17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а НСИ това го отчитат като бум на чуждестранните инвестиции ....всичко е въпрос на интерпретация.

са изнесени от "инвеститорите" .... демек ония се скапват там от бачкане, пращат некви трошици, които моментално се изпаряват

Аз пращам десетки левове...

И още 2 пъти по толкова се внасят кеш.

Ако не са тези пари 1/3 от населението отдавна да е умряло от глад , държава чиято икономика се крепи само на такива преводи от чужбина има доста съмнително бъдеще.

А тия умници от финансите няма ли да кажат колко хора всъщност са пратили тези 1.1млрд? Емигрантите са към 2 млн човека. Ако предположим, че са семейства с по две деца, значи около 500 хил. емигрирали домакинства са пратили пари на близките си. Т.е. по около 2200€ всеки. А дали е така?

У московията е най ногато , там всички русофилистици много им аресва! Та питам се от там колко ли са дошли рекордно бутилки водка, а?

Тъпанари, пишете за какъв период са изпратени въпросните 1 100 000 000. От началото на годината ли, за изтеклият период от миналата година ли? Или, всеки да си го разбира някак?

# ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! # ПАКНИИЗГОНЕТЕБЕ! https://www.youtube.com/watch?v=ubRHRk7nrZY - Sia - Unstoppable ( Lyrics ) I'll put my armor on, show you how strong I am I'll put my armor on, I'll show you that I am I'm unstoppable I'm a Porsche with no brakes I'm invincible Yeah, I'll win every single game I'm so powerful I don't need batteries to play I'm so confident, yeah, I'm unstoppable today

Говори се само за парични преводи... и по каква методика?? Ако включим картови разплащания с български карти в чужбина, резултата става 0:0

Хубаво е, че и миячите на чинии могат да слагат минуси. Но поне да се аргументират. Иначе, неудачници бол по цял свят...

Ас лично не плащъм от поне 5 години. Обрълчиха се и ме набиха за пари, обраха ме, семейство и комшии, и ме изхвърлиха с куфара ми и ми казаха ,че щом не съм им дала мелиони, значи не струвам. Ас разбийсе прекъснах плащанията, да не съм луда да раним хората, които за пари щеха да ме убият. Сега плачкът за парички пак, ей, кеф ми е, кискъм се и викъм, ааааа, беши. За пари, дупарата си продавъте, тия на мени не ми минавът веки. ЕЙ, преятели, стари съученици, дето са ми се клели във преятелство и верноЗ .... Теглих им майната, за какво са ми текиви 'преятели'? Да сърбът лайната в кенефа и да не знает ноо. https://www.youtube.com/watch?v=PxjaUmaD2VQ - Sia - Never Give Up (Official Video)

Команягите сам иси копът гроба, да ми запомните думата. Веки сме повек иот вази, команягите, и ке ви върнеме проклетията. Да се събереме и наговориме, ке ви бутнеме сичките от бюрцата ви на калинки и измислени мериджеи.

Кои трети страни? Танганайските ли ? От Америка са 98 %.

Просто не е вярно, преводи идват предимно от Германия, Англия и Холандия. От Америка се броят на пръсти. От франция, Испания и Италия- също не са много.

Да, ама не! Тези българи са допринесли много повече за страните в които работят. България губи много повече от изтичането на млади и можещи българи. Тези хора са отгледани и обучени от своите семейства и държавата. Когато са готови да работят и допринасят, те емигрирт поради безумно ниската цена на труда в БГ. Така бедна България спонсорира богатите страни и те стават още по-богати.

Ами дайте подобаващи пари на учени, лекари, инженери, а не да издигате в култ полуграмотни идоли и плеймейтки. Преди 15 години ако с образованието, което имам получавах в България 3-4,000лв заплата, нямаше да тръгна никъде. Сега и за 15,000лв заплата не бих си изоставил къщата и нормалния живот в Европа.

Е то и КТБ беше стабилно според БНБ, та така с рекордната сума...

Е то и КТБ беше стабилно според БНБ, та така с рекордната сума...

Парите преведени в български банки от българите работещи извън БГ , са свежи пари за икономиката на България . Аз съм един от тях , който желае нека да заповяда . Не е трудно стига да имаш желание да работиш .

При такъв мощен инвеститор, на Боко фолксваген не му трябва. 10 години разгонва фамилиите по европата за да си пълни гагата.

Съгласен съм с теб братче. Зорлем ни изгониха,но ще плащат яко...още малко и Colt-а ще играе. След някое време...

Вземай каквото можеш и по стар български обичай, среща в Браила! Кораба от мен! Тези трябва да бъдат не изметени, а пратени на свиждане с Чаушеску...

Много палите джапанките, това миячите на чинии

Има едно говедо, Боко Тъпото, което трябва да прочете тази статистика! А вчера награждаваше някакви си крадци за супер-дупер икономисти! Мамицата ви мръсна и долнопробна, като му дойде времето, което не е далеч, ще се върна и ще плащате... Преди време, може би три години, писах, че сме най-големият и реален инвеститор в държавата! И,....получих стотици минуси Ай тракайте минусите сега бе селяндури Ако не сме ние, няма да има Била, Кобила и Путка Мила в това недоразумение на 43-тия паралел Скоро, много скоро ще се завърнем и,....ще ви обесим до един

Стой си в панелката и си пий ракийката.

