Бизнесът излиза на протест, ако не получи незабавни компенсации за скъпия ток

Големите работодателски организации се оплакаха, че правителството не изпълнява ангажиментите си да смекчи влиянието на скъпата енергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не спрем износа на ток ?

Кои са "бизнеса" ???Синове на върли комуняги и велев и гела Скапани айдуци мръсни,свикнали само да папкат

“Августовска жега, задух, никаква хладинка, пот отвсякъде се лее, а ние сме на нивата. Жътва е, „ден година храни“, работим до изнемога. Селото е опустяло, всички са на полето, мало и голямо работи. Тук-там се чува жътварска песен, но скоро стихва, силите не стигат, жътварите са превили гръб: душата се радва когато след теб лягат сноп след сноп. Само неколцина нехранимайковци от селото, най-големите калпазани, които никой не считаше за хора, са на хладина в кръчмата. Те самите се наричаха „комунисти“ понеже щели да „преобръщат“ света: дрънкаха там някакви глупости, на които никой здрав човек не обръщаше внимание; с една дума – болни хора, ако мързелът е болест! Отвреме-навреме започват да пеят „революционни песни“, и премалелите от труд жътвари чуват бодрата им песен, която те крещят от кръчмата. Запомнил съм само припева, а именно: „… да-а-а живей, живей труда!“. Като че ли днес го чувам: всичко живо работи и се трепе, а комунистите от кръчмата пеят за труда, майко мила! След време същите тези „герои“ се оттеглиха на хлад из горите, станаха партизани, а когато се връщаха, пак пееха (те се извъдиха големи певци!): „Ний идем бодри партизани (сиреч, както веднага хората го промениха на… калпазани!)… с нож и вилица в ръка!“ – така съм я запомнил, истинските думи не помня. Тия същите станаха управници, тогава запяха друга „песен“: пребиваха хората за каквото им скимне, злобата си изливаха! Успяха за няколко години да разсипят китното ни село. Всичко опустя, стана невъзможно да се живее, тръгнахме на гурбет да си вадим залъка. Така стана – какво ли друго можеше да се очаква от тия хаймани и разбойници?! Ех, Българио, какво направиха от тебе!“

Тия палячовци още си мислят, че живеят в комунизма и някой друг трябва да се грижи за техния бизнес.. ;)

Просто ще вземат още заеми. Само това могат.

243Win

Абе тия далавераджии, които незнайно защо журналята наричат "бизнес", явно не са чували за пазарна икономика. Дарвин е казал: оцеляват не най-силните, а най-приспособимите. Фалит за вас, крадци на едро, наречени кой знае защо "бизнес".

И къде ще работиш като фалира бизнеса бе, тъпак?

Бизнеса си подава оставката .

Какви ангажименти бе холан! Кой е мислил да ги спазва?Това е правителство на Кирчо и Кокорчо, тоест на лъжците.

Време е!!! Другарят Румен Гечев да вземе нещата в свои ръце Да почва фалита на банки Долара 3000лева, а пенсиите 3-5 долара. Кеф

Това само МВФ може да го направи ;)

Тези мошеници не вдигнаха ли цените на всички стоки с по над 100% че и продължават най нагло да просят пари от държавата. Мама ви боклуци мръсни деба, да фалирате всичките ви пожелавам

Всички браншове по ред се надигат срещу крадливите аматьори, които пилеят милиарди на наш гръб. Очакват се национални стачки на браншовите организации и на хора с неплатени заплати. На граждани , срещу високите цени. Срещу неадекматнота външна политика, срещу предателството към България за РСМ. Всяко насилие на червения питбул Рашков, ще бъде заснето и изпратено в ЕС, САЩ.

Европейски са само заплатите на Киро просто и пъстрата му свита, както и цените. Работещите и средния бизнес мизерстват.

Ненормални гърбави олигофрени. Докарайте си дебелия толуп, той ще ви даде много пари, от чекмеджето ще ги извади, олигофрени бавноразвиващи

Асоциацията на организациите на българските рекетьори поиска от правителството незабавно да бъдат натикани в затвора!

