В България със средна заплата може да се купи 454 л бензин, а в Сърбия - 370

С най-добри показатели в Европа са Люксембург и Швейцария където съответно могат да се купят 2800 и 3300 л

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яж бензин тогава

На това му се вика стъкмистика! Ще пият и ядат бензин значи...

Интересно защо на морето в Гърция като ида, най много са Сръбските автомобили, сигурно щото са с по ниска покупателна способност от нас Българите. И сърбина като го питам, стоят по морето поне по 3 седмици, на като нас а 1 седмица. Сами си правете сметката.

Измамна и заблуждаваща информация !!! Първо , никой не живее на една средна заплата ( това го знаем всички) , защото тогава за бензин дори няма и да мислите , камо ли пък да питате каква му е цената , и ВТОРО - Нали сме велика Еврочленка - ЗАЩО се равняваме по Сърбия - Дайте да се сравним с Холандия , Чехия , Белгия , Германия ако щете - какво ще ми пробутвате сравнения със Сърбия , че то така утре можем да се равняваме и по Косово ??!!!

руснаците могат да купят 820 литра. Ама бензина не се пие. Да го сметнем във водки, бири, мезета и зеленчуци. Таман ми пратиха снимка от Санкт Петербург Кило домати 200 рубли Кило череши 250 рубли на нектарините не са сложили цена

a hrana ?

Е то тая средна заплата си е много условна.....и малко утопична. Само в статистиката я виждаме

е не, реална си е.. просто трябва да се уточни, че става въпрос за София и още няколко големи града..

Тоест във Венесуела един апартамент струва 5 супертанкера - бензин А98?!?! Бахти и тъпите сте ...

Бензин? Да не сме руснаци? Ние пием бира най-много до Ракия да стигнем, Дайте сравнението в ракия

Високи сметки, високи лихви, лоша инфраструктура. Случващото се в България е узаконен пладнешки обир.

Покупателната способност в България е най-ниска за страните от ЕС! Каквото и сравнение да правите, с български доходи най-малко продукти ще можете да си закупите... А освен това в България сметките и цените на имотите са едни от най-високите спрямо доходите.

Човек сам си вдига доходите. Дядо Мраз е само по нова година!

Само да попитам - къде е бензина от 2,06лв? Или цената на бензина я взимаме от преди 3-4 години, а заплатите от след толкова...

Нафатата е 2,05 на Марешки. И на друга , до него, бензиностанция. Бензина не помня, но е около 2,09.

Исканията на българина :-) По високи заплати. Ами драги съотечественици имам лоши новини за вас. Заплати не се вдигат с държавен вестник (ех, колко хубаво би било ако ставаше така...всяко правителство щеше да даде по милион евро годишна заплата) и се определят от икономиката. Колко български фирми има като Нестле които правят десетки милиарди на година? Нито една! "Ама аз в Германия получавам 3000 евро, а тука гадовете държат заплатите ниски". Да...ама Германия има БМВ, Мерцедес и други които правят десетки милиарди годишно...що да не ти плати 3,000? В България няма български фирми които да правят 50 милиарда евро годишна печелба! Оправете си икономиката и тогава искайте!!! Ама няма да стане, щото на ЕС не му е изгодно да има български фирми в такива размери, щото това означава че ще се конкурират със Западните такива. Не че не е възможно, но се изисква гръбнак и характер и на ниво правителство за да създадеш и после защитиш такива отрасли. А на българина му е по лесно да се свие на две, да го погалят по темето и да бачка по немските фабрики. Така не става!!!

Аз работя във фирма, чието производство през последната година почти изцяло се ориентира към Европа. Дистрибуторите там, продават стоката ни на евро цени но от нас я вземат също на доста добри цени за нас. За тази една година фабриката започна да си подменя машините, да набира персонал и да разширява цеховете. Интересно, защо не ни дерат и потискат, както ти разправяш, а напротив, насърчават ни, подпомагат ни, и ни дават все повече работа... май зависи до това, какъв ти е работодателя а? Ако не те има за човек и гледа да те дере, Европата не ти е крива, ама изобщо.

Луд ли сте или се правите на такъв?! Нима всички работещи в Германия работят за големи компании? Масово са малки и средни фирми, и те ли печелят милиарди годишно? Хотелите, и мали и големи дават по 100е за чистене? И това са заплатите на бачкаторите, а на ръководния персонал?

Прав си. Но не можеш да виниш обикновения човек, че търси по-добър живот, след като десетки години не го намира и вижда в собствената си родина. Живота е твърде кратък, за да очакваш надеждата на хората да не се изчерпа. България се управлява и населява от доста примитивни хора, чиято мисъл започва и свършва с далавера. И както сам каза - на развитите страни им трябва евтина работна ръка и пазари, а не още конкуренция. Защото пазара е ограничен. И както сам разбираш, нито една развита страна няма да позволи на страна като България да се развива. Не случайно българската икономика беше разградена и подарена.

"Колко български фирми има като Нестле които правят десетки милиарди на година?" Ами тогава в Нестле защо плащат по 800 лв на работниците си? Пък и администрацията им е много по-голяма от бачкаторите и с много по-големи заплати! А реално не произвеждат нищо само внасят и продават боклуци.

Напротив. Внасят суровини и произвеждат продукция с по-лошо качествно, но на по-високи цени, предназначена за страните от Източна Европа. А дали плащат 10% данък или винаги са на загуба? Заплатите винаги ще са ниски, защото подобни инвеститори ги поддържат ниски. Алчността на инвеститорите е в основата на възхода на Китай!

Във Венецуела бензина е 0,0004 долара за литър, което означава, че със средната заплата 29 долара могат да се купят 72-100 000 литра, на теория. На практика бензин липсва по бензиностанциите.

В малкият град такова чудо 937,40 лв никой не е виждал чисти и нема да види , масово се бачка за 500-600лв на на месец Така че получаваме около 250-300л бензин , при това супер некачествен. Малко да престои в резервара и се почват некви кафяви утайки а миризмата се променя към нещо което доста различно от бензина.

За заплатите си прав, но за безина НЕ. Досега никога не съм имал проблем с бензина в България. Карам по 20000км. годишно.

С храната и с лекарствата каква е статистиката, че бензин не консумираме???

веднъж си купих 12 литра бензин които се побраха в 10-литрова туба...само тук и сега :)

Вълшебници - както би казал Бойко Борисов..... ;)

Бензинът е много летлив, докато си сипвал, 2 литра са се изпарили !

Шегоубиец

А остави ли въздушна възглавница над бензина, или наля до капачка? ;-)