Коментари - Аржентина обяви рязка девалвация на валутата си | Бизнес.dir.bg
назад

Аржентина обяви рязка девалвация на валутата си

Няколко месеца ще бъдем още по-зле, каза министърът на икономиката Луис Капуто

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Аржентина обяви рязка девалвация на валутата си | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"В продължение на няколко месеца ще бъдем по-зле от преди", каза министърът ... - хахаха, в България тези приказки ги слушаме от 1990 г. и продължават и сега ... всяка държава, която е под ботуша на МВФ и СБ вечно ще е в ролята на длъжник!

българия дължи точно 0 цента и на МВФ и на СВ, господин експерт. пейстни други невероятни факти от фейсбук, за да се посмея още.

Брутният външен дълг (частен и държавен) на България към края на юни 2023 г. достига 44,055 млрд. евро, което е с 2,312 млрд. евро (5,5%) повече в сравнение с година по-рано. Така той представлява 46,1% от прогнозния БВП на страната, показват предварителните данни на Българската народна банка (БНБ).

Какъв гголям специалист си ти , комунисте? Разбирш само да лапаш и да крадеш непрекъснато.

Точно така. И нито цент от него е към МВФ и СВ. Тези дават кредити на закъсали държави, които не могат да си позволят финансиране по нормалния начин. Ако си грамотен, може да намериш сайтовете на двете институции и да видиш кой какво им дължи, както аз направих. За съжаление повечето българи са цифрово неграмотни, наред с другите неграмотности, от които страдат.

Тъп, по-тъп, най-тъп, български русороб....

111, дребната подробност е, че зад частните и държавни институции на които България в момента дължи пари седят същите хора, които управляват МВФ и СБ! А лица, като криСталинка са само техни говорители!

Интересно тези неща дали са ги казали преди изборите . Наскоро видях на какво прилича новия им президент и си помислих - баси , има и по-тъпи от нас

И как точно достигна до невероятния извод, че коментиращия е комунист и само краде???? Но пък тежкия дебилитет, малоумниците на Дебилна България само комунисти и Путин ви се привиждат.

С новия президент на Аржентина тепърва ще й се разковава кочината, но тя е свикнала.

Въпросът не е на кого дължим сега. Същественото е, че когато влязат в една държава да й "помагат" (щото те са са световни благотворителни организации, да не забравяме), МВФ и СБ й налагат определени условия, които не са в полза на бъдещото й икономическо развитие. Те изискват да се изцеди каквото може от населението, за да се върнат дълговете, и да се режат разходи до кокал. От това страдат важни за обществото сектори като инвестиции в инфраструктура, здравеопазване и образование. Всичко това е неблагоприятно и за местния бизнес - липсата на инфраструктура и лошото образование не са в негова полза, нали? И това е само накратко.

Веднага се вижда солидната ти икономическа подготовка

"аржентинското песо ще бъде девалвирано с 50 процента от 400 за щатски долар до 800 песо за долар." Не, че нещо, но от 400 на 800 НЕ Е 50 %, а чисто и просто 100 %. :-)

https://www.reuters.com/markets/currencies/china-clears-65-bln-part-argentina-swap-line-deal-2023-10-18/

богата държава е дадена в ръцете на олигархия, корупция, популизъм-перонизъм и социализъм, представителите на които само викат дай, дай, дай, дай.... е стига се до този момент...

работещите хора, които плащат данъци не са длъжни да издържат всичките, които не искат/"не могат" и т.н. да работят! Отгоре на всичко, тези които са работили издържат със спестените и изработените средства доста на брой нагла и викаща паплач по площади и улици... Нали!

Що не въведат руската рубла, ами тоя омразен долар!

НИкакъв долар няма да въведат. Може да въведат пак борд с обезпечение от долари, но ме съмнява дори това да направят.

Както знаем от България през 90-те, който не иска "шокова терапия", ще мине през хиперинфлация и девалвяция.

xa

Ако 400 песо преди са били 1 долар, а сега са половин долар, с колко е паднала цената на песото