Дебилчо, живея в имение на брега на Индийски Океан! Цъкай минуси колкото си искаш! Ще се оплача на маймуните, който ми ядат Джакфрут-а... Тъпанар

Когато сумата почне да спада, тогава тези емигранти ще почнат да се превръщата прогресивно в чужденци.

най голямата грешка на света

"Владито",..(каkто "НЕЖНО" го нарича Бойко) , как не е измислил нещо да ги ОПРАСКА с данъци тези пари... изкарани с много труд и изпратени на родителите за ОЦЕЛЯВАНЕ !!;))

Тези пари са обложени с данъци в държавите, където са придобити. Има спогодби за избягване на двойното данъчно облагане. Като се има предид, че с тези пари се купуват храни, разни стоки и имоти, то държавата печели от косвения данък ДДС.

Абе, те и парите от влоговете в банките са Обложени преди да "влязат" там, НО ...Владито реши , че лихвите им трябва ПАК да се обложат с колко беше ...7-8 % мисля!!!;))

Лихвите по влоговете се облагат с данъци в другите европейски държави, с изключение на детските влогове. Може би не знаеш, че пенсиите също се облагат с данъци след необлагаем минимум.

До Xm,..; Туй с данъка върху лихвите беше "гениалното" нововъведение на оня икономически недорасляк от първото правителство на Боко...Оня супер-дупер "икономист", дето го изгониха от всякъде, щото толкоз и икономист беше. Та, той направи и нещо друго - задигна милиард и половина от здравната каса и така не бяха върнати обратно...

ТИЯ СА ЛУДИ!ХРАНЯТ ГНИЛАТА СИСТЕМА!

Хранят родителите и децата си

И какво стана? Най-големия инвеститор в България са... бъргаските граждани! Най-маргинализираната прослойка в обществото, за сметка на политици и випове и пр.

Това е бизнес модела ГЕРБ. Честито че сега го разбрахте.

Още много преди да се пръкне ГЕРБ и батБойко....е било така ... Измислен от тези , които ни прогониха....СДС и БСП...долу мръсните крадливи псета комунисти...грабиха и сега пак искат да се докопат....Но Народа Помни.... ПОМНЕТЕ

Колко от тези пари са от легални доходи, знае ли се? И колко от джебчии, просяци, автокрадци, алоизмамници, проституция, дилъри, точене на банкови карти и други подобни индустрии?

Ти е болен мозъка ??? Статистиката е от Централната банка , парите са минали през контрол на всички банки които са участвали в превода ...Ти ПИШЕШ собствената си диагноза ..Дебилизъм ли ???;))

Това са пари, преведени по банков път, значи са легални. ''Другите'' пари се пренасят по различен начин. Може би надхвърлят размера на първите.

Е нали затова Бацето твърди че нещата в Б-я се подобряват и хората живеят по-добре.

И предполагам форумните мозъци и правителството отчитат това като голям плюс за България! С тези пари закърпваме мизерията, нищо повече! Като починат родителите на изпращащите кранчето ще спре. Да не говорим колко би произвел един млад човек за 1 година ако работеше в България!

Живи и здрави да са.Догодина 2 милиарда.

Ми те вече ТРЕТА поредна година са си чуждестранен инвеститор №1 в България..

Че то други инвестиции няма.

Е как бе? Я виж кво каза "президент" Чейлю - били сме се класирали на второ място за ФолЦФаген, с което се гордееше особено много, само дето инвестицията ще отиде у съседите, а Чейлю ще си се гордее миейки чиниите у къщи...

За какъв период от време става въпрос

1 гидина

Ок, мерси. 200 000 трансфера х 5000 Е - ето ти милиард - и то на година. Абе много стиснати тия мигранти...

Боцку има за задача да ги отмъкне до средата на следващата година. Сега като надуе цените на всичко. Тия са му Любимите парички за гепене.

Корнелка щеше да се справи доста по-добре... но засега българите си спомнят управленията, в които Партията участваше активно и затова гласуват за по-малкото зло ;)

изнасяме работоспособни образовани, самообразовани за да поддържат слабоработещата икономика и най-вече близките, които по разни причини не могат да се изнесат. Ега ти бизнес модела

Странно и на НОИ в сметката няма нищо преведено... Пак ще плащам пенсии на родителите на емигрантите от мойте осигуровки...

А пък родителите на имигрантите са плащали пенсиите на твоите или на баба ти и дядо ти. Изказването ти е твърде манипулативно.

Еми терминал 2 и ти.

Пенсиите тези родители отдавна са си ги изкарали - като цял живот докато са работели са си плащали! Кога ще си го набиеш в тиквата! Сега плащаш ти за да може един ден да получиш пенсия!

Намирам заглавието за неточно, по-точно думата изпратиха. Част от тези пари са наистина изпратени като помощ на близки, но друга част са просто прехвърлени на депозит в България, спестявания на работещи в чужбина българи.

щото банките в българия са надеждни и дават яки лихви

Ами поне нямат негативна (наказателна) лихва за това, че си държиш парите на депозит. Щото в Германия доста банки имат.

Странно, нищо нямам в сметката...

При такива условия, защо правителството да си дава зор да връща българите от чужбина и да вдига заплати? Колкото повече заминават, толкова повече приходи в икономиката за които не се налага да се прави НИЩО! Така се помпи потреблението и имотния балон.

Помпи ти се главата на теб.

И няма безработица.