50-те лева ще се взимат до март 2021: докъде ще се качат пенсиите

Минималната пенсия може да стане 300 лева, максималната - 1400 лева. Максималният осигурителен праг ще стигне 3200 лева. Ще има още облекчения по мярката 60/40

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ли ви е справедливостта? Колко пъти ще увеличавате минималната пенсия с два пъти по-висок процент от останалите?С какво са го заслужили - с това,че са лъгали държавата ли? Всеки от нас може да изброи поне по 4-5 познати, които са се осигурявали на минималната, не са никак бедни , но пенсията им е около 250 лева. За тях ли се закахъриха управляващите. Спазвайте правилото за пенсия, съответстваща на осигурителния принос , иначе мътните ви взели.Ще изкарате и пенсионерите на протест , а бастуните са опасно оръжие.

Ти да видиш! Днес 1.10.2020 Министър Сачева, даде обширно интервю във възхвала на Управлението на ГЕРБ в България на сносен английски език! Намери се министър в кабинета на Борисов, който да говори английски!

Докато профсъюзите и левите политици посочиха високите разходи за живот в Женева, класиран третият най-скъп град в света след Цюрих и Ашхабад, столицата на Туркменистан, 300 000 трансгранични работници, живеещи в съседна Франция, бяха най-големите победители. Заплатите в Швейцария могат да бъдат регулирани или не от властите в 26-те кантона на страната. Два други кантона, Юра и Невшател, вече са въвели една и съща почасова заплата от 20 швейцарски франка (18,51 британски лири). Останалата част от страната няма такава мярка. Националната заплата за живот в Обединеното кралство, минималната заплата за работници на възраст над 25 години, е 8,72 британски лири. Минималната заплата за тези по-млади и чираци варира от 4,15 до 8,20 британски лири на час. Във Франция минималната заплата е 10,15 евро (9,28 британски лири) на час и 1539,42 евро (1 407,25 британски лири) на месец за 35-часова работна седмица. Според Expatistan, който използва данни, финансирани от множеството, за да изготви индекс на разходите за живот за световните градове, Женева е вторият най-скъп град в света, в който се живее. Лондон е класиран на девето място.

Kenn1111

Тоест до изборите с надеждата така да ги спечелят а после........мъкааааааааааааааааааа

Нормално !! през март ще има избори и какво по голяма от кампания е това. ГРОБ от сега мисли как да остане още на власт да краде

Ако ГЕРБ и ДПС върнат откраднатото, заплатите и пенсиите ще са в троен размер по високи

Имали не комунисти в парламента? В началото на прехода комунистите се разделиха на сини и червени и до днес ни играят театър? Всички в парламента са един отбор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами тези които откраднаха пенсиония фонд къде ги забрави.

ПОГЛЕДНЕТЕ ВНИМАТЕЛНО тази тлъста змия, на снимката и преценете сами, защо ли говори предимно в бъдеще време и ДАЛИ ДА И ВЯРВАТЕ!

E дама,имай малко уважение към нежния пол! Вероятно най-циничния каруцар те е възпитавал? Много простащина и по протестите? Политически и журналистически трупове на площадите и студията!

На това ли му казваш "дама" и при това "нежен пол"? Разбираш ли смисъла на думата "нежен"? Понятието "дама" НЕ МОЖЕ ДА ВКЛЮЧВА ПОЛИТ-ПРОСТИТУЦИЯ, БЕЗОЧЛИВОСТ И НАГЛОСТ! Може и циничен каруцар да ме е възпитавал, НО си е свършил по добре работата от твоя лицемерен възпитател. Истината, не винаги е приятна! Може, неволно, да съм засегнал змиите.

Че този лъжлив илитерат-"полиглот" преди време беше забранил на министрите си(разбирай - лакеите) да употребяват ЩЕ? А на последък всяка втора дума му е ЩЕ! Надява се да му се размине в стил: ВСИЧКО НА ВАС, САМО НА ВЛАСТ!

Щом България е в европейския съюз , трябва заплатите и пенсиите да се формират като в европейския съюз . Задължително ! Иначе Кауфланд , Лидл , Технополис , Лукойл , ОМВ и т.н , не може да продават в България на европейски цени ! Задължително ! Всички цени трябва да съответстват на доходите в България . Задължително ! Това да се реши с референдум .

