Това е един предизборен бюджет. Това е бюджет на страха, това е страха от предстоящите избори, които са за европарламент и кметски или, ако евентуално се появят, извънредни парламентарни. Това каза пред телевизия "България он ер" професор Димитър Тадаръков.

Преподавателят в УНСС обясни, че философията за страха се обосновава на това, че депозитите на българите - общо 50 милиарда лева - са в банките и това е половината държавен бюджет.

По думите му заради ситуацията у нас, гражданите държат парите си на депозити, на много ниска лихва, парите им се губят от инфлацията, но хората така и не инвестират.

Тадаръков разкритикува начините на управление и това, че у нас не се работи с визия за десетки години напред и посочи, че най-добрият научен труд в тази посока е докладът на БАН и подчерта, че дори БСП правят визия само за 10 години, в която има доста пропуски.

"След 30 години парламентът ще се състои от 50-55% хора от етнически произход и българите ще бъдем под 45%", настоя професорът и прикани да си представим какво ще е икономическото и научно ниво на бъдещите народни представители.

Той коментира и бъдещето на правителството и одобри действията на премиера във външнополитически план, но каза, че това, което може да коства управлението на тази коалиция, са многото скандали и най-открояващите се сред тях са тези при "Обединени патриоти", където по думите му има вътрешна битка и те са далеч от обединението, което демонстрираха преди изборите.