Бъдеще без въглеродни емисии: Четири предимства на ядрената енергия

Доклад на британската банка Barclays посочва какви са възможностите на АЕЦ да работи в синергия със слънцето и вятъра за нисковъглеродна икономика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

енергия няма предимствва. Това е морално остаряла технология. Тя облагодетелдтва само своите хора, за да получават заплати. Цели фамилии преядоха с пари. Ядрената енергия е един от най-големите убийци на природата и живота. Високо рискова и тромава. Има много нови технолигии, които трябва да заместят това недоносче. Индустрията такава какавто я познаваме се променя в момента. Затова хората, които бяха свиклани със старите методи толкова вряскат. Налага се преквалификация, няма как. Който не разбира и не осъзнава, че сме навлезли в нов етап от живота на нашата цивилизация е крайно време да го разбере. Или се приспособяваш към новите риалности, или увираш. Виновно цялото поколение след втората световна война, което унищожи природата, а сега. е на път да унищожи и живота на тази прекрасна планета земя. Дърташки метти - за безсмъртие.

Ядрената енергия е единствено възможния начин да се постигне енергетика с нула СО2 емисия. Единствения. Адептите на соларките и перките твърдят че само да им налеем пари и ше станат и те ефективни. Но перките и соларките са идеи с над 100г история, последните 20г им се наливат ФАНТАСТИЧНИ суми пари, но естествено чудо не става - законите на физиката не могат да бъдат излъгани (за разлика от хората). Сформира се нова религия и сега вървим към светлото соларно чудо с същите лозунги с които преди вървяхме към комунизма. Енергетиката обаче е твъде сериозно нещо, тя е основата на всичко живо - и най-дребното водорасло трябеа да получава повече енергия отколкото харчи инак УМИРА! Всяка субсидия е взета енергия от друг източник и налята в безмислените соларки, които даже не мгоат да върнат енергията изхбена за производстовото им (и ЗАТОВА е нужна субсидия) Това безумие ще свърши зле!

Интересно как е изчислен показателя за смъртността при ядрената енергетика. Отчетени ли са авариите в Чернобил и Фукушима?

Тук от чадещи кюмури и чадещи псевдо автомобили (дизелови бараки) са измрели много повече хора, от колкото от чернобилската авария!

В статията пише как - чети!