Колко пенсионери,деца, безработни издържа един работещ ? Май не си ходил на училище? Чувал ли си ,за ниската ни производителност на труда, а за пазарна икономика?

На училище съм ходил , но теб не съм те виждал там май. И като съм чувал , какво ? На два часа път със самолет само , всичко изглежда по друг много по-приятен начин . Пазарната икономика , производителността , това , кой колко издържа.... Там все има - тука все няма . И що така ? И докога така ?

А на нас пенсионерите по йедна шака вуна за голия дядов, който ще ни го забият след изборите.

До изборите ще даваме така че внимавайте с гласуването, как се купуват гласове с обществени средства но няма корупция

че българите правили им мръсно пред Европа. А ти бе тумбак ояден, защо не се застъпиш за мизерниците?? Следва - неспирно сезиране на ООН за мизерията на българския пенсионер!

Е ФАШИЗЪМ В НАЙ - ТЕЖКА ФОРМА! никой не може да ме убеди, че има и капка нормалност в това да се гавриш с хора, които са бачкали, като им подхвърляш трохи, които са под официалния праг на бедността!

Напомням разговоре на Борисов със своя замесник: първо да минат изборите и след това да се вдигат данъците. Сега е същото: да замажем очите на пенсионерите с кирливите 50 лв. и после ще ги прецакаме.

пенсиите ви са под минимума за оцеляване? Защото ги "увеличават" върху минималната РЗ. Не върху средната, както е по света, а върху 50% от процента на увеличението на минималната. При това диференцирано - на най-ниските 10% около 20 лв., на средните 5%, пак около 20 лв., за най-високите 200 лв. Супер, а? Всички пенсии под минималната РЗ -това е целта на идиота от КНСБ и мафията. Дали сметките им ще бъдат криви - зависи само от нас, българите. Оставка веднага!

На банцинга!

Вдигане на коефициента от 1.2 на 1.3 догодина ще осигури точно 10 %-тно увеличение на пенсиите! А да видим, защото се говори под сурдинка за някакви си...3%! А цени и налози растат и никой не те изчаква или ти прощава, нали знаете! Не вкарвайте зорлем тези хора в графата "непотребни" и "тежащи на бюджета", зяащото са се бъхтали с десетилетия, цял живот им е минал в работа и удръжки, а накрая......мижавите девалвирали и изядени от инфлацията и цените на деня няколко банкноти. Не забравяйте, че което се е родило, расте и остарява! Независимо как и какво е правило до този момент.

Скоро герберастите ще паднат. Това са последни гърчове на българоубийците!

герберски мисирки , то бива тъпи да сте , но пък чак толкова е твърде подозрително за психическото ви здрав. Давал бил паи на пенсионерите. Дръжк дава купува си изборите , много ясно си казаха парите до Март догодина след това от трите най-дългото. Пенсионерите давали по 50 лева за лекарства , че те и преди 2 месеца си ги даваха тези пари. Даже сега спадна посещаемоста при докторите заради страха от вируса. Така че баце си купува рахатлъка и хич и не му е за пенсионерите.

Никой няма да купи с подаяния. Колкото повече се напъва да брои стотинки, толкова по-зле става. С 20-тината мизерни лева само ще предизвика омраза. Оставка!

Купуването и продаването на гласове е забранено...

Тия двамцата на снимката са вампири,смучещи кръвта на хората.Ненаситни и пълни със злоба и омраза.

Значи ГЕРБ крадели пенсионерите като им индексират постоянно пенсиите ограбени от другарите.И като им отпускат допълнително пари? А Нинова и Радев фигуранта реват защо се дават пари на пенсионерите които били живеели в мизерия заради ГЕРБ?

Много просто, драги ми джендърчо: вместо Тиквата да плаща мангизи на такив като теб да го "защитават", може да ги дава на баба ти и дядо ти. Те за разлика от теб цял живот са се трудили, а не са лизали чужди задници и не са предлагали своя!!!

А бе кой ликвидира пенсионния и сребърния фонд, че не мога да си спомня.

