ББР е подкрепила с над 5,6 млрд. лева 18 500 микро, малки и средни компании

От Банката за развитие обясняват, че са търговско дружество и се самоиздържат от дейността си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това зализано "момченце от Харвард" Кирил Петков дето се прави на министър се оказа пълен аматьор. Почна да ръси глупости от първия ден и веднага стана за смях. Явно Мунчо го е назначил да изпълнява политически поръчки, не да управлява.

Главният прокурор Иван Гешев е звънял на експремиера Бойко Борисов по повод разкрития и публикуван документ от Стефан Гамизов, сързан със съмнителни договори и разплащания с Москва по линия на АЕЦ-елене и Турски поток. Шефе, какво да правя, - питал разтревожен главния прокурор Борисов.

Банката на Пеевски е на загуба? Каква изненада. Явно и подкрепения 'малък бизнес' е на приятелите на Дебелия господин

Не разбрах само едно нещо, ако ББР се издържа от собствени приходи, но последната година е рабоитла на загуба, служителите на ББР гладуват ли заедно със семействата си или продължават да взимат по десет хилки месечно от губещото предприятие...

А 1.5 милиарда за 8 фирми, хората на Тиквата....тях няма да ги броим... Разследване до дупкаааа на всички в тази банка!

абе 6500 си е бая количество - доста работни места.. но на фона на цялата икономика 7 хиляди фирми (малки и средни) е капка в морето!!

Министър-файтонджия!!!!

И какво се оказа сега?!?!?!?! Нещастното пишман министърче Кирилчо-трябва да си навре харвардската дипломка в мазния ду.парник!! И да се извини на татьо си, задето е потрошил милиони комунистически доларчета по синчето си, да оди по гювендии вместо да учи наистина!!! Педали нещастни, на Мунчо екипа са все такива швестери! Онзи ококрения с фалирала фирма, Рашко педала, шефчето ДДсарче на НАП!!

глупак ... как при реазлизирана печалба 200 млн. което не е вярно обаче, може да се направи много бърза справка за това, но нека да кажем че е 200 млн., та и от къде са взели тези милиарди за кредити след като не ползват бюджетни средства. Нещо не се връзва май.

Служителите в ББР не са служители на търговско дружество,а са част от Държавната администрация. Следователно са на бюджетна издръжка, независимо от печалбата, която реализират. Това че печелбата може да им покрие заплатите е без никакво значение. То и в НАП приходите могат да покрият разходите на дружеството. Освен това капитала с който работи банката е 100% държавен. Дали източника е бюджета, фондове, резерв или друго - няма значение ... става въпрос за държавни ссредства. Нещо не мога да разбера какво се опитват да кажат.Че са независими можеби. Финансирали 500 на брой малки и средни компании на година ..... това са 10 на седмица .... това банка ли е или фонд за приятелско финансиране.

Ама тези на идиоти ли ни правят! За 12 години печалба 229 милиона. Това прави по 19 милиона на година!! Колкото една средна фирма за дрешки. Министър Петков, колкото може по-скоро влезте в тази "банка", разровете това блато, изнесете цялата истина, дължите го на този окраден български народ.

Проблем,че банката е стабилна ли имаш? Или може би сега ще почнеш да лъжеш, че тия фирми не си обслужват кредитите?? Или , че в банката има пари ама няма кандидати отговарящи на условията за финансиране?? Или ще кажеш, че парите трябва да се дават ей така, на който си поиска? Току що улучиха твоите любимци в поредната лъже.

Поредната лъжа разбита с факти. Супер министри си имаме сега а?

когато са на загуба явно връщат в бюджета ... още малко ще се изкарат спонсори на държавата

От финансовите пазари в Европа...пари с вагони

ами НЕ, НЕ РАБОТИ и НЕ РАБОТИ тая глупост "не съм робот", няма ли да я оправите най-накрая?

банките не измерват дейността си в брой клиенти а в бориотпуснати и привлечени средства. това че са опбслужили 500 малки и средни компании годишно, с общ обем от около 25 млн лв. е абсолютно незначително като сравнение с 1.2 млрд. отпуснати само на няколко компании за предходните 3-4 месеца. Говорим за съотношение 1:50 или 2% от парите през полседната година са отишли за малки и средни а 98% з големи и близки. Абсолютни палячовци ... катотипични банкери си представят цифрите по начин по който на тях им изнася.

и аз това се питам .... после аз съ робото ама продължавам да си пиша тука ... явно не работи

Дърдориш глупости. ББР е банка за развитие и обвинението беше, че давали кредити на големи компании. Сега пък защо изобщо давали кредити на малки и средни компании. Пробвай с по-умни опорки. Тези не минават.

Така написано е подвеждащо . Парите раздадени от ББР се гарантират от Бюджета на Република България . ББР взима заеми от Световни Банки с Ипотека на Бюджета НИ . Истината е че заемите са инвестирани в Хотели и Земеделски Земи на Мафията . Това е драги ми смехурковци .

ще повторя 98% от парите са отишли за големикомпании а само 2% за малки и средни ... или не четеш или не осмисляш а може и двете наведнъж

Знчи не е само при мен, а аз си мислех че ме блокират.

Щом според вас една мижава фирма за дрешки печели по 19млн.лв. на година , защо плачете че сме последни в Европа по доходи?

Внасям поправка - не от първия ден - ден по-рано внася заявка в БНБ за промени в Надзорния съвет...

Кой и защо излъга, че били само....8 фирми, които са "подкрепени" ? И защо трябва в такъв случай да се ликвидира още една институция? Увлечени в кадруване, тия хорица не забелязват ли, че идат избори със страшна сила? После какво ще правят или какво ще ги правят?

