17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко малко ще се повишат цените, ако приемем еврото - два пъти, някои и доста повече от два пъти. Някои имат доста къс памет - не помнят, че в съседна Гърция цените станаха двойно по-високи, когато приеха еврото. Същото беше в Португалия, Испания. Цените на жилищата в Португалия се повишиха окол 10 пъти. Тежко и горко на младите хора. И сега народът изнемогва, а тогава...Хората са казали: "Седем пъти мери, един път режи".

Няма и как да ни искат държави като Германия, Холандия, и други в еврозоната, защото няма да ги има вече малоумниците, които да лъскат посуда, да мият задници, и да берат аспержи, ягоди, и тем подобен зарзават срещу минимални заплати, ако България влезе в нея!!!

Все пак коя е тази партия "Възраждане" и с какво са известни нейните икономисти?

Аз и хиляди други искат в недалечно бъдеще еврото дя е нашата валута.Всички страни,в които еврото е валута са по добре от нас, освен това приемането на еврото е лакмус зя много неща. А БГ он ер си е с руски уклон отдавна и от там какво можеш да чуеш освен руски интереси.

Аз пък искам да въведем рублата, като основна разплащателна единица! Така няма да затрудняваме ватенките, когато идват да пазаруват апартаменти или жените им, когато се тъпчат в МОЛ-овете! Освен това имаме опит в дърводобива от Коми, така че суровината за производството на новата ни суверенна валута няма да е проблем!

И чий ще го крепим там??? Само да ни подмятат и ни се подиграват. Тия тук не го ли разбраха?!?

Точно Костадин Костадинов да коментира еврозоната, е подигравка с нормалните българи. Този идиот иска да вкараме рублата!!!

marisT

Иска да запази БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ, драги!

не стигнала гроздето и казала, че било кисело.

Въпроси от такава важност като приемане на еврото за страната трябва да се взимат с Референдум, както е между другото практиката в "по-глупавите" Скандинавски страни. Освен това с какво точно попречи еврото на "Гръцката трагедия"?! Нещо повече, страните от ЕС зоната трябваше да плащат солидарно гръцкия дълг! Да припомним, същия дълг беше натрупан към частни Германски и Френски банки! След което по съвсем "демократичен" начин бе одържавен за да бъде платен, а и продължава от данъкоплатците на зоната!

на всеки един, тоест всеки един трябва да има правото да каже "да" или "не".

Някой да те е питал за еврогейски съюз,за нато,за международно право?

И не само мен, а и теб, а всички други. Но щом си мълчим и се свиваме, що да ни питат?

Точно обратното! Знаеш ли колко малко от така наречените "експерти" могат да оценят правилно ефектите от евентуалното влизане или не в еврозоната, какво остава за обикновените хора? Такива решения не се вземат с допитване, а с експертна оценка! Какво разбира обикновения човечец от макроикономика, как ще вземе той решение? Ще се поддаде на популизма, на страховете си, на суеверията... въобще страхотно, нама що!

на експертни оценки. Те нали и ония кредитните рейтинги есперти ги изчисляваха и кво стана? Един ден десятка плюс, на следващия минус 15, ако би била с цифри скалата, не с неясното А МИНУС ИЛИ вв плюс. И освен това може и да ти се вижда ерес, но не ми дреме за макроикономиката. Решението ми за или против ще се определи от личната ми микроикономика. Тя ми е важна. Щото на макроикономиката не и пука за мен, ощо взето макроикономиката спрямо мен и такива като мен се свежда в "Всеки да се спасява поеденично". Та така.

Полза от Еврозоната пряко ще се повишат вероятно малко цените, което е факт във всички останали държави, реално няма да се отрази кой знае колко, но има един друг момент и той е че при влизане ние сме гарантирани от големи сътресения на валутата до толкова колкото е гарантирано еврото, т.е. получаваме директна стабилност. Сега със сигурност някой ще каже че и валутния борд е такава, но уви не е и ако има големи сътресения, за съжаление той може да падне или недай боже някой политик да го премахне, поради факта че сме малка и слаба икономика, това ще е криза подобна на Виденовата , и определено ще се намери някой да извлече ползи от нея, разбира се това няма да са обикновени хорица а хора с предварителна информация както става често. За това колкото по-бързо влезем там толкова по-добре , а ако някой се съмнява , да знае че ако Гърция не беше в Еврозоната кризата там щеше да е в пъти по - осезаема , реално страните като Германия я спасиха , ако бяха с Драхма сега щяха да са хиляди пъти по-бедни и макар да имат наложени лишения това е нищо на фона на кризата която щеше да се стовари върху тях.

Ако бяха с драхма частните френски и немски банки щяха да пият по една студена вода, а не сега да плащат обикновените гърци цената на тези чужди банки и на гръцките политици алчност и крадливост. Както и обикновените немци, австрийци и французи, защото дълга на частните банки бе "одържавен" от Еврозоната. И няма да е с "малко" повишаването на цените. Щото повишаване с малко на ВСИЧКО става доста МНОГО. Не ми дреме на мене или на някой зарзаватчия за "горките банки" дето ще получат допълнителни гаранции и стабилност та да продължат още по настървено със спекулациите си. Както и на тях не им дреме за нас. Не искам аз да плащам за техните "гаранции".

