Коментари - 126 890 694 литра суров нефт с произход Русия, внесен въз основа на дерогацията, установи проверка | Бизнес.dir.bg

Коментари - 126 890 694 литра суров нефт с произход Русия, внесен въз основа на дерогацията, установи проверка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пляс пляс педалитте, ходиме пеша!

Ам после? Не е важно как стартираш, а как финишираш.

Прост народ слаба държава

Да си чувал случайно, че Русия нападна вероломно съседа си Украйна? Да си чувал случайно, че Путин и руснаците са доказано военнопрестъпници? Да си чувал случайно, че Русия финансира престъпната си война в Украйна с парите от продажбата на нефт и нефтопродукти?

Дори всичкото да ти е вярно, войни бол. Един на МОК преди месеци каза, че в тогава имало 28 военни конфликта. Ти сигурно 90+% няма и да си ги чувал! САЩ от ВСВ насам започнали над 200 такива по думи на американци. И дарявали ли сме на някой оръжие? Не! Това не е конфликт който ни засяга. Между едни руснаци с други считали се за руснаци и произлизащи от една държаав Киевска Русь!

Прането на пари е голяма работа.

Ей, големи боклуци се оказаха “братушките”Нарушиха вероломно договора, взеха че ни спряха газа. В такъв случай сега е момента да изпратим тежко въоръжение за Украйна и да вдигнем тройно таксите за транзита на руски газ през България!

Да се изземе и да се запали. Не ни трябват руски горива. Ще си внасяме същите пак от русия, но от американски търговци на различни цени. Палете!

Докато не мине през хамерикански прекупвачи и не стане демократичен хич не ми го хвалете. Направо го източете в Черно море!

да си чувал за геноцида на собствения народ в Донбас в продължение на 8 години, за изгорените живи противници на фашистката власт в Киев в Одеса?

ВНИМАНИЕ! ТАЗИ СТАТИЯ Е АТАКУВАНА ОТ ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ПУТИНСКИ ТРОЛОВЕ! Те масирано подкрепят военнопрестъпника Путин. Така изкривяваm реалната картина на общественото мнение в България!

от западната преса.... Петролното ембарго на ЕС срещу Русия е в сила от точно една година. Унгария, Чешката република и Словакия обаче се бориха за изключения, а сега искат да ги удължат. Всъщност в момента Чешката република внася повече петрол по руския петролопровод "Дружба", отколкото преди войната - най-високото ниво от 2012 г. Този петролопровод не е засегнат от руските санкции. Чешката република, Словакия и Унгария се възползват от това изключение. Полша и Германия, които също са свързани с "Дружба", са се отказали. Чешката република също е косвено зависима от руския петрол. Страната не произвежда достатъчно гориво сама, а внася голяма част от него от Словакия. Единствената рафинерия в съседната страна преработва основно руски петрол и доставя около една пета от нуждите на Чешката република. В някои региони тя доставя дори половината. Но от днес това ще бъде прекратено. Тогава "Slovnaft" вече няма да има право да изнася нищо, което идва от Русия. "Ако това изключение не бъде удължено, това може да дестабилизира доставките на петролни продукти и горива", предупреждава председателят на словашкия парламент Петер Пелегрини. "Не само в нашата страна и в Чешката република, но и в целия регион". Освен това цените на бензина вероятно ще се повишат. Поради това чешкото правителство подкрепя искането на Словакия за удължаване на срока от ЕС. Унгария също подкрепя предложението. Това е така, защото "Slovnaft" принадлежи на унгарската компания за минерални масла "MOL". Преминаването към неруски суров петрол е скъпо и също ще отнеме поне до 2025 г., според докладите. В момента рафинерията може да преработва само около 30 % друг нефт - твърде малко за Чешката република. "Разбира се, ще работим пълноценно от 5 декември въпреки санкциите", уверява говорителят на "Slovnaft" Антон Молнар. "Ще продължим да се опитваме да снабдяваме чешкия пазар. Трябва да видим доколко ще бъдем успешни." Независимо какво ще реши Брюксел, едно е сигурно: излизането от руския петрол няма да е лесно за Словакия и Чехия.

Ако е вярно, това са малко над 120 000 тона, което е едно голямо нищо.

тикви аре Усраинците да думнат петролопровода Дружба и да видим дали Братушките нема да закарат с баржите по Дунава на Вучич и Орбан горивал

Спорно е дали са група или един единствен чукча писател.

Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането погрешка на руско село в западната част на Русия, близо до границата с Украйна, предаде ТАСС. Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежска област. То се намира на 150 километра от Украйна. Министерството на отбраната на Русия споменава в съобщението си за "инцидентен взрив на боеприпас", транспортиран със самолет на военновъздушните сили около 9 ч. местно време. В резултат на това селото е било разтърсено от взривове. Констатирани са разрушения по седем сгради, обитателите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за временно настаняване, съобщава в "Телеграм“ областният управител на Воронежска област Александър Гусев

Ние сме легион!