като те блокират е друг надписа .... ама след месец пускат авантата отново

Не са само 8. Само в 8 са отишли един милиард. Освен това още десетки фирми на олигарси и свързани с властта хора. Тези осем са вързани с Домуза , Пеевски и Вълка. Отделно Гергов , Самуилов , Цеко Минев , десетки ДПС фирми. , Предстои да се уточни кого са обслужвали от името на малки и средни фирми .

Според мен правилно е ББР да даде същите таблици/разбивки за всяка от последните 4 години по отделно.

Т.е. поредните политически глупости се оказаха евтина пропаганда, клевета и опит за унищожаване на банката? Интересно какви глупости ще завалят от предизборния щаб на рАдефф сега.. Смешници, дано хората се информират добре преди да натиснат копчето за гласуване, ако работят машините тогава изобщо..

Тия са си направо филантропи

И какво като са на Домуза? Кредитите обезпечени ли са? Обезпечени са. Изплащат ли се редовно? Изплащат се. Само не ми казвай, че видите ли банката си раздала оборотните пари и нямала средства за малките фирми. Всяка малка фирма може да получи кредит, ако може да го обезпечи. Отказано е на тези, които не могат да го обезпечат щото те хитреците са много. Тази банка не е по-различна от другите банки. Нито лихвите са по-малки, нито изискванията за обезпеченост на кредита са занижени.

Не се ебаваш със собствената си икономика.Всички такива акциики, ще ударят жестоко бизнеса защото Това се нарича нестабилност и непредвидимост.Ще има спад на доходи и пенсии и това скоро ще се осети.Българите сами са си виновни, че позволяват елементарно да ги клати един руски шпионин

Я ББР да намали пушилката. Сега става въпрос не за цялостната дейност на банката, а за разпределението на 4-5 милиарда по време на пандемията. Ако проверката покаже, че парите са били дадени на няколко фирми и то не от дребния бизнес, някои хора от банката трябва да се озоват в затвора.

Какви 4-5 милиарда за пандемията, като държавата е вкарала там 700 млн. за Ковид кризата. Стига дрънкахте глупости наизуст!

Машините са 100 процента направени за Радев.

Каква е тези средна фирма за дрешки с печалба 19 милиона? Ти чуваш ли се изобщо?

с кредит от ББР! Тогава номерът не мина... Ама найсе, времето кара да "забравяме" детайлите!?

18 500 приятели? Браво, страхотна логика!

ББР и търговска банка и се управлява по закона за БНБ и закона за ББР. Тя се самоиздържа. В смисъл кредитира с определена лихва и от тази лихва се издържа. Представете си, малка фирма кандидатства за 500 000 лв. Но не може да покаже оборот, защото е в сивия сектор. На пракника паричншя оборот е в пъти по-голям от официалния, но по документи не е така. И тази малка фирма няма да получи кредит. Презставете си че от 3000 фирми 1000 не отговарят на критериите на банката. От там спадат приходите на банката . Това я поставя във форма на фалит. И предснавете си че 8 глями фирми искат кредит от 1 000 000 000 лева с обецречения, как ще леагира банката на това освен да им удобри кредитирането. Разберете ББР не само черно и бяло.

Щото си прост и необразован. Банката се финансира с кредитни линии от други финансови институции за които плаща солено. И понеже сте прости, с тази акция клатите не само банката, а и държавата като цяло. Щото с тези новини, някоия от кредититращите ББР международни банки може да дръпне спусъка и тогава вече данъкоплатеца наистина ще плаща. Къде е ЕЦБ да види кво става?

Банката е на загуба, защото провизира 800 милиона от портфейлни гаранции, които 800 милиона държавата й наля, за да гарантира ковид кредити....И понеже се провизира на сто процента- загубата е логична. Но ти не си особено образован и няма как да го разбереш и се излагаш по форумите. Кога ще забранят на хора с липса на образование да се изказват публично?

Ти верно стана за смях.

...и изгони надзора преди да може да назначи нов :)

Не печалбата е 229 милиона, а дивидента, който е даден на държавата. Има малка разлика, но като сте наплашени, че някой непременно ви краде, всичко ви изглежда сякаш ББ ви бърка във вашето портмоне .

В края на статията има кръгла диаграма. За финансово неграмотните палячовци, които са неспособни да разчитат диаграми, но иначе имат големи усти да плещят глупости до кръглата диаграма има таблица която би проговорила и на кръгъл ид.и.от. Въпреки това ти успяваш някакси да си изсмучиш от пръстите някакви 98% раздадени средства за едрия бизнес, след като от диаграмата те са само малко над 20%. Що се вреш да коментираш материя от която не разбираш?

на кьорфишеците на тези новите смешници? Нищо от глупостите,които ни натресоха не се оказа вярно,доказателства йок...Някой нещо си казъл,друг чул,недочул....детска градина!

Да дадът статистика за последните 3-4 години, те тогаз почнаха да раздават пари (без покритие)! Какво ме топли, че до 2016 са били ОК, а сега са дали повече от 1 млд.лв. на Шиши и компания??? Той НЕ взема кредити да ги върне, сигурно е изряден, ама щото има гратисен период сигурно в години без нищо плащане ....

Тази диграма НЕ е в сума, а в БРОЙ клиенти! Искаме да видим диаграма по СУМИ. Тогаз ще е - 90% на голями клиенти, 10 малки ... Работата е ясна, който си мисли, че Шиши взема заеми да ги връща-идните години ще излезне наяве. Засега е ОК защото кредитите са нови и с гратис и за лихва и за главница.

Относно ПИБ - не става дума за подарък от държавата, а за заем, чийто залог беше голям - влизането в Чакалнята.

Не ставай смешен, освен капитала няма един лев бюджетни пари в тази банка