Аз рсботя да си напълня джоба,а работата на банкерите е да ми го изпразнят без големи усилия

Абсолютно невярно! 1. Влизането в еврозоната въобще не означава повишение на цените! 2. Стабилността, която ще получим, ще е нищожна сравнена със сегашната! 3. Падането на валутния борд, въобще не означава криза! Напротив, ако го няма борда, ще можем да се борим по-успешно с кризите! 4. Ако Гърция имаше своя валута (драхмата) щеше да излезе много по-лесно от кризата! Неслучайно един от вариантите за оздравяване беше Гърция да излезе от еврозоната. Ето виждаш ли, че не е добре да даваш оценки, когато не разбираш.

МАРК РЮТЕ-ПРЕМИЕР МИНИСТЪР НА ХОЛАНДИЯ КАЗА; ЗАПОВЯДАЙТЕ В ЕВРОЗОНАТА СЛЕД ПОЛОЖИТЕЛЕН ДОКЛАД ЗА СЪДЕБНАТА ВИ СИСТЕМА!

искаме. Марк Рюте да си завре докладите в Рютето.

Ние искаме корумпиран съд и някакви левове

Еврото със съда? Ако получават заплата в Евро съдиите няма да вземат подкупи ли смешник?

стига глупости никаква еврозона богатите стават по богати с имотите бедните по бедни който иска еврозона да си ходи в западна европа при бежанците и чернилките

ВЕЧЕ СА ТАМ!

сметката. Не повече от милион, а много от тяхса още отпреди въвеждане на Еврото.

Тая дъвка само се разтяга.Но от дъвчене се разпада.Никой няма да ни приеме там защото виждат един разграден двор,няма никаква икономика и всичко се прави на сляпо!

Прекалено песимистично е това! Имаме си икономика и тя расте бавно, но постоянно, погледнете националната статистика. То който си е селянин мрънкач, такъв си остава, независимо какво и как се развива около него. Еврото не е манна небесна. Но аз лично съм ЗА

дето дори не живеете от субсидии и грантове, тоест от подаяния от ЕС, много сте неграмотни. Две ползи за хората не можете каза от влизане в Еврозоната, обаче сте царе на кухите лозунги "Европейска интеграция", "цивилизационен избор", "европейски стандарти", бля-бля, бля. Същото като за Шенген. Ползата никой не я знае, ама се напъва акъл да дава. Кажете, една две, дори не три ползи. За хората, не за банките, не ми дреме ще или не фалират банки и то не по икономически, а по технически и административни причини, щото ще ги спасяват с траншове от ЕЦБ. Кажете кауни, цената на макароните ще стане като в Италия ли, качеството на колбасите като в Германия ли, заплатите като поне в Словакия ли? Кое ще ни е ползата? Засега едно е сигурно само - автоматически около 10%, че и повече инфлация. На ВСИЧКО. Това обаче не е полза.

Ганьо все за полза и келепирец си мисли. Ние сме в ЕС, естествено е да не обменям валута, когато пътувам в ЕС, на когото съм гражданин. Понел ?

трябва да СМЕ ПРОТИВ ПОЛЗАТА И КЯРА, тоест изгодата и печалбата? Ма верно ви казват, че сте просто пребоядисани болшевики и по манталитет, и по образование /ако имате дори РАБФАК/ и по ценности. Само, че не сте идейни, а просто заради робската нагласа, да лижете някому подметките, белким изпълзите до топла и пълна хралупка. Освен това неграмотнико курсовата разлика при обмен лев/Евро е по малко от полоивин стотинка. На 100 единици е някъде към 70 стотинки.

покажи ми капиталист дето се е отказал от "кяр-а". Нали там в Еврозоната всички са капиталисти или нещо греша? Или той "кяр-а" е достъпен и възможен пак само за едни "правоимащи", за другите нов комунизъм ли ни готвите?

Че, кой те кара да обменяш, пробвай с левчета, колко му е, нали си... "гражданин на ЕС":)))??? Гражданин си, колкото бежанец в Германия е... гражданин на Германия, та толкова и ти си... европейски гражданин, такъв си само на хартия, за съжаление!!! Иначе нямаше да се говори за... Европа на две скорости,... ферщанден???

Пълни глупости пишеш! По принцип съм против влизането в еврозоната, но да ти кажа, всичко дето си го написал си е глу-по-сти!

Дир , моля проверявайте ги тея Експерти Какъв фискален сувернитет като сме във валутен борд от сумати години.

От борд се излиза лесно, от еврозоната - не особено.

Да от борд се излиза, а ние излязохме ли?

Най-накрая нещо смислено!

СЕ ИЗНЕСОХА И Живеят в ЕВРОЗОНАТА! ЕТО ВИ РЕФЕРЕНДУМА.