Да обявим война на Китай! Дано ни намерят на картата!

Приблизително 120 хиляди метрични тона нефт са от … Русия, а останалите близо 350 хиляди метрични тона не са!? Та отде се взеха тези 350 хиляди никой не знае и КОЙ, КОЙ ще ни каже от дека ги източиха, на чии кораби ги натовариха та в България се озоваха. Да не би тези 350 хиляди тона да са от онзи американския руски петрол дето е на западните акционери на Лукойл и дето трябва да захранват бензиностанциите на Лукойл в САЩ. Само в Ню Йорк и Ню Джърси има поне 50-60 бензиностанции собственост на Лукойл.

Неграмотните винаги са в тяжест, имай го на предвид

Все ми е тая какъв е нефтът, важното е да не се вдига цената на горивата по бензиностанциите! Лайнарите , коит управляват държавата, не се интересуват колко е литър бензин или дизел, за тях е безплатен, ние им го плащаме!

Българи май май ще му ядем главата.Горива имигранти добре започваме 2024.Ама вие си спете де няма лошо ножа е дървен.

Дано светът никога не разбира колко по-добро и технологично напреднало е американското въоръжение от съветското…

Споко...мразим ви безплатно. Не се ласкайте толкова.

а в милилитри, в милилитри кажете колко е? Тогава ще видите вий сензация!!!

Като октомври миналата година цените на руския нефт беше 89 долара за барел колкото и на межд. пазари. С колко ли ще поскъпна горивата у нас

Шшшш, тихо, ся!!!

1-2 резервоара на хавтомобил

8 милона тона нефт или повече е капацитета за преаробтка на бургаската рафинерия. Всеки, работил в каквото и да е производство знае, че трябва да се поддържат известни запаси на суровина, не много разбира се , защото се затварят пари. Та споменатите количества са нещо като мъртвите обеми на съхраняващите ги съдове.

473 млн.литра, това много ли е или малко, за колко време ще стигне? Колко е потреблението на страната за 1 месец? Както винаги статията е половинчата, явно в дира липсват знаещи хора.

квот внесли внесли .. от ту нататък да си търсях клиенти в евроазия .. си играем на императори в 21 век .. на нахуй

ми по 100 литра на българин .. деца пенсионерки .. има да обикаляш с мотопеда

Това колко унции и галона е ?

ми свалят дизела с левче. То ги били сврели до 25% от пазара вече !

127 млн тона, а останалите как са се появили? Едва ли стоят с години по системите. То и затова Лукоил не са пратили работниците да стачкуват. Пак ни правят на глупаци.

Това трябваше да стане още преди много година и да се прави всяка година!

