17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ако България бъде приета в еврозоната и у нас се въведе единната валута, нашата страна ще изгуби фискалния си суверенитет." Колко жалко няма да можем да печатаме лефчета.

но е прав. Този път хората трябва да бъдат попитани искат или не. Аз лично не виждам и стоника или цент полза за обикновенния човек от нещо такова.

не е жалко, но лично аз не съм навит да се вдигнат за една нощ цените минимум с 10-15 процента.

агитират срещу приемане на България в Еврозоната.

Явно германците и холандците също са руски мекерета, щото и те не ни искат.

Кажи ни пет ползи за гражданите на България от това? Щото аз мога да ти кажа пет вреди.

по образование е историк, по призвание руски слуга. По-големи глупости не бях чел.

Изключително глупаво мнение на човек, очевидно свързан с руския интерес да се пречи на България (и не само) да се интегрира в семейството на цивилизованите и проспериращи европейски държави. Да оставим настрана, онова за суверенитета (той сигурно не е и чул, че валутата ни е свързана с еврото), но за съжаление все още има много хора у нас (за разлика от други страни от бившия соц. блок, като Словения, Естония и т.н.) които дърпат България в орбитата и времената, когато левчетата ни не струваха нищо.

Не е нормално да се правят допитвания до масовото население дали да си строим АЕЦ, дали да влизаме в еврозоната. За да се отговориш на тези въпроси, следва да имаш нужното образование, познания и експертен опит, а не просто да движиш въздуха.

Тя ползата е само една и е видяна от всички страни, които са го приели....все богати и проспериращи държави, проспериращи още повече след приемането на единната валута. От другата страна, върви пропаганда, как цените щели да се вдигнат двойно а заплатите не (мухахахха). Да се чуди човек, защо все към страни приели еврото ги тегли нашенските емигранти.

Цивилизованоста, от еврозоната ли зависи? Какво ти пречи и сега да си цивилизован?

Ти още малко ще изкараш, че за да влезеш в магазин трябва да имаш поне "бакалавър". Щом си избирател и дори се обсъждаше да те задължат да гласуваш, щом си данъкплатец, щом можеш да си отвориш банкова сметка и да теглиш кредит, който както доказа практиката може да те докара до убийство и самоубийство значи имаш правото да се произнесеш и за влизане или не в Еврозоната. Това пряко ще повлияе върху всеки един гражданин. А тия с "експертизата" дето се натискат за едно или друго никой не ги спира да агитират и обесняват в телевизиите ще им се радват само на шоу-програмите дето ще спретнат.

до 2018-04-24 11:39:33 Ползата е една (нерегистриран) Хеле гърците такъм просперитет му праснаха...Явно не си говорил с гърци? Че и прибалтийските държави- обезлюдиха се и те.

простотия и диващина. Не виждаш ли, че освен кухи лозунги, обърнати обратно на тия на ОФ-то едно време нищо не може да каже.

РЮТЕ КАЗА: Заповядайте в Еврозоната СЛЕД ДВА ПОЛОЖИТЕЛНИ ДОКЛАДА ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ!

Нищо не ми пречи на мен, но на обществото като цяло му пречи. Примерно, ако бяхме в еврозоната, афера като КТБ нямаше да е възможна. КТБ е най-голямото банково източване в европейската история. Един малък пример....кой на какво пречи.

Великобритания ЗАЩО не е в Еврозоната? Швейцария, Норвегия? А Гърция, Италия, Испания, Ирландия дето я даваха за пример, че дори и Франция с колко "просперираха" с минус обаче?

СЕ ИЗНЕСОХА И Живеят в ЕВРОЗОНАТА! ЕТО ВИ РЕФЕРЕНДУМА.

Другарите сега ще те порицават. Те много обичат Русия, но най-много обичат да живеят на запад.

Изобщо дори. И примера не е само надолу от южната ни граница. Информирай се как бяха спасени частните френски, немски, английски банки които имаха гръцки държавни облигации и какво казаха тогава от ЕЦБ, че това е за последно, повече спасявания няма да има.

от референдума, най-висшата проява на демокрацията, тоест на европейските ценности и цивилизационен избор?

Голяма хвалба. С бегълци

Никой не го е страх от нищо, каквото - такова, но факта е факт и то безапелационен - хората се изнасят на запад - в еврозоната.

Всички тези ще гласуват категорично портив еврозоната. Може да си сигурен.

Прав си, но същото важи и за изборите за парламент, президент и общински структури. То затова се толерира онази част от матриала, която е най-лесно манипулируема.

Дир , моля проверявайте ги тея Експерти Какъв фискален сувернитет като сме във валутен борд от сумати години.

дето дори не живеете от субсидии и грантове, тоест от подаяния от ЕС, много сте неграмотни. Две ползи за хората не можете каза от влизане в Еврозоната, обаче сте царе на кухите лозунги "Европейска интеграция", "цивилизационен избор", "европейски стандарти", бля-бля, бля. Същото като за Шенген. Ползата никой не я знае, ама се напъва акъл да дава. Кажете, една две, дори не три ползи. За хората, не за банките, не ми дреме ще или не фалират банки и то не по икономически, а по технически и административни причини, щото ще ги спасяват с траншове от ЕЦБ. Кажете кауни, цената на макароните ще стане като в Италия ли, качеството на колбасите като в Германия ли, заплатите като поне в Словакия ли? Кое ще ни е ползата? Засега едно е сигурно само - автоматически около 10%, че и повече инфлация. На ВСИЧКО. Това обаче не е полза.