Другарите сега ще те порицават. Те много обичат Русия, но най-много обичат да живеят на запад.

от референдума, най-висшата проява на демокрацията, тоест на европейските ценности и цивилизационен избор?

Никой не го е страх от нищо, каквото - такова, но факта е факт и то безапелационен - хората се изнасят на запад - в еврозоната.

Еврозоната - Великобритания, и се връщат от Еврозоната - Испания и Гърция. Ползата ми кажи за хората каква ще е?

Голяма хвалба. С бегълци

Всички тези ще гласуват категорично портив еврозоната. Може да си сигурен.

Не е нормално да се правят допитвания до масовото население дали да си строим АЕЦ, дали да влизаме в еврозоната. За да се отговориш на тези въпроси, следва да имаш нужното образование, познания и експертен опит, а не просто да движиш въздуха.

Ти още малко ще изкараш, че за да влезеш в магазин трябва да имаш поне "бакалавър". Щом си избирател и дори се обсъждаше да те задължат да гласуваш, щом си данъкплатец, щом можеш да си отвориш банкова сметка и да теглиш кредит, който както доказа практиката може да те докара до убийство и самоубийство значи имаш правото да се произнесеш и за влизане или не в Еврозоната. Това пряко ще повлияе върху всеки един гражданин. А тия с "експертизата" дето се натискат за едно или друго никой не ги спира да агитират и обесняват в телевизиите ще им се радват само на шоу-програмите дето ще спретнат.

Прав си, но същото важи и за изборите за парламент, президент и общински структури. То затова се толерира онази част от матриала, която е най-лесно манипулируема.

Изключително глупаво мнение на човек, очевидно свързан с руския интерес да се пречи на България (и не само) да се интегрира в семейството на цивилизованите и проспериращи европейски държави. Да оставим настрана, онова за суверенитета (той сигурно не е и чул, че валутата ни е свързана с еврото), но за съжаление все още има много хора у нас (за разлика от други страни от бившия соц. блок, като Словения, Естония и т.н.) които дърпат България в орбитата и времената, когато левчетата ни не струваха нищо.

Цивилизованоста, от еврозоната ли зависи? Какво ти пречи и сега да си цивилизован?

простотия и диващина. Не виждаш ли, че освен кухи лозунги, обърнати обратно на тия на ОФ-то едно време нищо не може да каже.

Нищо не ми пречи на мен, но на обществото като цяло му пречи. Примерно, ако бяхме в еврозоната, афера като КТБ нямаше да е възможна. КТБ е най-голямото банково източване в европейската история. Един малък пример....кой на какво пречи.

Изобщо дори. И примера не е само надолу от южната ни граница. Информирай се как бяха спасени частните френски, немски, английски банки които имаха гръцки държавни облигации и какво казаха тогава от ЕЦБ, че това е за последно, повече спасявания няма да има.

по образование е историк, по призвание руски слуга. По-големи глупости не бях чел.

агитират срещу приемане на България в Еврозоната.

Явно германците и холандците също са руски мекерета, щото и те не ни искат.

РЮТЕ КАЗА: Заповядайте в Еврозоната СЛЕД ДВА ПОЛОЖИТЕЛНИ ДОКЛАДА ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ!

Кажи ни пет ползи за гражданите на България от това? Щото аз мога да ти кажа пет вреди.

Тя ползата е само една и е видяна от всички страни, които са го приели....все богати и проспериращи държави, проспериращи още повече след приемането на единната валута. От другата страна, върви пропаганда, как цените щели да се вдигнат двойно а заплатите не (мухахахха). Да се чуди човек, защо все към страни приели еврото ги тегли нашенските емигранти.

до 2018-04-24 11:39:33 Ползата е една (нерегистриран) Хеле гърците такъм просперитет му праснаха...Явно не си говорил с гърци? Че и прибалтийските държави- обезлюдиха се и те.

Великобритания ЗАЩО не е в Еврозоната? Швейцария, Норвегия? А Гърция, Италия, Испания, Ирландия дето я даваха за пример, че дори и Франция с колко "просперираха" с минус обаче?

"ползата". Не те знам колко си годишен, но инфлацията от въвеждане на Еврота беше факт. Заплатите стриктно им ги пресметнаха обаче по курса. В Германия например провери в интернет колко време протестираха шофьорите на камиони например само, с колко се повишиха наемите, цените на стоките от първа необходимост.

2018-04-24 12:09:58 До неграмотника с (нерегистриран) ------ Така е тавариш, прав си. Народите с евро тънат в мизерия и скотски живот под лошия капиталистически ботуш на банките - хахаххахахах.

но е прав. Този път хората трябва да бъдат попитани искат или не. Аз лично не виждам и стоника или цент полза за обикновенния човек от нещо такова.

"Ако България бъде приета в еврозоната и у нас се въведе единната валута, нашата страна ще изгуби фискалния си суверенитет." Колко жалко няма да можем да печатаме лефчета.

не е жалко, но лично аз не съм навит да се вдигнат за една нощ цените минимум с 10-15 процента.