И в темата за тока ли триете ! Евала пичове, нямате почивен ден !

Няма как при монопол в производството и преноса да има пазар. Премахвайте борсата за ток и връщайте старото положение.

България произвежда 105% от електричеството, което консумира. Произвежда го на цена 18,5 ст на киловат, но го продава на всички на цена 50 ст на киловат. Пита се, кой гълта разликата?

Който е на власт той определя. Кирчо трябва да каже.

Понеже всички искате компенсации и социални помощи скоро ще обявим държавата във фалит.

Фалитът ще дойде когато Корчо и Кокорчо дръпнат планираните милиарди.

Виж заплатите на Киро просто, Лена картечарката Мунчо-Минчо, Лигльо, Лори милиарда и жена му...тогава упреквай бизнеса.

Не може да мислите за бизнесът си господа. Америка и Европа ви каза -важни са украинците и Зеления им вожд. Всичко останало няма значение. Стига мрънкахте а гласете по 2-3 к заплати защото не може негово величество украинеца да работи за по малко. Ако нещо друго ви притеснява питайте в американското посолство.

Заради тези олигофрени ще дойдат на власт от Възраждане. Да им имам и логиката…

Спрете да изнасяте ток и го пуснете на вътрешния пазар на човешки цени. Имаме АЕЦ! Срамота!!!

Оставка незабавна на мутро-бизнеса - 'айде fuck off и се измитайте от БГ...ама не ви стиска,че в нормална страна отдавна да са ви затворили,боклуци шибани...само тук крадете без последствия...

Ти от скъпия ток ли папаш, а гоньо? Защото Бизнеса си го калкулира в цените и инфлацията лети.

ЩЕ ДАРИШ ЛИ БИЗНЕСА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ? ... НЯМА ? ... КЪРРР С КАЛАШНИКА И ВИКАШ СЛЕДВАЩАТА МУТРА ИЛИ БЕЙ ::::)))))

Абе капут, ти не усещаш ли, че като е скъп тока за бизнеса ти бърка в джоба чрез стоките. Да не говорим, че прави българската продукция неконкурентна и страдат работниците и фиска.

ХЕХЕ ... АМИ ОТ МУТРИ И БЕЙОВЕ КВО ДА УЗЛЕЗЕ ИСВЕН РЕКЕТЬОРИ .... АКО ДЕНАЦИФИЦИРАМЕ 5000 БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ... ЩЕ СПАСИМ 65000 УМРЕЛИ БЪЛГАРИ НА ГОДИНА !

ИЛИ ОСТАВКА е правилното решение, защото ако нахранят бизнеса, няма да могат да нахранят останалите, защото опоскаха бюджет за 10 години без да направят и едно нещо и са върло ненадежни.

Европейска заплата и олио за 2.50, ама нъцки. Нали бизнесмените трябва да имат за скъпи коли, яхти, самолетчета....

Най-добре и компенсации и като компенсация на компенсациите - ОСТАВКА.

А да се ориентират към БРИКС икономическата зона и да си завъртят там частните бизнеси ...

Я в устата за бизнеЦа

ПП-тата дерат по три кожи на бизнеса от цената на тока. Нормално е откъдето са дошли парите там да отидат. Добрия овчар стриже овцете а не ги дере.

A пари за компенсации от къде? Идете да ги търсите от Урсула и бай Дън

До Решението, пак ли ще обвините Боко Тиквоча, за некадърността на Кирето и Кокорчо. Е заради такива като тия бездарници, Тиквата пак ще обикаля страната с Жипката. При Тиквоча, хората живеха по- добре.

Закона за скъпия ток беше приет от Буци.

Онзи ,който си купи кола за 7милиона,ще протестира ли? Или ще си изпрати робите?

Ммммм колко завиждате на чуждия успех - с това мислене по-далеч от носа си няма да видите никога и никои не ви е виновен.

За либерализация на енергийния пазар ,влезе в сила на 1.10.2020г. Тогава на власт бяха ГЕРБ.Защо не протестирахте?

