се НАМАЛЯВА с 10 лева( 300+50), а ни се казва, че уж се вдига. Спомням си в далечното минало как по телевизията се появи ичко Филипов( един от най-известните говорители по онова време) и обяви, че с цел повишаване на жизненото равнище на хората, хляба от 15 стотинки за килограм, става 18 стотинки ( за белия хляб става въпрос). Ама онова беше по "комунистическо" време. ... А сега жизненото ни равнище ( с изключение на пенсии и заплати) непрекъснато скача. Нормално, демокрация е вече. Кой не скача е червен. Или зелен. Или син. Или... Абе няма значение какъв е , само да скача. И то не с 3 стотинки за килограм. Аман от популисти, ама ние сме си виновни. Овце сме и това си е.

Стига бре помислете и за работещите бедни

да си доплащаш самостоятелно, що не вземеш да си ги спестяваш на влог?

Не им искам увеличението,ами да вземат да преизчислят по стаж и актуални.изират заплатите към днешните защото са внасяни осигуровки ,но заплатите бяха по300 400 лв за разлика от сега по образование идлъжност така беше

Да конфискуват кюлчетата, къщите, заграбените парцели в Бистрица, Бояна, комисионни от магистрали, саниране, хазарта от Боко, Цветанов- апартаментгейт, приближените олигарси на ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и вечните политици и депутати и така пенсиите ще да европейски... ...

Razumno predlojenie: Uweli4ete pensiite na wsi4ki koito sa se osigurqwali powe4e wreme, t.e.kakto po balgarski nari4ate zrudow staj.Ostanalite koito ne sa rabotili ili malko sa rabotili da se podpomagat ot Socialno podpomagane, kakto e w Germaniq. Ne barkaite w ob6tiq 4uwal na NOI- nqma da e sprawedliwo sprqmo tezi koito sa wnasqli po dalgo wreme osigurowki i nqma stimul za bade6tite pensioneri. Sega wie prawite slednoto: i da ne se osigurqwam 6te polu4a narawno s tozi koito se e osigurqwal.Pak wra6tame komunizma?

Ей крадци, дайте високи пенсии на хората, те са си ги заслужили с кръв и пот през социализма!

Da poqsnq, 4e takowa ponqtie trudow staj nikqde nqma- w cqla Ewropa se gowori za osiguritelni wnoski koeto ozna4awa, 4e 4owek moje da nqma edin den trudow staj, no da e wnasql godini nared osigurowki.Zabelejkata e kam ,, kompetentnite" koito neprekasnato izpolzwat termina ,, trudow staj".Edin primer: ako az jiweq w Bg no se osigurqwam w Germaniq, saotwetno bez da rabotq tam, ako sam se osigurqwala minimum 5 godini, az 6te dobiq prawo na nemska pensiq, primerno 100 E.

Циници.Не може хора със стаж и хора без стаж да имат еднакви пенсии!!!

И как ще живееш с тези 100 евра. По-добре работи и се осигурявай на реалния доход , да имаш восок трудов стаж и осигуровки за да вземеш добра пенсия. Иначе няма как да очакваш висока пенсия.

Помислете и за инвалидите по рождение които в момента получават социална пенсия която е половината от 369

Не заслужавахте 50 те лева на месец към ппенсиите. Това бе законно купуване на гласове от Тиквата. Парите трябваше да отидат за останалите без работа.

До 20 години ще се случат 1 от две неща : - или ще фалира пенсионната система , - или ще фалира държавата. И за това е важно да бъда откровен - пенсионерите ги обраха. Очаква се безропотно да им плащаме пенсиите, но сметката не излиза и положението ще става по-зле, защото работещите са все по- малък брой. Трябва още днес да има реформа на пенсионната система и замразяване на ВСИЧКИ пенсии.

Не ми стана ясно дали минималната пенсия ще е еднаква за имащите 15-20 години стаж и тези с 35-40 години стаж.

След няколко години и ти от работещ беден ще станеш пенсионер.....нали така, както и те са били. Колелото се върти, не мисли само за сега. Знаеш ли колко осигуровки са плащали докато са били работещи....пфууу....ти родители-пенсионери нямаш ли, да помислиш и за тях? Или ти си си най-значим, и ти ще одъртееш и тогава младите ще питат като теб.

Служебните не могат да залагат, актуализират и т.н. освен, ако не ги готвят да продължат "чегъртането"... Народе???

Твърде много се кахърят за пенсионерите с най - ниски пенсии. Два пъти вече им ги вдигат с по 20 процента , а на останалите - 5. Малко от тях са били коректни с държавата и просто са работили на ниски заплати. Повечето от тях са самоосигуряващи се , сами и съзнателно са се осигурявали на минимума и са разчитали точно на това - рано или късно ще им дадат едно 400 лева пенсия . В това време те ще си получават едни наеми от имоти , които са си купили със спестеното от осигуровки. Вдигайте заплатите на работещите хора , те имат много повече разходи , деца за гледане , оттам ще дойдат и повече приходи в НОИ и повече пари за пенсии.

За трудов стаж 42 години втора категория 300 лева. Подигравка.

Това не е вярно!

ako jiweq w bg no se osigurqwam i w germaniq 5 god.6te imam prawo na bg pensiq i na nemska pensiq.

ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ , А НЕ НА ЗАНЗИБАРСКИ ! АМАН ОТ НЕГРАМОТНИЦИ !

ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ , А НЕ НА ЗАНЗИБАРСКИ ! АМАН ОТ НЕГРАМОТНИЦИ !