Първият фонд ликвидира Костофф и намали пенсиите два пъти. За втория предстоят проверки. Твърди се, че е ликвидиран от г-н Тиква и мафия.

Общинските администрации били "изостанали " със заплатите.Ама те непрекъснато и темпово изостават най-вече с обема на работа,защото темпово намаляват и хората,които трябва да обслужват.А за качеството ,да не говорим.

Значи до изборите. Всичко е ясно. Трохите на ГЕРБ са поредният им предизборен трик. Гласувах за ГЕРБ, но повече не им вярвам.

Не хаби името Скорцени,оня е бил смел и умен,а ти си само подлога крадлива.

А колко влизат в чекмеджето на тиквата, в Гърция са по 800 евро,в Румъния 40%отгоре всеки месец, за западните страни да не казваме....къде са парите отЕС за справяне с кризата,мазния Тулуп да каже,има ли опозиция у нас или всички заедно лапат с него.

опозиция?В парламента всички са комунисти!

Крадливи гербаци, с пари няма да ни купите!

Не са пари, човеко, за стотинки става въпрос. Стотинки ви подхвърлят. Сам изчисли какво ти е бъдещото "увеличение" на ден. После гледай в магазина как растат цените на храните.

Аз бих удвоил пенсиите, това са пари които директно отиват за потребление и движат и други отрасли. А и никак не е лесно с 40 и повече години трудов стаж да мизерстваш в момента. В крайна сметка ... ще вземат някои по-малко подкупи.....

естествено, до изборите, после да не сме луди да ви ги даваме на вас, дъртаци. Трябва ние и нашите фирми да наваксат "пропуснатите ползи" от тия добавки.

Чак жал да ти стане, как все повече се оплитат, като пиле в кълчища.. Герб отмениха предвидения в КСО растеж до 1,5% за всяка година стаж. В края на 2018 г. го замразиха на 1,2%, а сега ще предлагат през 2021г. увеличение от 1,3%. Въобще, бягат като дявол от тамян от единствено правилното решение, преизчисляване на пенсиите със средно осигурителен доход за 2015г.

Да се увеличават пенсии, осигуровки и заплати в бюджетния сектор по време на криза ми звучи мека казано глупаво. Хора ако можете се погрижете за вашето пенсиониране отрано, защото държавата затъва с подобна политика и заеми.

Нали за това са бързите кредити?

Демек до изборите

Тия дет не харесват ГЕРБ да ми върнат лично тия 50 кинта на месец! Утре ще пусна сметка. Чакам!

Надявам се, че иронизираш. Щото е много глупаво обратното.

Вечно недоволните алчни червени паразити ако извадят късмет няма да изкарат до пролетта. В пъклото пари няма да им трябват. Ще ги издържа Рогатия.

Комунягите дето се облизваха да крадат парите събрани от Бойко, ако дойдат на власт ще получат в наследство среден пръст.

Истинският комунист отавя на децата си само дългове.

Комунистите през зимата ще хвърлят топа от вирусът и ще има пари за нормалните хора внасяли осигуровки.

Трябва да има минимални пенсии от поне 500 лева само за хора, които все пак имат някакъв принос в осигурителната ситема, които са внасяли в нея поне 15 - 20 г. Сега се раздават минимални пенсии на хора, които нямат нито един ден трудов стаж. Преди време пред блока в който живея стоеше една баба и все мрънкаше, че й била ниска пенсия. Попитах я - Колко години си работила? Отговорът и беше - Не съм работила, гледах си мъжа и децата. Ама накаря и тя вземаше някаква пенсия без да е работила. На тия дето един лев не са внесли в осигурителната ситема не трябва да се дават никакви пари, а само ваучери за храна и ток. Като не внасяли в общата каса да ги гледат децата и внуците им, така както е било преди ХХ в., преди да се появи съвременто пенсионно осигуряване

Спрете тези мижави 50 лева и ПРЕИЗЧИСЛЕТЕ ВСИЧКИ ПЕНСИИ КАКТО Е ПО ЗАКОН. Всички правителства през тези десетки години ни залъгват и нищо не се получава. НАСТОЯВАМЕ КАТЕГОРИЧНО ЗА ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПЕНСИИ ПО ЗАКОН!