Чакаме Кико да излезе и да обвини отново ГЕРБ младежи.

Абе хора, тъпи ли сте бе, бизнесът не е само Велев, Домусчиев, Алибегов. Обикновено хорица с малък и среден бизнес фалират, много хора остават на улицата, те не са оядени бизнесмени. Засрамете се.

Ми щото не сме тъпи ни е ясно, че бизнеса, който ти визираш, е поставен на байпас, принуден да подготвя тонове документи за каквато и да е помощ. Иди питай в твоя град колко собственици на микро и малък бизнес са взели помощи за заплати, ел. енергия или каквото и да е друго?!!! По време на пандемията, 60 процента от заплатите в лудогорец бяха по мярката 60/40. Запознат ли си колко взимат мщкиъе негърчета от нашите данъци?

Вдигнахте цените заради високата цена на тока.Какви компенсации искате?

направо да тръгват на " специялна операция" . ако не знаят как да питат кръмълското джудже или баба Митрофанова.

Всеки иска пари, а никой не се замисля, че всички тези помощи, които държавата вкарва в бизнеса или в домакинствата водят до още по-голяма инфлация. Трябва да се подпомагат само истински нуждаещите се домакинства и фирми работещи в отрасли, които засягат националната сигурност. Всички други бизнеси минават на естествен подбор. Гадно е, но така ще страдат реално много по-малко хора. А сега години наред ще изстрадваме безумията на последните 5-6 правителства - и на Бойко, и служебните и сега на ПП, БСП, ИТН и ДБ. Трябва консервативна дясна политика със социален елемент за крайно нуждаещите се плюс елиминиране на сивата икономика. Точка.

НИКАКВА ПОМОЩ НА НИКОГО! Който оцелее! Хайде стига увеличават данъците на едни, а други само да папат! Марш на работа, ако не ще разберете къде серат гладните!

Какъв бизнес,какви компенсации?Нали сте големи бизнесмени.Влагайте собствените си .пари.Когато печелите си траете и не давате.Когато храните растат,на нас кой дава компенсации?Вие увеличавате ли заплатите на вашите служители?....

България стана нЕква анти икономика малоумна благодарение на тия идиоти и куролаторите и "бизнесмените" ни, които са чисти крадци на държавни активи от престъпната приватизация и разграбването на държавата след 89 та

Kалиноо, като частника фалира, хората остават без работа. Или си трол или си глупава.

Чочи, като един не може да се оправи, друг ще може. Аман от "бизнесмени". Те не са на загуба, топят им се печалбите, не им е хубаво така.

Искат гарантирана цена от 300, като 185 се поемат от народа, който плаща данъци. Да спрем да им работим заслужават.

абе какви компенсации бе нали сте частни предприятия народа ли ще ви храни мръсни използвачи....това е свободен пазар бе, пазарна икономика е...който не издържа да закрива...научихте се да ви храни държавата тоест ние мръсни боклуци некадърници

Ша га дирите Бойко с свещ да го върнете на власт щото нема да има ток и на колене ше му падате Да се свети името Му и Господ здраве да му дава

Малоумен маргинал

Човекът е написал как би се изразил средностатистически привърженик на ПП ГЕРБ. Нищо повече!

няма бг бизнес има прекупвачи и спекуланти.

Оставка на Киро простия лъжец и цялата соросоидна сган.

Така наречените "бизнесмени" до вчера искаха да има пазар на тока, а днес искат компенсация.

КИРЦАТА налага санкции на Русия в газовия и енергийния сектор, плещи за помощи за Украйна и българския бизнес, но очевидно в България всичко е НА ХАРТИЯ - както и самолетите ни! Затова, сега, когато положението е много натопорчено, КИРЦАТА ще го отнесе яко, а коалиционките потриват самодоволно ръце и се надяват на по-добри времена!!!!

..... увеличаване на доходите с ръста на инфлацията, или .... оставка !

Ниакви компенсации! ОСТАВКА!