Еврозоната - Великобритания, и се връщат от Еврозоната - Испания и Гърция. Ползата ми кажи за хората каква ще е?

Тая дъвка само се разтяга.Но от дъвчене се разпада.Никой няма да ни приеме там защото виждат един разграден двор,няма никаква икономика и всичко се прави на сляпо!

"ползата". Не те знам колко си годишен, но инфлацията от въвеждане на Еврота беше факт. Заплатите стриктно им ги пресметнаха обаче по курса. В Германия например провери в интернет колко време протестираха шофьорите на камиони например само, с колко се повишиха наемите, цените на стоките от първа необходимост.

Ганьо все за полза и келепирец си мисли. Ние сме в ЕС, естествено е да не обменям валута, когато пътувам в ЕС, на когото съм гражданин. Понел ?

стига глупости никаква еврозона богатите стават по богати с имотите бедните по бедни който иска еврозона да си ходи в западна европа при бежанците и чернилките

трябва да СМЕ ПРОТИВ ПОЛЗАТА И КЯРА, тоест изгодата и печалбата? Ма верно ви казват, че сте просто пребоядисани болшевики и по манталитет, и по образование /ако имате дори РАБФАК/ и по ценности. Само, че не сте идейни, а просто заради робската нагласа, да лижете някому подметките, белким изпълзите до топла и пълна хралупка. Освен това неграмотнико курсовата разлика при обмен лев/Евро е по малко от полоивин стотинка. На 100 единици е някъде към 70 стотинки.

От борд се излиза лесно, от еврозоната - не особено.

покажи ми капиталист дето се е отказал от "кяр-а". Нали там в Еврозоната всички са капиталисти или нещо греша? Или той "кяр-а" е достъпен и възможен пак само за едни "правоимащи", за другите нов комунизъм ли ни готвите?

ВЕЧЕ СА ТАМ!

сметката. Не повече от милион, а много от тяхса още отпреди въвеждане на Еврото.

МАРК РЮТЕ-ПРЕМИЕР МИНИСТЪР НА ХОЛАНДИЯ КАЗА; ЗАПОВЯДАЙТЕ В ЕВРОЗОНАТА СЛЕД ПОЛОЖИТЕЛЕН ДОКЛАД ЗА СЪДЕБНАТА ВИ СИСТЕМА!

искаме. Марк Рюте да си завре докладите в Рютето.

Ние искаме корумпиран съд и някакви левове

Еврото със съда? Ако получават заплата в Евро съдиите няма да вземат подкупи ли смешник?

Полза от Еврозоната пряко ще се повишат вероятно малко цените, което е факт във всички останали държави, реално няма да се отрази кой знае колко, но има един друг момент и той е че при влизане ние сме гарантирани от големи сътресения на валутата до толкова колкото е гарантирано еврото, т.е. получаваме директна стабилност. Сега със сигурност някой ще каже че и валутния борд е такава, но уви не е и ако има големи сътресения, за съжаление той може да падне или недай боже някой политик да го премахне, поради факта че сме малка и слаба икономика, това ще е криза подобна на Виденовата , и определено ще се намери някой да извлече ползи от нея, разбира се това няма да са обикновени хорица а хора с предварителна информация както става често. За това колкото по-бързо влезем там толкова по-добре , а ако някой се съмнява , да знае че ако Гърция не беше в Еврозоната кризата там щеше да е в пъти по - осезаема , реално страните като Германия я спасиха , ако бяха с Драхма сега щяха да са хиляди пъти по-бедни и макар да имат наложени лишения това е нищо на фона на кризата която щеше да се стовари върху тях.

Прекалено песимистично е това! Имаме си икономика и тя расте бавно, но постоянно, погледнете националната статистика. То който си е селянин мрънкач, такъв си остава, независимо какво и как се развива около него. Еврото не е манна небесна. Но аз лично съм ЗА

Въпроси от такава важност като приемане на еврото за страната трябва да се взимат с Референдум, както е между другото практиката в "по-глупавите" Скандинавски страни. Освен това с какво точно попречи еврото на "Гръцката трагедия"?! Нещо повече, страните от ЕС зоната трябваше да плащат солидарно гръцкия дълг! Да припомним, същия дълг беше натрупан към частни Германски и Френски банки! След което по съвсем "демократичен" начин бе одържавен за да бъде платен, а и продължава от данъкоплатците на зоната!

Ако бяха с драхма частните френски и немски банки щяха да пият по една студена вода, а не сега да плащат обикновените гърци цената на тези чужди банки и на гръцките политици алчност и крадливост. Както и обикновените немци, австрийци и французи, защото дълга на частните банки бе "одържавен" от Еврозоната. И няма да е с "малко" повишаването на цените. Щото повишаване с малко на ВСИЧКО става доста МНОГО. Не ми дреме на мене или на някой зарзаватчия за "горките банки" дето ще получат допълнителни гаранции и стабилност та да продължат още по настървено със спекулациите си. Както и на тях не им дреме за нас. Не искам аз да плащам за техните "гаранции".

на всеки един, тоест всеки един трябва да има правото да каже "да" или "не".

2018-04-24 12:09:58 До неграмотника с (нерегистриран) ------ Така е тавариш, прав си. Народите с евро тънат в мизерия и скотски живот под лошия капиталистически ботуш на банките - хахаххахахах.

не стигнала гроздето и казала, че било кисело.