Ателиетата ще могат да получават статут на жилища

Премахва се ограничението за разполагане на балкони и еркери в еднометровите ивици на фасадите, освен при сключено застрояване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само, отпада и изискването за строеж по плана - демек всякакви обекти за социални нужди няма да се строят по план и ще трябва да ходим само на кафенца, но не и на доктор например. А това за балкони и височина на тавани просто всичко става на едни кубчета... и то скъпи щот нали криза е.

"Конкретното предназначение на нежилищните обекти в приземните етажи ще се определя с инвестиционния проект, а не както до момента - с вписаната сигнатура в устройствения план." - този текст, освен ателиетата които е не нормално да са жилища, но хората копуват и то на същите пари, та този текст значи, че нищо от предвиденото в плана като медицински, специални нужди и социални нужди и всякакъв тип обекти нужни на хората няма да се строят както е планирано. Само магазинчета, барчета, кафенца и някое дребно казинце..... честито....

на всички дираджии. И на майките, бабите, лелите, зълвите, бащите, дядовците, синовете, щерките и каквото се сетят. А и те да си опънат синовете сами. 10 пъти трябваше да щракам на светофари, автобуси и прочие. По толкова да си опънат децата сами, а тях мангалите от Факултето.

За предното още 10 пъти велосипеди, светофари, пешеходни пътеки. Сега ще щракам още 10 пъти, но забравих да допълня, ако имат куче да го оближат под опашката, докато свършва в майка им.

И сега се строяха прекомерно много ателиета, за да се избегнат задължителните норми за паркоместа в подземните гаражи. Инвеститори, строители и прочие пасмина съвсем ще побеснеят, а колите ще са и във входа на блока. Не само на зелените площи и тротоари.