Трябва да бъде 500 на 1500

Много сме доволни от 50 те лева ей,как ГЕРБ се грижи за нас пенсионерите.Бойко пита имали бабаи и дядовци?? Има има много доволни ей. Всеки народ си заслужава правителството.После бедни сме,еми друго не заслужавате.

Ше цАлуваме ръка !

Тези пари се взимам в момента от вторият пенсионен стълб, в който внасят бъдещите пенсионери след 80-ти набор. Така че пенсии никой няма да види след 20 г. Гаранция-Франция!

Фалшива новина! Вторият стълб е частен!

До изборите.

Стария номер на Борисов да си купува всичко и всички с чужди пари за собствена корист и изгода омръзна на всички, защото води само до корупция и нищо друго.

Парите са и на пенсионерите! Нека им се дадат!

Няма нужда да се индексират пенсиите на всички! Защо е нужно това за пенсии по 800 лева?! Увеличете просто минималната пенсия до 400 лева! Може ли да се живее с 300 лева? И защо други да вземат пенсия 1400?!

Тогава да няма висше образование, отговорни длъжности, осигуровки на високи заплати. Да настъпи едно национално мандръсане по храстите и накрая на всеки по 400 лв пенсия.

Май почна уравниловката приятелю, ТИ СЕГА ОБЯСНИ ЗАЩО ИМА ПЕНСИИ И ПЕНСИИ. НЕ МОЖЕ ЕДИН ДА Е РАБОТИЛ 35-50Г С ВИСОКА ЗАПЛАТА И ДА ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯ 400ЛВ, А ДРУГ СИ ГЛЕДАЛ КЕФА, РАБОТИЛ ТУК ТАМ , НЕ ПРАВИЛ ОСИГУРОВКИ, НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ И ДАЙ ДА МУ ДАДЕМ 800лв. ТИ СЪГЛАСЕН ЛИ ЩЕ СИ?.

Важно е да се е осигурявал! Щото и тези на площада сега заработват добре, ама радев не ги осигурява!

Баси ТЪПНЯТА! То бива, бива, простотия, ама чак пък толкова!!!

Моля някой да сметне и направи списък, какво може да се купи за 50лв в България, защото 25 EUR са час работа на складов работник тук.

А колко струва апартамент в Мюнхен? А я Ямбол?

По стандарт, Ямбол се равнява на някои от северните ландове в бившето ГДР. Там има даже дотации за желаещи да се заселят, т.е. наема е НУЛА и никой не купува, защото няма смисъл.

За 1,66 лв на ден какво можеш да си купиш???

Наблюдава се масово раздаване на пари. В условия на пандемия, когато приходите в бюджета рязко са намалели.В това няма грам икономическа логика. Има друга логика; ПРЕДИЗБОРНА. ГЕРБ са наясно, че по-нататък няма да управляват. Няма да има с кого. НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА, ТОЗИ, КОЙТО ДОЙДЕ СЛЕД ТЯХ ДА УПРАВЛЯВА, ДА МУ МИСЛИ! ЩЕ НАМЕРИ ПРАЗНА ХАЗНА И ОПОСКАНА ДЪРЖАВА!

ти да не работиш в МФ?

По примера на Станишев!

няма разделение на властите, няма профсъюзи, няма правосъдие, няма човешки права, а вместо това има хунтата на Борисов и 50 лв са много.

Да се махате с вашата пандемия дебели такива. Само харчите пари и вдигате държавния дълг. Тъпанари.

Покупка на пенсионерите за 50 лв.от Борисов до изборите през април са в ход.Покупката на депутати в парламента от Борисов е в разгара си ,за да може да предложи ВНС с 160 ,,депутати" през месец ноември.Дали тези действия на Б1,Б2 и днес при Б3 с покупко продажби на Електорат и депутати е корупция? Кой да ти каже.

Айде включвайте се и вие, какво се цинцарите!

Продъниха ни ушите с тези добавки, все едно са някакви чутовни пари тези 50лв. До избори ще е така, ще раздават.

Над 100 милиона месечно.

Подкупихте ме. Ще гласувам за вас.