Годината е 2013 - тоест преди 10 години: „Лукойл“: Ваньо Танов продължава кръстоносния си поход срещу нас 21.04.2013 "Лукойл" се оплака на министъра на финансите от шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов, след като през седмицата от агенцията бяха уволнени шефът на митничарите в Бургас и още трима негови подчинени, които създавали условия за манипулиране на данни и за извеждане на акцизни стоки без контрол в данъчния склад - нефтопристанище „Росенец" на "Лукойл". Ръководителят на Агенция „Митници" в България продължава своя кръстоносен поход срещу най-голямата компания в България, като използва всеки повод, включително своята и на служителите си некомпетентност, за да нанася удар върху името и престижа на компания, без всякакви основания, се заявява в съобщение от пресцентъра на "Лукойл". „24 часа" публикува пълния текст на съобщението: "Във връзка с широко разпространеното от Агенция „Митници" прессъобщение за дисциплинарни производства срещу митнически служители в Митница Бургас, в което за пореден път се прави опит да се накърни името на компанията „Лукойл", с внушения, че от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД незаконно са източвани огромни количества горива, пресслужбата на „Лукойл България ЕООД" е упълномощена да съобщи следното. На 08.04.2013 г. поради преминаване към нова система на разплащане със своите клиенти, "Лукойл Нефтохим Бургас" АД напълно в своите права съгласно Закона за измерванията, се възползва от законното си право да направи проверка на измервателни системи. Компанията се обръща към компетентното митническо учреждение - Митница Бургас, с искане за целите на метрологичната проверка, митническите служители да демонтират част от пломбите, което по никакъв начин не променя верността на техните показатели. Два дни по-късно, преди приключване процедурата по метрологичната проверката, служители на Митници Бургас отново поставят митнически пломби на измервателните устройства, и така се преустановява възможността за провеждане на проверката. ЧЕТЕТЕ ОЩЕ "Лукойл България": Отнемането на лиценза е административен произвол Митниците отнеха лиценза за данъчен склад на продуктопровода на „Лукойл България” На 11.04.2013 г."Лукойл Нефтохим Бургас" АД е получила писмо за съответствие от Агенция Митници, с което се удостоверява, че Лукойл Нефтохим е изпълнило напълно и своевременно новите изисквания на Закона за акцизите и данъчните складове, съгласно Наредба №3, от 19.02.2010 г. С вчерашното си съобщение, което по същество представлява чисто вътрешно митнически проблем и разчистване на сметки между служители на агенцията, отново се прави опит да се създаде пред обществеността усещането, че в „Лукойл" има нещо непрозрачно и се извършват незаконни действия. Както обикновено за авторите на този текст е безразлично, че се правят внушения, целящи да засегнат доброто име на компанията и накърнят нейния авторитет в българското общество. Вместо да признаят факта, че огромните средства вложени в така наречената прецизна техника не дават необходимия резултат, и че въпреки милионите, вложени от държавата и още повечето милиони вложени от „Лукойл", агенция Митници и нейните служители са безпомощни да се възползват от тази прескъпа техника. Ръководителят на Агенция митници в България продължава своя кръстоносен поход срещу най-голямата компания в България, като използва всеки повод, включително своята и на служителите си некомпетентност, за да нанася удар върху името и престижа на компания, без всякакви основания. Нещо повече, в личен и надлежно регистриран разговор с ръководителя на „Лукойл Нефтохим" Бургас, лицето Танов си позволява да обвинява компанията в нарушения на нормативните актове и закони на Република България, некоректно отношение към Агенция Митници и себе си самия, както и да заплашва компанията със саморазправа. За обществото ще остане тайна, че само 24 часа по-късно Агенция митници заявява, че "за сега" не вижда основание за отнемане на лиценза на нефтопристанище Росенец, и че става дума за нарушения на митнически служители, а не на такива на компания „Лукойл". Очевидно за ръководителя на Агенция митници заглавия в пресата като "От „Лукойл" се точи гориво" представляват рутинна част от упражнението му да злепоставя при всяка възможност името на компанията, да създава напрежение между нея и българското общество и да нагнетява мрачни краски около образа на компанията. За действията на Г-н Танов и за заплахите, отправени без никакъв, дори и формален повод, върху ръководството на компанията, „Лукойл" е сигнализирала министъра на финансите в България", заявяват от компанията.

Пада се по 70л приблизително на гражданин. Това е 1000км на човек.

Най големите тъпунгери ни управляват скоро ще има опашки загориво

Видяхме в Афганистан, Ирак... Накрая бяха изгонени от някакви овчари и козари, въоръжени с геги и тояги и тук-там някой калашник...

с това количество от контролните действия на 150 -тте митничари(!!!) колко "бежанци" от австрия могат да ни (се) довлекат от прдерасите с прашките и дупедавците безпросветни? все пак сме вече във въздушен шенген. каквото и да означава това! Бог с нас

Лукоил откакто е собсвеник на рафинерията не е платила и стотинка данък оечалба (не го бъркайте с акциза - той се плаща от джоба на купувачите). Как става врътката? Лукоил купува русйи нефт, но не го купува от производителя, а го купува от офшорка, която... изненада... е собственост на Лукойл. При което цената на барел суровия нефт е (примерно) 65 долара. От един барел Лукойл произвежда и продава нефтопродукти за (пак примерно) 80 долара - което прави (като се свалят примерно 5 долара на барел разходи) 10 печалба на барел. Но Лукойл не купува суровия нефт по 65 долара, а го купува от офшорката си по 75 долара. След което те с голямо желание се засилват да платят данък печалба... но тъй като печалбата е нула, те плащат и нула данъци. Същата врътка я правеха и в Румъния, но преди няколко години "тяхното" правителство падна и новоназначения главен прокурор започна разследване. Резултатът - платиха си като поп глоба от 300 милиона долара, и всяка година оттогава си плащат реалния данък до стотинка.

Пишете ги тези обеми в милилитри - по внушителна ще е числото!

не на човек а на превозно средство, щото в превозното средство могат да се съберат и тумба ...

не се заблуждавай, хич не са тъпунгери.

не ме цитирай!

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

126 МИЛИАРДА КАПКИ.

Някой да ти е казвал, че имаш заболяване и резултат от него е, че мозъкът ти не може да извлича заключния и причинно-следтвената връзка не ти е позната. И така си идеалното нещо което демокрацията може да дои безпрепятствено. Все пак за добрия тон: Нито една война не е започнала с първият изстрел, а винаги е имало куп от причини натрупващи се с десетилетия, че и повече. В този смисъл и твоето твърдение е абсурдно и показва инфантилно(недоразвито)мислене. Тъжно, но фЪкт!

Натъпчи си я в г. за!